Ανόρθωση Γλουτών

Η χαλάρωση και πτώση των γλουτών αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των γυναικών και οφείλεται συνήθως στην ηλικία, την απότομη απώλεια βάρους ή σε λανθασμένες τεχνικές λιποαναρρόφησης που έγιναν πάνω στον γλουτό.

Ανόρθωση Γλουτών
Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης Πλαστικός Χειρουργός

«Η πτώση της κάτω και έσω περιοχής των γλουτών μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται ανόρθωση γλουτών. Η επιλογή των ασθενών για ανόρθωση γλουτών πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να γίνει βάσει της σοβαρότητας του προβλήματος και των προσδοκιών του κάθε ασθενούς. Συχνά, η ανόρθωση γλουτών συνδυάζεται και με ανόρθωση μηρών, καθώς τις περισσότερες φορές συνυπάρχει και πτώση αυτών.» αναφέρει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

Σχεδιασμός πριν το χειρουργείο

Ο προεγχειρητικός σχεδιασμός επιτελείται με τον/την ασθενή σε όρθια θέση και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό της θέσης και της έκτασης των τομών του δέρματος ώστε να υπάρξει συμμετρία στο αποτέλεσμα και οι ουλές να μπορούν να κρυφτούν από το εσώρουχο της ασθενούς. Οι τομές μπορεί να γίνουν στην μηρογλουτιαία πτυχή (δηλαδή στην γραμμή που ενώνεται ο γλουτός με τον μηρό) ή πιο ψηλά, στη γραμμή του στρινγκ, ώστε να είναι λιγότερο ορατές και να καλύπτονται από το εσώρουχο.

Κατά την ανόρθωση γλουτών (lifting γλουτών) αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και ο πλαστικός χειρουργός σηκώνει το δέρμα και τους μύες σε ανώτερη θέση όπου τα καθηλώνει οδηγώντας σε μια πιο νεανική και γυμνασμένη όψη των γλουτών. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και η διάρκειά του εξαρτάται από τη σταθερότητα του σωματικού βάρους, την ελαστικότητα του δέρματος και την εκγύμναση της περιοχής. Τοποθετείται επίσης πιεστική επίδεση. Επίσης, Προσδιορίζεται το μέγεθος και σχήμα του ενθέματος που θα χρειαστεί.

Αποτέλεσμα ανόρθωσης γλουτών μετά το χειρουργείο.

Επέμβαση

Η ανόρθωση γλουτών επιτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1,5-2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γίνεται μια μικρή τομή ανάμεσα στους γλουτούς. Ο Πλαστικός Χειρουργός δημιουργεί μια «θήκη» μεταξύ δέρματος και μυϊκών δεσμίδων του μείζονος γλουτιαίου μυός όπου τοποθετείται το ένθεμα. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και άμεσα ορατό.

Αποτέλεσμα μετά την τοποθέτηση ενθέματος για ανόρθωση των γλουτών.

Μετεγχειρητική Πορεία

Η παραμονή στο νοσοκομείο περιορίζεται σε λίγες ώρες μετά το πέρας της επέμβασης ανόρθωσης γλουτών. Μετά την επέμβαση η ασθενής δεν πρέπει να καθίσει για 2 περίπου εβδομάδες γιατί μπορεί να μετακινηθεί το ένθεμα. Η ίδια προσοχή πρέπει να υπάρχει και στον ύπνο που πρέπει να γίνεται σε πλάγια θέση. Τις πρώτες ημέρες η ασθενής πρέπει να έχει μειωμένη κινητικότητα.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 15 περίπου ημέρες και η ασθενής θα πρέπει να χρησιμοποιεί μετά ειδικά προϊόντα ανάπλασης και βελτίωσης της εμφάνισης των ουλών. Η επιστροφή στην εργασία και την καθημερινή δραστηριότητα γίνεται σε 2 εβδομάδες, ενώ η επιστροφή στη γυμναστική και τη σωματική άσκηση γίνεται μετά από 1 – 2 μήνες. Ο/Η ασθενής συστήνεται να φοράει ελαστικό κορσέ για περίπου έναν μήνα μετά την επέμβαση.

Αποτέλεσμα ανόρθωσης γλουτών μετά από χειρουργική επέμβαση.

Επιπλοκές

Ελάσσονες επιπλοκές είναι το οίδημα και οι μελανιές στα σημεία της επέμβασης που διαρκούν για λίγες ημέρες. Σοβαρότερες επιπλοκές, όπως αιμάτωμα και φλεγμονή, περιορίζονται με τη σωστή εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής, την προληπτική αντιβιοτική αγωγή και την πιστή τήρηση των οδηγιών από τον/την ασθενή. Εφόσον προκύψουν, αντιμετωπίζονται με παροχέτευση του αιματώματος και λήψη αντιβιοτικών.

Συχνές Ερωτήσεις

Ανόρθωση Γλουτών

Είμαι κατάλληλος υποψήφιος για Ανόρθωση Γλουτών;

Η επέμβαση ανόρθωσης και αύξησης του μεγέθους των γλουτών γίνεται σε ασθενείς με πτώση και ταυτόχρονα μικρό μέγεθος γλουτών. Η διαδικασία στοχεύει στην αποκατάσταση του όγκου των γλουτών είτε με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης ή με τοποθέτηση λίπους από τον/την ίδια τον/την ασθενή, μια διαδικασία που ονομάζεται λιπομεταφορά.

Το αποτέλεσμα της Ανόρθωσης Γλουτών είναι μόνιμο;

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο, εφόσον ο/η ασθενής αποφύγει τις απότομες και έντονες αυξομειώσεις βάρους και ακολουθήσει ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση.

Πότε μπορώ στις καθημερινές μου δραστηριότητες και την εργασία μου;

Η επιστροφή στην εργασία και την καθημερινή δραστηριότητα γίνεται σε 2 εβδομάδες, ενώ η επιστροφή στη γυμναστική και τη σωματική άσκηση συστήνεται να γίνεται μετά από 1 – 2 μήνες. Ο/Η ασθενής συνιστάται να φοράει ελαστικό κορσέ για περίπου έναν μήνα μετά την επέμβαση.

Ποιο είναι το κόστος για την Ανόρθωση Γλουτών;

Η τιμή της ανόρθωσης γλουτών ποικίλλει και εξαρτάται από την τεχνική της επέμβασης, τις ιδιαίτερες δυσκολίες που μπορεί να παρουσιάσει, αλλά και το είδος του ενθέματος σε περίπτωση που γίνει τοποθέτηση. Το τελικό κόστος καθορίζεται αφού πραγματοποιηθεί εξέταση από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Μπορεί η Ανόρθωση Γλουτών να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες;

Η Ανόρθωση Γλουτών μπορεί να συνδυαστεί με Λιποαναρρόφηση και με Λιπομεταφορά. Επίσης, συχνά συνδυάζεται και με ανόρθωση μηρών, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, καθώς τις περισσότερες φορές συνυπάρχει και πτώση των μηρών.

Από ποια ηλικία και μετά μπορεί να πραγματοποιηθεί Ανόρθωση Γλουτών;

Η ανάγκη για Ανόρθωση Γλουτών δεν εξαρτάται από την ηλικία, όσο από το πρόβλημα χαλάρωσης δέρματος που υπάρχει. Εφόσον παρατηρείται αρκετή χαλάρωση, τότε μπορεί κάθε ενήλικας να υποβληθεί στην επέμβαση αυτή.

Υπάρχει τρόπος να γίνει Ανόρθωση Γλουτών χωρίς χειρουργείο και ολική αναισθησία;

Στην περίπτωσης μικρής χαλάρωσης και μικρού όγκου γλουτών, μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος Smartlipo. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει περίσσεια λίπους σε κοιλιά ή «ψωμάκια». Στην Cosmetic Derma Medicine εφαρμόζεται η εξελιγμένη τεχνική λιποαναρρόφησης με τοπική αναισθησία με διάλυμα ξυλοκαΐνης 1% – αδρεναλίνης 1:200000.

Το πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι δεν απαιτεί γενική αναισθησία ούτε υπνοχάλαση, αλλά γίνεται με τον ασθενή ξύπνιο και τοπική αναισθησία.

Το λίπος αναρροφάται με πολύ λεπτή κάνουλα διαμέσου μικρής οπής η οποία κλείνει χωρίς να αφήνει κανένα σημάδι. Το λίπος που έχει συλλεχθεί σε αποστειρωμένο δοχείο φυγοκεντρείται, υφίσταται ειδική επεξεργασία και εγχέεται με κάνουλα στο σημείο των γλουτών που θέλουμε να αυξήσουμε τον όγκο, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα ανόρθωση γλουτών. Πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, η τοπική αναισθησία και η επιστροφή στην εργασία του την επόμενη κιόλας ημέρα. Μειονέκτημα η ανάγκη ύπαρξης περιττού λίπους σε άλλο σημείο του σώματος της ασθενούς και το γεγονός ότι η επέμβαση μπορεί να χρειαστεί επανάληψη μετά από κάποια χρόνια λόγω απορρόφησης του λίπους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL