Παρουσίαση κλινικών μελετών της CDM στο Συνέδριο EADV 2023

Παρουσίαση κλινικών μελετών της CDM στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας EADV 2023

Το υψηλό επίπεδο των δερματολόγων της Cosmetic Derma Medicine επιβεβαιώνει η παρουσίαση κλινικών μελετών της Κλινικής, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη στις 18-20 Μαΐου 2023.

Οι δερματολόγοι Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Επιστημονική Διευθύντρια του ομίλου Κλινικών Cosmetic Derma Medicine Medical Group, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη και η δερματολόγος Σεβαστή Αφαντενού κλήθηκαν να παρουσιάσουν στο επιστημονικό κοινό τα αποτελέσματα κλινικών μελετών αντιμετώπισης της οζώδους χονδροδερματίτιδας του έλικα, καθώς και των κονδυλωμάτων των κάτω άκρων (plantar warts).

Η οζώδης χονδροδερματίτιδα του έλικα είναι μια επώδυνη φλεγμονώδης δερματοπάθεια στο αυτί, η οποία προσβάλλει τον χόνδρο του έλικα και εμφανίζεται πιο συχνά σε άνδρες άνω των 40 ετών, αλλά και σε γυναίκες. Πρόκειται για μια επώδυνη κατάσταση που συχνά υποτροπιάζει.

Η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη παρουσίασε τις νέες τεχνικές αντιμετώπισης της πάθησης με μη επεμβατικές θεραπείες. Επιπλέον αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της οζώδους χονδροδερματίτιδας με συνδυαστική θεραπεία laser CO2 και τοπική κρέμα κορτικοστεροειδών, αναφέροντας παραδείγματα επιτυχούς θεραπείας ασθενών με αυτή τη μέθοδο.

Επίσης, η Δρ. Σεβαστή Αφαντενού παρουσίασε κλινική μελέτη με 15 περιπτώσεις ασθενών με κονδυλώματα στα δάκτυλα των ποδιών και στο πέλμα που ήταν ανθεκτικά σε προηγούμενες θεραπείες και αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά με συνδυασμό Fractional Laser CO2 και τοπικά εφαρμοζόμενης κρέμας ιμικιμόδης.

Η παρουσίαση των κλινικών μελετών της Cosmetic Derma Medicine σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο, αποδεικνύει για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο των ιατρών της στη θεραπεία δερματικών παθήσεων και τη διεθνή αναγνώριση και επιβράβευση για τις πρωτοποριακές και πλέον σύγχρονες θεραπείες που η Κλινική παρέχει στον τομέα της Δερματολογίας.

Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε δερματολογικό πρόβλημα, μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού σε μία από τις 15 Κλινικές της Cosmetic Derma Medicine σε Ελλάδα και Κύπρο. Αφήστε το μήνυμα σας παρακάτω και θα λάβετε απάντηση το συντομότερο δυνατόν ή τηλεφωνήστε από Ελλάδα στο (+30) 210 6980451 και από Κύπρο στο (+357) 25251040 για τη Λεμεσό, και στο (+357) 22257490 για τη Λευκωσία.