Νήματα Σώματος

Τα δερματικά, βιο-απορροφήσιμα Νήματα Σώματος φέρνουν την επανάσταση στην ανόρθωση και αντιμετώπιση της χαλάρωσης προβληματικών περιοχών του σώματος.

Νήματα Σώματος
Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

“Τα δερματικά, βιο-απορροφήσιμα Νήματα Σώματος επιτυγχάνουν όλα τα θεαματικά αποτελέσματα του επεμβατικού lifting, αναίμακτα, δίχως χειρουργείο και χρόνο αποθεραπείας. Με την πάροδο του χρόνου, ο στηρικτικός ιστός του δέρματος «γερνάει», γεγονός που γίνεται ορατό στο περίγραμμα του προσώπου και στις επιρρεπείς στη χαλάρωση περιοχές του σώματος όπως οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος” εξηγεί η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

Είδη Νημάτων

Υπάρχουν 2 βασικά είδη νημάτων τα οποία εφαρμόζονται στο σώμα, τα Νήματα PDO και τα Νήματα COG.

Στην περίπτωση των Νημάτων PDO, o εξειδικευμένος Ιατρός εισάγει τα εξαιρετικά λεπτά Νήματα PDO οριζόντια ή κάθετα – ανάλογα με τις ανάγκες της προβληματικής περιοχής – με τη βοήθεια μιας πολύ μικρής βελόνας, δημιουργώντας ένα πλέγμα που συγκρατεί το χαλαρωμένο δέρμα, χαρίζοντας σύσφιγξη και βελτίωση της υφής του δέρματος.

H διαδικασία εισαγωγής των Νημάτων COG είναι απλή και προαιρετικά μπορεί να προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Ο εξειδικευμένος Ιατρός εισάγει τα οδοντωτά Νήματα COG, γνωστών και ως Νήματα Αγκύρωσης, κατά μήκος μιας επιλεγμένης τροχιάς – προκαθορισμένης σύμφωνα με τις ανάγκες της προβληματικής περιοχής – και στη συνέχεια τα νήματα αυτά τεντώνονται, προκαλώντας άμεσα ορατή ανόρθωση/ανύψωση.

Τόσο τα Νήματα PDO όσο και τα Νήματα COG είναι πλήρως απορροφήσιμα και ο αριθμός που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τις ανάγκες τις εκάστοτε περιοχής στην οποία εφαρμόζεται η θεραπεία. O μικροτραυματισμός διεγείρει την τοπική παραγωγή νέου Κολλαγόνου και Ελαστίνης και για αυτό το λόγο τα αποτελέσματα της μεθόδου αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Θεραπεία με νήματα σώματος στο στήθος και στην κοιλιά.
Θεραπεία με νήματα σώματος στους γλουτούς.

Πού εφαρμόζονται

Τα Νήματα Σώματος εφαρμόζονται σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος και κυρίως:

 • Πρόσωπο – Λαιμός
 • Στήθος – Βραχίονες
 • Κοιλιά
 • Μηροί – Γλουτοί
 • Γόνατα
YouTube video

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας Νημάτων Σώματος με χρήση Νημάτων COG είναι ορατά άμεσα μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής τους, ενώ στη περίπτωση των Νημάτων PDO τα αναπλαστικά αποτελέσματα τελειοποιούνται σταδιακά.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα δερματικά νήματα απορροφώνται σε διάστημα 6-8 μηνών και η δράση τους μπορεί να φθάσει τα 1,5-2 χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό χαλάρωσης που προϋπήρχε.

 • Αποτελέσματα νημάτων σώματος στην κοιλιά πριν και μετά τη θεραπεία.
 • Αποτελέσματα νημάτων σώματος στους γλουτούς και τους μηρούς πριν και μετά.

Συχνές Ερωτήσεις

Νήματα Σώματος

Είναι ασφαλή τα Νήματα Σώματος;

Τα βιο-απορροφήσιμα ενέσιμα νήματα Πολυδιοξανόνης, εκτός από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που αποδίδουν στη Κοσμητική Δερματολογία, βρίσκουν χρήση σε πλήθος άλλων Ιατρικών Επεμβάσεων στον Τομέα της Καρδιοχειρουργικής και Οφθαλμολογίας.

Στην Cosmetic Derma Medicine, ως εξειδικευμένη πρότυπη κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, τα Νήματα Σώματος που χρησιμοποιούνται, διαθέτουν «Πιστοποίηση CE» που αποδεικνύει την ασφάλειά τους για ιατρική χρήση, καθιστώντας τα ακόμα πιο ασφαλή και μειώνοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών.

Από τι είναι φτιαγμένα τα Νήματα;

Κύριο συστατικό των νημάτων είναι η Πολυδιοξανόνη (Polydioxanone), τα οποία εισάγονται με τη βοήθεια μιας ατραυματικής βελόνας κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, ανορθώνοντας και βελτιώνοντας την υφή της προβληματικής περιοχής.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των Νημάτων Σώματος;

Τα Νήματα Σώματος πλεονεκτούν έναντι χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς:

 • Είναι μία αναίμακτη, ανώδυνη και ελάχιστη επεμβατική διαδικασία
 • Επιτρέπει την άμεση επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες και την εργασία του
 • Χαρίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα
 • Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν και πάνω από ένα χρόνο
 • Εκτός από τα θεαματικά αποτελέσματα σύσφιγξης και ανόρθωσης, κινητοποιείται και η διαδικασία επούλωσης και κολλαγονογένεσης, με αποτέλεσμα και τη βελτίωση στην υφή του δέρματος

Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine για τη θεραπεία με Νήματα Σώματος;

Η Cosmetic Derma Medicine είναι ιατρική κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής και ο πιο μεγάλος και σύγχρονος όμιλος με έμπειρους και εξειδικευμένους ιατρούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Κατέχει πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς και έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό για την ποιότητα των υπηρεσιών, την συμβολή στην απασχόληση καθώς και τον ιατρικό τουρισμό.

Οι ιατροί της καλούνται ως ομιλητές σε όλα τα εγχώρια και διεθνή συνέδρια και κάθε χρόνο διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της workshops για την εκπαίδευση νέων ιατρών με μεγάλη συμμετοχή από Ελλάδα και εξωτερικό. Δίνει τεράστια σημασία στην χρήση των καλύτερων μηχανημάτων και υλικών και μπορεί να εγγυηθεί την άριστη εφαρμογή και αποτέλεσμα στις θεραπείες που προσφέρει.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL