Φίμωση Πέους

Η φίμωση ορίζεται ως η αδυναμία ανάσυρσης του δέρματος (ακροποσθία ή προπέτασμα) που καλύπτει την κεφαλή (βάλανο) του πέους.

Φίμωση Πέους
Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης Πλαστικός Χειρουργός

«Το δέρμα της ακροποσθίας που καλύπτει τη βάλανο είναι αρκετά στενό, ώστε έλκοντας προς τα πίσω το «πετσάκι», να μην μπορεί να αποκαλυφθεί η κεφαλή του πέους. Στους ενήλικες άνδρες η συχνότερη αιτία εμφάνισης φίμωσης είναι η χρόνια φλεγμονή λόγω κακής τοπικής υγιεινής», εξηγεί ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

Αίτια Εμφάνισης

Η φίμωση πέους εμφανίζεται συνήθως λόγω χρόνιας φλεγμονής εξαιτίας κακής τοπικής υγιεινής. Μπορεί, επίσης, να εμφανιστεί λόγω υποκείμενου νοσήματος όπως ο σακχαρώδης διαβήτης.Φίμωση μπορεί να εμφανισθεί και μετά από κάποιους άλλους τύπους χρονίων φλεγμονών όπως η βαλανοποσθίτιδα ή και την βίαιη απομάκρυνση της ακροποσθίας προς τα κάτω.

Φίμωση μπορεί να εμφανισθεί και μετά από κάποιους άλλους τύπους χρονίων φλεγμονών όπως η βαλανοποσθίτιδα ή και την βίαιη απομάκρυνση της ακροποσθίας προς τα κάτω.

Συμπτώματα

Η φίμωση είναι μια κατάσταση πολύ ενοχλητική, που δύναται να προκαλέσει κινδύνους φλεγμονών και ανάπτυξης κακοηθών βλαβών στη βάλανο. Μια ακόμα σημαντική ανεπιθύμητη συνέπεια της φίμωσης, είναι ο πόνος και η δυσχέρεια κατά τη σεξουαλική επαφή με αποτέλεσμα ο άνδρας να επιβαρύνεται πολύ και ψυχολογικά. Είναι πιθανό η φίμωση να μικρύνει τη διάρκεια της στύσης και να προκαλεί στον άνδρα πρόωρη εκσπερμάτιση. Όλες αυτές οι συνέπειες δρουν αρνητικά στη σεξουαλική ζωή του άνδρα με σοβαρό ψυχολογικό αντίκτυπο.

Μια άλλη σημαντική ανεπιθύμητη συνέπεια της φίμωσης του πέους είναι ο πόνος και η δυσκολία κατά τη σεξουαλική επαφή, που μπορεί να είναι πολύ επιζήμια ψυχολογικά για τον άνδρα. Είναι πιθανό ότι η φίμωση του πέους μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια της στύσης και να προκαλέσει πρόωρη εκσπερμάτιση στον άνδρα. Όλες αυτές οι συνέπειες έχουν αρνητική επίδραση στη σεξουαλική ζωή του άνδρα με σοβαρό ψυχολογικό αντίκτυπο.

Κατηγορίες

  • Πλήρης φίμωση

    Η ακροποσθία δεν κατεβαίνει καθόλου

    1
  • Μερική φίμωση

    Η ακροποσθία κατεβαίνει μερικώς

    2

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της φίμωσης πέους γίνεται με χειρουργική επέμβαση, με τη γνωστή περιτομή.

Συχνές Ερωτήσεις

Φίμωση Πέους

Πώς πραγματοποιείται η περιτομή;

Η περιτομή αποτελεί μια πολύ κοινή και συνηθισμένη επέμβαση. Στην περίπτωση των ενηλίκων, πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, ενώ στην παιδική ηλικία με γενική νάρκωση. Δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του. Συνιστάται αποχή από τη σωματική άσκηση για περίπου 1 μήνα, διάστημα δηλαδή που απαιτείται για την επούλωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL