Καθαρισμός Προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου με δερμοαπόξεση είναι η πιο απλή, αλλά άκρως αποτελεσματική ιατρική μέθοδος καθαρισμού και αναζωογόνησης της κουρασμένης επιδερμίδας του προσώπου.

Δείτε παρακάτω τα οφέλη του καθαρισμού προσώπου με δερμοαπόξεση.

Καθαρισμός Προσώπου
Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

“Αν αισθάνεσθε την επιδερμίδα του προσώπου σας θαμπή, με στίγματα και δυσχρωμίες, τότε έχει φθάσει η στιγμή για έναν βαθύ δερματολογικό καθαρισμό προσώπου, σε συνδυασμό με Δερμοαπόξεση Προσώπου, θεραπείες που θα αναζωογονήσουν το πρόσωπό σας, αφήνοντάς το πιο απαλό και καθαρό από ποτέ” εξηγεί η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.  “Αποτελεί μία αρκετά απλή, αλλά κορυφαία μη-επεμβατική θεραπεία καθώς προσφέρει άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Είναι ιδανική ακόμη και για τους πιο ευαίσθητους και αντιδραστικούς τύπους δέρματος, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Αφαιρεί τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος και αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή”.

“Ουσιαστικά, με τη Δερμοαπόξεση αφαιρείται ακίνδυνα και ελεγχόμενα το επιφανειακό τμήμα της επιδερμίδας (κερατίνη στιβάδα), το οποίο έχει υποστεί βλάβη και έτσι διεγείρεται η επούλωση, ανάπλαση και φυσική αναζωογόνηση του δέρματος. Παράλληλα, δεν αφήνει σημάδια ή χρωματικές αλλαγές και είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος” όπως τονίζει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

Η Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη συμβουλεύει για τον καθαρισμό προσώπου και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας σας.

Τι είναι

Το πρόσωπο αποτελεί αδιαμφισβήτητα τη σημαντικότερη ανατομική μονάδα για τη γυναικεία και ανδρική ομορφιά. Το δέρμα, κυρίως στις νεότερες ηλικίες, διαθέτει μηχανισμούς επιδιόρθωσης βλαβών των κυττάρων και παραγωγής κολλαγόνου της επιδερμίδας, οδηγώντας σε υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Παρόλα αυτά, διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η διατροφή ή η ηλικία αναστέλλουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος και οδηγούν σε ξηρή και γηρασμένη επιδερμίδα. Η τέχνη της αναζωογόνησης του προσώπου ασκείται από τους αρχαίους πολιτισμούς και σήμερα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι και θεραπείες που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση του προσώπου και λειτουργούν απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και προάγοντας την κολλαγονογένεση.

Ο καθαρισμός προσώπου αποτελεί μία από τις συχνότερες και βασικές θεραπείες που εφαρμόζονται στην Αισθητική Ιατρική και είναι απαραίτητος για την υγιή όψη της επιδερμίδας. Με τον καθαρισμό προσώπου απομακρύνονται οι ρύποι, τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα του δέρματος, ενώ καταπολεμάται η λιπαρότητα και η γυαλάδα. Ο καθαρισμός προσώπου δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην επιδερμίδα, διότι τότε η θεραπεία δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα. Κάθε άτομο θα πρέπει να εντάξει τον καθαρισμό προσώπου στην καθημερινότητά του τόσο με απλά μέσα στο σπίτι, όσο και σε εξειδικευμένους Δερματολόγους, κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Ο βαθύς καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος 2-4 φορές τον χρόνο. Επιβάλλεται σίγουρα μετά το καλοκαίρι, όπου το δέρμα έχει ταλαιπωρηθεί από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, διότι ήλιος, λιπαρότητα και ρύποι φράσσουν τους πόρους, ενώ πολλές αντιηλιακές κρέμες επιβαρύνουν την κατάσταση. Έτσι, αρχές του φθινοπώρου το δέρμα αφυδατώνεται και τα σπυράκια και μαύρα στίγματα κάνουν πιο έντονη την εμφάνισή τους.

Καθαρισμός προσώπου με διαμάντι.
Καθαρισμός προσώπου με κρυστάλλους

Βαθύς ιατρικός καθαρισμός με δερμοαπόξεση

Ο βαθύς και ταυτόχρονα απαλός ιατρικός Δερματολογικός Καθαρισμός επιτυγχάνεται με τη χρήση του συστήματος τελευταίας γενιάς Smart Peel. Η κεφαλή από διαμάντι που διαθέτει, εκτοξεύει χιλιάδες μικροκρυστάλλους οι οποίοι καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα και μειώνοντας τους ανοιχτούς πόρους. Κατά την επαφή τους με το δέρμα, οι μικροκρύσταλλοι απομακρύνουν τα κερατινοποιημένα κύτταρα, τους ρύπους και το σμήγμα, αφήνοντας το δέρμα καθαρό. Με τη μέθοδο της Δερμοαπόξεσης Προσώπου κινητοποιούνται εξειδικεύμενα κύτταρα της επιδερμίδας, που ονομάζονται ινοβλάστες, και παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη, συστατικά απαραίτητα για τη νεανικότητα του δέρματος. Η θεραπεία Δερμοαπόξεσης έχει δύο σκέλη: το σκέλος της απολέπισης με ειδικό υλικό (μικροκρυστάλλους ή νιφάδες διαμαντιού) και το σκέλος της αναρρόφησης των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

Στην Cosmetic Derma Medicine, ως εξειδικευμένη πρότυπη κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, η θεραπεία Δερμοαπόξεσης Προσώπου εφαρμόζεται με τη δύναμη των Μικροκρυστάλλων (microdermabrasion) ή του Διαμαντιού, ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας, επαναφέροντας τη φυσική της ισορροπία και αφήνοντάς την πιο απαλή από ποτέ. Η Δερμοαπόξεση Προσώπου είναι μία απλή και γρήγορη θεραπεία προσώπου που έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Στην κλινική μας, σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού, ο Καθαρισμός Προσώπου πραγματοποιείται ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΤΜΟΥ καθώς κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτός μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση ροδόχρου ακμής και ευρυαγγείες προσώπου ή και επανεμφάνιση (rebound) ακμής.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου με δερμοαπόξεση.

Πώς γίνεται

 • 1 – Ήπια Δερμοαπόξεση

  Mε τη βοήθεια των Μικροκρυστάλλων (microdermabrasion) ή του Διαμαντιού, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας του προσώπου.

 • 2 – Εξαγωγή Σμήγματος

  Το σμήγμα αφαιρείται ανώδυνα, κάτω από άσηπτες συνθήκες με τη χρήση ειδικών ιατρικών εργαλείων.

 • 3 – Βαθιά Ενυδάτωση

  Η επιδερμίδα ενυδατώνεται με τη χρήση ειδικών επανορθωτικών προϊόντων.

Πού εφαρμόζεται;

Οι συχνότερες περιοχές που εφαρμόζεται η Δερμοαπόξεση Προσώπου με Μικροκρυστάλλους (microdermabrasion) ή Διαμάντι είναι:

 • Το Πρόσωπο
 • Ο Λαιμός
 • Το Ντεκολτέ
 • Η Ράχη
 • Τα Χέρια
 • Σε Πανάδες, Ρυτίδες & Λεπτές Γραμμές
 • Σε Ουλές Ακμής

Η θεραπεία Δερμοαπόξεσης Προσώπου καταπολεμά κυρίως τα «σημάδια του χρόνου» και τα σημάδια που προκαλούνται από τη φωτογήρανση. Επίσης, καταπολεμά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου.

Για το λόγο αυτό, ενδείκνυται σε μεγάλες ηλικίες, όπου τα σημάδια του χρόνου είναι ανεξίτηλα. Αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί και σε νεανικές επιδερμίδες, για βαθύ καθαρισμό, απολέπιση προσώπου, απαλλαγή από μαύρα στίγματα στη μύτη και θεραπεία των ουλών ακμής. Είναι, επίσης, ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιπτώσεις φαγεσωρικής και κυστικής ακμής.

YouTube video

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, με το δέρμα σας να είναι πιο λαμπερό, φωτεινό και απαλό. Προτείνεται να γίνεται 3-4 φορές το χρόνο.

Με τον Καθαρισμό Προσώπου και τη Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή με διαμάντι επιτυγχάνεται μία ολοκληρωτική ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος σε βάθος, ενώ παράλληλα διενεργείται:

 • Βαθύς ιατρικός καθαρισμός προσώπου, στήθους ή ράχης
 • Απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας
 • Λείανση και βελτίωση της υφής του δέρματος
 • Λάμψη και μείωση των πανάδων
 • Εξαφάνιση της λιπαρότητας και της γυαλάδας
 • Λείανση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών
 • Μείωση των ουλών ακμής
 • Αφαίρεση μαύρων στιγμάτων
 • Ανάπλαση και σύσφιγξη με την δημιουργία νέου κολλαγόνου της επιδερμίδας
 • Βελτίωση της ροής της λέμφου και μείωση των οιδημάτων και των κύκλων κάτω από τα μάτια

Δερμοαπόξεση Προσώπου

Η θεραπεία Δερμοαπόξεσης χρησιμοποιείται επίσης για τη βελτίωση της όψης του δέρματος του προσώπου στο οποίο έχουν δημιουργηθεί ουλές από ατυχήματα ή χειρουργικές επεμβάσεις. Σε αυτό βοηθάει η ικανότητα της Δερμοαπόξεσης να επεμβαίνει στοχευμένα σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, χωρίς να επηρεάζει τη γύρω υγιή επιδερμίδα.

 • Χωρίς πόνο

  Ανώδυνη & Ασφαλής μέθοδος

 • Ρυθμιζόμενη ένταση

  Για εξατομικευμένη θεραπεία

 • Αποτελεσματικότητα

  Μη-επεμβατική μέθοδος με ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ δράση

Τεχνολογία Smart Peel®

Οι συσκευές Smart peel χρησιμοποιούνται εδώ και τρεις δεκαετίες και πετυχαίνουν μη-επεμβατικό καθαρισμό, χωρίς πόνο ή παρενέργειες. Ουσιαστικά, λειτουργεί με μία ισχυρή αντλία κενού και πίεσης και πετυχαίνει τετραπλή δράση:

 • Θερμικό ερεθισμό των ινοβλαστών
 • Ισχυρό μηχανικό ερεθισμό
 • Πρόκληση υπεραιμίας
 • Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων

Συχνές Ερωτήσεις

Καθαρισμός Προσώπου

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, με το δέρμα σας να είναι πιο λαμπερό, φωτεινό και απαλό. Τα περιττά μαύρα στίγματα, αλλά και οι λευκοί κλειστοί φαγέσωρες εξαφανίζονται και το δέρμα απαλλάσσεται από ρύπους, χαρίζοντας μία ξεκούραστη και νεανική επιδερμίδα. Μετά τη θεραπεία είναι πολύ σημαντική η σωστή ενυδάτωση του προσώπου, για την αποφυγή εμφάνισης ξηροδερμίας.

Αν η Δερμοαπόξεση Προσώπου γίνεται με σκοπό τον καθαρισμό, καλό είναι να επαναλαμβάνεται 3-4 φορές το χρόνο. Σε περίπτωση που επιθυμούμε μείωση πανάδων, ουλών ακμής, ρυτίδων και σύσφιξη του δέρματος, απαιτείται κύκλος 4-6 συνεδριών με μεσοδιάστημα 10-14 ημερών.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν μπορούν να μείνουν για πάντα, καθώς το δέρμα μας μεταβάλλεται συνεχώς και υπόκειται σε εξωτερικούς παράγοντες. Για αυτό το λόγο, συνιστάται η επαναληψιμότητα της θεραπείας.

Η Δερμοαπόξεση Προσώπου είναι επώδυνη μέθοδος;

Η Δερμοαπόξεση Προσώπου με μικροκρυστάλλους είναι μία σχετικά ανώδυνη μέθοδος και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε τύπο δέρματος. Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται στις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος, για αυτό και δεν χρειάζεται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Δεν δημιουργεί ουλές και σημάδια, ενώ οποιαδήποτε κοκκινίλα υποχωρεί μετά από λίγες ώρες. Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος και δεν ενέχει κινδύνους ή παρενέργειες.

Σε ποια άτομα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Δερμοαπόξεσης Προσώπου;

Η θεραπεία με μικροκρυστάλλους είναι αποτελεσματική σε κάθε τύπο επιδερμίδας, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Παρόλα αυτά, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα που εμφανίζουν συχνά αλλεργικά εξανθήματα ή σε επιδερμίδες στις οποίες υπάρχει φωτοευαισθησία ή δερμογραφισμός. Η Δερμοαπόξεση δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε άτομα που πάσχουν από δερματικές ασθένειες ή ενεργό ερπητική λοίμωξη. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον τύπο και το χρώμα του δέρματος.

Τα άτομα που επιλέγουν τη θεραπεία Δερμοαπόξεσης Προσώπου θα πρέπει να έχουν κατά νου πως πρόκειται για μία μη επεμβατική μέθοδο και ως εκ τούτου απαιτούνται συνεδρίες προκειμένου να επιτύχουμε τα πλήρη αποτελέσματα που θα έχουν διάρκεια σε βάθος χρόνου.

Γιατί να επιλέξω τη μέθοδο της Δερμοαπόξεσης Προσώπου;

Με τη χρήση των Μικροκρυστάλλων (microdermabrasion) ή του Διαμαντιού, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, επιτυγχάνουμε:

 • Βαθύ ιατρικό καθαρισμό προσώπου, στήθους και ράχης.
 • Απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και μαύρων στιγμάτων, χωρίς ίχνος τραυματισμού.
 • Βελτίωση της όψης και της υφής του δέρματος.
 • Λάμψη και μείωση των πανάδων.
 • Λείανση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών έκφρασης.
 • Μείωση των ουλών ακμής.
 • Ανάπλαση και σύσφιξη με ενίσχυση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου.
 • Καλύτερη ροή της λέμφου και μείωση των οιδημάτων.

Τι να περιμένω μετά τον Καθαρισμό Προσώπου;

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά και μετά την ολοκλήρωσή της μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Αμέσως μετά τη θεραπεία, ενδέχεται να παρατηρηθεί προσωρινό ερύθημα το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Καλό είναι να αποφεύγεται η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία και συνιστάται η χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine για τη θεραπεία Δερμοαπόξεσης Προσώπου;

Στην Cosmetic Derma Medicine διενεργείται μία πληθώρα διαφορετικών θεραπειών προσώπου. Συνεπώς, οι εξειδικευμένοι Ιατροί – Δερματολόγοι της κλινικής μπορούν να σας καθοδηγήσουν και να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη θεραπεία που σας ταιριάζει. Παράλληλα, η Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους πραγματοποιείται με τα πιο σύγχρονα και πιστοποιημένα μηχανήματα, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι δερματολόγοι – Αφροδισιολόγοι Δρ. Αμαλία Τσιατούρα και Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, επικεφαλής του Δερματολογικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine εγγυώνται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την ασφάλεια της μεθόδου που θα οδηγήσει στην πλήρη ικανοποίηση των αναγκών του ασθενούς.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL