Φιναστερίδη

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Τι είναι η Φιναστερίδη

Η φιναστερίδη είναι μία δοκιμασμένη θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα στη μείωση της τριχόπτωσης, ενώ ενισχύει την ανάπτυξη και ενδυνάμωση των μαλλιών. Μεγάλος αριθμός κλινικών μελετών έχει αποδείξει ότι η θεραπεία με φιναστερίδη αυξάνει τον αριθμό των τριχών και τη διάμετρο της τρίχας σε άτομα με ανδρογενετική αλωπεκία, την πιο συχνή μορφή τριχόπτωσης.

  • Σημαντικό «όπλο» για πολλές μορφές τριχόπτωσης σε άντρες

  • Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα εφόσον τηρείται η θεραπεία

  • Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από περίπου 3 μήνες χρήσης

  • Πρόκειται για θεραπεία που προτείνεται για μακροχρόνια χρήση

  • Στις γυναίκες η θεραπεία με φιναστερίδη συστήνεται μόνο μετά την εμμηνόπαυση

  • Συνδυάζεται άριστα με με άλλες συντηρητικές θεραπείες όπως το PRP για την τριχόπτωση

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Θεραπεία με φιναστερίδη

Πώς δρα

Η φιναστερίδη αναστέλλει τη δράση του ενζύμου 5-α-αναγωγάσης και με αυτό τον τρόπο σταματά την μετατροπή της τεστοστερόνης σε μια άλλη ορμόνη που αποκαλείται διυδροτεστοστερόνη (DHT). Η DHT ευθύνεται για την εκφύλιση των τριχοθυλακίων και κατ’ επέκταση την εμφάνιση της τριχόπτωσης αντρικού τύπου.

Μειώνοντας την ποσότητα της DHT, η φιναστερίδη βοηθά στη διακοπή και σε κάποιες περιπτώσεις στην αναστροφή της τριχόπτωσης.

Η φιναστερίδη διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών μόνο στο τριχωτό της κεφαλής και δεν προκαλεί ανάπτυξη τριχών σε άλλα μέρη του σώματος.

Χορήγηση σε γυναίκες

Η φιναστερίδη απαγορεύεται στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, καθώς μπορεί να βλάψει το έμβρυο ή το νεογέννητο και, λόγω της επίδρασής της στη DHT, να προκαλέσει προβλήματα (τερατογένεση) στην ανάπτυξη του εμβρύου. Εάν ο σύντροφός σας κάνει χρήση φιναστερίδης, συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας για σχετικές οδηγίες προστασίας για εσάς.

Η χρήση της φιναστερίδης επιτρέπεται στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Σε μελέτη του Wayne State University, καταγράφεται η αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Τα οφέλη της φιναστερίδης στην τριχόπτωση

Η φιναστερίδη είναι φάρμακο που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη θεραπεία της τριχόπτωσης. Στην πλειοψηφία των ανδρών, απαιτείται καθημερινή λήψη επί 3 – 6 μήνες προκειμένου να εμφανιστούν τα πρώτα ορατά αποτελέσματα. Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι η πενταετούς διάρκειας θεραπεία με φιναστερίδη, οδηγεί στη διακοπή της τριχόπτωσης έως και στο 90% των ανδρών.

Παραθέτουμε ορισμένα από τα οφέλη της φιναστερίδης στα μαλλιά, βάσει κλινικών μελετών σε μεγάλο δείγμα ασθενών που δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά

Επιβραδύνει την τριχόπτωση: Η φιναστερίδη έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την εξέλιξη της ανδρογενετικής αλωπεκίας στους άνδρες. Σε τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 83% των ανδρών που έλαβαν θεραπεία με φιναστερίδη διατήρησαν ή αύξησαν τον αριθμό των τριχών τους σε διάστημα δύο ετών.

Προάγει την ανάπτυξη των τριχών: Εκτός από την επιβράδυνση της τριχόπτωσης, η φιναστερίδη έχει επίσης αποδειχθεί ότι προάγει την ανάπτυξη νέων τριχών. Πενταετής μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έλαβαν θεραπεία με φιναστερίδη σε ποσοστό 90% αύξησαν τον αριθμό των τριχών τους.

Μακροπρόθεσμα οφέλη: Τα οφέλη της φιναστερίδης διατηρούνται μακροπρόθεσμα. Μια ακόμα πενταετής μελέτη παρακολούθησης επιβεβαιώνει ότι οι άνδρες που λαμβάνουν θεραπεία με φιναστερίδη διατηρούν ή αυξάνουν τον αριθμό των τριχών τους και δεν παρουσιάζουν εξέλιξη της τριχόπτωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συχνές Ερωτήσεις