Κυτταρίτιδα

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Κυτταρίτιδα

Οι καλύτερες θεραπείες για Κυτταρίτιδα

Δέρμα σαν φλοιός πορτοκαλιού με αντιαισθητικά «βαθουλώματα», ακόμη και οίδημα ή πόνος: Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κυτταρίτιδας, ενός πολύ συχνού προβλήματος στις γυναίκες που πλέον αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τις κορυφαίες και αποτελεσματικές θεραπείες που προσφέρει η Κλινική μας.

Το Cavitation RF θεωρείται σήμερα ως η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, συνδυάζοντας δύο διαφορετικές τεχνολογίες: τους υπερήχους και τις ραδιοσυχνότητες. Δρώντας συνδυαστικά σε διαφορετικά επίπεδα, η θεραπεία μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε όλα τα στάδια της κυτταρίτιδας ή να εφαρμοστεί προληπτικά.

 

Αποτελεσματική θεραπεία για την κυτταρίτιδα

Cavitation RF

Χρόνος θεραπείας Έως 40 λεπτά
Ορατά αποτελέσματα Άμεση μείωση πόντων και οιδήματος & Τελειοποίηση με την ολοκλήρωση ενός κύκλου συνεδριών
Διάρκεια αποτελέσματος Μόνιμο, με την ολοκλήρωση ενός κύκλου συνεδριών και διατήρηση του σωματικού βάρους
Κόστος Από 55€/συνεδρία (τιμή από πακέτο)
Τεχνική Μη επεμβατική θεραπεία
Ειδικότητα Αισθητικός, Δερματολόγος
Επίπεδο πόνου Ανώδυνα
Αναισθησία Χωρίς
Διάρκεια αποθεραπείας Επιστρέφετε άμεσα στις δραστηριότητές σας
Ενημερωτικό ραντεβού Δωρεάν

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video
 • Διπλή θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας!

  Χωρίς πόνο και με λίγες μόνο επισκέψεις ο συνδυασμός δύο top θεραπειών, του Cavitation RF και της μεσοθεραπείας λιπόλυσης, πετυχαίνει πολλαπλούς στόχους: μείωση της κυτταρίτιδας με ταυτόχρονη σύσφιξη καθώς και μείωση πόντων από τα σημεία που αντιστέκονται στη διατροφή και την άσκηση!
 • Στοχευμένη θεραπεία για τα «δύσκολα» σημεία

  Οι γλουτοί και τα «ψωμάκια» είναι δύο περιοχές που εντοπίζεται κυτταρίτιδα, ακόμη και σε γυναίκες με φυσιολογικό βάρος. Η θεραπεία με Cavitation RF καταπολεμά την κυτταρίτιδα και κάνει σύσφιξη στο δέρμα της περιοχής σε λίγες μόνο συνεδρίες.

Κυτταρίτιδα

Τι είναι

Η όψη της κυτταρίτιδας προκύπτει από τον συνδυασμό διογκωμένων λιποκύτταρων και χαλάρωσης του ινώδους συνδετικού ιστού κάτω από το δέρμα: τα διογκωμένα λιποκύτταρα πιέζουν τον ιστό και ξεπροβάλλουν στα σημεία που είναι πιο χαλαρός. Έτσι το δέρμα στην περιοχή αποκτά τη γνωστή εικόνα της κυτταρίτιδας, με ανομοιόμορφη επιφάνεια της επιδερμίδας που θυμίζει φλοιό πορτοκαλιού, διάστικτη με μικρά εξογκώματα, λακκάκια και ήπιες αυλακώσεις.

Η διαταραχή είναι γνωστή με τους επιστημονικούς όρους τοπική λιποδυστροφία ή γυναικοειδής λιποδυστροφία. Εκτιμάται ότι πάνω από το 85% των γυναικών μετά την εφηβεία έχουν κυτταρίτιδα. Αντίθετα, προσβάλλει λιγότερο από το 10% των ανδρών.

Η κυτταρίτιδα είναι πιο εμφανής στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

Κυτταρίτιδα

Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες

Cavitation RF

Θεραπεία κυτταρίτιδας με Cavitation και ραδιοσυχνότητες RF.

Σήμερα η θεραπεία Cavitation RF θεωρείται ίσως η καλύτερη θεραπεία για την κυτταρίτιδα. Μάλιστα, δημοσίευση του ερευνητικού φορέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ National Institutes of Health συστήνει τη συγκεκριμένη θεραπεία ως  βασική επιλογή χάρη στην υψηλή αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια που παρέχει.

Η θεραπεία Cavitation RF είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, επειδή αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας από όλες τις πλευρές, με άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η θεραπεία είναι μη επεμβατική, ανώδυνη και ασφαλής, χωρίς χρόνο αποθεραπείας ή ουλές. Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται 8 – 12 συνεδρίες διάρκειας 30 – 40 λεπτών ανάλογα με την περιοχή. Η επανάληψη της θεραπείας γίνεται σε διάστημα που κυμαίνεται από 3 ημέρες έως 2 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι μακροχρόνια, εφόσον η ασθενής διατηρεί σταθερό το βάρος της και έχει τακτική φυσική δραστηριότητα.

Μεσοθεραπεία σώματος (λιπόλυση)

Θεραπεία της κυτταρίτιδας με μεσοθεραπεία σώματος.

Η μεσοθεραπεία σώματος (λιπόλυσης) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και συνδυάζεται εξαιρετικά με το Cavitation RF για ακόμη πιο εντυπωσιακό και μόνιμο αποτέλεσμα. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία κατά την οποία εγχέονται στο δέρμα διάφορες ουσίες, όπως φωσφατυδιλοχολίνη, αγγειοτονωτικά, συσφικτικές ουσίες, βιταμίνες, αμινοξέα και άλλες θρεπτικές ουσίες. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στη διάσπαση των υπερτροφικών λιποκυττάρων, στη λιπόλυση, στην αναδόμηση του κατεστραμμένου συνδετικού ιστού και στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του δέρματος. Στα οφέλη της μεσοθεραπείας λιπόλυσης περιλαμβάνονται η μείωση του όγκου των λιποκυττάρων, η βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος, η μείωση της χαλάρωσης και η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Η βελτίωση της κυτταρίτιδας επιτυγχάνεται μετά από 5 – 8 θεραπείες με μεσοδιάστημα 10 – 15 ημερών.

Celluerase

Θεραπεία της κυτταρίτιδας με Celluerase.

Πρόκειται για μία τεχνική που συστήνεται σε σοβαρές περιπτώσεις κυτταρίτιδας και μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά με άλλες θεραπείες. Η τεχνική έχει πάρει το όνομά της από τη μικρολεπίδα Celluerase που εισάγει ο δερματολόγος κάτω από το δέρμα και με την οποία κόβει τον συνδετικό ιστό. Μετά την κοπή του συνδετικού ιστού, ο οποίος ενώνει το χόριο με τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, ο ιστός ανεβαίνει προς τα πάνω για να γεμίσει και να εξομαλύνει τα λακκάκια της κυτταρίτιδας. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει έως και δύο έτη ή περισσότερο. Οι παρενέργειες είναι παροδικές και περιλαμβάνουν ερυθρότητα, αίσθημα καύσου, οίδημα, υπαισθησία, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα και εκχυμώσεις στην περιοχή. Η τεχνική απαιτεί εξειδικευμένο έμπειρο δερματολόγο για τη σωστή εφαρμογή της.

Fillers υαλουρονικού οξέος

Θεραπεία της κυτταρίτιδας με Fillers υαλουρονικού οξέος.

Παρότι δεν αποτελούν θεραπεία για την κυτταρίτιδα, τα fillers επιλέγονται σε κάποιες περιπτώσεις προκειμένου να «γεμίσουν» μεγάλα βαθουλώματα και να βελτιώσουν σημαντικά την εμφάνιση της περιοχής. Σε συνδυασμό με τις αποτελεσματικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα , όπως το Cavitation RF και η μεσοθεραπεία λιπόλυσης, μπορούν να συμβάλλουν για αψεγάδιαστο και λείο δέρμα στο σώμα.

Κατανοώντας την κυτταρίτιδα

Τρεις βασικές επισημάνσεις για να κατανοήσουμε καλύτερα την κυτταρίτιδα και τις πιθανές θεραπείες:

 • Το λίπος και η κυτταρίτιδα είναι διαφορετικές καταστάσεις. Η κυτταρίτιδα συχνά δεν επηρεάζεται από θεραπείες που μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά το λίπος.
 • Το βάρος έχει μικρή συσχέτιση με την κυτταρίτιδα, την οποία βλέπουμε ακόμη και σε αδύνατες γυναίκες ενώ την παρατηρούμε σπάνια σε παχύσαρκους άνδρες.
 • Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση βοηθούν ως έναν βαθμό στην πρόληψη της κυτταρίτιδας και συμβάλλουν στη διατήρηση του αποτελέσματος μιας θεραπείας.
Πως δημιουργείται η κυτταρίτιδα.

Αποτελέσματα θεραπείας για κυτταρίτιδα

Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία Cavitation RF είναι άμεσα ορατά και βελτιώνονται σταδιακά καθώς συνεχίζεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και η αποβολή των νεκρών λιποκυττάρων μέσω της λέμφου. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 20 έως 40 λεπτά και από την πρώτη κιόλας συνεδρία παρατηρείται απώλεια πόντων στην περιοχή εφαρμογής, η οποία αυξάνεται σημαντικά με κάθε επανάληψή της.

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή εφαρμογής, τη δομή των ιστών, την ηλικία του ατόμου, το μεταβολισμό, την τυχόν λήψη φαρμάκων και την ύπαρξη ορμονικών διαταραχών.

Αποτέλεσμα θεραπείας μετά από θεραπεία κυτταρίτιδας πριν και μετά.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για κυτταρίτιδα;

Αν αναρωτιέστε πως φεύγει η κυτταρίτιδα, η ειλικρινής απάντηση είναι ότι πρόκειται για μία «επίμονη» διαταραχή του δέρματος που αφορά την τεράστια πλειοψηφία των γυναικών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνισή της έως και σε βαθμό που δεν είναι ορατή.

Το πλήθος των διαφορετικών θεραπειών για την κυτταρίτιδα μπορεί να το κάνει δύσκολο να αποφασίσει κάθε γυναίκα ποια της ταιριάζει, ο ιατρός της όμως μπορεί να δώσει μία εμπεριστατωμένη απάντηση, κρίνοντας με βάση την κλινική εξέταση, την ηλικία και το σωματότυπό της. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η κατάλληλη θεραπεία για την κυτταρίτιδα εξαρτάται και από τον τύπο της: οιδηματώδης, ινώδης ή σκληρωτική κυτταρίτιδα.

Η επιλογή της θεραπείας μπορεί να διαφέρει ανάλογα το είδος της κυτταρίτιδας, οιδηματώδης, ινώδης ή σκληρωτική.

Τα στάδια της κυτταρίτιδας

 • Οιδηματώδης κυτταρίτιδα

  Στο αρχικό αυτό στάδιο, η κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή αλλά μπορεί να γίνει αισθητή με την πίεση στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει κατακράτηση υγρών στον υποδόριο ιστό, η οποία προκαλείται από τη μειωμένη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Κατά την πίεση του δέρματος μπορεί να εμφανίζεται ήπιος αποχρωματισμός ενώ η φλεγμονή και η συσσώρευση υγρών ενδέχεται να προκαλεί τοπική ευαισθησία.

 • Ινώδης κυτταρίτιδα

  Στο δεύτερο στάδιο, ο συνδετικός ιστός σκληραίνει και συμπιέζει τα λιποκύτταρα, διακόπτοντας την παροχή υγρών και θρεπτικών συστατικών προς αυτά. Το δέρμα είναι αισθητά πιο τραχύ και αναπτύσσει μαλακά ή σκληρά οζίδια και εξογκώματα, με αποτέλεσμα την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Παρατηρείται απώλεια ελαστικότητας και αίσθηση τραβήγματος στις προσβεβλημένες περιοχές, ενώ ενδέχεται να προκαλείται τοπικά δυσφορία λόγω της αυξημένης πίεσης που προκαλούν οι ινώδεις ζώνες στις νευρικές απολήξεις.

 • Σκληρωτική κυτταρίτιδα

  Στο τρίτο στάδιο προκαλείται υποχώρηση του συνδετικού ιστού και σημαντική αύξηση της σοβαρότητας των αυλακώσεων, των βαθουλωμάτων και των εξογκωμάτων του δέρματος. Η αίσθηση κρύου είναι πιο έντονη εξαιτίας της παρεμπόδισης της μικροκυκλοφορίας και  της συσσώρευσης λίπους στην περιοχή. Η κατάσταση αυτή συνοδεύεται από επίμονο τοπικό πόνο και αυξημένη ευαισθησία λόγω της δυσκαμψίας του συνδετικού ιστού που ασκεί πίεση στα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία.

Tips για μείωση της κυτταρίτιδας

Συχνές Ερωτήσεις