Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλίας) είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνεται η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς, αλλά και άλλες δυσμορφίες του κοιλιακού τοιχώματος.

Κοιλιοπλαστική
Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης Πλαστικός Χειρουργός

«Η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς συχνά οφείλεται σε αίτια όπως η παχυσαρκία, η έλλειψη άσκησης, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, οι συχνές διακυμάνσεις του βάρους, καθώς και προηγηθείσες ενδοκοιλιακές χειρουργικές επεμβάσεις.» αναφέρει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης. Με την κοιλιοπλαστική μειώνεται το μέγεθος της κοιλιάς, διορθώνεται η χαλάρωση αυτής, ενισχύεται το μυϊκό τοίχωμα της κοιλιάς και φεύγουν οι ραγάδες του δέρματος που αφαιρείται.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

Κλασική Χειρουργική Τεχνική

Υπάρχουν πολλές χειρουργικές παραλλαγές της κοιλιοπλαστικής που όλες όμως αποβλέπουν σε τρεις κοινούς στόχους:

 • Την ενίσχυση του κοιλιακού τοιχώματος και την επανόρθωση τυχόν κηλών που μπορεί να συνυπάρχουν (π.χ. ομφαλοκήλες).
 • Την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και της περίσσειας λίπους στην κάτω κοιλία (υπομφάλιος δερμολιπεκτομή).
 • Την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσμορφων, ουλών και ραβδώσεων

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής επιτελείται υπό γενική αναισθησία, ενώ η ασθενής βρίσκεται σε ύπτια θέση με τους μηρούς λυγισμένους σε 45ο. Εκτελείται υπερηβική τομή, ακριβώς στο ύψος που γίνεται η τομή της καισαρικής, αλλά εκτείνεται σε μεγαλύτερο μήκος από αυτήν. Στη συνέχεια, το δέρμα με το υποδόριο λίπος αποκολλώνται, τραβιούνται προς τα κάτω και η περίσσεια αυτών εκτέμνεται και αφαιρείται. Ο ομφαλός παρασκευάζεται σε νέα θέση. Κατά την επέμβαση αυτή ενισχύεται το κοιλιακό τοίχωμα με την συρραφή των ορθών κοιλιακών μυών στη μέση γραμμή της κοιλιάς και την πλαστική πιθανών κηλών του ομφαλού (ομφαλοκήλη) ή κηλών λευκής γραμμής. Μετά την επέμβαση τοποθετείται παροχέτευση και είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού πιεστικού κορσέ στην περιοχή της κοιλιάς.

Κλασσική χειρουργική επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

Κλασική Κοιλιοπλαστική

 • Ενδείξεις

  Η κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλιάς) είναι μια επέμβαση που αφορά άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι άνδρες και γυναίκες χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίς σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας που όμως εμφανίζουν χαλάρωση και περίσσεια του δέρματος στην περιοχή της κοιλιακής χώρας. Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους και θα πρέπει να συνδυάζεται πάντα με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης προκειμένου να διατηρηθεί το καλό αποτέλεσμα. Η χαλάρωση από εγκυμοσύνες ή απώλεια πολλών κιλών, η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών και η ύπαρξη ραγάδων σε συνδυασμό με χαλάρωση στο δέρμα κάτω του ομφαλού αποτελούν τις κυριότερες ενδείξεις για κοιλιοπλαστική.

 • Μετεγχειρητική πορεία

  Η πρώτη αλλαγή του τραύματος γίνεται μετά από 48 ώρες, οπότε αφαιρείται και η παροχέτευση. Ο ασθενής κινητοποιείται πλήρως εντός των επόμενων 48 ωρών, φορώντας τον κορσέ και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του. Τα ράμματα κόβονται 15 ημέρες μετά την επέμβαση, ενώ η ουλή που καταλείπει το τραύμα είναι πολύ λεπτή, μοιάζει με την ουλή της καισαρικής τομής και κρύβεται εντελώς από το εσώρουχο.

 • Επιπλοκές

  Σε γενικές γραμμές, δεν παρατηρούνται επιπλοκές, εφόσον οι χειρισμοί και η διαδικασία της επέμβασης γίνονται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Στις συχνότερες επιπλοκές συγκαταλέγονται η δύσπνοια τις πρώτες ημέρες λόγω μείωσης του ζωτικού αναπνευστικού χώρου, η συλλογή αιματώματος ή λέμφου στο τραύμα (που απαιτούν παροχέτευση), η φλεγμονή (που προλαμβάνονται με την προληπτική χορήγηση αντιβίωσης) και η δύσμορφη ουλή σε ορισμένους ασθενείς.

Η διαδικασία

Η μίνι κοιλιοπλαστική (mini κοιλιοπλαστική) είναι η ελάσσονος έκτασης κοιλιοπλαστική που μπορεί να λάβει χώρα στον χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία. Γίνεται σε επιλεγμένες μόνο περιπτώσεις όπου το πρόβλημα είναι πολύ μικρό και αφορά μόνο στη χαλάρωση του δέρματος της κάτω κοιλίας (κάτω δηλαδή μόνο από τον ομφαλό).

Με τον ασθενή σε ύπτια θέση και μόνο με τοπική αναισθησία (χωρίς μέθη ή υπνοχάλαση) τεντώνεται και εκτέμνεται η περίσσεια του δέρματος που περισσεύει, ενώ η ουλή που προκύπτει από την μίνι κοιλιοπλαστική είναι πολύ λεπτή και μικρότερη σε έκταση.

Στην περίπτωση που συνυπάρχει μικρή ποσότητα τοπικού λίπους μπορεί αυτό να αφαιρεθεί με την μέθοδο της αναίμακτης λιποαναρρόφησης κατά την διάρκεια της mini κοιλιοπλαστικής στον χώρο του ιατρείου.

Παροχέτευση δεν απαιτείται ενώ ο ασθενής επιστρέφει αμέσως στο σπίτι του φορώντας έναν ειδικό κορσέ για 30 ημέρες περίπου.

Υπολογισμός του περίσσιου λίπους που θα αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής.

Αναίμακτη Διαδικασία

Η αναίμακτη κοιλιοπλαστική ή κοιλιοπλαστική χωρίς νυστέρι αναφέρεται πρακτικά στην laser λιποαναρρόφηση της περιοχής της κοιλιάς. Η τεχνική αυτή μπορεί σε μικρά προβλήματα να οδηγήσει σε μείωση του τοπικού λίπους στην κοιλιά ταυτόχρονα με σύσφιξη αυτής με αποτελέσματα εφάμιλλα μιας κλασικής κοιλιοπλαστικής χωρίς την ταλαιπωρία αυτής.

Η κοιλιοπλαστική συνδυάζεται συχνά με λιποαναρρόφηση στην περιοχή της κοιλιάς όταν εκτός από την χαλάρωση συνυπάρχει και περίσσεια λίπους κάτω από το δέρμα. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να λάβει χώρα είτε στην κλασική κοιλιοπλαστική με τον ασθενή σε γενική αναισθησία είτε στην μίνι κοιλιοπλαστική με τον ασθενή υπό τοπική αναισθησία. Ο συνδυασμός κοιλιοπλαστικής και λιποαναρρόφησης οδηγεί στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς βελτιώνει συνολικά την εικόνα του σώματος. Η χρήση ειδικής ζώνης κοιλίας κρίνεται και εδώ απαραίτητη.

Μοναδικό της μειονέκτημα είναι ότι είναι ιδανική για συγκεκριμένους σωματότυπους και πρέπει να γίνεται προσεκτική επιλογή των ασθενών. Επίσης, η χρήση κορσέ είναι επιβεβλημένη.

Laser Λιποαναρρόφηση, γρήγορα και εύκολα, με άμεσα ορατά αποτελέσματα!

 • Τοπική Αναισθησία

  Τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου

 • Χωρίς Ουλές, Χωρίς Σημάδια

  Δεν αφήνει μόνιμες ουλές ή σημάδια, καθώς η όλη διαδικασία γίνεται από 2 μικρές οπές στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

 • Γρήγορη Αποθεραπεία

  Αναίμακτη, ανώδυνη, με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και άμεση επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες

Αποτελέσματα

Η κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλίας) είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία διορθώνει τη χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς, αλλά και άλλες δυσμορφίες του κοιλιακού τοιχώματος. Οι συνηθέστερες αλλοιώσεις που παρατηρούνται στο κοιλιακό τοίχωμα είναι η χαλάρωση του δέρματος (μόνη ή σε συνδυασμό με τοπική συσσώρευση λίπους), οι ραγάδες και η λέπτυνση του μυϊκού τοιχώματος που οδηγεί σε κήλες στην κοιλιακή χώρα.

Οι αλλοιώσεις αυτές οφείλονται σε ποικίλα αίτια με συνηθέστερα την παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης, τις πολλαπλές εγκυμοσύνες, τις συχνές διακυμάνσεις του βάρους και τις προηγηθείσες ενδοκοιλιακές χειρουργικές επεμβάσεις.

Κατά την κοιλιοπλαστική αφαιρείται δέρμα και λίπος από την περιοχή της κοιλιάς. Η εικόνα του σώματος βελτιώνεται επομένως σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αποτέλεσμα κοιλιοπλαστικής πριν και μετά το χειρουργείο.

Συχνές Ερωτήσεις

Κοιλιοπλαστική

Μπορεί μία γυναίκα να προβεί σε Κοιλιοπλαστική μετά την εγκυμοσύνη;

Μετά την εγκυμοσύνη, η ενδιαφερόμενη πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 8 μήνες για να υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι έχει χαθεί το μεγαλύτερο μέρος των κιλών που πήρε η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πόσο κοστίζει η Κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική είναι μία απόλυτα εξατομικευμένη επέμβαση και το κόστος αυτής εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και την τεχνική που θα ακολουθηθεί (κλασική κοιλιοπλαστική, μίνι κοιλιοπλαστική, συνδυασμός με λιποαναρρόφηση ή μη).

Ποια είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να υποβληθεί κανείς σε Κοιλιοπλαστική;

Κάθε εποχή είναι κατάλληλη και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Ωστόσο, ο/η ενδιαφερόμενος/η πρέπει να έχει κατά νου πως θα χρειαστεί να φοράει ειδικό κορσέ για περίπου 1 μήνα μετά τη λιποαναρρόφηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL