Ανισομαστία

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ανισομαστία: Αντιμετώπιση με Χειρουργείο

Τι είναι η Ανισομαστία

Η ανισομαστία αφορά σε ορατή διαφορά ανάμεσα στους δύο μαστούς, όσον αφορά στο μέγεθος, το σχήμα ή και τη θέση τους. Μπορεί, επίσης, να αφορά και σε ασύμμετρη θέση των θηλών.

Η ανιστομαστία μπορεί να είναι συγγενής (εκ γενετής) ή να οφείλεται σε διάφορες παθήσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αφαίρεση όγκων στο στήθος. Το να υπάρχουν μικρές διαφορές στο μέγεθος, στο σχήμα ή στη θέση των μαστών είναι φυσιολογικό και παρατηρείται σε πολλές γυναίκες. Ωστόσο, όταν οι διαφορές αυτές είναι μεγάλες και δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα, μπορούν να αντιμετωπιστούν με πλαστική επέμβαση

  • Πλήρης διόρθωση της ανισομαστίας με αύξηση ή μείωση των μαστών

  • Σύγχρονες τεχνικές, χωρίς πόνο και με γρήγορη αποθεραπεία

  • Δεν επηρεάζεται η ευαισθησία της θηλής και η ικανότητα θηλασμού

  • Μπορεί να συνδυαστεί με μείωση ή αύξηση των μαστών

  • Εντυπωσιακό και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

  • Συστήνεται η επέμβαση να γίνει μετά την ενηλικίωση της ασθενούς

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Χειρουργική τεχνική

Η επέμβαση για τη διόρθωση της ανισομαστίας μπορεί να περιλαμβάνει αύξηση του μικρότερου μαστού με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, μείωση του μεγαλύτερου, ή και τα δύο ταυτόχρονα. Ανάλογα με το είδος και τα αίτια της ανισομαστίας ο χειρουργός θα επιλέξει την κατάλληλη επέμβαση για τη διόρθωση της ανισομαστίας. Η μετεγχειρητική πορεία είναι ανάλογη με τις υπόλοιπες επεμβάσεις μαστών.

Πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και η ασθενής χρειάζεται να παραμείνει προληπτικά στην κλινική για ένα βράδυ.

Χειρουργική επέμβαση για διόρθωση ανισομαστίας.

Εξατομικευμένη επιλογή

Ανάλογα με το είδος και τα αίτια της ανισομαστίας ο χειρουργός θα επιλέξει την κατάλληλη εξατομικευμένη επέμβαση για τη διόρθωση της ανισομαστίας, μετά από πλήρη κλινική εξέταση.

Ο πλαστικός χειρουργός θα προτείνει την κατάλληλη τεχνική διόρθωσης της ανισομαστίας.

Μετεγχειρητική πορεία

Αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετείται πιεστική επίδεση, η οποία αφαιρείται μία μέρα μετά όπου και τοποθετείται ειδικός στηθόδεσμος. Ο ειδικός στηθόδεσμος πρέπει να παραμείνει για διάστημα ενός μήνα.

Για το διάστημα αυτό συνιστάται η αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης, καθώς και η άρση βάρους ή η έντονη κίνηση των χεριών.

Τοποθέτηση πιεστικής επίδεσης μετά την επέμβαση ανισομαστίας.

Πιθανές επιπλοκές

Δεν είναι συχνή η εμφάνιση επιπλοκών και περιορίζονται με την εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής, από εξειδικευμένη και έμπειρη ιατρική ομάδα. Είναι απαραίτητη η λήψη προληπτικής αντιβιοτικής αγωγής, καθώς και η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών από τον ασθενή.

Οι κίνδυνοι της χειρουργικής επέμβασης ανισομαστίας δεν είναι υψηλοί.

Συχνές Ερωτήσεις