Ανόρθωση Μηρών

Η επέμβαση Ανόρθωσης Μηρών πραγματοποιείται για την αποκατάσταση της συμμετρίας και της αντιμετώπιση της χαλάρωσης των μηρών.

Ανόρθωση Μηρών
Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης Πλαστικός Χειρουργός

«Οι περιοχή που συνήθως εμφανίζει εντονότερη χαλάρωση είναι η έσω επιφάνεια των μηρών και δευτερευόντως η πρόσθια, πλάγια και οπίσθια. Οι αιτίες της χαλάρωσης είναι ποικίλες, με κυριότερες τις αυξομειώσεις βάρους λόγω δίαιτας ή τοκετών, την γήρανση και την κληρονομικότητα. Συνήθως η χαλάρωση των μηρών συνυπάρχει με χαλάρωση και πτώση γλουτών, οπότε τα δύο αυτά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα.» αναφέρει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

Σχεδιασμός πριν την επέμβαση

Ο προεγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται με την ασθενή αρχικά σε ύπτια θέση με ελαφρώς λυγισμένους και σε απαγωγή τους μηρούς. Οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατές και να κρύβονται από τις πτυχές των γλουτών και το επιθυμητό εσώρουχο της ασθενούς.

Η άνω τομή γίνεται λίγο πιο πάνω από την μηροβουβωνική περιοχή, εντός του τριχωτού. Η κάτω τομή εκτελείται στο κάτω όριο της χαλαρής περιοχής και η προς τα πίσω επέκτασή της κρύβεται μέσα στην γλουτιαία πτυχή.

Προεγχειρητικός σχεδιασμός επέμβασης ανόρθωσης των μηρών.

Επέμβαση

Η ανόρθωση των μηρών γίνεται με γενική αναισθησία και αρχικά με τον/την ασθενή σε πρηνή θέση (μπρούμυτα). Τέμνεται και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος μαζί με το υποδόριο λίπος, ενώ το δέρμα έλκεται προς τα πάνω και καθηλώνεται στη νέα του ανορθωμένη θέση.

Μετά τη συρραφή του τραύματος ο/η ασθενής τοποθετείται σε ύπτια θέση και ολοκληρώνεται και η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος της έσω – πρόσθιας επιφάνειας. Αν συνυπάρχει και πτώση γλουτών κατά την ίδια επέμβαση διορθώνεται και αυτή με ανόρθωση γλουτών. Επίσης συχνά υπάρχει και περίσσεια λίπους στην περιοχή των μηρών και ταυτόχρονα με την ανόρθωση γίνεται και λιποαναρρόφηση μηρών.

Η θέση της τομής σημειώνεται προεγχειρητικά και υπολογίζεται το τμήμα δέρματος που θα αφαιρεθεί.

Μετεγχειρητική Πορεία

Στην ασθενή αμέσως μετά την επέμβαση ανόρθωσης μηρών τοποθετείται πιεστική επίδεση. Η ασθενής πρέπει να μείνει σε ακινησία για 2 εικοσιτετράωρα. Την 2η ημέρα μπορεί να γίνει η πρώτη αλλαγή του τραύματος και η ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να αποφύγει την καθιστική θέση. Αντιβίωση λαμβάνεται για 7 ημέρες περίπου και η έξοδος από την κλινική γίνεται την 3η συνήθως ημέρα. Τα ράμματα αφαιρούνται όλα εντός δεκαπενθημέρου, ενώ ειδικός ελαστικός και πιεστικός κορσές συνιστάται να φοριέται για 30-40 ημέρες περίπου.

Οι επιπλοκές από την ανόρθωση μηρών είναι σπάνιες όταν γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό και σε καλά οργανωμένη κλινική. Άμεσες επιπλοκές όπως δημιουργία αιματώματος και φλεγμονής αντιμετωπίζονται με παροχέτευση αυτού και λήψη αντιβιοτικής αγωγής. Όψιμες επιπλοκές είναι η δημιουργία εμφανούς ουλής και πιθανή αλλαγή του σχήματος των μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Οι όψιμες επιπλοκές αποφεύγονται με τον σωστό σχεδιασμό προεγχειρητικά.

Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης μηρών είναι πολύ καλά εφόσον γίνει η σωστή επιλογή των ασθενών και είναι μόνιμα αν η ασθενής αποφύγει τις έντονες αυξομειώσεις βάρους και γυμνάζεται.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά της επέμβασης ανόρθωσης μηρών στην ψυχολογία και στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

Μετά το χειρουργείο η τομή καλύπτεται με γάζες και τοποθετούνται παροχετεύσεις και ελαστικός επίδεσμος.

Συχνές Ερωτήσεις

Ανόρθωση Μηρών

Πότε μπορώ να επιστρέψω στις καθημερινές δραστηριότητες και την εργασία μου μετά την Ανόρθωση Μηρών;

Μετά την επέμβαση συνιστάται να υπάρξει ανάπαυση για περίπου 10-15 ημέρες. Ειδικά τις δύο πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο επιβάλλεται ακινησία.

Η σωματική άσκηση και γυμναστική πρέπει να αποφευχθούν για τουλάχιστον ένα μήνα μετά την επέμβαση.

Το αποτέλεσμα της Ανόρθωσης Μηρών είναι μόνιμο;

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο, εφόσον η ασθενής ακολουθήσει ισορροπημένη διατροφή και εντάξει τη σωματική άσκηση στη ρουτίνα της. Επίσης, πρέπει να αποφευχθεί η έντονη και απότομη αυξομείωση σωματικού βάρους.

Τι αλλαγή να περιμένω μετά την επέμβαση Ανόρθωσης Μηρών;

Τα αποτελέσματα μετά την επέμβαση είναι εντυπωσιακά, καθώς η αλλαγή στο σώμα της γυναίκας είναι θεαματική. Τις περισσότερες φορές, η γυναίκα αναγκάζεται να αλλάξει και μέγεθος στα ρούχα της.

Ποιο είναι το κόστος για την Ανόρθωση Μηρών;

Η τιμή της ανόρθωσης μηρών ποικίλλει και εξαρτάται από την τεχνική της επέμβασης, τις ιδιαίτερες δυσκολίες που μπορεί να παρουσιάσει, καθώς και την έκταση του προβλήματος που υπάρχει. Το τελικό κόστος καθορίζεται αφού πραγματοποιηθεί εξέταση από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί κανείς σε Ανόρθωση Μηρών;

Η ηλικία από μόνη δεν αποτελεί παράγοντα για να υποβληθεί κανείς σε ανόρθωση μηρών. Εφόσον παρατηρείται αρκετή χαλάρωση στο δέρμα, τότε μπορεί κάθε ενήλικας να υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση.

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι υπέρβαρη, μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση Ανόρθωσης Μηρών;

Σε περίπτωση που η γυναίκα είναι υπέρβαρη, τότε ενδέχεται να χρειαστεί να χάσει βάρος πριν από το χειρουργείο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL