Αιμαγγειώματα

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Αιμαγγειώματα Τι Είναι, Συμπτώματα και Θεραπεία

Οι καλύτερες θεραπείες για Αιμαγγειώματα

Τα αιμαγγειώματα είναι δυσπλασίες των αγγείων που εμφανίζονται συνήθως λίγο μετά τη γέννηση. Αποτελεί συχνό φαινόμενο στα νεογέννητα και κυρίως στα μωρά που γεννιούνται πρόωρα και έχουν ποσοστό εμφάνισης 10%.

Το αιμαγγείωμα αρκετές φορές μπορεί να μοιάζει με απλή κοκκινίλα ή κάποιο τραυματισμό, με αποτέλεσμα να μην του δοθεί η απαιτούμενη προσοχή. Για αυτό το λόγο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνεται προσοχή σε τέτοιου είδος σημάδια. Κυρίως οι γονείς, θα πρέπει να ελέγχουν το σώμα του μικρού παιδιού και να απευθύνονται στον ειδικό δερματολόγο αν δουν κάποιο ανησυχητικό σημάδι.

 • Η θεραπεία των αιμαγγειωμάτων με laser είναι ανώδυνη, γρήγορη και απλή

 • Δεν αφήνει ουλές ή σημάδια στο υγιές δέρμα γύρω από το αιμαγγείωμα

 • Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για μέγιστη ανάπλαση του δέρματος

 • Γρήγορη επούλωση ακόμη και στα πιο μεγάλα αιμαγγειώματα

 • Είναι κατάλληλη ακόμη και για μικρά παιδιά

 • Η εφαρμογή αυτόλογης μεσοθεραπείας συνδυάζεται ιδανικά με το λέιζερ για αιμαγγειώματα

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Αιμαγγειώματα

Τι είναι

Τα αιμαγγειώματα είναι εκ γενετής δυσπλασίες των αγγείων και μπορούν να εμφανιστούν με πολλές μορφές. Μπορεί να εμφανιστούν επιφανειακά ή σε βαθύτερα στρώματα. Επίσης, μπορούν να εμφανιστούν μεμονωμένα ή ως αποτέλεσμα κάποιας άλλης πάθησης. Αν εμφανιστεί κοντά στην επιφάνεια του δέρματος τότε ονομάζεται «επιφανειακό αιμαγγείωμα». Τα αιμαγγειώματα αυτά έχουν συχνά χρώμα ερυθρό και ανομοιόμορφη επιφάνεια. Αιμαγγειώματα στα βαθύτερα στρώματα είναι πιο δύσκολα στην εύρεση και ονομάζονται «αιμαγγειώματα εν τω βάθει». Έχουν συνήθως μπλε απόχρωση και πιο ομαλή επιφάνεια σε σχέση με τα επιφανειακά.

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες το αιμαγγείωμα είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος και προκαλεί αντιαισθητικό αποτέλεσμα, οδηγώντας το άτομο σε προβλήματα κοινωνικοποίησης. Παράδειγμα αποτελεί η ύπαρξη αιμαγγειώματος στο άνω χείλος, ένα ιδιαίτερα εμφανές σημείο και εξαιρετικά σημαντικό για την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις εμφάνισης του αιμαγγειώματος στην περιοχή της μύτης, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ή ακόμη και σε προβλήματα όρασης αν υπάρξει εξάπλωσή τους. Σε σπανιότερες περιπτώσεις το αιμαγγείωμα μπορεί να εμφανιστεί στη βουβωνική χώρα, αναπτύσσοντας φλεγμονή και να προκαλέσει πόνο στο άτομο που το εμφανίζει.

Αιμαγγειώματα τι είναι.

Θεραπεία αιμαγγειώματος Με Laser

H  θεραπεία αιμαγγειώματος με χρήση Laser Nd-YAG έχει αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Laser επιτυγχάνεται αφαίρεση των αιμαγγειωμάτων, ενώ παράλληλα προστατεύεται ο γύρω ιστός και το δέρμα. Με τη χρήση Laser επιτυγχάνεται η εξουδετέρωση των λεπτών γραμμών, όσο και ανθεκτικότερων ευρυαγγειών, με μεγαλύτερο μέγεθος και βάθος. Επίσης το Pulsed Dye Laser είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση Port Wine Stain αιμαγγειωμάτων.

 • Αποτελεσματική ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις

 • Γρηγορότερη επούλωση σε περιπτώσεις αιμορραγίας, σε σχέση με άλλες μεθόδους

 • Γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος με οριστική θεραπεία

Άλλες θεραπευτικές επιλογές για τα αιμαγγειώματα

 • Φαρμακευτική αγωγή

  Συνήθως πρόκειται για φάρμακα που προκαλούν επιβράδυνση της ανάπτυξης του αιμαγγειώματος, γι’ αυτό και χορηγείται κατά την αυξητική φάση. Συνιστάται σε περιπτώσεις που το αιμαγγείωμα είναι απειλητικό για τη ζωή του βρέφους ή εμποδίζει ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού.

 • Χειρουργική αφαίρεση

  Αυτή προτείνεται κυρίως σε περιπτώσεις εμφάνισης του αιμαγγειώματος στο πρόσωπο και όταν η αφαίρεση γίνεται σε πολύ μικρή ηλικία. Παρόλα αυτά, οι γονείς καθώς και τα άτομα που πρόκειται να χειρουργηθούν, πρέπει να γνωρίζουν πως η χειρουργική αφαίρεση είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει ουλές στο δέρμα.

Χρήσιμες πληροφορέις

 • Θεραπεία χωρίς πόνο

  Η θεραπεία για το αιμαγγείωμα με Laser είναι κατά βάση ανώδυνη και η αίσθηση είναι μόνο ένα ελαφρύ τσίμπημα. Σε περιπτώσεις, όμως, εκτεταμένου αιμαγγειώματος στην περιοχή του προσώπου συνιστάται τοπική αναισθησία.

 • Χωρίς χρόνο αποθεραπείας

  Μετά από μια συνεδρία θεραπείας αιμαγγειώματος με λέιζερ, δεν απαιτείται νοσηλεία ή χρόνος ανάρρωσης, και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Εάν η θεραπεία έγινε σε περιοχή που εκτίθεται στον ήλιο, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη.

 • Ήπια περιποίηση

  Μετά τη θεραπεία με λέιζερ, συμβουλευτείτε το δερματολόγο για τη σωστή φροντίδα του δέρματος. Συνήθως προτείνονται ενυδατικές κρέμες με αναπλαστικά συστατικά που ενισχύουν τη φυσική διαδικασία αναδόμησης του δέρματος.

Συχνές Ερωτήσεις