Ανόρθωση Στήθους

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ανόρθωση Στήθους

Τι είναι η Ανόρθωση Στήθους

Η ανόρθωση στήθους – ανόρθωση μαστών (μαστοπηξία) αποσκοπεί στην αποκατάσταση του σχήματος, του όγκου και της ελαστικότητας των μαστών χωρίς απαραίτητα την αύξηση ή μείωση του μεγέθους τους. Η επέμβαση αυτή επαναφέρει το νεανικό σχήμα των μαστών και αποκαθιστά τη θέση της θηλής, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με αυξητική μαστών.

  • Εντυπωσιακό και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

  • Σύγχρονες τεχνικές, χωρίς πόνο και με γρήγορη αποθεραπεία

  • Διορθώνει τη χαλάρωση του δέρματος και την απώλεια όγκου στο επάνω μέρος των μαστών

  • Επαναφέρει τη θηλή στη φυσική της θέση

  • Δεν επηρεάζεται η ευαισθησία της θηλής και η ικανότητα θηλασμού

  • Μπορεί να συνδυαστεί με αύξηση του μεγέθους του μαστού

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Χειρουργική τεχνική

Για την ανόρθωση στήθους (μαστοπηξίας) υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές, ανάλογα με τον βαθμό της πτώσης. Η πλάγια λοξή μέθοδος των Dufourmentel – Mouly για πτώσεις μικρού βαθμού και η τεχνική ανόρθωσης στήθους του Robins για μεγαλύτερου βαθμού πτώσεις μαστών. Όλες οι επεμβάσεις ανόρθωσης μαστών στοχεύουν στην αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει και στην επανατοποθέτηση της θηλής σε υψηλότερο επίπεδο με τις λιγότερες δυνατές ουλές. Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους γίνεται με γενική αναισθησία ενώ ο βαθμός πτώσης καθορίζει την ιδανική τεχνική.

Ο πλαστικός χειρουργός επιλέγει την τεχνική ανόρθωσης του στήθους.

Βαθμοί πτώσης των μαστών

Η πτώση των μαστών, ανάλογα με τη θέση της θηλής διακρίνεται στις εξής κατηγορίες:

Βαθμός Ι: Ψευδοπτώση, ελαφρά πτώση μαστών, οι θηλές παραμένουν πάνω από την υπομάστια πτυχή

Βαθμός ΙΙ: Μικρή πτώση μαστών, οι θηλές παραμένουν στο ύψος της υπομάστιας πτυχής

Βαθμός ΙΙΙ: Μέτρια πτώση μαστών, θηλές κάτω από την υπομάστια πτυχή, αλλά ορατές

Βαθμός IV: Σοβαρή πτώση μαστών, θηλές μόλις ορατές

Βαθμός V: Βαριά πτώση μαστών, θηλές κρυμμένες πίσω από τον κάτω πόλο των μαστών

Ψευδοπτώση: Ο μαστός είναι πτωτικός, με το περίγραμμα του μαστού κάτω της υπομάστιας πτυχής, αλλά το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω βρίσκεται άνωθεν της πτυχής.

 

Βαθμοί πτώσης των μαστών.

Οι διαφορές στις τεχνικές αντιμετώπισης

Πτώση μαστών βαθμού Ι: εφόσον πρόκειται για μικρό μέγεθος μαστών, η πτώση αντιμετωπίζεται με την τοποθέτηση μικρών ενθεμάτων σιλικόνης.

Πτώση μαστών βαθμού ΙΙ: εάν πρόκειται για μικρό μαστό, τότε επιλέγονται και τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης που οδηγούν στην ανόρθωση των μαστών. Στην περίπτωση μεγαλύτερων μαστών αφαιρείται τμήμα δέρματος γύρω από την θηλαία άλω και ανυψώνεται η θέση της θηλής.

Πτώση μαστών βαθμού ΙΙΙ: στην περίπτωση αυτή αφαιρείται τμήμα δέρματος σε σχήμα V κάτω από την θηλαία άλω και ανυψώνεται η θηλή.

Πτώση μαστών βαθμού IV, V: απαιτεί την αφαίρεση αρκετού δέρματος και την καθήλωση της θηλής σε ανώτερη θέση, είναι πιο δύσκολη τεχνικά επέμβαση και απαιτεί τη δημιουργία κρημνού για την ασφαλή μεταφορά της θηλής σε ανώτερη θέση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ανόρθωση μαστών

Μετεγχειρητική πορεία

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ειδική πιεστική επίδεση, για περίπου 2-3 μέρες. Στη συνέχεια, αφαιρείται η πιεστική επίδεση και αντικαθιστάται από έναν ειδικό στηθόδεσμο.

Ένα ήπιο μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του οιδήματος και αποσυμφόρηση της περιοχής. Τα ράμματα αφαιρούνται στις 10 ημέρες ενώ κατά τον πρώτο μήνα συνιστάται η αποφυγή έντονης κίνησης των χεριών και η γυμναστική.

Μετεγχειρητική πορεία ανόρθωσης στήθους.

Αντιμετώπιση πόνου

Ο μετεγχειρητικός πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λήψη αναλγητικών, ενώ η ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε ήπια εργασία μετά 1-2 εβδομάδες και σε πλήρη δραστηριότητα σε 3-4 εβδομάδες. Σε ό,τι αφορά το θηλασμό, εφόσον γίνει και τοποθέτηση ενθεμάτων, δεν επηρεάζεται με κανένα τρόπο.

Αντιμετώπιση πόνου στην ανόρθωση στήθους.

Πιθανές επιπλοκές

Οι επιπλοκές δεν είναι συχνές και περιορίζονται με την σωστή εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής, την εμπειρία και εξειδίκευση του Χειρουργού, την τοποθέτηση του κατάλληλου μεγέθους ενθέματος, την προληπτική αντιβιοτική αγωγή και την τήρηση των οδηγιών από την ασθενή. Οι κύριες επιπλοκές είναι η δημιουργία αιματώματος (που θα απαιτήσει παροχέτευση), η δημιουργία υπερτροφικής ουλής και η απώλεια αισθητικότητας της θηλής. Μετά την επέμβαση ανόρθωσης στήθους ενδέχεται να εμφανισθεί οίδημα, μούδιασμα στην περιοχή των μαστών ή μώλωπες, τα οποία υποχωρούν σε διάστημα ενός μήνα.

Πιθανές επιπλοκές στην ανόρθωση στήθους.

Συχνές Ερωτήσεις