Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η τριχόπτωση αποτελεί ένα εξαιρετικά συχνό πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες και άνδρες, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 40. Για την αντιμετώπισή της συστήνονται συντηρητικές θεραπείες, αλλά και χειρουργική αποκατάσταση με τη μέθοδο Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE.

Μεταμόσχευση Μαλλιών
Δρ. Αναστάσιος Βεκρής Πλαστικός Χειρουργός

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι φυσιολογική, όπως συμβαίνει στην εποχική απώλεια μαλλιών κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά και παθολογική και να οφείλεται σε κληρονομικούς, ορμονικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, η αραίωση του τριχωτού της κεφαλής, ενός από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ανδρικής και γυναικείας εμφάνισης, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του ατόμου. Η Μεταμόσχευση Μαλλιών με την πλέον εξελιγμένη μέθοδο FUE, σας βοηθά να ανακτήσετε την χαμένη σας αυτοπεποίθηση, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το πρόβλημα της τριχόπτωσης με εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής

Τεχνικές

 • FUT/Strip

  Η μέθοδος αυτή ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ουσιαστικά, πρόκειται για χειρουργική εκτομή δέρματος από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής (δότρια χώρα) και μετά από ειδική επεξεργασία, την εισαγωγή των μοσχευμάτων/τριχοθυλακίων στην λήπτρια χώρα, την περιοχή δηλαδή στην οποία παρατηρείται η αραίωση.

  Η μέθοδος αυτή συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά σημαντικό μειονέκτημα, τη δημιουργία μόνιμης ουλής στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, αρκετά συχνά, το αποτελέσματα της τεχνικής αυτής ήταν ένα αφύσικο αισθητικό αποτέλεσμα.

  1
 • FUE (Follicular Unit Exctraction)

  Αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών και αφορά στη μεμονωμένη μεταφορά τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή στη λήπτρια χώρα. Σήμερα, με τη χρήση συσκευών αυτόματης εξαγωγής τριχοθυλακίων, είναι εφικτή η μεταφορά αρκετών χιλιάδων τριχοθυλακίων ακόμη και σε μία ημέρα.

  Στην Advanced Hair Clinics, την εξειδικευμένη κλινική μαλλιών του Ιατρικού Ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group, το άρτια εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει τη λύση ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιπτώσεις αραίωσης μαλλιών. Με τη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών FUE που περιλαμβάνει την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων με αυτόματο εξαγωγέα και την εμφύτευση των τριχοθυλακίων με χρήση συσκευής εμφύτευσης σε ένα στάδιο (One-Step implantation), χωρίς τη οπών στο δέρμα της λήπτριας περιοχής, μειώνεται αισθητά ο τραυματισμός και το οίδημα στην περιοχή, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και άρτιο.

  2

Πλεονεκτήματα

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE πλεονεκτεί έναντι της τεχνικής FUT/Strip καθώς:

 • Είναι μία ελάχιστα επεμβατική και καλά ανεκτή διαδικασία που πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία.
 • Επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και την εργασία.
 • Παρουσιάζει ελάχιστη έως καθόλου αιμορραγία.
 • Δεν προκαλεί μόνιμες γραμμικές ουλές ή σημάδια στην περιοχή λήψης των μοσχευμάτων (δότρια περιοχή).
 • Καθώς δεν χρειάζεται τομή στη δότρια χώρα – και κατ’ επέκταση συρραφή – ελαχιστοποιείται έως και εκμηδενίζεται ο κίνδυνος λοίμωξης ή φλεγμονής.
 • Επιτρέπει τον ακριβή υπολογισμό των αριθμό των τριχών που θα συλλεχθούν διατηρώντας τα αποθέματα της δότριας χώρας, σε περίπτωση που χρειαστεί μελλοντικά να γίνει κι άλλη μεταμόσχευση μαλλιών.
 • Παρουσιάζει μικρή έως μηδενική πρόκληση επιπλοκών (π.χ. οίδημα μετώπου, θυλακίτιδα).
 • Σε περίπτωση που η δότρια χώρα του τριχωτού δεν έχει επαρκή αριθμό τριχοθυλακίων, επιτρέπει τη λήψη τριχοθυλακίων από διάφορες περιοχές του σώματος, όπως στήθος, πλάτη και γένια.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε μικρές περιοχές, όπως τα φρύδια, χωρίς να εγκαταλείψει μόνιμες ουλές και σημάδια.
YouTube video

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα από τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE είναι απολύτως φυσικά και μόνιμα, με την ανάπτυξη νέων τριχών να ξεπερνά το 95%. Η φύτρωση νέων μαλλιών ξεκινά άμεσα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά ήδη από τους πρώτους 2-3 μήνες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μέσα σε 12 μήνες.

Σύγχρονες Εφαρμογές

Στην Advanced Hair Clinics, μέλος του Ομίλου CDM Medical Group, εφαρμόζουμε αποκλειστικά τη μέθοδο Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE, κυρίως σε περιστατικά γυναικείας και ανδρικής Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, αλλά και σε σταθεροποιημένες μορφές Ουλωτικής, Γυροειδούς & Διάχυτης Αλωπεκίας, για την εμφύτευση φρυδιών, γενιών καθώς και την αποκατάσταση σωματικών τριχών σε στήθος, πλάτη κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα πλεονεκτήματα Μεταμόσχευσης Μαλλιών με τη μέθοδο FUE, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.advancedhairclinics.gr

Συχνές Ερωτήσεις

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Ποιο είναι το κόστος της Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE;

Το κόστος εξαρτάται από το πρόβλημα της τριχόπτωσης και αραίωσης μαλλιών που υπάρχει, τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς, τυχόν δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από την επέμβαση και από πολλά άλλα κριτήρια.

Το κόστος εξαρτάται επίσης από τον αριθμό των μεταφερόμενων τριχών, τη διάρκεια της επέμβασης (χειρουργείο μίας ημέρας ή δύο ημερών), την ύπαρξη ουλών από παλαιό Strip και την επιθυμία κάλυψης αυτών, καθώς επίσης και το αν επιλεχτεί η Ακούρευτη Συνεδρία Μεταμόσχευσης Μαλλιών.

Τι είναι η Ακούρευτη Συνεδρία Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE;

Πριν την πραγματοποίηση της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE απαιτείται ξύρισμα της δότριας χώρας, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η εξαγωγή των τριχοθυλακίων. Ωστόσο, αρκετές φορές, το ξύρισμα του τριχωτού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω προσωπικών ή επαγγελματικών λόγων του ασθενούς, οπότε και επιλέγεται η Ακούρευτη FUE.

Η Ακούρευτη Συνεδρία Μεταμόσχευσης Μαλλιών αποτελεί μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία για να πραγματοποιηθεί και λίγοι είναι οι ειδικοί στο χώρο που μπορούν να την πραγματοποιήσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics και η ομάδα του είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που μπορούν να εφαρμόσουν την Ακούρευτη Συνεδρία Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE με την ίδια ευκολία, ακόμη και σε περιστατικά που απαιτούν μεγάλο αριθμό τριχών.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE;

Κατάλληλοι υποψήφιοι για Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι άνδρες και γυναίκες, που εμφανίζουν:

 • Ανδρογενετική αλωπεκία
 • Ουλωτικές αλωπεκίες, σταθερές και μικρής έκτασης όπως πχ θυλακικός λειχήνας και τραυματικές ουλές
 • Εξασθένιση τριχών στα φρύδια και επιθυμούν αποκατάσταση και πύκνωση φρυδιών
 • Μειωμένες τρίχες και επιθυμούν αποκατάσταση και πύκνωση τριχών προσώπου (μουστάκι, γένια σε άνδρες)
 • Ουλές που δημιουργήθηκαν από παλαιότερη συνεδρία εμφύτευσης μαλλιών με FUT/Strip.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL