Ανόρθωση Γλουτών

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ανόρθωση Γλουτών

Τι είναι η Ανόρθωση Γλουτών

Η χαλάρωση και πτώση των γλουτών αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των γυναικών και οφείλεται συνήθως στην ηλικία, την απότομη απώλεια βάρους ή σε λανθασμένες τεχνικές λιποαναρρόφησης που έγιναν πάνω στον γλουτό.

Η πτώση της κάτω και έσω περιοχής των γλουτών μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται ανόρθωση γλουτών. Η επιλογή των ασθενών για ανόρθωση γλουτών πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να γίνει βάσει της σοβαρότητας του προβλήματος και των προσδοκιών του κάθε ασθενούς. Συχνά, η ανόρθωση γλουτών συνδυάζεται και με ανόρθωση μηρών, καθώς τις περισσότερες φορές συνυπάρχει και πτώση αυτών.

  • Θεαματική ανόρθωση και σμίλευση των γλουτών

  • Σημαντική μείωση της κυτταρίτιδας

  • Αφαίρεση του περίσσιου δέρματος και λίπους

  • Δυνατότητα για ανόρθωση γλουτών και μηρών στην ίδια επέμβαση

  • Μόνιμο αποτέλεσμα εφόσον ακολουθηθεί ισορροπημένη διατροφή και άσκηση

  • Η ανόρθωση γλουτών μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση και λιπομεταφορά

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Χειρουργική τεχνική

Κατά την ανόρθωση γλουτών (lifting γλουτών) αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και ο πλαστικός χειρουργός σηκώνει το δέρμα και τους μύες σε ανώτερη θέση όπου τα καθηλώνει οδηγώντας σε μια πιο νεανική και γυμνασμένη όψη των γλουτών. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και η διάρκειά του εξαρτάται από τη σταθερότητα του σωματικού βάρους, την ελαστικότητα του δέρματος και την εκγύμναση της περιοχής.

Η ανόρθωση γλουτών επιτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1,5-2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γίνεται μια μικρή τομή ανάμεσα στους γλουτούς. Ο Πλαστικός Χειρουργός δημιουργεί μια «θήκη» μεταξύ δέρματος και μυϊκών δεσμίδων του μείζονος γλουτιαίου μυός όπου τοποθετείται το ένθεμα. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και άμεσα ορατό.

Χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης γλουτών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ανόρθωση γλουτών

Σχεδιασμός πριν την επέμβαση

Ο προεγχειρητικός σχεδιασμός επιτελείται με την ασθενή σε όρθια θέση και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό της θέσης και της έκτασης των τομών του δέρματος ώστε να υπάρξει συμμετρία στο αποτέλεσμα και οι ουλές να μπορούν να κρυφτούν από το εσώρουχο της ασθενούς. Οι τομές μπορεί να γίνουν στην μηρογλουτιαία πτυχή (δηλαδή στην γραμμή που ενώνεται ο γλουτός με τον μηρό) ή πιο ψηλά, στη γραμμή του στρινγκ, ώστε να είναι λιγότερο ορατές και να καλύπτονται από το εσώρουχο.

Προεγχειρητικός σχεδιασμός ανόρθωσης γλουτών.

Μετεγχειρητική πορεία

Η παραμονή στο νοσοκομείο περιορίζεται σε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ανόρθωσης γλουτών. Μετά την επέμβαση η ασθενής δεν πρέπει να καθίσει για 2 περίπου εβδομάδες γιατί μπορεί να μετακινηθεί το ένθεμα. Η ίδια προσοχή πρέπει να υπάρχει και στον ύπνο που πρέπει να γίνεται σε πλάγια θέση. Τις πρώτες ημέρες η ασθενής πρέπει να έχει μειωμένη κινητικότητα.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 15 περίπου ημέρες και η ασθενής θα πρέπει να χρησιμοποιεί μετά ειδικά προϊόντα ανάπλασης και βελτίωσης της εμφάνισης των ουλών. Η επιστροφή στην εργασία και την καθημερινή δραστηριότητα γίνεται σε 2 εβδομάδες, ενώ η επιστροφή στη γυμναστική και τη σωματική άσκηση γίνεται μετά από 1 – 2 μήνες. Η ασθενής συστήνεται να φοράει ελαστικό κορσέ για περίπου έναν μήνα μετά την επέμβαση.

Μετά την επέμβαση ανόρθωσης γλουτών.

Πιθανές επιπλοκές

Οι πιο ήπιες και πιθανές επιπλοκές είναι το οίδημα και οι μελανιές στα σημεία της επέμβασης που διαρκούν για λίγες ημέρες. Σοβαρότερες επιπλοκές, όπως αιμάτωμα και φλεγμονή, περιορίζονται με τη σωστή εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής, την προληπτική αντιβιοτική αγωγή και την πιστή τήρηση των οδηγιών από τον/την ασθενή. Εφόσον προκύψουν, αντιμετωπίζονται με παροχέτευση του αιματώματος και λήψη αντιβιοτικών.

Πιθανές επιπλοκές της ανόρθωσης γλουτών.

Συχνές Ερωτήσεις