Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η σύγχρονη λύση ενάντια στο πρόβλημα της γήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου, η θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες αποτελεί μία επαναστατική μέθοδο που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου
Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

“Η πρωτοποριακή Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγει το αίμα του ίδιου του ατόμου στο οποίο εφαρμόζεται η θεραπεία με στόχο την ανάπλαση της επιδερμίδας με τον πιο φυσικό τρόπο. Εκτός από το πρόσωπο μπορεί να εφαρμοστεί στο στήθος, την πλάτη και σε πολλές ακόμη περιοχές του σώματος, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης” αναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

Τι είναι και τι πετυχαίνει

Χάρη στην εξαιρετική της απόδοση, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου βρίσκει εφαρμογή σε πληθώρα περιστατικών στον τομέα της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, των ρυτίδων, των ουλών, της δερματικής χαλάρωσης και της τριχόπτωσης, ενώ επεκτείνεται σταδιακά σε ολόκληρο το φάσμα της Ιατρικής επιστήμης.

Το πλεονέκτημα της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Προσώπου εντοπίζεται στο ότι αξιοποιούμε τις δυνάμεις του ίδιου μας του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία εκμεταλλεύεται τους αυξητικούς παράγοντες (growth factors) του αίματος μας. Πρόκειται για πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες για την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη.

Για τη διεξαγωγή της θεραπείας, προηγείται λήψη αίματος (5-15ml) από τον ενδιαφερόμενο και στη συνέχεια πραγματοποιείται φυγοκέντρηση ώστε να απομονωθούν οι αυξητικοί παράγοντες του αίματος μας, οι οποίοι στη συνέχεια ενεργοποιούνται με τη προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (DNA activator) και ιόντων ασβεστίου. Τέλος, το πολυδύναμο αυτό μείγμα των αυξητικών παραγόντων ενίεται με τη μέθοδο της Μεσοθεραπείας στα σημεία του δέρματος όπου χρειάζεται ανάπλαση, χαρίζοντας άμεσα και ανώδυνα πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, προκαλείται σύσφιγξη και διορθώνονται ουλές και σημάδια στο δέρμα.

Εφαρμογή αυτόλογης μεσοθεραπείας στο πρόσωπο

Πού εφαρμόζεται

Οι κυριότερες εφαρμογές της μεθόδου ανάπλασης με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες στοχεύουν στη:

 • Μείωση των ρυτίδων σε πρόσωπο & λαιμό
 • Βελτίωση του οβάλ του προσώπου
 • Σύσφιξη του λαιμού
 • Επούλωση ουλών από εγκαύματα, επεμβάσεις και τραύματα – είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser
 • Ανάπλαση ουλών ακμής σε πρόσωπο, ράχη & στήθος – Ανώτερα αποτελέσματα σε μόλις 6-8 συνεδρίες
 • Εξάλειψη των ραγάδων – ακόμη και των πιο επίμονων κόκκινων – σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser
 • Ανάπλαση και σύσφιξη σε περιοχές του σώματος όπως εσωτερικά και εξωτερικά των μηρών, στη κοιλιά, τα γόνατα και τους μηρούς.
 • Θεραπεία της Τριχόπτωσης, Ανδρογενετικής, Διάχυτης ή Γυροειδούς Αλωπεκίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα
YouTube video

Total Plasma Lift

Για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων, το CO2 Fractional Laser μπορεί να συνδυαστεί με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία κατά την οποία αξιοποιούνται οι αναπλαστικές ιδιότητες του πλάσματος και των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματός μας, επιταχύνοντας και επαυξάνοντας τον ρυθμό ανάπλασης της επιδερμίδας. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της θεραπείας την καθιστούν την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια απολύτως μη επεμβατική μέθοδο ανάπλασης προσώπου που θα προσφέρει ανώδυνα, εύκολα και γρήγορα μια νεότερη εικόνα του εαυτού μας

Ο Επαναστατικός Συνδυασμός Fractional CO2 & Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Προσώπου

 • Προετοιμασία

  Τοπική αναισθησία με κρέμα 30 λεπτά πριν

 • Θεραπεία

  Η διάρκεια δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά

 • Συντήρηση

  4-6 συνεδρίες μηνιαίως για εκπληκτικά αποτελέσματα

Πώς εφαρμόζεται

 • 1 – Λήψη αίματος

  Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή

 • 2 – Φυγοκέντρηση

  Γίνεται φυγοκέντρηση σε συγκεκριμένες στροφές και για καθορισμένο χρόνο

 • 3 – Ενεργοποίηση DNA

  Ενεργοποίηση με διάλυμα νουκλεοτιδίων και με προσθήκη ιόντων ασβεστίου

 • 4 – Έγχυση

  Έγχυση μέσω μεσοθεραπείας σε όλο το πρόσωπο

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα με τη Θεραπεία Προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες είναι άμεσα ορατά και πρωτίστως επιτυγχάνονται ανώδυνα και εύκολα. Αν επιθυμείτε τα ανώτερα δυνατά αποτελέσματα, η θεραπεία Total Lift, ο συνδυασμός δηλαδή της θεραπείας προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες και του CO2 Fractional Laser, αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Ο αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται κάθε φορά, ενώ το τελικό αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια η οποία μπορεί να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.

 • Αυτόλογη μεσοθεραπεία αντιγήρανσης στο πρόσωπο.
 • Εξαφάνιση των ρυτίδων μετά από θεραπεία αυτόλογης μεσοθεραπείας.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου

Γιατί να επιλέξω την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι:

 • Η μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων που μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.
 • Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο χωρίς να αλλοιώνει την εκφραστικότητα του προσώπου.
 • Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής. Καθώς οι αυξητικοί παράγοντες που ενίονται για τη θεραπεία προέρχονται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, η πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών εκμηδενίζεται.
 • Εκτός από την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, η θεραπεία είναι ιδιαίτερα ευεργετική στις ζωτικές λειτουργίες του δέρματος – καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.
 • Δεν «γεμίζει» αλλά αναδομεί τις ρυτίδες από μέσα προς τα έξω, προκαλώντας την εξάλειψη τους.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου;

 • Λεπτές ρυτίδες προσώπου και αντιγήρανση για ανάπλαση του δέρματος
 • Ουλές από ακμή
 • Ανάπλαση και λάμψη της επιδερμίδας
 • Σύσφιξη και πρόληψη σημείων γήρανσης
 • Ραγάδες δέρματος, τόσο στις ερυθρές όσο και στις λευκές. Στις ερυθρές με το συνδυασμό Fractional Laser μπορεί να έχουμε πλήρη εξάλειψη αυτών.
 • Ουλές άλλης αιτιολογίας από τραύμα, έγκαυμα ή χειρουργική επέμβαση για βελτίωση της υφής της.
 • Επίσης χρησιμοποιείται και για την τριχόπτωση, ανδρογενετική, διάχυτη, γυροειδή ή άλλη αιτιολογία.

Πώς εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Η διαδικασία είναι απλή. Οι αυξητικοί παράγοντες του αίματος εγχέονται ενέσιμα ή μη – μέσω του συστήματος Micro-Needling DermaPen – στο απαιτούμενο βάθος κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου, αναπλάθοντας τους ιστούς  και χαρίζοντας έτσι, νεανική όψη και λάμψη.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 20-30 λεπτά και προαιρετικά μπορεί αν προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Οι βελόνες διεισδύουν σε μικρό βάθος (1-3mm), ενώ ο αριθμός των εγχύσεων ποικίλλει ανάλογα με την θεραπεία.

Καθώς κάθε επιδερμίδα είναι ξεχωριστή, οι εξειδικευμένοι Ιατροί της  Cosmetic Derma Medicine βρίσκονται εδώ για να σας προτείνουν το Πρωτόκολλο Συνεδρίων που ανταποκρίνεται στην ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Πότε θα δω αποτέλεσμα;

Στην Cosmetic Derma Medicine, τα αποτελέσματα με τη Θεραπεία Προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες, είτε αυτή εφαρμοστεί με τη χρήση ενέσιμων μεθόδων ή με τη χρήση της συσκευής Micro-Needling DermaPen, είναι άμεσα ορατά και πρωτίστως επιτυγχάνονται ανώδυνα και εύκολα. Αν επιθυμείτε τα ανώτερα δυνατά αποτελέσματα, η θεραπεία Total Lift, συνδυασμός της θεραπείας προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες και του CO2 Fractional Laser, αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Ο αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται κάθε φορά, ενώ το τελικό αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια η οποία μπορεί να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες είναι πολύ καλά ανεκτή καθώς εφαρμόζεται υπό τοπική αναισθησία με κρέμα και χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές βελόνες. Επίσης, αν η θεραπεία εφαρμοστεί με τη μέθοδο του Dermapen microneedling, είναι πρακτικά ανώδυνη.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες;

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες καθώς αξιοποιείται το ίδιο αίμα του ασθενούς. Αμέσως μετά μπορεί να εμφανιστεί κάποιο οίδημα, ερύθημα, εκχύμωση ή μελανιά που είναι παροδικά και υποχωρούν άμεσα.

Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine για την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Ο Ιατρικός Όμιλος Cosmetic Derma Medicine Medical Group αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο εξειδικευμένο όμιλο Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής με 16 κλινικές σε Ελλάδα & Κύπρο και περισσότερα από 15 χρόνια πορείας στο χώρο της Αισθητικής Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής.

Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine είναι η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, ενώ το επιτελείο αποτελείται από μία πολυπληθή ιατρική ομάδα εξαιρετικά έμπειρων και εξειδικευμένων ειδικών Ιατρών και μίας πλήρως καταρτισμένης νοσηλευτικής ομάδας.

Στην κλινική Cosmetic Derma Medicine εφαρμόζονται εκατοντάδες θεραπείες τον χρόνο με άριστα αποτελέσματα. Το ιατρικό προσωπικό της κλινικής είναι άρτια εκπαιδευμένο στην εφαρμογή της θεραπείας με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες και είναι σε θέση να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις σε κάθε ανάγκη. Στους χώρους των κλινικών μας λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops με σκοπό την εκπαίδευση νέων ιατρών πάνω στο αντικείμενο των ενέσιμων θεραπειών, ενώ η κλινική μας έχει βραβευθεί διεθνώς για τις ποιοτικές υπηρεσίες της στον τομέα της Αισθητικής Δερματολογίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL