Αποτρίχωση με Laser στο Πρόσωπο και το Σώμα

Η διαδικασία αποτρίχωσης με laser χρησιμοποιεί τεχνολογία εστιασμένης δέσμης φωτός για τη μόνιμη αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και μη επεμβατικές μεθόδους αισθητικής ιατρικής διεθνώς. Εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος εντοπίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου.

Laser αποτρίχωση Αλεξανδρίτη.

Ποιες είναι οι μέθοδοι αποτρίχωσης με laser;

Σήμερα έχουν επικρατήσει 3 μέθοδοι αποτρίχωσης με laser. Να διευκρινίσουμε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος κύματος τόσο βαθύτερα εισχωρεί η δέσμη φωτός του laser, αλλά δυστυχώς τόσο λιγότερο απορροφάται από τη μελανίνη. Δηλαδή, τα λέιζερ με μεγαλύτερα μήκη κύματος απαιτούν περισσότερες επισκέψεις στον ειδικό.

Οι 3 επικρατέστερες μέθοδοι αποτρίχωσης με laser είναι:

 • ο Αλεξανδρίτης με μήκος κύματος 755nm,
 • τα διοδικά με 800-810nm και
 • το Nd-YAG με 1064nm.

Εκπομπή φωτός χρησιμοποιείται επίσης και στα συστήματα IPL, τα οποία όμως δεν είναι laser.

Laser Alexandrite
Διοδικό Laser
Laser ND-YAG

Σύγκριση IPL με Laser

Πλεονεκτήματα

Τα IPL δεν είναι laser, αλλά λάμπες εκπομπής έντονου παλμικού φωτός που μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα ευρύτερο φάσμα τύπων δέρματος και τριχών.

Η χρήση τους ενδείκνυται σε άτομα που δεν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για αποτρίχωση με laser.

Ωστόσο, δεν παρέχουν τα γρήγορα, άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα που προσφέρει η αποτρίχωση με λέιζερ.

Μειονεκτήματα

Σε σύγκριση με τα laser, τα συστήματα IPL έχουν πολύ μικρότερη αποτελεσματικότητα και απαιτούν αρκετά μεγαλύτερο και συχνότερο αριθμό επισκέψεων.

Δεν συνιστώνται σε μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα, επειδή μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υπερμελάγχρωσης.

Ο χειρισμός τους απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τον θεραπευτή, επειδή ο κίνδυνος παρενεργειών των IPL είναι υψηλός.

Διαδικασία αποτρίχωσης με laser

Πριν την έναρξη της θεραπείας, γίνεται προσεκτικός καθαρισμός της περιοχής αποτρίχωσης. Αν η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναισθητικό τζελ, ώστε να μειωθεί το αίσθημα πόνου κατά τη διαδικασία αποτρίχωσης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα σας δοθούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά για την αποφυγή βλάβης των ματιών από το laser και θα χρησιμοποιηθεί ειδικός εξοπλισμός τοπικής ψύξης του δέρματος, με σύστημα εκπομπής ψυχρού αέρα.

Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος της περιοχής, οι ειδικοί θα κατευθύνουν μια δέσμη υψηλής ενέργειας στην επιθυμητή περιοχή. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή αποτρίχωσης τόσο περισσότερο χρόνο θα διαρκέσει η διαδικασία της αποτρίχωσης με λέιζερ. Οι μικρές περιοχές όπως το μουστάκι μπορεί να απαιτήσουν μόνο λίγα λεπτά, ενώ μεγαλύτερες περιοχές όπως το στήθος ή η πλάτη μπορεί να χρειαστούν μία ώρα ή περισσότερο.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με laser;

Η αποτρίχωση λέιζερ πως λειτουργεί για να πέσουν οι τρίχες.

Κατά την αποτρίχωση το λέιζερ εκπέμπει συγκεντρωμένη δέσμη φωτός, η οποία στοχεύει το τριχοθυλάκιο. Το λέιζερ έλκεται από τη μελανίνη της τρίχας, η οποία απορροφά την ενέργεια με συνέπεια να θερμαίνεται και να εξαχνώνεται.

Οι πιο σκούρες τρίχες απορροφούν το φως του λέιζερ πιο αποτελεσματικά από τις ανοιχτόχρωμες. Γι’ αυτό τα αποτελέσματα είναι πιο σύντομα όταν οι τρίχες είναι σκούρες και το δέρμα ανοιχτόχρωμο.

Περιοχές αποτρίχωσης με laser

Υπάρχουν κίνδυνοι ή παρενέργειες;

Η αποτρίχωση με laser είναι μια ασφαλής διαδικασία. Ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών που σχετίζονται με την laser αποτρίχωση είναι εξαιρετικά μικρός. Ωστόσο, σε ελάχιστες περιπτώσεις ενδέχεται να εφαρμοστούν ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες είναι ήπιας μορφής και πλήρως αναστρέψιμες, όπως:

 • πρήξιμο
 • ερυθρότητα
 • δυσφορία και ερεθισμός του δέρματος

Αυτές οι επιπλοκές είναι παροδικές και εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες ή 1 – 2 ημέρες μετά τη θεραπεία, ανάλογα με τη βαρύτητα της βλάβης.

Σπάνια στην διεθνή κλινική πρακτική έχουν αναφερθεί σοβαρές επιπλοκές όπως εγκαύματα, μόλυνση ή αλλαγές στο χρώμα του δέρματος.

Η ασφάλεια σας είναι σημαντική και η επιλογή μιας εξειδικευμένης στο laser Κλινικής, όπως η Cosmetic Derma Medicine, μπορεί να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα εμφάνισης τέτοιων κινδύνων. To ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό των Κλινικών μας, με την πολυετή εμπειρία του και τις χιλιάδες θεραπείες που έχει υλοποιήσει, καθώς και η χρήση του πλέον σύγχρονου εξοπλισμού δίνουν τη σιγουριά για μια άνετη και χωρίς επιπλοκές εμπειρία.

Αποτελέσματα αποτρίχωσης με laser πριν και μετά

Δείτε αποτελέσματα με φωτογραφίες από αληθινά περιστατικά αποτρίχωσης με laser στην Cosmetic Derma Medicine.
Κλείστε Ραντεβού
 • Λέιζερ αποτρίχωση στο πρόσωπο
 • Λέιζερ αποτρίχωση στις μασχάλες
 • Λέιζερ αποτρίχωση στην πλάτη
 • Λέιζερ αποτρίχωση στα πόδια
 • Λέιζερ αποτρίχωση στο μεσόφρυο
 • Λέιζερ αποτρίχωση στα χέρια

Πόσο κοστίζει η αποτρίχωση με laser;

Το κόστος της αποτρίχωσης με λέιζερ Αλεξανδρίτη επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η περιοχή του σώματος, η πυκνότητα των τριχών, ο αριθμός των σημείων εφαρμογής και το χρώμα του δέρματος.

Οι τιμές laser αποτρίχωσης για γυναίκες είναι:

Laser αποτρίχωση Γυναίκες Happy hour/Φοιτητές Σε πακέτο άνω των 3 συνεδριών Μεμονωμένη συνεδρία
1 περιοχή προσώπου 12 € 18 € 25 €
Ολική προσώπου 23 € 32 € 37 €
Κνήμες ή Μηροί 53 € 59 € 74 €
Χέρια ή Γλουτοί ή Οσφύς 42 € 42 € 64 €
Μπικίνι 33 € 41 € 51 €
Μασχάλες 23 € 32 € 37 €
Κοιλιά 42 € 42 € 64 €
Θηλές ή Γραμμή Στήθους 12 € 18 € 25 €
Δάχτυλα 12 € 18 € 25 €
Γραμμή Κοιλιάς 12 € 18 € 25 €
Full Body 149 € 159 € 209 €
Oι τιμές ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, τα πακέτα μας μπορούν να περιλαμβάνουν πολλαπλές περιοχές θεραπείας με συνεδρίες σε μειωμένη τιμή σε σύγκριση με τις μεμονωμένες τιμές. Δείτε τον τιμοκατάλογό μας.

Οι τιμές laser αποτρίχωσης για άνδρες είναι:

Laser αποτρίχωση Άνδρες Happy hour/Φοιτητές Σε πακέτο άνω των 3 συνεδριών Μεμονωμένη συνεδρία
1 περιοχή προσώπου 12 € 18 € 25 €
Κνήμες ή Μηροί 53 € 59 € 74 €
Μεσογλουτιαία Πτυχή (Κύστη Κόκκυγος) 33 € 41 € 51 €
Πέος 33 € 41 € 51 €
Laser Πλάτη ή Στήθος 64 € 74 € 84 €
Χέρια ή Γλουτοί ή Οσφύς 42 € 42 € 64 €
Κολάρο ή Αυχένας 26 € 29 € 49 €
Μασχάλες 23 € 32 € 37 €
Ώμοι 42 € 42 € 64 €
Αυτιά 12 € 18 € 25 €
Full Body 249 € 259 € 309 €

Κριτικές laser αποτρίχωσης στην Cosmetic Derma Medicine

Δείτε εδώ κριτικές ατόμων που έκαναν αποτρίχωση με laser στην Κλινική Cosmetic Derma Medicine όσον αφορά την ποιότητα και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εξαιρετικοί επαγγελματίες, ευγενικό και ευχάριστο προσωπικό, πάντα πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία. Σύγχρονα μηχανήματα και προσωπικό με εξειδίκευση στην χρήση τους.

Ηλίας

Διάρκεια, αριθμός συνεδριών και χρόνος ολοκλήρωσης

Διάρκεια συνεδρίας

Η διάρκεια της συνεδρίας αποτρίχωσης με laser διαφέρει από έναν ασθενή σε άλλον, αλλά γενικά είναι μια γρήγορη θεραπεία. Συνήθως σε μια συνεδρία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια μικρή περιοχή όπως το άνω χείλος ή το πηγούνι σε 5 λεπτά ή λιγότερο. Για το πρόσωπο ή τις μασχάλες η μέση διάρκεια της συνεδρίας είναι 20 – 40 λεπτά. Εάν κάνετε αποτρίχωση σε μεγαλύτερη περιοχή, όπως τα πόδια ή την πλάτη, μπορεί να χρειαστούν 30 – 60 λεπτά.

Αριθμός συνεδριών

Οα ριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η θεραπεία μπορεί να απαντηθεί μόνο μετά από ραντεβού με τον ειδικό, ο οποίος θα προσδιορίσει τις προσωπικές σας ανάγκες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καλά αποτελέσματα σε οποιαδήποτε περιοχή εφαρμογής μετά από 6 - 8 συνεδρίες, αλλά κάποιοι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες για να απαλλαχθούν μόνιμα από τις τρίχες τους.

Χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας laser αποτρίχωσης

Διάφοροι παράγοντες θα επηρεάσουν τον καθορισμό του διαστήματος ανάμεσα στις θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου του ρυθμού ανάπτυξης τριχοφυΐας, της περιοχής, του χρώματος του δέρματος και των τριχών σας.

Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι καλύτερο, ανάλογα με την περίπτωση, να μεσολαβεί ένα διάστημα 4 – 8 εβδομάδων ανάμεσα στις θεραπείες. Γενικά συστήνονται τουλάχιστον 6 θεραπείες για βέλτιστα αποτελέσματα.

Κλείστε τώρα ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού
Κλείστε Ραντεβού

Συχνές Ερωτήσεις

Τι να κάνω πριν την αποτρίχωση με laser;

Πριν την πρώτη συνεδρία θα σας δώσουμε λεπτομερείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε. Η τήρηση αυτών των οδηγιών θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας και θα μειώσει τον κίνδυνο παρενεργειών. Δείτε ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν τη συνεδρία αποτρίχωσης με laser.

 • Να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία για λίγες μέρες πριν τη θεραπεία. Η αποτρίχωση με laser δεν πρέπει να γίνεται σε έντονα μαυρισμένο δέρμα.
 • Να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.
 • Να αποφύγετε για 1 – 1,5 μήνα την αποτρίχωση με άλλες μεθόδους, όπως χαλάουα ή κερί. Οι τρίχες πρέπει να είναι ελαφρά ορατές.
 • Η αποτρίχωση δεν πρέπει να εκτελεστεί εάν πάσχετε από φωτοευαισθησία, έχετε μια πληγή ή μια φλεγμονή, όπως επιχείλιο έρπητα ή βακτηριακές λοιμώξεις του δέρματος.

Τι να κάνω μετά την αποτρίχωση με laser;

Εάν μετά τη συνεδρία νιώσετε ότι η περιοχή έχει ερεθιστεί, μην ανησυχήσετε. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί μια αίσθηση καψίματος, όπως όταν μένετε εκτεθειμένοι πολλή ώρα στον ήλιο. Μετά από 2 ώρες ή την επόμενη μέρα, οποιοσδήποτε ερεθισμός θα υποχωρήσει.

 • Να χρησιμοποιείτε ήπιο σαπούνι και κρέμα που θα σας βοηθήσει να νιώσετε άνετα μετά τη θεραπεία.
 • Να αποφύγετε να τρίβετε την περιοχή, το ζεστό μπάνιο, τη σάουνα και το χλώριο της πισίνας για 2 ημέρες.
 • Να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση στον ήλιο και να φοράτε αντηλιακό όταν βγαίνετε έξω.

Τι να περιμένω μετά την πρώτη συνεδρία laser αποτρίχωσης;

Δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης μετά τη θεραπεία. Όσο σημαντική είναι η εφαρμογή αντηλιακού πριν την λέιζερ αποτρίχωση, τόσο σημαντική είναι και μετά τη θεραπεία. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή περαιτέρω ερεθισμού.

Ίσως να περιμένετε αμέσως μετά τη διαδικασία να δείτε μείωση της ποσότητας των τριχών στην περιοχή αποτρίχωσης. Αλλά, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, επειδή δεν ανταποκρίνονται όλα τα τριχοθυλάκια στα laser με τον ίδιο τρόπο. Οι περισσότεροι ασθενείς χάνουν 10% - 25% των τριχών τους μετά την πρώτη συνεδρία. Συνήθως, τα αποτελέσματα είναι εμφανώς ορατά μετά από 6 συνεδρίες. Όταν μας επισκεφθείτε, στο πρώτο δωρεάν ραντεβού, μετά από αξιολόγηση, θα σας ενημερώσουμε για το πόσες θεραπείες μπορεί να χρειαστείτε κατά προσέγγιση, προκειμένου να έχετε μόνιμα αποτελέσματα. Μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας Πότε πέφτουν οι τρίχες μετά τη laser αποτρίχωση.

Πόσο κρατάει η laser αποτρίχωση;

Η διάρκεια ολοκλήρωσης της laser αποτρίχωσης ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο των τριχών και τον τύπο του δέρματος σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν μόνιμα αποτελέσματα μετά από 6 – 8 συνεδρίες, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που μπορεί να χρειαστούν επιπλέον θεραπείες.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη σας στην Κλινική μας, αφού σας εξετάσουμε, θα κάνουμε μια εκτίμηση για τον προβλεπόμενο χρόνο διάρκειας που ισχύει στην περίπτωση σας.

Η ακτινοβολία στην αποτρίχωση με laser προκαλεί καρκίνο;

Πονάει η αποτρίχωση με laser;

Μπορώ να κάνω laser αποτρίχωση μετά από ηλιοθεραπεία;

Σε ποια ηλικία να κάνω laser αποτρίχωση;

Μπορεί ο καθένας να κάνει αποτρίχωση με λέιζερ;

Η laser αποτρίχωση επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη;

Μπορώ να κάνω laser αποτρίχωση εάν έχω τατουάζ;

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για laser αποτρίχωση;

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

να ενημερώνεστε για τις προσφορές & τις ειδικές τιμές!

calendar-fullcrossmenuchevron-uparrow-leftarrow-right