Ανισομαστία

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ανισομαστία: Αντιμετώπιση με Χειρουργείο

Τι είναι η Ανισομαστία

Η ανισομαστία αφορά σε ορατή διαφορά ανάμεσα στους δύο μαστούς, όσον αφορά στο μέγεθος, το σχήμα ή και τη θέση τους. Μπορεί, επίσης, να αφορά και σε ασύμμετρη θέση των θηλών.

Η ανιστομαστία μπορεί να είναι συγγενής (εκ γενετής) ή να οφείλεται σε διάφορες παθήσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αφαίρεση όγκων στο στήθος. Το να υπάρχουν μικρές διαφορές στο μέγεθος, στο σχήμα ή στη θέση των μαστών είναι φυσιολογικό και παρατηρείται σε πολλές γυναίκες. Ωστόσο, όταν οι διαφορές αυτές είναι μεγάλες και δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα, μπορούν να αντιμετωπιστούν με πλαστική επέμβαση

  • Πλήρης διόρθωση της ανισομαστίας με αύξηση ή μείωση των μαστών

  • Σύγχρονες τεχνικές, χωρίς πόνο και με γρήγορη αποθεραπεία

  • Δεν επηρεάζεται η ευαισθησία της θηλής και η ικανότητα θηλασμού

  • Μπορεί να συνδυαστεί με μείωση ή αύξηση των μαστών

  • Εντυπωσιακό και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

  • Συστήνεται η επέμβαση να γίνει μετά την ενηλικίωση της ασθενούς

Χειρουργική τεχνική

Η επέμβαση για τη διόρθωση της ανισομαστίας μπορεί να περιλαμβάνει αύξηση του μικρότερου μαστού με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, μείωση του μεγαλύτερου, ή και τα δύο ταυτόχρονα. Ανάλογα με το είδος και τα αίτια της ανισομαστίας ο χειρουργός θα επιλέξει την κατάλληλη επέμβαση για τη διόρθωση της ανισομαστίας. Η μετεγχειρητική πορεία είναι ανάλογη με τις υπόλοιπες επεμβάσεις μαστών.

Πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και η ασθενής χρειάζεται να παραμείνει προληπτικά στην κλινική για ένα βράδυ.

Χειρουργική επέμβαση για διόρθωση ανισομαστίας.

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Εξατομικευμένη επιλογή

Ανάλογα με το είδος και τα αίτια της ανισομαστίας ο χειρουργός θα επιλέξει την κατάλληλη εξατομικευμένη επέμβαση για τη διόρθωση της ανισομαστίας, μετά από πλήρη κλινική εξέταση.

Ο πλαστικός χειρουργός θα προτείνει την κατάλληλη τεχνική διόρθωσης της ανισομαστίας.

Μετεγχειρητική πορεία

Αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετείται πιεστική επίδεση, η οποία αφαιρείται μία μέρα μετά όπου και τοποθετείται ειδικός στηθόδεσμος. Ο ειδικός στηθόδεσμος πρέπει να παραμείνει για διάστημα ενός μήνα.

Για το διάστημα αυτό συνιστάται η αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης, καθώς και η άρση βάρους ή η έντονη κίνηση των χεριών.

Τοποθέτηση πιεστικής επίδεσης μετά την επέμβαση ανισομαστίας.

Πιθανές επιπλοκές

Δεν είναι συχνή η εμφάνιση επιπλοκών και περιορίζονται με την εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής, από εξειδικευμένη και έμπειρη ιατρική ομάδα. Είναι απαραίτητη η λήψη προληπτικής αντιβιοτικής αγωγής, καθώς και η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών από τον ασθενή.

Οι κίνδυνοι της χειρουργικής επέμβασης ανισομαστίας δεν είναι υψηλοί.

Συχνές Ερωτήσεις