Κοιλιοπλαστική

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Κοιλιοπλαστική: Χειρουργική και Αναίμακτη

Τι είναι η Kοιλιοπλαστική

Η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς συχνά οφείλεται σε αίτια όπως η παχυσαρκία, η έλλειψη άσκησης, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, οι συχνές διακυμάνσεις του βάρους, καθώς και προηγηθείσες ενδοκοιλιακές χειρουργικές επεμβάσεις. Με την κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλίας) μειώνεται το μέγεθος της κοιλιάς, διορθώνεται η χαλάρωση της περιοχής, ενισχύεται το μυϊκό τοίχωμα της κοιλιάς και φεύγουν οι ραγάδες του δέρματος που αφαιρείται.

Σήμερα, πέρα από την κλασική επέμβαση, υπάρχουν τεχνικές όπως η mini κοιλιοπλαστική και η Laser Λιποαναρρόφηση SmartLipo που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, αναίμακτα και με άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.

 • Σύγχρονες τεχνικές για καλύτερο αποτέλεσμα με τον λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο

 • Δυνατότητα Laser Λιποαναρρόφησης SmartLipo για αναίμακτη κοιλιοπλαστική χωρίς χειρουργείο, σημάδια και ουλές

 • Συνδυασμός τεχνικών για κοιλιοπλαστική και αφαίρεση λίπους

 • Σμιλεύει το σώμα και επαναφέρει τις αρμονικές γραμμές της σιλουέτας

 • Αναδεικνύει το μυικό σύστημα στην περιοχή της κοιλιάς (six pack)

 • Η επιλογή της αναίμακτης τεχνικής εξασφαλίζει άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα, χωρίς παροχέτευση και πόνο

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Κλασική κοιλιοπλαστική

Χειρουργική τεχνική

Υπάρχουν πολλές χειρουργικές παραλλαγές της κοιλιοπλαστικής που όλες όμως αποβλέπουν σε τρεις κοινούς στόχους:

 • Την ενίσχυση του κοιλιακού τοιχώματος και την επανόρθωση τυχόν κηλών που μπορεί να συνυπάρχουν (π.χ. ομφαλοκήλες).
 • Την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και της περίσσειας λίπους στην κάτω κοιλία (υπομφάλιος δερμολιπεκτομή).
 • Την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσμορφων, ουλών και ραβδώσεων

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, ενώ η ασθενής βρίσκεται σε ύπτια θέση με τους μηρούς λυγισμένους σε 45ο. Ο γιατρός κάνει τομή πάνω από την ήβη, ακριβώς στο ύψος που γίνεται η τομή της καισαρικής, αλλά εκτείνεται σε μεγαλύτερο μήκος από αυτήν. Στη συνέχεια, το δέρμα με το υποδόριο λίπος αποκολλώνται, τραβιούνται προς τα κάτω και η αφαιρείται το δέρμα και το λίπος που περισσεύουν. Κατά την επέμβαση, ο αφαλός ανακατασκευάζεται σε νέα θέση.

Παράλληλα, ενισχύεται το κοιλιακό τοίχωμα με την συρραφή των ορθών κοιλιακών μυών στη μέση γραμμή της κοιλιάς και την πλαστική πιθανών κηλών του ομφαλού (ομφαλοκήλη) ή κηλών λευκής γραμμής.

Μετά την επέμβαση τοποθετείται παροχέτευση και είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού πιεστικού κορσέ στην περιοχή της κοιλιάς.

Κλασσική πλαστική κοιλιάς.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Σε ποιους συστήνεται

  Η κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλιάς) είναι μια επέμβαση που αφορά άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι άνδρες και γυναίκες χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίς σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας που όμως εμφανίζουν χαλάρωση και περίσσεια του δέρματος στην περιοχή της κοιλιακής χώρας. Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους και θα πρέπει να συνδυάζεται πάντα με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης προκειμένου να διατηρηθεί το καλό αποτέλεσμα. Η χαλάρωση από εγκυμοσύνες ή απώλεια πολλών κιλών, η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών και η ύπαρξη ραγάδων σε συνδυασμό με χαλάρωση στο δέρμα κάτω του ομφαλού αποτελούν τις κυριότερες ενδείξεις για κοιλιοπλαστική.

 • Μετεγχειρητική πορεία

  Η πρώτη αλλαγή του τραύματος γίνεται μετά από 48 ώρες, οπότε αφαιρείται και η παροχέτευση. Ο ασθενής κινητοποιείται πλήρως εντός των επόμενων 48 ωρών, φορώντας τον κορσέ και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του. Τα ράμματα κόβονται 15 ημέρες μετά την επέμβαση, ενώ η ουλή που καταλείπει το τραύμα είναι πολύ λεπτή, μοιάζει με την ουλή της καισαρικής τομής και κρύβεται εντελώς από το εσώρουχο.

 • Πιθανές επιπλοκές

  Σε γενικές γραμμές, δεν παρατηρούνται επιπλοκές, εφόσον οι χειρισμοί και η διαδικασία της επέμβασης γίνονται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Στις συχνότερες επιπλοκές συγκαταλέγονται η δύσπνοια τις πρώτες ημέρες λόγω μείωσης του ζωτικού αναπνευστικού χώρου, η συλλογή αιματώματος ή λέμφου στο τραύμα (που απαιτούν παροχέτευση), η φλεγμονή (που προλαμβάνονται με την προληπτική χορήγηση αντιβίωσης) και η δύσμορφη ουλή σε ορισμένους ασθενείς.

Μίνι κοιλιοπλαστική

Η μίνι κοιλιοπλαστική (mini κοιλιοπλαστική) είναι η ελάσσονος έκτασης κοιλιοπλαστική που μπορεί να λάβει χώρα στον χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία. Γίνεται σε επιλεγμένες μόνο περιπτώσεις όπου το πρόβλημα είναι πολύ μικρό και αφορά μόνο στη χαλάρωση του δέρματος της κάτω κοιλίας (κάτω δηλαδή μόνο από τον ομφαλό).

Με τον ασθενή σε ύπτια θέση και μόνο με τοπική αναισθησία (χωρίς μέθη ή υπνοχάλαση) τεντώνεται και εκτέμνεται η περίσσεια του δέρματος που περισσεύει, ενώ η ουλή που προκύπτει από την μίνι κοιλιοπλαστική είναι πολύ λεπτή και μικρότερη σε έκταση.

Στην περίπτωση που συνυπάρχει μικρή ποσότητα τοπικού λίπους μπορεί αυτό να αφαιρεθεί με την μέθοδο της αναίμακτης λιποαναρρόφησης κατά την διάρκεια της mini κοιλιοπλαστικής στον χώρο του ιατρείου.

Κατά την επέμβαση αυτή δεν απαιτείται παροχέτευση ενώ ο ασθενής επιστρέφει αμέσως στο σπίτι του φορώντας έναν ειδικό κορσέ για 30 ημέρες περίπου.

Μίνι κοιλιοπλαστική.

Laser Λιποαναρρόφηση SmartLipo

Αναίμακτη κοιλιοπλαστική

Η αναίμακτη κοιλιοπλαστική αναφέρεται πρακτικά στην Laser Λιποαναρρόφηση SmartLipo. Η τεχνική αυτή μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του τοπικού λίπους στην κοιλιά ταυτόχρονα με σύσφιξη της περιοχής και αποτελέσματα εφάμιλλα μιας κλασικής κοιλιοπλαστικής χωρίς όμως την ταλαιπωρία μιας χειρουργικής επέμβασης.

Η Laser Λιποαναρρόφηση SmartLipo πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και στο χώρο του ιατρείου και απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Η δυνατότητα λιποαναρρόφησης high definition που διαθέτει το SmartLipo επιτρέπει τη σμίλευση του περιγράμματος σώματος, την τόνωση των μυών και τη σύσφιξη τους δέρματος με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αναίμακτη κοιλιοπλαστική με laser.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Με τοπική αναισθησία

  Η αναίμακτη κοιλιοπλαστική με την τεχνική της laser λιποαναρρόφησης γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου.

 • Χωρίς ουλές, χωρίς σημάδια

  Η τεχνική αυτή δεν αφήνει μόνιμες ουλές ή σημάδια, καθώς η όλη διαδικασία γίνεται από 2 μικρές οπές στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

 • Γρήγορη αποθεραπεία

  Πρόκειται για τεχνική αναίμακτη, ανώδυνη, με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς.

 • Το μοναδικό μειονέκτημα

  Μοναδικό της μειονέκτημα είναι ότι είναι ιδανική για συγκεκριμένους σωματότυπους και πρέπει να γίνεται προσεκτική επιλογή των ασθενών. Επίσης, η χρήση κορσέ είναι επιβεβλημένη.

Συχνές Ερωτήσεις