Πανάδες

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Πανάδες

Οι καλύτερες θεραπείες για Πανάδες

Είτε τις πούμε κηλίδες είτε πανάδες, σε κάθε περίπτωση αναφερόμαστε σε καλοήθεις δυσχρωμίες του δέρματος. Στη ίδια κατηγορία ανήκουν οι φακίδες, το μέλασμα ή χλόασμα, γνωστό και ως «μάσκα εγκυμοσύνης», και οι γεροντικές κηλίδες. Οι δυσχρωμίες αυτές οφείλονται σε δυσλειτουργία των μελανινοκυττάρων της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την τοπική αύξηση της παραγωγής μελανίνης και τη δημιουργία μεγαλύτερων ή μικρότερων σκουρόχρωμων «μπαλωμάτων». Η έκθεση στον ήλιο, η εγκυμοσύνη και ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες μπορεί επίσης να ευθύνονται για την εμφάνιση κηλίδων και πανάδων.

Η θεραπεία με Fractional Laser θεωρείται σήμερα από τις πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές για το «σβήσιμο» των πανάδων και των κηλίδων. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες δερματολογικές θεραπείες για πιο εντυπωσιακό και άμεσο αποτέλεσμα.

Θεραπεία με Fractional Laser

Χρόνος θεραπείας 25-30 λεπτά
Ορατά αποτελέσματα Με την ολοκλήρωση του κύκλου των συνεδριών
Διάρκεια αποτελέσματος Μόνιμο με χρήση αντηλιακού και λευκαντικών κρεμών
Κόστος Ενδεικτική τιμή από 89 ευρώ
Τεχνική Αναίμακτη
Ειδικότητα ιατρού Δερματολόγος, Πλαστικός χειρουργός
Επίπεδο πόνου Ανώδυνα
Αναισθησία Χωρίς ή με τοπική αναισθησία
Διάρκεια αποθεραπείας Ήπια ερυθρότητα 1-2 ημέρες – καλύπτεται με make up
Ενημερωτικό ραντεβού Δωρεάν

Αποτελέσματα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ CDM TRANSFORMATIONS™

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Πανάδες

Τι είναι

Ως πανάδες ή μέλασμα αναφέρονται οι δερματικές βλάβες, καφέ χρώματος, μεγέθους μεγαλύτερου από τις κηλίδες και με ασαφές περίγραμμα. Ο όρος χλόασμα χρησιμοποιείται επίσης συχνά για να περιγράψει το μέλασμα.

Πρόκειται για μία επίκτητη υπερμελάγχρωση του δέρματος και προκαλείται κυρίως από τη χρόνια και αθροιστική έκθεση στον ήλιο. Τόσο οι κηλίδες όσο και οι πανάδες είναι πολύ κοινές βλάβες του δέρματος και εμφανίζονται εντονότερα σε γυναίκες με σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Οι πανάδες μπορούν να διαγνωστούν εύκολα, ακόμα και με ένα έμπειρο γυμνό μάτι, λόγω των χαρακτηριστικών καφέ κηλίδων που εμφανίζονται στο πρόσωπο.

Σήμερα, η θεραπεία τους είναι πιο αποτελεσματική από ποτέ με την εφαρμογή του Fractional Laser και ενδεχομένως συμπληρωματικών θεραπειών όπως το χημικό peeling και η μεσοθεραπεία για πανάδες.

Κηλίδες από τον ήλιο και την ηλικία

Με τον όρο κηλίδες αποκαλούμε καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος, ανοιχτόχρωμες ή σκούρες, που εμφανίζονται σταδιακά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνήθως αποτέλεσμα φυσιολογικής ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος που οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και κυρίως στη χρόνια έκθεση στον ήλιο. Εμφανίζονται σε περιοχές όπως το πρόσωπο, τα χέρια, το ντεκολτέ και παρουσιάζουν την τάση για πολλαπλασιασμό και αύξηση του μεγέθους τους, που αρχικά δεν ξεπερνά τα 2-3 εκατοστά. Αυτά τα σημάδια τόσο της φυσιολογικής γήρανσης όσο και της φωτογήρανσης περιλαμβάνουν λέπτυνση του δέρματος, ευρυαγγείες, αιμαγγειώματα και εμφάνιση κηλίδων, και είναι οι λεγόμενες «γεροντικές κηλίδες».

Θεραπεία για πανάδες και κηλίδες CO2 Fractional laser

H πιο συνηθισμένη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των πανάδων και των κηλίδων γίνεται με τη χρήση CO2 Fractional Laser. H μέθοδος αυτή είναι εξαιρετικά ασφαλής και δίνει ορατά αποτελέσματα σε λίγες μόνο συνεδρίες. Με το CO2 Fractional Laser μπορούμε να επέμβουμε τοπικά, σε πολύ μικρά σημεία του δέρματος και να επιτύχουμε βαθιά διείσδυση. Έτσι, αποφεύγεται η επίδραση του Laser στα σημεία που δεν απαιτείται θεραπεία. Ουσιαστικά, το Laser στοχεύει σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο και εκπέμπεται ακριβής δόση ενέργειας φωτός, στοχεύοντας στην εξάλειψη των υπερμελαγχρωματικών περιοχών.

 • Εντυπωσιακά αποτελέσματα σε λίγες μόνο θεραπείες

 • Εξαχνώνει την επιφανειακή χρωστική της μελανίνης

 • Δυνατότητα τοπικής εφαρμογής σε μεγαλύτερο βάθος δέρματος

 • Ήπια αποθεραπεία, με ερυθρότητα για 1-2 ημέρες

 • Η βελτίωση του δέρματος συνεχίζεται για μήνες μετά τη θεραπεία

 • Συνολική ανάπλαση του δέρματος και αντιγήρανση

Περιοχές εφαρμογής

Πρόσωπο

Οι κηλίδες και οι πανάδες από τον ήλιο εντοπίζονται στα πιο εκτεθειμένα σημεία του σώματος, ανάμεσά τους το πρόσωπο. Συχνά εστιάζουν στο μέτωπο, στο άνω χείλος και στα μάγουλα.

Το μέλασμα ή χλόασμα που συνδέεται με την εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσει τη λεγόμενη «μάσκα» στο πρόσωπο, καλύπτοντας με πανάδες την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα ζυγωματικά.

Οι θεραπείες με Fractional Laser, ή με χημικά peeling, σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία για τις πανάδες, αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιτυχία το πρόβλημα και σας χαρίζουν υγιές δέρμα, με ομοιόμορφο τόνο.

Λαιμός & Ντεκολτέ

Ένα άλλο πολύ συχνό σημείο εμφάνισης πανάδων ή κηλίδων είναι το ντεκολτέ και ίσως και ο λαιμός. Η εφαρμογή του Fractional Laser για κηλίδες στην περιοχή «σβήνει» τα σημάδια της φωτογήρανσης, βελτιώνει την όψη και την ελαστικότητα του δέρματος. Ανάλογα με την ένταση του προβλήματος, η ιατρός μπορεί να προτείνει συνδυασμό της θεραπείας με μεσοθεραπεία για πανάδες.

Χέρια

Λένε ότι τα χέρια προδίδουν την ηλικία, και ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι επειδή συχνά στη ράχη τους εμφανίζονται οι πανάδες και οι λεγόμενες γεροντικές κηλίδες. Η χρήση λέιζερ, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες θεραπείες που προτείνει η ιατρός, «σβήνει» αυτά τα αποκαλυπτικά σημάδια του χρόνου.

Πανάδες & Κηλίδες

Άλλες θεραπευτικές επιλογές

 • Χημικά peeling

  Μαζί με το Fractional Laser αποτελούν τις βασικές θεραπευτικές επιλογές για τις πανάδες και το μέλασμα. Οι δερματολόγοι διαθέτουν πληθώρα επιλογών ως προς την ουσία που θα εφαρμόσουν, επιλέγοντας έτσι την πιο κατάλληλη για το πρόβλημα αλλά και σύμφωνα με την εποχή του χρόνου.

   

 • Μεσοθεραπεία για πανάδες

  Πρόκειται για ειδικό κοκτέιλ μεσοθεραπείας όπου χρησιμοποιούνται λευκαντικές ουσίες. Μετά την ολοκλήρωση του απαραίτητου αριθμού συνεδριών, οδηγεί στον αποχρωματισμό των πανάδων και του μελάσματος.

Χρήσιμες συμβουλές

Πριν από τη θεραπεία

Μετά από τη θεραπεία

Πανάδες και κηλίδες Τα αίτια

Η καθημερινή έκθεση του προσώπου σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία, ανεξαρτήτως εποχής, είναι ο βασικός παράγοντας εμφάνισης πανάδων. Οι πανάδες στο σώμα δημιουργούνται κυρίως το καλοκαίρι με προφανή αιτία την αυξημένη παραγωγή μελανίνης.

Επίσης, σε γυναίκες που έχουν γενετική προδιάθεση, η εμφάνιση πανάδων μπορεί να επιταχυνθεί λόγω ορμονικών προβλημάτων, όπως π.χ. λόγω πολυκυστικών ωοθηκών, ή λόγω χρήσης αντισυλληπτικών. Συχνά οι πανάδες εμφανίζονται λόγω κληρονομικής προδιάθεσης ή λόγω γενετικών παραγόντων.

 

 • Αλόγιστη έκθεση στον ήλιο

 • Φωτογήρανση

 • Εγκυμοσύνη

 • Κακή διατροφή

 • Δερματικές λοιμώξεις

 • Προβλήματα στο ήπαρ

 • Χρήση αρωματικών καλλυντικών στον ήλιο

 • Κάπνισμα και αλκοόλ

 • Αφυδάτωση του δέρματος

Οι τύποι των πανάδων

 • Επιδερμικός

  Η βλάβη περιορίζεται στην επιφάνεια του δέρματος και έχει καφέ χρωματισμό. Οφείλεται σε περίσσεια μελανίνης στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος. Εμφανίζει αρκετά καλή απόκριση στη θεραπεία.

 • Δερματικός

  Η βλάβη έχει μεγάλο βάθος, με ασαφή όρια και χρώμα σχεδόν μαύρο. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία μελανοφάγων -κύτταρα που «τρώνε» τη μελανίνη- στο δέρμα. Έχει σχετικά καλή απόκριση στη θεραπεία.

 • Μικτός

  Η βλάβη έχει ενδιάμεσο βάθος, με ασαφή όρια και σκούρο καφέ χρωματισμό. Αποτελεί συνδυασμό του επιδερμικού και του δερματικού τύπου. Ο μικτός τύπος πανάδων ανταποκρίνεται δυσκολότερα στη θεραπεία.

 • Ακαθόριστος τύπος

  Έχει μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Συχνές Ερωτήσεις