Λιπόλυση Vs Λιποαναρρόφηση στο Συνέδριο Δερματολογίας 2024

Λιπόλυση Vs Λιποαναρρόφηση στο Συνέδριο Δερματολογίας 2024

Η Δρ. Τσιατούρα ήταν μία από τις βασικές ομιλήτριες στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας.

Την αιχμή των τάσεων στον τομέα της επεμβατικής και μη επεμβατικής λιποαναρρόφησης και λιπόλυσης παρουσίασε η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας που έχει στόχο την ανανέωση της γνώσης, την ενημέρωση σχετικά με την καινοτομία των νέων υλικών και τεχνικών καθώς και τη σταθερή προσήλωση στην ασφάλεια των εφαρμογών.

Λιπόλυση Vs Λιποαναρρόφηση: Τα νεότερα δεδομένα και οι επιλογές

Στις επεμβατικές και τις μη επεμβατικές θεραπείες λιπόλυσης και λιποαναρρόφησης επικεντρώθηκε η παρουσίαση της Δρ. Τσιατούρα στο εν λόγω συνέδριο. Όπως εξήγησε στο επιστημονικό κοινό που παρακολούθησε ζωντανά το συνέδριο, η λιποαναρρόφηση υπήρξε για δεκαετίες η μοναδική λύση για τη μείωση τοπικού λίπους και παρότι είναι αποτελεσματική, αποτελεί μια επεμβατική μέθοδο με περιορισμούς και πολλαπλούς πιθανούς κινδύνους.

Η Δρ. Τσιατούρα παρουσίασε μη επεμβατικές θεραπείες λιπόλυσης που έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια ως εναλλακτικές στην κλασσική λιποαναρρόφηση, ανάμεσά τους η κρυολιπόλυση, η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες, οι υπέρηχοι και η ενέσιμη λιπόλυση.

Η γιατρός αναφέρθηκε επίσης στη Laser υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση, μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, η οποία συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα για τον ασθενή. Πρόκειται για μία θεραπεία που πραγματοποιείται σε περιβάλλον ιατρείου, οδηγεί σε μόνιμη μείωση των λιποκυττάρων, έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα, πολύ σύντομη αποθεραπεία και ήπιες πιθανές παρενέργειες.

Όπως σημείωσε η γιατρός, οι θεραπείες που αφορούν σε μη επεμβατικές μεθόδους λιπόλυσης σημείωσαν 58% αύξηση το 2021 σε σύγκριση με το 2020, ενώ για το 2021, το συνολικό μέγεθος της αγοράς μη επεμβατικών μεθόδων λιπόλυσης εκτιμήθηκε στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ προβλέπεται ετήσια αύξηση της τάξεως του 16,1% από το 2022 μέχρι το 2030.

Στη λεπτομερή παρουσίασή της, η Δρ. Τσιατούρα ανέδειξε τα βασικά στοιχεία για κάθε μέθοδο. Κλείνοντας, η γιατρός τόνισε τρεις πολύ σημαντικές παραμέτρους, κοινές σε όλες τις θεραπείες, που είναι σημαντικό να λαμβάνουν υπόψη οι γιατροί:

  • Οι θεραπείες λιπόλυσης – λιποαναρρόφησης δεν είναι μέθοδοι αδυνατίσματος και απώλειας κιλών, αλλά αντιμετώπισης τοπικού λίπους σε άτομα κοντά στο φυσιολογικό τους βάρος
  • Δεν υπάρχει η ιδανική θεραπεία και η μαγική λύση
  • Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στον συνδυασμό θεραπειών λιπόλυσης και /ή  λιποαναρρόφησης με εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενούς

Εάν ενδιαφέρεστε για θεραπείες Δερματολογίας, Αισθητικής Ιατρικής ή Πλαστικής Χειρουργικής, μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού σε μία από τις 15 Κλινικές της Cosmetic Derma Medicine σε Ελλάδα και Κύπρο. Αφήστε το μήνυμα σας παρακάτω και θα λάβετε απάντηση το συντομότερο δυνατόν ή τηλεφωνήστε από Ελλάδα στο (+30) 210 6980451 και από Κύπρο στο (+357) 25251040 για τη Λεμεσό και στο (+357) 22257490 για τη Λευκωσία.