Μεταμόσχευση Μαλλιών

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών Τι είναι

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη μοναδική οριστική λύση στην τριχόπτωση, ένα εξαιρετικά συχνό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς άνδρες και γυναίκες, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 40.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια διαδικασία κατά την οποία υγιή τριχοθυλάκια αφαιρούνται από μια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής ή του σώματος με επαρκή τριχοφυΐα (δότρια περιοχή) και εμφυτεύονται σε μια περιοχή με αραίωση ή απώλεια τριχών (λήπτρια περιοχή).

Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά συνεχίζουν να μεγαλώνουν, να πέφτουν και να αναπτύσσονται ξανά όπως τα υπόλοιπα φυσικά μαλλιά και μπορούν να διατηρηθούν εφόρου ζωής εφόσον τηρούνται οι μετεγχειρητικές οδηγίες.

 • Η FUE είναι ελάχιστα επεμβατική και καλά ανεκτή τεχνική που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία

 • Αποτελεί οριστική λύση για την ανδρογενετική αλωπεκία

 • Εφαρμόζεται ακόμη και σε μικρές περιοχές, όπως τα φρύδια καθώς και τα γένια

 • Διατηρεί τα αποθέματα της δότριας περιοχής, για πιθανή μελλοντική μεταμόσχευση

 • Τριχοθυλάκια μπορούν να ληφθούν από περιοχές όπως στήθος, πλάτη και γένια

 • Η μεταμόσχευση πάντα συνδυάζεται με συντηρητική θεραπεία τριχόπτωσης για τα υπάρχοντα μαλλιά

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ CDM TRANSFORMATIONS™

Αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Πώς γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Η διαδικασία έχει δύο βασικά βήματα, τη λήψη των μοσχευμάτων από τη δότρια περιοχή και την εμφύτευσή τους στη λήπτρια περιοχή. Αρχικά, ο γιατρός επιλέγει την περιοχή απ’ όπου θα λάβει τα μοσχεύματα, μία πολύ λεπτομερής και σημαντική διαδικασία που σχετίζεται με την ποιότητα του αποτελέσματος.

Η δότρια περιοχή αναισθητοποιείται τοπικά και με ειδική αυτοματοποιημένη συσκευή λαμβάνονται γρήγορα και ανώδυνα τα μοσχεύματα. Ακολουθεί η φάση της μεταμόσχευσης, μία φάση που απαιτεί εξειδικευμένη τεχνική κατάρτιση και γνώση προκειμένου να είναι φυσικό και επιτυχημένο το αποτέλεσμα. Τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται ένα προς ένα με τη χρήση ειδικής συσκευής κατευθείαν στο δέρμα χωρίς να έχουν γίνει οπές, ελαχιστοποιώντας την αιμορραγία και τον μετεγχειρητικό πόνο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορεί κάποιες από τις μετεμφυτευμένες τρίχες να πέσουν τους πρώτους μήνες, σταδιακά όμως φυτρώνουν ξανά. Το αποτέλεσμα αρχίζει να είναι ορατό μετά τους πρώτους 4 με 6 μήνες και ολοκληρώνεται στον ένα χρόνο από τη μεταμόσχευση.

Τα νέα μαλλιά είναι δικά σας μαλλιά και μπορείτε να τα χτενίζετε και να τα φροντίζετε, να τα λούζετε και να τα κουρεύετε όπως επιθυμείτε χωρίς κανείς να μπορεί να αντιληφθεί ότι κάνατε μεταμόσχευση μαλλιών.

Μεταμόσχευση μαλλιών από τον Δρ. Αναστάσιο Βεκρή.

Γιατί η μέθοδος FUE υπερέχει

Οι δύο κύριες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η Follicular Unit Transplantation (FUT) και η Follicular Unit Excision (FUE). Συγκρίνοντας την παλαιότερη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών FUT/Strip με την πλέον εξελιγμένη τεχνική FUE, τα πλεονεκτήματα της δεύτερης είναι αδιαμφισβήτητα.

Πως γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών.

Οι μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών

 • FUT/Strip

  Η μέθοδος FUT ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός αφαιρεί με εκτομή μια λωρίδα δέρματος από τη δότρια χώρα και στη συνέχεια την τεμαχίζει σε μικρότερα κομμάτια, από τα οποία κατόπιν επεξεργασίας λαμβάνονται τα τριχοθυλάκια και εμφυτεύονται στη λήπτρια περιοχή.

  Η μέθοδος αυτή είναι άκρως επεμβατική με ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο επιπλοκών και συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά σημαντικό μειονέκτημα, τη δημιουργία μόνιμης ουλής στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, αρκετά συχνά, το αποτελέσματα της τεχνικής αυτής ήταν ένα αφύσικο αισθητικό αποτέλεσμα.

  Εξαιτίας αυτών των σημαντικών μειονεκτημάτων, η τεχνική FUT τείνει να εξαλειφθεί στις ανεπτυγμένες χώρες.

 • FUE (Follicular Unit Excision)

  Η μέθοδος FUE αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών και αφορά στη μεμονωμένη μεταφορά τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή στη λήπτρια χώρα. Σήμερα, με τη χρήση συσκευών αυτόματης εξαγωγής τριχοθυλακίων, είναι εφικτή η μεταφορά αρκετών χιλιάδων τριχοθυλακίων ακόμη και σε μία ημέρα.

  Με την τεχνική FUE που περιλαμβάνει την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων με αυτόματο εξαγωγέα και τη μεταμόσχευση τους με χρήση συσκευής εμφύτευσης (Direct Implanter) σε ένα στάδιο (One-Step Implantation), χωρίς τη δημιουργία οπών στο δέρμα της λήπτριας περιοχής, μειώνεται αισθητά ο τραυματισμός και το οίδημα στην περιοχή, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και άρτιο.

  Στις εξειδικευμένες κλινικές μαλλιών του Ιατρικού Ομίλου Cosmetic Derma Medicine, το άρτια εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει λύση με την τεχνική FUE ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιπτώσεις αραίωσης μαλλιών.

Γιατί να μας επιλέξετε

Φυσικά και μόνιμα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι απολύτως φυσικά και μόνιμα, με την ανάπτυξη νέων τριχών να υπερβαίνει το 95%.

Τα νέα σας μαλλιά έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα φυσικά μαλλιά που βρίσκονται στην δότρια περιοχή σας, όπως το χρώμα, το πάχος και την πρέπουσα κατεύθυνση ανάπτυξης της τρίχας.

Στις εξειδικευμένες στη μεταμόσχευση μαλλιών κλινικές του Ομίλου μας, το άρτια εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπό την εποπτεία του πλαστικού χειρουργού Δρ. Αναστάσιου Βεκρή, μέλος του IHRS και αντιπρόεδρου του μεγαλύτερου διεθνώς επιστημονικού φορέα μεταμόσχευσης μαλλιών FUE Europe δίνει λύση ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιπτώσεις αραίωσης και απώλειας μαλλιών.

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE.

Σύγχρονες εφαρμογές

Εφαρμόζουμε αποκλειστικά τη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, κυρίως σε περιστατικά γυναικείας και ανδρικής ανδρογενετικής αλωπεκίας, αλλά και σε σταθεροποιημένες μορφές ουλωτικής, γυροειδούς και διάχυτης αλωπεκίας, για την εμφύτευση φρυδιών, γενιών καθώς και την αποκατάσταση σωματικών τριχών σε στήθος, πλάτη κ.α.

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE εφαρμόζεται στις κλινικές μας με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, επιτρέποντας την τοποθέτηση των τριχοθυλακίων σε πολύ κοντινή απόσταση για να επιτευχθεί η μέγιστη πυκνότητα μαλλιών και ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Σχεδιασμός μεταμόσχευσης μαλλιών FUE.

Συχνές Ερωτήσεις