Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής

Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους κορυφαίους ειδικούς στη μεταμόσχευση μαλλιών στον κόσμο. Η εξειδίκευσή του στην τεχνική Follicular Unit Extraction (FUE) τον έχει οδηγήσει στην κορυφή. Συνέπεια αυτού είναι η τακτική παρουσία του σε κορυφαία διεθνή συνέδρια ως προσκεκλημένου ομιλητή, συντονιστή και εκπαιδευτή σε ζωντανές επεμβάσεις και handson workshops. Στα πολλά χρόνια της καριέρας του, έχει παρουσιάσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες σε διάφορα θέματα στην Πλαστική και Αισθητική Χειρουργική.

Ο ίδιος και η ιατρική του ομάδα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής. Στους ασθενείς του περιλαμβάνονται πολλοί διεθνούς φήμης διασημότητες από τον χώρο της ψυχαγωγίας, ΜΜΕ και των επιχειρήσεων.

Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής είναι μέλος της ΕΕΠΕΑΧ (Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής Αισθητικής Χειρουργικής), εγγεγραμμένος στο Specialist Registry του General Medical Council στη Μ. Βρετανία, μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery), της IPRAS, του World FUE Institute και πολλών ακόμη ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών.

Ολοκλήρωσε την προπτυχιακή του εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εξειδικεύτηκε επί σειρά ετών στη Γενική Χειρουργική και την Πλαστική, Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική, Μικροχειρουργική και Εγκαύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων στην Αθήνα.

Μετά τη λήψη της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής, εργάστηκε ως Επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Εξειδικεύτηκε στη χειρουργική αποκατάσταση των αλωπεκιών και στη μεταμόσχευση μαλλιών σε ορισμένα από τα πιο φημισμένα κέντρα του εξωτερικού, όπως κοντά στον Dr. J. C. Kim στο KNU University Hospital of South Korea και επέκτεινε περαιτέρω τις γνώσεις του στο Λονδίνο και το San Francisco, USA.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής

Διατέλεσε στο παρελθόν Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας του DHI International Medical Group. Είναι ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics καθώς και του Cosmetic Derma Medicine Medical Group στην Αθήνα.

Ασχολείται με την τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά -ο ίδιος και η ιατρική του ομάδα- πάνω από 20.000 περιστατικά, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα γιατρό.

Χάρη στην εξειδίκευσή του στην τεχνική FUE, έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό δύσκολων και εξειδικευμένων περιστατικών, όπως εμφύτευση φρυδιώνεμφύτευση γενιών, μεταμόσχευση τριχών από το σώμα και το πρόσωπο (body and face hair FUE), αποκατάσταση ουλών μετά από παλαιότερες επεμβάσεις εμφύτευσης μαλλιών με την τεχνική FUT ή Strip. Έχει εκπαιδεύσει δεκάδες γιατρούς και νοσηλευτές στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού στην μεταμόσχευση μαλλιών και ειδικά στην μέθοδο FUE.

Επί σειρά ετών συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο της International Society of Hair Restoration Surgery ως προσκεκλημένος ομιλητής σε στρογγυλές τράπεζες ως ειδικός παγκοσμίου κύρους στην τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE. Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έγκυρα ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε έντυπα του ημερήσιου τύπου και πολλά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως καλεσμένος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές ιατρικού ενδιαφέροντος.

Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής έχει πτυχίο Proficiency στα Αγγλικά. Γνωρίζει επίσης Γαλλικά, Ιταλικά. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες.

Πολυάριθμες συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια

Ο Δρ. Βεκρής συμμετέχει ενεργά και εμπλουτίζει με τις επιστημονικές έρευνες που παρουσιάζει σημαντικά διεθνή συνέδρια. Από το 2012 που άνοιξε την πρώτη κλινική δίνει το παρόν στο επιστημονικό γίγνεσθαι εκπροσωπώντας επάξια την ιατρική κοινότητα της χώρας μας.

Από την ίδια χρονιά συμμετέχει σταθερά στα συνέδρια της ISHRS σε όλον τον κόσμο, από την Αλάσκα των ΗΠΑ και τις Μπαχάμες το 2012 στη Μπαγκόνγκ το 2019 και τη Λισαβόνα το 2021 και το Δελχί της Ινδίας το 2023.

Συμμετέχει επίσης ως προσκεκλημένος ομιλητής και εκπαιδευτής σε πλείστα συνέδρια, ανάμεσά τους του International World FUE Institute Workshop και τα ετήσια συνέδρια της Ένωσης Πλαστικών Αισθητικών Χειρουργών της Ινδίας (AeSurg).

Οι παραπάνω αποτελούν μόνο ενδεικτικές αναφορές της παρουσίας του σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και workshops ανά τον κόσμο.

  • Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Εκπαίδευση από Dr. J. C. Kim, KNU University Hospital of South Korea
  • Εγγεγραμένος στο Specialist Registry του General Medical Council στη Μεγάλη Βρετανία
  • Μέλος της ΕΕΠΕΑΧ (Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής Αισθητικής Χειρουργικής)
  • Μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery)
  • Μέλος της IPRAS

Συνέδρια