Ανισομαστία

Η ανισομαστία αφορά σε ορατή διαφορά ανάμεσα στους δύο μαστούς, όσον αφορά στο μέγεθος, το σχήμα ή και τη θέση τους. Μπορεί, επίσης, να αφορά και σε ασύμμετρη θέση των θηλών.

Ανισομαστία
Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης Πλαστικός Χειρουργός

Όπως εξηγεί και ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης «η ανιστομαστία μπορεί να είναι συγγενής (εκ γενετής) ή να οφείλεται σε διάφορες παθήσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αφαίρεση όγκων στο στήθος. Το να υπάρχουν μικρές διαφορές στο μέγεθος, στο σχήμα ή στη θέση των μαστών είναι φυσιολογικό και παρατηρείται σε πολλές γυναίκες. Ωστόσο, όταν οι διαφορές αυτές είναι μεγάλες και δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα, μπορούν να αντιμετωπιστούν με πλαστική επέμβαση».

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

Επέμβαση

Η επέμβαση για τη διόρθωση της ανισομαστίας μπορεί να περιλαμβάνει αύξηση του μικρότερου μαστού με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, μείωση του μεγαλύτερου, ή και τα δύο ταυτόχρονα. Ανάλογα με το είδος και τα αίτια της ανισομαστίας ο χειρουργός θα επιλέξει την κατάλληλη επέμβαση για τη διόρθωση της ανισομαστίας. Η μετεγχειρητική πορεία είναι ανάλογη με τις υπόλοιπες επεμβάσεις μαστών.

Πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και η ασθενής χρειάζεται να παραμείνει προληπτικά στην κλινική για ένα βράδυ.

Ανάλογα με το είδος και τα αίτια της ανισομαστίας ο χειρουργός θα επιλέξει την κατάλληλη εξατομικευμένη επέμβαση για τη διόρθωση της ανισομαστίας, μετά από πλήρη κλινική εξέταση.

Χειρουργική επέμβαση για διόρθωση ανισομαστίας.

Μετεγχειρητική Πορεία

Αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετείται πιεστική επίδεση, η οποία αφαιρείται μία μέρα μετά όπου και τοποθετείται ειδικός στηθόδεσμος. Ο ειδικός στηθόδεσμος πρέπει να παραμείνει για διάστημα ενός μήνα.

Μετά την επέμβαση τοποθετείται πιεστική επίδεση.

Συχνές Ερωτήσεις

Ανισομαστία

Υπάρχουν επιπλοκές από την επέμβαση αντιμετώπισης της ανιστομαστίας;

Δεν είναι συχνή η εμφάνιση επιπλοκών και περιορίζονται με την εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής, από εξειδικευμένη και έμπειρη ιατρική ομάδα. Είναι απαραίτητη η λήψη προληπτικής αντιβιοτικής αγωγής, καθώς και η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών από τον ασθενή.

Σε ποια ηλικία μπορεί να πραγματοποιηθεί η διόρθωση της ανισομαστίας;

Ιδανικά, η επέμβαση πρέπει να πραγματοποιείται αφού ενηλικιωθεί η ασθενής, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η φυσιολογική ανάπτυξη τους στήθους.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στις καθημερινές μου δραστηριότητες και την εργασία;

Εφόσον δεν πρόκειται για εργασία που απαιτεί έντονη σωματική καταπόνηση, τότε η ασθενής μπορεί να επιστρέψει μετά από λίγες μέρες στην εργασία της.

Πότε μπορώ να γυμναστώ;

Συνιστάται η αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης για τον πρώτο μήνα, καθώς και η άρση βάρους ή η έντονη κίνηση των χεριών.

Ποιες είναι οι κατηγορίες ανισομαστίας;

  • Ασυμμετρία και των δύο μαστών
  • Υπετροφία του ενός μαστού
  • Υπετροφία του ενός μαστού και πλήρης απουσία του άλλου
  • Υποτροφία του ενός μαστού με φυσιολογικό τον άλλο
  • Υποπλασία και των δύο μαστών και παράλληλα ανισομαστία
  • Υποπλασία του ενός μαστού με πτώση του άλλου

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL