Φίμωση Πέους

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Φίμωση Πέους

Τι είναι η Φίμωση Πέους

Η φίμωση ορίζεται ως η αδυναμία ανάσυρσης του δέρματος (ακροποσθία ή προπέτασμα) που καλύπτει την κεφαλή (βάλανο) του πέους. Σε αυτή την περίπτωση, το δέρμα της ακροποσθίας που καλύπτει τη βάλανο είναι αρκετά στενό, ώστε έλκοντας προς τα πίσω το «πετσάκι», να μην μπορεί να αποκαλυφθεί η κεφαλή του πέους. Στους ενήλικες άνδρες η συχνότερη αιτία εμφάνισης φίμωσης είναι η χρόνια φλεγμονή λόγω κακής τοπικής υγιεινής.

Φίμωση μπορεί επίσης να εμφανισθεί μετά από κάποιους άλλους τύπους χρονίων φλεγμονών όπως η βαλανοποσθίτιδα ή και με τη βίαιη απομάκρυνση της ακροποσθίας προς τα κάτω.

 • Εύκολη και ασφαλής επέμβαση

 • Γίνεται με τοπική αναισθησία στους ενήλικες και με ολική στα παιδιά

 • Δεν χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο

 • Εξαλείφεται ο πιθανός πόνος κατά την ερωτική επαφή

 • Βελτιωμένη αίσθηση και απόδοση κατά την ερωτική επαφή

 • Μετά την επέμβαση απαιτείται αποχή από την έντονη άσκηση για περίπου 1 μήνα

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Φίμωση πέους – περιτομή

Χειρουργική τεχνική

Η περιτομή αποτελεί μια πολύ κοινή και συνηθισμένη επέμβαση. Στην περίπτωση των ενηλίκων, πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, ενώ στην παιδική ηλικία με γενική νάρκωση. Δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του.

Κατά την περιτομή, ο χειρουργός αφαιρεί την ακροποσθία και συρράφει με τεχνική πλαστικής χειρουργικής το δέρμα. Η επέμβαση διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και μετά από τη διαδικασία της επούλωσης, δεν υπάρχουν συμπτώματα ή ενοχλήσεις.

 

Πως γίνεται η περιτομή.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Περιτομή για φίμωση πέους

 • Αίτια

  Η φίμωση πέους εμφανίζεται συνήθως λόγω χρόνιας φλεγμονής εξαιτίας κακής τοπικής υγιεινής. Μπορεί, επίσης, να εμφανιστεί λόγω υποκείμενου νοσήματος όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Φίμωση μπορεί επίσης να εμφανισθεί μετά από κάποιους άλλους τύπους χρονίων φλεγμονών όπως η βαλανοποσθίτιδα ή και κατά την βίαιη απομάκρυνση της ακροποσθίας προς τα κάτω.

 • Κατηγοριοποίηση

  Υπάρχει η πλήρης φίμωση, όπου η ακροποσθία δεν κατεβαίνει καθόλου και η μερική φίμωση, όπου αντίστοιχα η ακροποσθία κατεβαίνει μέχρι ενός σημείου και όχι πλήρως.

 • Συμπτώματα

  Η φίμωση είναι μια κατάσταση πολύ ενοχλητική, που μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους φλεγμονών και ανάπτυξης κακοηθών βλαβών στη βάλανο. Μια ακόμα σημαντική ανεπιθύμητη συνέπεια της φίμωσης, είναι ο πόνος και η δυσχέρεια κατά τη σεξουαλική επαφή με αποτέλεσμα ο άνδρας να επιβαρύνεται πολύ και ψυχολογικά. Είναι πιθανό η φίμωση να μικρύνει τη διάρκεια της στύσης και να προκαλεί στον άνδρα πρόωρη εκσπερμάτιση. Όλες αυτές οι συνέπειες δρουν αρνητικά στη σεξουαλική ζωή του άνδρα με σοβαρό ψυχολογικό αντίκτυπο.

 • Αντιμετώπιση

  Η αντιμετώπιση της φίμωσης του πέους γίνεται με χειρουργική επέμβαση, τη γνωστή περιτομή. Πρόκειται για μία εύκολη και χωρίς επιπλοκές επέμβαση, που στους ενήλικες πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτείται παραμονή σε νοσοκομείο.