Κονδυλώματα

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Κονδυλώματα

Οριστική αφαίρεση κονδυλωμάτων σε 1 επίσκεψη

Ανώδυνα, γρήγορα, διακριτικά, με οριστικό αποτέλεσμα σε 1 μόνο επίσκεψη! Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι που έχουν καταστήσει το laser CO2 ως τη Νο 1 θεραπεία για τα κονδυλώματα σε άντρες και γυναίκες. Επιπρόσθετα, το λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα διαθέτει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να εντοπίζει και να θεραπεύει ακόμη και πολύ μικρές βλάβες, σε όλες τις περιοχές εντόπισης των βλαβών, και να δρα αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω ιστούς.

Τα κονδυλώματα (ιογενής λοίμωξη HPV) είναι ένα από τα πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και προσβάλλει τόσο άντρες όσο και γυναίκες. Εκτιμάται ότι περίπου το 50-70% των ενεργών σεξουαλικά ατόμων θα προσβληθεί από κάποια μορφή του ιού HPV κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ σε κάθε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη με άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό, υπάρχει 70% πιθανότητα να μολυνθεί και ο/η σύντροφός του.

Τώρα πια η θεραπεία για τα κονδυλώματα είναι πιο απλή και πιο αποτελεσματική από ποτέ και μπορεί να πραγματοποιηθεί  εξατομικευμένα, από γυναίκα ή άνδρα δερματολόγο, με απόλυτη διακριτικότητα σε μία από τις 15 κλινικές μας.

 • Πλήρης και οριστική θεραπεία των κονδυλωμάτων σε 1 μόνο επίσκεψη

 • Απολύτως εξατομικευμένη θεραπεία με Laser CO2

 • Χαμηλότερος κίνδυνος υποτροπών στα οξυτενή κονδυλώματα

 • Αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία, χωρίς ουλές και βλάβες στους γύρω ιστούς

 • Σύντομος χρόνος αποθεραπείας

 • Θεραπεία προσιτή σε όλους, χωρίς διακρίσεις

 • Εχεμύθεια & διακριτικότητα κατά την επίσκεψη και τη θεραπεία

 • Δυνατότητα επιλογής άντρα ή γυναίκα γιατρού για τη θεραπεία

 • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Γρήγορη, ασφαλής και αποτελεσματική

Laser για οριστική θεραπεία κονδυλωμάτων

Πλήρης εξάλειψη, ανώδυνα, διακριτικά, σε 1 μόνο συνεδρία! Η θεραπεία των κονδυλωμάτων με Laser CO2 αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο. Με τη χρήση του CO2 Laser επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση ακόμα και των πιο μικροσκοπικών βλαβών που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά αποτελούν σημαντική αιτία υποτροπών. Εκτός από την αποτελεσματικότητά της, η θεραπεία κονδυλωμάτων με Laser έχει πολλά ακόμη πλεονεκτήματα:

 • Η θεραπεία είναι απολύτως εξατομικευμένη. Ο γιατρός κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο λέιζερ ανάλογα με τις βλάβες, στοχεύοντας με απόλυτη ακρίβεια τα κονδυλώματα.
 • Η θεραπεία των κονδυλωμάτων με λέιζερ είναι αναίμακτη, ανώδυνη, δεν αφήνει σημάδια και ουλές στο δέρμα και η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι οριστική – σε μία μόνο συνεδρία.
 • Μετά τη θεραπεία υπάρχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Τέλος και πολύ σημαντικό: Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή λέιζερ στα οξυτενή κονδυλώματα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο υποτροπών, καθώς η επανεμφάνισή τους μετά είναι σημαντικά μειωμένη.
Θεραπεία με laser για κονδυλώματα

Εξέταση και θεραπεία για κονδυλώματα

Βήμα – βήμα

1ο Βήμα

Για πολλούς ασθενείς, το φύλο του γιατρού που θα πραγματοποιήσει τη θεραπεία για τα κονδυλώματα είναι σημαντικό. Στην Κλινική μας μπορείτε να επιλέξετε να σας αναλάβει άντρας ή γυναίκα δερματολόγος.

Ο ιατρός της επιλογής σας εξετάζει κλινικά τις βλάβες και κάνει ερωτήσεις για το ιατρικό σας ιστορικό, τις σεξουαλικές σχέσεις, το χρονικό διάστημα που υπάρχουν οι βλάβες και για το αν είχατε εμφανίσει ξανά στο παρελθόν κονδυλώματα.

Κατά την εξέταση, ο ιατρός μπορεί να ελέγξει κι άλλα πιθανά σημεία εντοπισμού τους ώστε να χαρτογραφηθούν πλήρως οι βλάβες. Εάν κρίνει ότι χρειάζεται, θα ζητήσει να γίνει διάγνωση με DNA test ώστε να προσδιοριστεί ο τύπος του ιού και η πιο κατάλληλη θεραπεία.

Επίσκεψη στον δερματολόγο για κονδυλώματα.

2ο Βήμα

Η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική θεραπεία για τα κονδυλώματα είναι με Laser CO2 που εξαλείφει όλες τις βλάβες, ακόμη και αυτές που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα υποτροπής και μετάδοσης της λοίμωξης.

Η θεραπεία για κονδυλώματα με Laser CO2 συνήθως ολοκληρώνεται σε μία μόνο συνεδρία. Μετά το τέλος της, ο ιατρός δίνει οδηγίες για τη φροντίδα της περιοχής. Συστήνεται για ένα διάστημα τακτική επανεξέταση ώστε να αποκλειστεί τυχόν υποτροπή των κονδυλωμάτων.

Επιπρόσθετα, ο ιατρός συστήνει έλεγχο του/της ερωτικού/ής συντρόφου ώστε να αποφευχθεί η επαναμόλυνση ανάμεσα στο ζευγάρι και οι αναπόφευκτες υποτροπές των κονδυλωμάτων.

Θεραπεία laser για κονδυλώματα

Μετάδοση των κονδυλωμάτων

Ο ιός HPV είναι το πιο κοινό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Η μετάδοση των κονδυλωμάτων είναι πιο εύκολη όταν υπάρχουν κλινικά ορατά κονδυλώματα, ενώ στις υποκλινικές περιπτώσεις η πιθανότητα μετάδοσης των κονδυλωμάτων είναι σημαντικά μικρότερη, αλλά όχι ανύπαρκτη.

Οι βασικοί τρόποι μετάδοσης HPV:

 • Κολπική επαφή
 • Πρωκτική επαφή
 • Στοματογεννητική επαφή
 • Επαφή με μολυσμένα δάχτυλα
 • Επαφή με μολυσμένα sex toys

Καθοριστικός παράγοντας για να αποφύγουμε τη μετάδοση της βλάβης από τη μία περιοχή στην άλλη είναι να αποφεύγουμε την τριβή της περιοχής, π.χ. με σφουγγάρι αλλά και το ξύρισμα με ξυράφι.

Ιός HPV

Κονδυλώματα Πώς θα τα αναγνωρίσετε

Τα κονδυλώματα διαφέρουν και μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετική εικόνα σε κάθε ασθενή. Κάποια κονδυλώματα μπορεί να καλύπτονται από την τριχοφυΐα της περιοχής που καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί αρχικά να περνούν απαρατήρητα μοιάζοντας με μικρά σπυράκια ή ελιές.

Σε γενικές γραμμές, τα κονδυλώματα μπορεί να είναι λίγα ή πολυάριθμα, μικρά ή μεγαλύτερα, σε ομάδες ή μεμονωμένα, με λεία ή τραχιά επιφάνεια, ή να προεξέχουν από το δέρμα και να μοιάζουν με μικροσκοπικό «κουνουπίδι». Το χρώμα τους μπορεί να είναι λευκό ή ίδιο με του δέρματος και πολλές φορές ο εντοπισμός τους με γυμνό μάτι είναι εξαιρετικά δύσκολος, λόγω του μικρού τους μεγέθους. Συνήθως δεν προκαλούν φαγούρα, πόνο ή αιμορραγία (εκτός κι αν είναι μεγαλύτερα και τραυματιστούν) κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να καθυστερήσει η επίσκεψη στο δερματολόγο.

Διάγνωση κονδυλωμάτων

Ταυτοποίηση τύπου HPV

Η ακριβής διάγνωση των κονδυλωμάτων και η ταυτοποίηση του τύπου του HPV είναι εξαιρετικά σημαντική πριν από τη θεραπεία, καθώς κάποιοι τύποι του ιού μπορεί να είναι ογκογόνοι, οπότε αλλάζει το πλάνο παρακολούθησης και θεραπείας.

Το βασικό εργαλείο για ακριβή διάγνωση κονδυλωμάτων και HPV λοιμώξεων και εντοπισμού του τύπου του ιού που ευθύνεται για την βλάβη είναι το DNA test ανίχνευσης ιών HPV. Με αυτό το τεστ μπορούμε επίσης να προσδιορίσουμε αν ο ιός είναι χαμηλού ή υψηλού κινδύνου. Εφαρμόζεται σε όλες τις HPV βλάβες, τόσο στον άνδρα, όσο και στη γυναίκα με λήψη τραχηλικού επιχρίσματος στις γυναίκες ή ιστοτεμαχίου από την βλάβη στους άνδρες.

Η διάγνωση με DNA test πραγματοποιείται επίσης σε όλες τις περιπτώσεις υποτροπιαζόντων κονδυλωμάτων και HPV λοιμώξεων. Το Δερματολογικό Τμήμα και το Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής της Κλινικής μας παρέχουν όλο το φάσμα των μεθόδων αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων, ακόμη και σε μία μόνο επίσκεψη. Η πλέον σύγχρονη, αποτελεσματική και στοχευμένη μέθοδος αντιμετώπισης είναι με τη χρήση CO2 Laser, ενώ στην περίπτωση όπου υπάρχουν πολύ μεγάλες σε μέγεθος ή έκταση βλάβες, τότε μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά χειρουργική αφαίρεση.  Η θεραπεία των κονδυλωμάτων στοχεύει στην οριστική αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων, με στόχο την αποφυγή υποτροπής, μετάδοσης ή εκδήλωσης συμπτωμάτων στο μέλλον.

DNA τεστ για την ανίχνευση ιών HPV

Άλλες μορφές θεραπείας για κονδυλώματα

Σημεία εμφάνισης κονδυλωμάτων

 • Κονδυλώματα στις γυναίκες

  Στις γυναίκες, τα κονδυλώματα εντοπίζονται συνήθως στην περιοχή του κόλπου, του τραχήλου της μήτρας, στα μικρά και μεγάλα χείλη, στην ουρήθρα και κάποιες φορές, πιο σπάνια, μπορεί να αναπτυχθούν στην ουροδόχο κύστη. Οι αιτίες που ευνοούν τα οξυτενή κονδυλώματα να αναπτυχθούν είναι η λοίμωξη με τριχομονάδα, κάποιες άλλες λοιμώξεις που προκαλούν αυξημένες κολπικές εκκρίσεις και η εγκυμοσύνη. Στην εγκυμοσύνη τα κονδυλώματα μπορούν να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν πιο εύκολα.

  Τέλος, τα κονδυλώματα μπορεί να αναπτυχθούν μέσα στη στοματική κοιλότητα, πάνω στα χείλη ή ακόμα και στον φάρυγγα, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

 • Κονδυλώματα στους άντρες

  Στους άνδρες, η εντόπιση κονδυλωμάτων συνήθως γίνεται στην περιοχή της βαλάνου, στο σώμα του πέους, στο όσχεο, στο εφήβαιο, στο έσω πέταλο της ακροποσθίας, στην ουρήθρα και σπανιότερα στην ουροδόχο κύστη. Οι αιτίες που βοηθούν τα οξυτενή κονδυλώματα να αναπτυχθούν είναι η τοπική χρήση κορτικοστεροειδών, η ουρηθρίτιδα, η φίμωση, η ανοσοκαταστολή και η οξυουρίαση. Υψηλά ποσοστά κρουσμάτων στην εμφάνιση κονδυλωμάτων έχουμε σε φορείς HIV, σε χρόνια λήψη ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων αλλά και σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.

  Τέλος, τα κονδυλώματα μπορεί να αναπτυχθούν μέσα στη στοματική κοιλότητα, πάνω στα χείλη ή ακόμα και στον φάρυγγα, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Οξυτενή κονδυλώματα Προκαρκινικές αλλοιώσεις

Υπάρχουν περίπου 70 διαφορετικοί γονότυποι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (human papilloma virus – HPV) και διακρίνονται σε υψηλού και σε χαμηλού κινδύνου. Αυτοί που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου σχετίζονται με διάφορες μορφές καρκίνου όπως στον τράχηλο της μήτρας, στον κόλπο και το αιδοίο, στον πρωκτό, στο πέος και στο στοματοφάρυγγα. Η ετήσια εξέταση στο γυναικολόγο και το τακτικό τεστ Παπ μπορεί να εντοπίσουν έγκαιρα πιθανώς καρκινικές αλλοιώσεις που οφείλονται στον HPV στις γυναίκες.

Οι χαμηλού κινδύνου τύποι του HPV είναι αυτοί που σχετίζονται κυρίως με τα κονδυλώματα, με τους γονότυπους HPV 6 και 11 να είναι υπεύθυνοι για το 90% των περιπτώσεων. Η λοίμωξη με HPV μπορεί να μην έχει καθόλου συμπτώματα και να την καταπολεμήσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν όμως δεν συμβεί αυτό, τότε μπορεί να εκδηλωθεί με τη μορφή των κονδυλωμάτων (οξυτενή κονδυλώματα) στα γεννητικά όργανα, στη στοματική κοιλότητα ή σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος.

Συχνές Ερωτήσεις