Γυροειδής Αλωπεκία

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Γυροειδής Αλωπεκία

Τι είναι η Γυροειδής Αλωπεκία

Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια παθολογική κατάσταση που προσβάλλει το 1-2% του πληθυσμού, ανεξαρτήτως φύλου, ενώ συνηθέστερη είναι η εμφάνιση της νόσου σε παιδιά και εφήβους. Εντοπίζεται κυρίως στα μαλλιά και στις τρίχες του γενείου, με τη μορφή μικρών αποψιλωτικών πλακών στρογγυλού ή ωοειδούς σχήματος, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος με τριχοφυΐα.

 • Η γυροειδής αλωπεκία ανήκει στις αυτοάνοσες παθήσεις

 • Οι δύο βασικές θεραπείες είναι η μινοξιδίλη και η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

 • Στα παιδιά συνήθως προτιμάται η εφαρμογή διαλύματος μινοξιδίλης και η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

 • Οι αυτοάνοσες μορφές αλωπεκίας αντιμετωπίζονται επίσης με ενέσιμη κορτιζόνη και ανοσοκατασταλτικά φάρμακα

 • Οι βασικές θεραπείες είναι κατάλληλες για κάθε μορφή και τύπο γυροειδούς αλωπεκίας

 • Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μόνη οριστική θεραπεία για τη γυροειδή αλωπεκία

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η διάγνωση

Η διάγνωση της γυροειδούς αλωπεκίας γίνεται κυρίως κλινικά. Το φωτοτριχοριζόγραμμα που μπορεί να ζητηθεί ως συμπληρωματική εξέταση αποκαλύπτει δυστροφικές αναγενείς τρίχες και αυξημένες τελογενείς. Η τριχοσκόπηση και η βιοψία επίσης επιβεβαιώνουν τη διάγνωση της γυροειδούς αλωπεκίας, καθώς η τελευταία δείχνει λεμφοκυτταρική διήθηση και εκφύλιση των τριχών.

 

Θεραπεία με μινοξιδίλη

Η μινοξιδίλη είναι μία από τις βασικές θεραπείες για τη γυροειδή αλωπεκία και προτείνεται για κάθε μορφή της νόσου, πολύ συχνά σε συνδυασμό με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Η γυροειδής αλωπεκία ανήκει στις αυτοάνοσες παθήσεις γι’ αυτό και η ανταπόκριση του οργανισμού στη θεραπεία δεν είναι πάντα προβλέψιμη. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, στους τέσσερις με πέντε από την έναρξη της θεραπείας θα υπάρξει διαφορά στην πύκνωση των μαλλιών στην περιοχή των βλαβών. Η μινοξιδίλη μπορεί να εφαρμοστεί σε μορφή αφρού, διαλύματος ή ενέσιμα. Στα παιδιά συνήθως προτιμάται η εφαρμογή διαλύματος μινοξιδίλης.

Aυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών PRP

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών PRP ανήκει στις βασικές θεραπείες για τη γυροειδή αλωπεκία. Η μέθοδος αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες του αίματος του ίδιου του ασθενούς, με στόχο την αποκατάσταση της λειτουργίας των τριχοθυλακίων και τη φύτρωση νέων μαλλιών. Η μέθοδος εφαρμόζεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις καθολικής ή γενικευμένης γυροειδούς αλωπεκίας, αλλά και σε περιστατικά ανδρογενετικής ή διάχυτης αλωπεκίας.

Επίσης, εφαρμόζεται και σε επίπεδο συντηρητικής αγωγής και επικουρικά σε συνδυασμό με μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς και για την βελτίωση της μετεγχειρητικής ουλής που προκύπτει από την μέθοδο FUT-Strip.

Πώς δρα η μεσοθεραπεία μαλλιών

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών (PRP) αντιμετωπίζει την τριχόπτωση σε 3 επίπεδα:

 • Εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια μαλλιών
 • Ενισχύει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων
 • Ενδυναμώνει τα υπάρχοντα μαλλιά

Στην Cosmetic Derma Medicine η αυτολογη μεσοθεραπεια μαλλιων εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις τριχόπτωσης και σε αλωπεκίες διαφόρων αιτιολογιών, κυρίως σε περιπτώσεις ανδρογενετικής ή διάχυτης αλωπεκίας, σε άνδρες και σε γυναίκες.

Έχει επίσης εφαρμοστεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας, ακόμη και σε περιπτώσεις καθολικής και γενικευμένης γυροειδούς αλωπεκίας, όπου συνήθως τα αποτελέσματα των κλασσικών συντηρητικών θεραπειών είναι φτωχά.

Τα στάδια της θεραπείας PRP

 • Αιμοληψία

  Λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή.

 • Φυγοκέντρηση

  Φυγοκέντρηση σε συγκεκριμένες στροφές και για καθορισμένο χρόνο ώστε να απομονωθεί οι αυξητικοί παράγοντες.

 • Ενεργοποίηση διαλύματος

  Ενεργοποίηση των αυξητικών παραγόντων με την προσθήκη ιόντων χλωριούχου ασβεστίου και διαλύματος νουκλεοτιδίων (DNA activator).

 • Έγχυση

  Έγχυση των αυξητικών παραγόντων στις περιοχές του τριχωτού όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας και χρήση τοπικής αναισθησίας.

Πρωτόκολλα θεραπείας

Τα σύγχρονα πρωτόκολλα συνιστούν εφαρμογή της θεραπείας τριχόπτωσης με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες μία φορά τον μήνα για 4-8 συνεδρίες, ανάλογα με το πρόβλημα, και στη συνέχεια συντήρηση σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού. Τα αποτελέσματα είναι απολύτως φυσικά, ενώ δεν υπάρχουν παρενέργειες, εφόσον η θεραπεία πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο ιατρό.

 

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις εντοπισμένης Γυροειδούς Αλωπεκίας με σταθερότητα στην εξέλιξη της βλάβης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, η απώλεια μαλλιών μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη μέθοδο Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE. Η μέθοδος εφαρμόζεται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Advanced Hair Clinics, μέλους του Ιατρικού Ομίλου CDM Medical Group, και ολοκληρώνεται σταδιακά, 10-12 μήνες μετά, με τη φύτρωση νέων τριχών.

Συχνές Ερωτήσεις