Ανόρθωση Μηρών - Μηροπλαστική

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ανόρθωση Μηρών

Τι είναι η Ανόρθωση Μηρών – Μηροπλαστική

Η επέμβαση ανόρθωσης μηρών, ή μηροπλαστική, πραγματοποιείται για την αποκατάσταση της συμμετρίας και της αντιμετώπιση της χαλάρωσης των μηρών. Η περιοχή που συνήθως εμφανίζει εντονότερη χαλάρωση είναι η εσωτερική πλευρά των μηρών και δευτερευόντως το μπροστινό, το πλαϊνό ή το πίσω μέρος τους. Οι αιτίες της χαλάρωσης είναι ποικίλες, με κυριότερες τις αυξομειώσεις βάρους λόγω δίαιτας ή τοκετών, την γήρανση και την κληρονομικότητα. Συνήθως η χαλάρωση των μηρών συνυπάρχει με χαλάρωση και πτώση γλουτών, οπότε τα δύο αυτά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα

  • Θεαματική ανόρθωση και σμίλευση των μηρών

  • Σημαντική μείωση της κυτταρίτιδας

  • Αφαίρεση του περίσσιου δέρματος και λίπους

  • Δυνατότητα για ανόρθωση μηρών και γλουτών στην ίδια επέμβαση

  • Μόνιμο αποτέλεσμα εφόσον ακολουθηθεί ισορροπημένη διατροφή και άσκηση

  • Ένα… μειονέκτημα: Θα χρειαστεί να αλλάξετε νούμερο στα ρούχα σας!

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Χειρουργική τεχνική

Η ανόρθωση των μηρών γίνεται με γενική αναισθησία και αρχικά με τον ασθενή σε πρηνή θέση (μπρούμυτα). Κατά την επέμβαση, ο χειρουργός κόβει και αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος μαζί με το υποδόριο λίπος, ενώ το δέρμα έλκεται προς τα πάνω και καθηλώνεται στη νέα του ανορθωμένη θέση.

Μετά τη συρραφή του τραύματος ο ασθενής τοποθετείται σε ύπτια θέση και ολοκληρώνεται και η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος της εσωτερικής και μπροστινής πλευράς των μηρών. Αν εκτός από τη χαλάρωση και την πτώση των μηρών συνυπάρχει πτώση γλουτών, μπορεί να διορθωθεί κατά την ίδια επέμβαση και αυτή με ανόρθωση γλουτών. Επίσης συχνά υπάρχει και περίσσεια λίπους στην περιοχή των μηρών και ταυτόχρονα με την ανόρθωση γίνεται και λιποαναρρόφηση μηρών.

 Χειρουργική τεχνική ανόρθωσης μηρών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ανόρθωση μηρών

Σχεδιασμός πριν την επέμβαση

Ο προεγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται με την ασθενή αρχικά σε ύπτια θέση με ελαφρώς λυγισμένους και ανοιχτούς τους. Οι τομές κατά την επέμβαση γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατές και να κρύβονται από τις πτυχές των γλουτών και το εσώρουχο της ασθενούς.

Η άνω τομή γίνεται λίγο πιο πάνω από την μηροβουβωνική περιοχή, μέσα στο τριχωτό της ήβης. Η κάτω τομή εκτελείται στο κάτω όριο της χαλαρής περιοχής και η προς τα πίσω επέκτασή της κρύβεται μέσα στην γλουτιαία πτυχή.

Προεγχειρητικός σχεδιασμός ανόρθωσης μηρών.

Μετεγχειρητική πορεία

Στην ασθενή αμέσως μετά την επέμβαση ανόρθωσης μηρών τοποθετείται πιεστική επίδεση. Η ασθενής πρέπει να μείνει σε ακινησία για 2 εικοσιτετράωρα. Την 2η ημέρα μπορεί να γίνει η πρώτη αλλαγή του τραύματος και η ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να αποφύγει την καθιστική θέση. Αντιβίωση λαμβάνεται για 7 ημέρες περίπου και η έξοδος από την κλινική γίνεται την 3η συνήθως ημέρα. Τα ράμματα αφαιρούνται όλα εντός δεκαπενθημέρου, ενώ ειδικός ελαστικός και πιεστικός κορσές συνιστάται να φοριέται για 30-40 ημέρες περίπου.

Μετά την επέμβαση ανόρθωσης μηρών.

Πιθανές επιπλοκές

Οι επιπλοκές από την ανόρθωση μηρών είναι σπάνιες όταν η επέμβαση γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό και σε καλά οργανωμένη κλινική. Άμεσες επιπλοκές όπως δημιουργία αιματώματος και φλεγμονής αντιμετωπίζονται με παροχέτευση αυτού και λήψη αντιβιοτικής αγωγής. Όψιμες επιπλοκές είναι η δημιουργία εμφανούς ουλής και πιθανή αλλαγή του σχήματος των μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Όμως και οι δύο αυτές πιθανές όψιμες επιπλοκές αποφεύγονται με τον σωστό σχεδιασμό προεγχειρητικά.

Πιθανές επιπλοκές από επέμβαση ανόρθωσης μηρών.

Συχνές Ερωτήσεις