Botox (Μπότοξ)

Botox (Μπότοξ)

“Το Botox, εκτός από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που αποδίδει σε θεραπείες της Κοσμητικής Δερματολογίας, βρίσκει χρήση σε πλήθος άλλων Ιατρικών Παθήσεων όπως για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας, του βλεφαρόσπασμου, του στραβισμού, της σπαστικής παράλυσης και της ημικρανίας” αναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα.

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Επιστημονική Διευθύντρια Cosmetic Derma Medicine
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα

Τι είναι το Botox;

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας σταδιακά χάνει την ελαστικότητά του και σχηματίζονται ρυτίδες. Το μπότοξ, επιτυγχάνει φανερή βελτίωση του δέρματος, χαλαρώνοντας προσωρινά επιλεγμένους μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα την ελάττωση της έντονης σύσπασής τους και τη σημαντική μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Πως λειτουργεί

To Botox είναι μια νευροτοξίνη (βοτουλινική τοξίνη τύπου Α ή αλλιώς αλλαντική τοξίνη), που προέρχεται από το βακτήριο Clostridium botulinum, η οποία εφαρμόζεται στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ. Το Botox αναστέλλει την έκκριση ακετυλοχολίνης από τους κινητικούς νευρώνες και κατά συνέπεια, μειώνει ελαφρώς τη σύσπαση των μιμικών μυών του προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και οι ρυτίδες σβήνουν, χωρίς να αλλάξουν οι εκφράσεις του προσώπου.

Διάρκεια συνεδρίας5 – 20 λεπτά
Διάρκεια ΑποτελέσματοςΈως 5 – 6 μήνες
ΤεχνικήΕνέσιμη, μη επεμβατική θεραπεία
Ορατά αποτελέσματαΣε 3 – 4 ημέρες & Ολοκλήρωση σε 15 ημέρες
Επίπεδο πόνουΑνώδυνα
Ειδικότητα ιατρούΔερματολόγος, Πλαστικός χειρουργός
ΑναισθησίαΧωρίς αναισθησία ή με τοπική αναισθητική κρέμα
Χρόνος αποθεραπείαςΜηδενικός
ΚόστοςΜε βάση τις ανάγκες σας. Ρωτήστε μας!
Ενημερωτικό ραντεβούΔωρεάν

Που εφαρμόζεται το Botox

Το Botox μπορεί να εφαρμοστεί στις παρακάτω περιοχές του προσώπου και του λαιμού.

1. Άνω μέρος του προσώπου

Μεσόφρυο: Το Botox αντιμετωπίζει τις κάθετες γραμμές που εμφανίζονται ανάμεσα στα φρύδια. Εάν οι ρυτίδες είναι αρκετά βαθιές, μπορεί να συνδυαστεί και με υαλουρονικό οξύ για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

Μέτωπο: Το Botox λειαίνει τις γραμμές του μετώπου που γίνονται όλο και πιο ορατές με την πάροδο των χρόνων και δίνουν μια ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη όψη στο δέρμα.

Ρυτίδες μύτης (Bunny lines): Το Botox αντιμετωπίζει τις γραμμές που εμφανίζονται στην κορυφή της μύτης όταν για παράδειγμα μυρίζουμε κάτι.

Σημεία εφαρμογής του Botox στο πρόσωπο.

2. Στα μάτια

Φρύδια (κουκουλωτά μάτια): Με τη διαδικασία γήρανσης έχουμε το φαινόμενο των κουκουλωτών ματιών, όπου μια πτυχή δέρματος κάτω από το φρύδι καλύπτει μερικώς ή κάποιες φορές ολικώς το βλέφαρο. Το Botox συμβάλλει στην ανόρθωση αυτών των χαλαρωμένων φρυδιών.

Πόδι της χήνας: Το Botox απαλύνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού, δίνοντας μια ξεκούραστη και νεανική όψη στο βλέμμα μας.

Κάτω από τα μάτια: Στο σημείο αυτό, η έγχυση του Botox χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς, αν γίνει από κάποιον μη εξειδικευμένο ιατρό ή χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα, ενδέχεται να προκληθεί πτώση του κάτω βλεφάρου. Εναλλακτικά, αυτές οι οριζόντιες ρυτίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να τις γεμίζει με εξαιρετικά αποτελέσματα.

3. Κάτω μέρος του προσώπου

Περιστοματικά: Στην περιοχή γύρω από τα χείλη προτιμάται το υαλουρονικό οξύ για το γέμισμα των ρυτίδων. Μπορεί ακόμα να γίνει συνδυασμός Botox με υαλουρονικό οξύ για μέγιστα αποτελέσματα.

Στο πηγούνι: Με την πάροδο του χρόνου, σχηματίζονται κάποια “λακάκια” στην περιοχή αυτή και με το Botox ο ασθενής απαλλάσσεται από αυτά τα βαθουλώματα.

Σαγόνι, Λαιμός, Ντεκολτέ: Οι ρυτίδες εμφανίζονται σε αυτές τις περιοχές εξαιτίας της καταπόνησης των μυών, της κληρονομικότητας, της απώλειας κολλαγόνου και αρκετούς άλλους λόγους. Ακόμα, κάποιοι άνθρωποι που γυμνάζονται εντατικά εμφανίζουν κάθετες γραμμές στο λαιμό που αντιμετωπίζονται με Nefertiti Botox.. Όποιο και αν είναι το αίτιο, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Botox μπορεί να αντιμετωπίσει τις ρυτίδες στο σαγόνι, τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Διάρκεια

Το Botox δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα και η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διατηρείται το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, η θεραπεία πρέπει να γίνεται κάθε 4 – 6 μήνες ανάλογα με το άτομο, καθώς τότε η δράση του υλικού εξασθενεί και οι μύες ανακτούν την κίνηση με αποτέλεσμα να επανεμφανίζονται οι ρυτίδες. H δράση του Botox διαρκεί περισσότερο σε άτομα που κάνουν τακτικές θεραπείες ή έχουν κάνει προληπτική θεραπεία σε νεαρή ηλικία.

Ωστόσο, επειδή ο κάθε ασθενής συνιστά και μια ειδική περίπτωση που χρήζει διαφορετικό χρόνο επανάληψης της θεραπείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο, ώστε να σας κατευθύνει κατάλληλα.

Πλεονεκτήματα

 • Μη επεμβατική διαδικασία, ανώδυνη και αναίμακτη.
 • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός και επιστρέφετε άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Είναι αποδεδειγμένα ένα απόλυτα ασφαλές υλικό. Το Botox χρησιμοποιείται πάνω από 35 χρόνια στην ιατρική.
 • Τα αποτελέσματα της βοτουλινικής τοξίνης είναι πλήρως αναστρέψιμα.
 • Υπάρχει φυσικότητα στο αποτέλεσμα και το άνω (κυρίως) τμήματος του προσώπου φαίνεται ξεκούραστο και πιο νεανικό.

Τα βήματα της διαδικασίας Botox

Επιθυμείτε μια πιο λεία, νεανική, χωρίς ρυτίδες επιδερμίδα και αποφασίσατε να κάνετε Botox. Δείτε τα 4 βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

1. Κλείστε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού

Σε αυτή τη συνάντηση θα δούμε τις προσδοκίες σας και ποιες περιοχές θα θεραπεύσουμε. Θα μας ενημερώσετε για το ιατρικό ιστορικό σας και την ηλικία σας. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, θα καθοριστεί πόσες μονάδες Botox θα εγχυθούν για να προσδιορίσουμε το κόστος και να σας κάνουμε μια οικονομική προσφορά.

2. Η προετοιμασία

Πριν τη συνεδρία θα λάβετε λεπτομερείς οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξετε πριν τη θεραπεία, όπως ποια φάρμακα δεν πρέπει να λαμβάνετε και άλλες συμβουλές που θα δείτε παρακάτω.

3. Η θεραπεία

Έφτασε η στιγμή της θεραπείας! Στην Κλινική μας όπως συμβαίνει με όλες τις ενέσιμες θεραπείες, το Botox γίνεται από εξειδικευμένο Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, αλλά εάν φοβάστε τις ενέσεις και αυτό σας προκαλεί άγχος, ο ιατρός μπορεί να εφαρμόσει μια τοπική αναισθητική κρέμα. Ακολουθεί η επιλογή των σημείων στα οποία θα γίνουν οι ενέσεις. Ο ιατρός θα σας ζητήσει να κάνετε κάποιες συγκεκριμένες εκφράσεις (χαμόγελο, έκπληξη, συνοφρύωση) και στη συνέχεια σημαδεύει με ένα ειδικό μολύβι τα σημεία στα οποία θα γίνει η έγχυση του Botox.

4. Οδηγίες για μετά το Botox

Όταν τελειώσει η έγχυση του Botox, ο ιατρός θα σας δώσει οδηγίες για να ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε μετά το Botox και στη συνέχεια καταγράφει το θεραπευτικό πλάνο που ακολουθήθηκε.

5. Επανεξέταση

Αφού περάσουν 15 περίπου ημέρες από την αρχική εφαρμογή του Botox, θα πρέπει ο ιατρός να σας επανεξετάσει σε περίπτωση που κάποιο σημείο χρειάζεται συμπληρωματική έγχυση.

Θεραπεία Botox.

Πως διαμορφώνεται η τιμή του Botox

Το κόστος της θεραπείας Botox είναι εξατομικευμένο και μπορεί να ποικίλλει από ένα άτομο σε άλλο, ανάλογα με τους παρακάτω παράγοντες.

Ο αριθμός και η επιφάνεια των περιοχών θεραπείας

Όσες περισσότερες περιοχές υποβληθούν σε θεραπεία, τόσο πιο υψηλό θα είναι το κόστος.

Η δόση που απαιτείται

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το κόστος του Botox είναι η δόση που απαιτείται για τη θεραπεία. Ο αριθμός των μονάδων Botox που απαιτούνται συνήθως εξαρτάται από την έκταση και το βάθος των ρυτίδων. Επιπλέον, διαφορετικές περιοχές του προσώπου απαιτούν διαφορετικές ποσότητες Botox. Για παράδειγμα, η θεραπεία στο λαιμό απαιτεί περισσότερες μονάδες από ό,τι η θεραπεία των γραμμών στα μάτια.

Η ποιότητα του ενέσιμου υλικού

Η ποιότητα των ενέσιμων ουσιών που χρησιμοποιούνται παίζει επίσης ρόλο στο κόστος του Botox. Ορισμένες Κλινικές ενδέχεται να χρησιμοποιούν προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας ή απομιμήσεις, τα οποία μπορεί να είναι φθηνότερα αλλά ενδέχεται να μην παράγουν τα ίδια αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια Kλινική που χρησιμοποιεί μόνο πιστοποιημένα ενέσιμα υψηλής ποιότητας, όπως Allergan Botox ή Dysport.

Θέλετε να κάνετε Botox και σας προβληματίζει το κόστος; Μπορείτε να μας ρωτήσετε σχετικά με τις επιλογές χρηματοδότησης που σας προσφέρουμε για να κάνετε προσιτές πληρωμές, με άτοκες δόσεις ή άλλες λύσεις.

Οι μονάδες ανά δόση Botox στο πρόσωπο επηρεάζουν την τιμή.

Πρόληψη ρυτίδων με Baby Botox

Το Botox εφαρμόζεται και ως προληπτική θεραπεία σε νεαρές ηλικίες και αποσκοπεί στην επιβράδυνση της εμφάνισης ρυτίδων, ώστε το πρόσωπο να διατηρήσει τη νεανική εμφάνιση και φρεσκάδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η προληπτική αυτή θεραπεία, γνωστή ως Baby Botox, αναστέλλει την έκκριση ακετυλοχολίνης από τους κινητικούς νευρώνες και κατά συνέπεια, μειώνει ελαφρώς τη σύσπαση των μιμικών μυών του προσώπου. Με τη δράση αυτή, οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται και το πρόσωπο αποκτά νεανική όψη.

Το Baby Botox γίνεται ενέσιμα στο πόδι χήνας, το μεσόφρυο και το μέτωπο, σε μικρότερη δόση από μια κανονική θεραπεία Botox. Η προληπτική αυτή θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται σε νεαρές ηλικίες έως περίπου 30 ετών, επειδή όσο μεγαλώνουμε η δράση της περιορίζεται. H θεραπεία συνιστάται να ξεκινήσει στην ηλικία των 20 – 30 ετών, όπου οι ινοβλάστες αρχίζουν να μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η πρόληψη πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, με την εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών, επειδή όσο μεγαλώνουμε η δράση της θεραπείας εξασθενεί. Το αποτέλεσμα της προληπτικής θεραπείας διαρκεί 4 – 5 μήνες, οπότε και πρέπει να επαναληφθεί.

YouTube video

Συχνές Ερωτήσεις

Πονάει η θεραπεία με Botox;

Οι βελόνες  που προορίζονται για τη θεραπεία Botox έχουν πολύ μικρή διάμετρο. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται ελάχιστη έως καθόλου ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Εάν ανησυχείτε για τον πόνο, μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας να εφαρμόσει μια τοπική αναισθητική κρέμα, λίγα λεπτά πριν από τη θεραπεία, για να νιώθετε πιο ήρεμοι.

Πονάει το Botox μετά τη θεραπεία;

Τις περισσότερες φορές, οι αντιδράσεις του Botox συμβαίνουν γύρω από το σημείο της ένεσης. Ήπιος πόνος, ελαφρύ οίδημα και πιο σπάνια μικροί μώλωπες μπορεί να συμβούν μετά τις ενέσεις Botox. Οι ήπιες αυτές επιπλοκές υποχωρούν πολύ γρήγορα σε 1 – 3 ημέρες μετά τη θεραπεία.

Ποιες παρενέργειες έχει το Botox;

Όσον αφορά τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις που έχει η συγκεκριμένη θεραπεία, αυτές είναι σχετικά ήπιες και υποχωρούν σε 1-2 ημέρες. Οι συνηθέστερες είναι:

 • Πόνος, οίδημα, ερυθρότητα ή μώλωπες στο σημείο της θεραπείας
 • Συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη
 • Πονοκέφαλος
 • Πόνος στον αυχένα
 • Δυσπεψία
 • Προσωρινή βλεφαρόπτωση
 • Ερεθισμός ή ερυθρότητα των ματιών

Γενικότερα, πρόκειται για μια ασφαλή θεραπεία που δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία. Σπάνια στην ιατρική πρακτική έχουν συμβεί πιο σοβαρές επιπλοκές, όπως βλεφαρόπτωση, αλλά είναι όλες αντιμετωπίσιμες.

Πότε δεν μπορούμε να κάνουμε botox;

Η εφαρμογή του Botox αντενδείκνυται στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Νευρομυϊκή νόσος
 • Μυϊκή αδυναμία στο πρόσωπο
 • Εγκυμοσύνη / Θηλασμός
 • Κυρίαρχη βλεφαρόπτωση ή εκτρόπιο
 • Χρήση αναστολέων των διαύλων ασβεστίου
 • Χρήση αντιβιοτικού κατηγορίας αμινογλυκοσίδης

Τι πρέπει να προσέξω πριν το Botox;

Μερικά 24ωρα πριν θα πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και καφέ, την αποτρίχωση με κερί, κρέμες ή τσιμπιδάκι, τα καλλυντικά με ρετινόλη και άλλες χημικές ουσίες, καθώς και τη λήψη ασπιρίνης ή άλλων αιμολυτικών φαρμάκων.

Ποιες προφυλάξεις να πάρω μετά τη θεραπεία;

Μετά την εφαρμογή του Botox, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις περισσότερες δραστηριότητες σας. Ωστόσο, για να μειώσετε την πιθανότητα ερυθρότητας, πρηξίματος ή μωλώπων πρέπει μετά τη θεραπεία:

 • Να μην τρίβετε ή ασκείτε πίεση στην περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία για 12 ώρες
 • Να μείνετε σε όρθια θέση και μην ξαπλώσετε για 3 – 4 ώρες
 • Να αποφύγετε τη σωματική άσκηση για 24 ώρες

Μπορείτε να καλύψετε τυχόν μικρά σημάδια με make-up που θα σας συστήσει ο ιατρός σας, μέχρι αυτά να υποχωρήσουν. Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι πρέπει να προσέξετε μετά το μπότοξ.

Πως θα παρατείνω τη διάρκεια του Botox;

Η διάρκεια εξαρτάται το βάθος των ρυτίδων, τη δύναμη των μυών του προσώπου, την εκφραστικότητα του ασθενούς.

Χρήσιμα tips

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παρατείνετε τη διάρκεια του αποτελέσματος:

 • Χρήση αντηλιακού: Χρήση όλες τις εποχές του χρόνου και αποφυγή έκθεσης στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες
 • Σωστή ρουτίνα περιποίησης προσώπου: Καθημερινό ντεμακιγάζ και επαρκής ενυδάτωση της επιδερμίδας με προϊόντα που βοηθούν στην συντήρηση του αποτελέσματος
 • Υγιεινή διατροφή: Βοηθά πάντα στη λαμπερή όψη του δέρματος

Περιορισμός του άγχους: Είναι γεγονός ότι το άγχος μας “γερνάει”, οπότε βρείτε τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτό, καθώς θα σας ωφελήσει και γενικότερα στη ζωή σας.

Πως πρέπει να κοιμάμαι μετά το Botox;

Κατά τη διάρκεια του ύπνου αποφύγετε να ξαπλώνετε στο πλάι, για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αποφύγετε να κοιμηθείτε 4-6 ώρες μετά την πραγματοποίηση της θεραπείας και να μην ασκήσετε πίεση στα σημεία που έγιναν οι ενέσεις.

Με ποιες θεραπείες αισθητικής μπορεί να συνδυαστεί το Botox;

Η θεραπεία Botox συνδυάζεται άριστα με:

 • Μεσοθεραπεία προσώπου
 • Υαλουρονικό οξύ στην ίδια ή γειτονική περιοχή όπου εφαρμόστηκε το μπότοξ
 • Νήματα PDO & COG για σύσφιξη και ανόρθωση
 • Fractional Laser CO2 και PRP, χημικά peeling, καθαρισμό και όλα τα Laser προσώπου
 • Μάσκα υαλουρονικού ενυδάτωσης & αντιγήρανσης

Το Botox αλλοιώνει ή “παγώνει” τις εκφράσεις του προσώπου;

Το Botox δεν επιδρά στο ίδιο το δέρμα αλλά στους μύες του προσώπου, τους οποίους και “χαλαρώνει” με αποτέλεσμα να σβήνει τις ρυτίδες. Οπότε δεν επηρεάζει την εκφραστικότητά μας, απλά εξαφανίζει τις ρυτίδες.

Το μπότοξ προκαλεί παράλυση των μυών;

Όχι, το μπότοξ δεν παραλύει τους μύες. Απλά, δυσχεραίνει την επικοινωνία του νεύρου με τον μυ και δεν καταστρέφει ούτε τους μύες ούτε τα νεύρα. Επειδή δεν επικοινωνούν, σταματά η σύσπαση των μυών και ηρεμούν οι ρυτίδες.

Το Botox ενέχει κινδύνους για την υγεία;

Το Botox είναι ένα ασφαλές ενέσιμο φάρμακο που παρασκευάζεται από αλλαντική τοξίνη τύπου Α, η οποία παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum.

Αν και αυτή είναι η ίδια τοξίνη που προκαλεί την αλλαντίαση (σοβαρή μορφή τροφικής δηλητηρίασης), τα αποτελέσματά της ποικίλλουν ανάλογα με την ποσότητα και την περιοχή του οργανισμού όπου αυτή επιδρά. Οι μικρές στοχευμένες δόσεις του Botox στις περιοχές όπου εφαρμόζεται, δεν μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες αντιδράσεις. Στην ιατρική πρακτική, το Botox χρησιμοποιείται με ασφάλεια για κοσμητικές χρήσεις από το 2002 και έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον ΕΟΦ.

Τα αποτελέσματα του μπότοξ φαίνονται αμέσως;

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγχυσης του μπότοξ, δεν θα παρατηρήσετε καμία διαφορά. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά, μέσα σε λίγες ημέρες. Τα πλήρη αποτελέσματα είναι ορατά εντός 15 ημερών.

Αν σταματήσω το Botox, οι ρυτίδες θα πολλαπλασιαστούν;

Εάν αποφασίσετε να διακόψετε τη θεραπεία, οι ρυτίδες θα επανέλθουν σταδιακά, στο στάδιο στο οποίο προϋπήρχαν πριν την εφαρμογή της θεραπείας. Το μπότοξ δεν θα επιδεινώσει την όψη του δέρματος σας, δεν θα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης και δεν θα προκαλέσει νέες ρυτίδες.

Υπάρχει αντίδοτο για τις ενέσεις Botox;

Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο για το Botox. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος να διαλυθεί το Botox ή να αντιστραφούν τα συμπτώματά του. Όμως, τα συμπτώματα του εξαφανίζονται σταδιακά μετά από κάποιο διάστημα. Το Botox δεν παραμένει στο σώμα για περισσότερο από μερικές εβδομάδες ή ένα μήνα περίπου πριν απορροφηθεί από τον οργανισμό σας και αποβληθεί.

Γιατί να επιλέξετε την Cosmetic Derma Medicine για Botox;

Εμπειρία και τεχνογνωσία

Η Cosmetic Derma Medicine, έχει  πολυετή εμπειρία στις ενέσιμες θεραπείες αντιγήρανσης και διοργανώνει κάθε χρόνο εκπαιδευτικά σεμινάρια για Botox στις εγκαταστάσεις της, για την εκπαίδευση νέων γιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνδυαστικές αντιγηραντικές θεραπείες της Cosmetic Derma Medicine έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια αισθητικής ιατρικής.

Υψηλής ποιότητας φαρμακευτικά σκευάσματα

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα σκευάσματα Allergan Botox & Dysport, τα οποία είναι πιστοποιημένα και εγκεκριμένα φάρμακα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και είναι εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) και τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Θεραπεία από εξειδικευμένους ιατρούς

Στην Κλινική μας, η εφαρμογή του μπότοξ γίνεται πάντα από έμπειρο και εξειδικευμένο Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό.

Με εκατοντάδες εφαρμογές Botox μηνιαίως και αποδεδειγμένη, πολυετή εμπειρία, έχοντας στο ενεργητικό του χιλιάδες ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό της Cosmetic Derma Medicine εξασφαλίζει με ασφάλεια τη σωστή εφαρμογή της θεραπείας, ώστε το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Βιβλιογραφία

Ελέγχθηκε από την δερματολόγο της Κλινικής Cosmetic Derma Medicine Δρ Αμαλία Τσιατούρα  στις 01/02/2023.

Σχετικά Άρθρα και Βίντεο για το Botox

YouTube video

Botox ή Υαλουρονικό Οξύ – Οι πιο δημοφιλείς ενέσιμες θεραπείες

YouTube video

Η διαδικασία και τα αποτελέσματα μετά το Botox

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL