Εξωσώματα

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Εξωσώματα: Αντιγήρανση σε Πρόσωπο, Λαιμό, Χέρια, Σώμα

Τι είναι η θεραπεία Εξωσώματα

Τα εξωσώματα αποτελούν την πιο σύγχρονη λύση της αναγεννητικής αισθητικής ιατρικής ενάντια στα σημάδια του χρόνου. Στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ηλικίας, όπου η σταδιακή μείωση βασικών πρωτεϊνών, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, οδηγεί σε ορατά σημάδια γήρανσης του δέρματος, τα εξωσώματα αναδεικνύονται σε ισχυρούς παράγοντες αναζωογόνησης.

Εξωσώματα.
Χρόνος θεραπείας 30- 60 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή
Διάρκεια αποτελέσματος 8 – 12 μήνες
Κόστος Κατόπιν ιατρικής εκτίμησης
Τεχνική Ενέσιμη, μη επεμβατική θεραπεία
Ειδικότητα ιατρού Δερματολόγος, Πλαστικός χειρουργός
Επίπεδο πόνου Ανώδυνα
Αναισθησία Αναισθητική κρέμα
Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
Ενημερωτικό ραντεβού Δωρεάν

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Τα οφέλη

Τα εξωσώματα αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος, με πολλαπλά οφέλη που δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα της αντιγήρανσης, αλλά αντιμετωπίζουν και ουλές, απώλεια μαλλιών και άλλα δερματικά προβλήματα και παθήσεις.

Τι είναι τα εξωσώματα

Τα εξωσώματα είναι εξωκυτταρικά νανοκυστίδια που εκκρίνονται από τα ευκαρυωτικά κύτταρα. Περιέχουν λιπίδια, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα, κυτοκίνες, αυξητικούς παράγοντες, καθώς και γενετικό υλικό (DNA, RNA) που ρυθμίζει τη συμπεριφορά των κυττάρων.

Έχουν σημαντικό ρόλο στον μηχανισμό της κυτταρικής αυτοανανέωσης. Με τη μετακίνησή τους μέσω του αίματος, της λέμφου και άλλων σωματικών υγρών, τα εξωσώματα διαβιβάζουν θεραπευτικές οδηγίες και θρεπτικά συστατικά από ένα κύτταρο σε άλλο, τα οποία χρησιμεύουν στην επιδιόρθωση του DNA και την αναγέννηση γειτονικών ή απομακρυσμένων κυττάρων-δέκτες που έχουν υποστεί βλάβη.

Λήψη εξωσωμάτων στο εργαστήριο.

Πώς λειτουργούν

Παραδίδοντας ένα πλούσιο φορτίο αυξητικών παραγόντων, ενζύμων και miRNAs, αυτά τα νανοκυστίδια πυροδοτούν τις απαραίτητες κυτταρικές διεργασίες για τη διατήρηση της νεανικής ζωτικότητας και ανθεκτικότητας του δέρματος, καθώς διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναδιαμόρφωση της εξωκυττάριας μήτρας, στην αύξηση της αγγειογένεσης και στην ενίσχυση της αναγέννησης των δερματικών ιστών.

Πως λειτουργούν τα εξωσώματα.

Φυτικά εξωσώματα

Τα εξωσώματα φυτικής προέλευσης έχουν ανοίξει μια νέα σελίδα στις θεραπείες αναγεννητικής ιατρικής. Προέρχονται από διάφορα φυτά όπως φρούτα, λαχανικά και βότανα, που έχουν επιλεγεί με βάση την ανθεκτικότητά τους και τις θεραπευτικές ιδιότητες τους.

Η συμβατότητά τους με τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού διασφαλίζει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους στην αναζωογόνηση του δέρματος.

Πλούσια σε βιοδραστικά μόρια, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, αντιοξειδωτικών και αυξητικών παραγόντων, τα φυτικά εξωσώματα προσφέρουν μια φυσική και αποτελεσματική θεραπεία στη φροντίδα του δέρματος. Πληθώρα κλινικών μελετών έχει δείξει ότι τα φυτικά εξωσώματα ενισχύουν σημαντικά την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και μετριάζουν τις επιπτώσεις της γήρανσης, καθώς και των βλαβών που προκαλεί η φωτογήρανση.

Τι είναι τα φυτικά εξωσώματα.

Εξωσώματα ή αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP;

Το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) είναι μια αναγεννητική θεραπεία που αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες του αίματος για την αναζωογόνηση του δέρματος και έχει αποδεδειγμένα υψηλή αποτελεσματικότητα στη μείωση των ρυτίδων, την αύξηση του πάχους του δέρματος και την επιτάχυνση της επούλωσης των ιστών.

Αν και το PRP παραμένει ακρογωνιαίος λίθος της αισθητικής ιατρικής, η θεραπεία με εξωσώματα αναδεικνύεται ως μια εξίσου αποτελεσματική εναλλακτική λύση, λόγω του απαράμιλλου πλούτου των αυξητικών παραγόντων και των μηχανισμών κυτταρικής αναγέννησης.

Ενώ η αποτελεσματικότητα του PRP είναι αδιαμφισβήτητη, η πληθώρα των αυξητικών παραγόντων του ωχριά μπροστά στην τεράστια ποικιλία που βρίσκεται μέσα στα εξωσώματα. Τα εξωσώματα περιέχουν πάνω από 300 αυξητικούς παράγοντες, γεγονός που τα καθιστά 100 φορές πιο ισχυρά από το PRP. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος, αυξάνοντας την παραγωγή ελαστίνης έως και 300% και τη σύνθεση κολλαγόνου έως και 600%.

Θεραπεία προσώπου με PRP.

Η διαδικασία της θεραπείας

 • Καθαρισμός της περιοχής θεραπείας και εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας

 • Η θεραπεία ξεκινά με επάλειψη ορού εξωσωμάτων στο δέρμα

 • Εφόσον η θεραπεία γίνεται με microneedling, ρυθμίζεται το βάθος δράσης των ακίδων ανάλογα με την περιοχή και το πρόβλημα

 • Εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα στο τέλος της θεραπείας

 • Ο ιατρός δίνει οδηγίες, όπως η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας και η αποφυγή αντιπηκτικών φαρμάκων

 • Επιστρέφετε στο σπίτι σας και συνεχίζετε κανονικά τις καθημερινές δραστηριότητες σας

Περιοχές εφαρμογής

Η θεραπεία με εξωσώματα εφαρμόζεται στο πρόσωπο και το σώμα σε όποιες περιοχές χρειάζονται ανάπλαση και επούλωση τους δέρματος, όπως:

 • Πρόσωπο
 • Λαιμός
 • Ντεκολτέ
 • Χέρια
 • Κοιλιά
 • Γόνατα
 • Μηροί
 • Τριχωτό κεφαλής

Οι τεχνικές

Τα εξωσώματα εφαρμόζονται με μεσοθεραπεία microneedling ή με τοπική εφαρμογή

Εφαρμογή εξωσωμάτων με microneedling.

Microneedling

Το microneedling  τελευταίας γενιάς επιτρέπει μέσω των μικροβελόνων τη διείσδυση και την απορρόφηση των εξωσωμάτων απευθείας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων τους. Με τη στοχευμένη χορήγηση των βιοδραστικών μορίων των εξωσωμάτων, διεγείρονται άμεσα οι φυσικές διαδικασίες ανάπλασης και επούλωσης του δέρματος.

Τοπική εφαρμογή εξωσωμάτων.

Τοπική εφαρμογή

Η τοπική εφαρμογή των εξωσωμάτων αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη μέθοδο που χρησιμοποιείται κυρίως σε ευαίσθητα δέρματα. Μέσω της τοπικής επάλειψης ορού, τα εξωσώματα διεισδύουν στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, γνωστό ως κεράτινη στιβάδα, διοχετεύοντας το θεραπευτικό φορτίο τους στην επιδερμίδα και το χόριο.

Σε σύγκριση με το microneedling, λόγω της περιορισμένης διείσδυσης στα βαθιά στρώματα του δέρματος ενδέχεται να απαιτήσει περισσότερες συνεδρίες.

Γιατί να μας επιλέξετε

Στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε τους πιο εξειδικευμένους δερματολόγους και σημαντικότερους ειδικούς των αισθητικών εφαρμογών στην Ελλάδα και τα επιτεύγματα των ιατρών μας αναγνωρίζονται σε διεθνές επίπεδο. Εάν ενδιαφέρεστε για θεραπεία αισθητικής ιατρικής κλείστε ένα ΔΩΡΕΑΝ ενημερωτικό ραντεβού σε μια από τις Κλινικές μας σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου οι ειδικοί μας θα σας ενημερώσουν για τα εξωσώματα και τις λύσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Συχνές Ερωτήσεις