Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου, γνωστή για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος, έχει κερδίσει επάξια τη θέση της ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες μεθόδους θεραπείας της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής.

Μεσοθεραπεία Προσώπου
Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

“Η Μεσοθεραπεία Προσώπου αποτελεί τη σύγχρονη λύση στη μάχη ανδρών και γυναικών απέναντι στα σημάδια του χρόνου” τονίζει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη. “O χρόνος, ο ήλιος, η κόπωση και το άγχος της καθημερινότητας αφήνουν τα σημάδια τους στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού. Η Μεσοθεραπεία Προσώπου είναι εδώ για να ανανεώσει και να επαναφέρει τη φυσική λάμψη και ελαστικότητα της επιδερμίδας σας”.

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

Τι είναι η Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η Μεσοθεραπεία πρωτοεφαρμόστηκε τη δεκαετία του ’60 από τον Γάλλο θεραπευτή Dr. Michel Pistor και αποτελεί μία ιατρική και θεραπευτική τεχνική πολλαπλών ενέσεων, κατά τις οποίες γίνεται έγχυση μικροσκοπικών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών ή άλλων θεραπευτικών παραγόντων. Η Μεσοθεραπεία αποτελεί μία από τις πιο μοντέρνες και αποτελεσματικές θεραπείες που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η Αισθητική και Κοσμητική Ιατρική, καθώς στοχεύει ακριβώς στο στρώμα του δέρματος που χρήζει επιδιόρθωσης. Χαρίζει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η εφαρμογή της Μεσοθεραπείας Προσώπου ενδείκνυται σε περιπτώσεις αφυδάτωσης και χαλάρωσης του δέρματος, απώλειας σφριγηλότητας, καθώς επίσης και παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο – φωτογήρανση. Η Μεσοθεραπεία Προσώπου είναι μία φυσική, ανώδυνη, απόλυτα ασφαλής μη επεμβατική μέθοδος, ευρέως διαδεδομένη στο χώρο της Κοσμητικής Ιατρικής.

Κατά τη Μεσοθεραπεία απλώνεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μια μικρή ποσότητα διαλύματος μεσοθεραπείας και με τη χρήση ειδικών καναλιών που δημιουργούνται ενέσιμα ή μη, οι ουσίες αυτές μπορούν να φτάσουν με ευκολία και να διεισδύσουν ως το χόριο. Το πλεονέκτημα τις Μεσοθεραπείας έναντι άλλων θεραπειών, είναι πως αναζωογονεί το δέρμα με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος, ενώ επιπλέον υαλουρονικό οξύ παράγεται φυσικά από τον οργανισμό λόγω των μικροτραυματισμών στην επιδερμίδα.

Πού εφαρμόζεται

Σύμφωνα με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, τόσο η απλή Μεσοθεραπεία Προσώπου, όσο και η μεσοθεραπεία υαλουρονικού και η Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες μπορεί να εφαρμοστούν σε:

 • Πρόσωπο – Μάτια
 • Λαιμό
 • Ντεκολτέ
 • Χέρια

Χαλάρωση Δέρματος

Η χαλάρωση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί γυναίκες και άνδρες όχι μόνο σε προχωρημένη ηλικία. Η γήρανση και η χαλάρωση του δέρματος προκαλείται κυρίως από την απώλεια ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, ουσίες απαραίτητες για τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα του δέρματος. Στη χαλάρωση αυτή, συμβάλλουν και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η ηλιακή ακτινοβολία και οι συχνές αυξομειώσεις βάρους. Μερικές φορές η γήρανση του δέρματος οφείλεται και σε γονιδιακά αίτια και έτσι ενδέχεται να ξεκινήσει από μικρή ηλικία, ακόμη και από τα 25 χρόνια. Καθώς μειώνονται οι δομικές αυτές ουσίες της επιδερμίδας, εμφανίζονται συμπτώματα χαλάρωσης της επιδερμίδας, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Η γήρανση του δέρματος είναι μία αναπόφευκτη διαδικασία. Το γηρασμένο δέρμα είναι θαμπό, τραχύ και αφυδατωμένο και παρουσιάζει πτώση και λεπτές αρχικά ρυτίδες που μετέπειτα γίνονται στατικές. Αν και όπως υποστηρίζει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αποφύγουμε τη γήρανση του δέρματος, όπως καλή διατροφή, χρήση αντιηλιακών κρεμών για καθυστέρηση της φωτογήρανσης, κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και ποικίλες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας, εντούτοις η γήρανση δεν μπορεί να αποτραπεί, αλλά μόνο να καθυστερήσει. Η Μεσοθεραπεία Προσώπου ενδείκνυται για την άριστη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Παράλληλα η εφαρμογή και άλλων θεραπειών που πραγματοποιούνται στην Cosmetic Derma Medicine, όπως Δερμοαπόξεση Προσώπου, Ultrasound – RF Προσώπου, Υαλουρονικό Οξύ και Θεραπεία με Νευροτοξίνη συμβάλλουν συνδυαστικά στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και στην αντιγήρανση.

Μεσοθεραπεία προσώπου στα μάτια.
Μεσοθεραπεία προσώπου.

Πώς εφαρμόζεται

Ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής, η Μεσοθεραπεία Προσώπου διακρίνεται σε ενέσιμη και σε μη ενέσιμη. Στην ενέσιμη Μεσοθεραπεία πραγματοποιείται έγχυση του διαλύματος στο επιλεγμένο τμήμα του χορίου με λεπτές βελόνες. Στη μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία Προσώπου, δεν γίνεται χρήση βελονών, αλλά οι επιλεγμένες ουσίες εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας με ειδική συσκευή micro-needling, γνωστή και ως Μεσοθεραπεία με Dermapen.

Στην Cosmetic Derma Medicine, η Μεσοθεραπεία Προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί και με τους δύο τρόπους. Είτε ενέσιμα, με έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα με πολύ λεπτές βελόνες σύριγγας ινσουλίνης, είτε με τη χρήση της ειδικής συσκευής micro needling Dermapen όπου μέσω των μικροσκοπικών καναλιών τα διαλύματα Μεσοθεραπείας φθάνουν στο απαιτούμενο βάθος.

YouTube video

Αποτελέσματα

Οι δράσεις της θεραπείας είναι:

 • Βαθιά ενυδάτωση
 • Αντιγήρανση με μείωση των λεπτών ρυτίδων
 • Πρόληψη εμφάνισης νέων ρυτίδων
 • Αφαίρεση μαύρων στιγμάτων μέσω σύσφιγξης των πόρων
 • Βελτίωση των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων των ματιών
 • Φωτεινότητα και Υγιής όψη στην επιδερμίδα
 • Ήπια συσφικτική δράση με τη χρήση ειδικών διαλυμάτων σύσφιξης

Τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας Προσώπου είναι άμεσα ορατά, μετά την πρώτη κιόλας συνεδρία, με βελτίωση της υφής και της όψης της επιδερμίδας. Το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αθροιστικά και για την επίτευξή του απαιτούνται συνήθως 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15-20 ημερών. Μετά τους 3 πρώτους μήνες, ακολουθεί ο κύκλος συντήρησης ο οποίος περιλαμβάνει επαναληπτικές συνεδρίες ανά 2-6 μήνες, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Μεσοθεραπεία προσώπου αποτέλεσμα πριν και μετά.

Τύποι

 • Απλή Μεσοθεραπεία Προσώπου

  Χρησιμοποιείται διάλυμα αμινοξέων, μετάλλων και Βιταμινών.

 • Μεσοθεραπεία Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ

  Είναι πιο ενισχυμένη από την προηγούμενη και εκτός από βιταμίνες και αμινοξέα περιέχει και αδιασταύρωτο υαλουρονικό οξύ. Το τελευταίο έχει την ικανότητα να συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό και να ενυδατώνει βαθιά.

 • Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου

  Αφορά στη μεσοθεραπεία προσώπου με αίμα που προέρχεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Είναι η ανώτερη μορφή μεσοθεραπείας προσώπου, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στο πλάσμα οδηγούν σε πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών της επιδερμίδας και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας σε αντιγήρανση και πλήρη ανανέωση της επιδερμίδας.

Με τη μέθοδο της Απλής Μεσοθεραπείας Προσώπου, το δέρμα εμπλουτίζεται με ένα ειδικό μείγμα θρεπτικών συστατικών πλούσιο σε  βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, τα οποία συμβάλλουν στην αντιγήρανση. Η ενισχυμένη μεσοθεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ στοχεύει περισσότερο στην ενυδάτωση και σύσφιγξη της επιδερμίδας. Επιπλέον θρέφει και επιδιορθώνει φθορές στα κύτταρα της επιδερμίδας, διατηρώντας  το δέρμα ενυδατωμένο και επαναφέροντας την χαμένη νεανικότητα και σφριγηλότητά του.

Ουσίες

Η επιδερμίδα αποτελεί το εξωτερικό τμήμα του δέρματος και τον φραγμό που διαχωρίζει τον οργανισμό μας από τις βλαπτικές ουσίες του περιβάλλοντος. Έρχεται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και για αυτό το λόγο η επιδερμίδα είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε λοιμώξεις. Το χόριο είναι ο ενδιάμεσος ιστός, στον οποίο οφείλεται η υφή, η πυκνότητα και το πάχος του δέρματος. Από κάτω, βρίσκεται το υποδόριο το οποίο είναι ο λιπώδης ιστός που συνδέει το δέρμα με τους υποκείμενους ιστούς.

Οι ουσίες που περιέχονται στο διάλυμα της Μεσοθεραπείας Προσώπου στοχεύουν στην ανάπλαση, ενυδάτωση, σύσφιγξη και λείανση της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, το διάλυμα Μεσοθεραπείας αποτελείται από τις ακόλουθες ουσίες:

Βιταμίνη C

Έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τις ίνες του κολλαγόνου. Προάγει επίσης την παραγωγή μελανίνης και βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος.

Βιταμίνη Ε

Προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη και ενισχύει την μικροκυκλοφορία του δέρματος.

Βιταμίνη Α

Ενισχύει τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων και έχει αντιγηραντική δράση.

Βιταμίνη D

Συμβάλλει στη σύνθεση ασβεστίου

Βιταμίνες της ομάδας Β

Ενισχύουν την κυτταρική αναπνοή και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Ενδείξεις

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και την έκταση αυτού. Η Μεσοθεραπεία Προσώπου με τη χρήση της ειδικής συσκευής micro-needling Dermapen παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Είναι απόλυτα ασφαλής θεραπεία
 • Δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος
 • Ενθαρρύνει τη φυσική ανάπλαση του δέρματος

Η ανώτερη μορφή μεσοθεραπείας

Είναι η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου με αίμα που προέρχεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο!

 • 20-30 ετών

  Ενυδάτωση λάμψη διατήρηση της νεότητας καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων.

 • 30-40 ετών

  Ομαλοποίηση των λεπτών γραμμών, τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος, αποκατάσταση της ενυδάτωσης και λάμψη.

 • 45+ ετών

  Διόρθωση των σημαδιών γήρανσης, μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και αποκατάσταση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος.

Συχνές Ερωτήσεις

Μεσοθεραπεία Προσώπου

Τι να περιμένω μετά την Απλή Μεσοθεραπεία Προσώπου και μεσοθεραπεία προσώπου με υαλουρονικό;

Πρόκειται για μια θεραπεία απλή, ανώδυνη, γρήγορη και χωρίς παρενέργειες, επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Μετά τη συνεδρία Απλής ή Μεσοθεραπείας Προσώπου με υαλουρονικό, ενδέχεται να υπάρξουν οι εξής αντενδείξεις:

 • Προσωρινό ερύθημα και οίδημα με την μορφή πομφών το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.
 • Μικρές εκχυμώσεις – μελανιές μπορεί να υπάρξουν που υποχωρούν όμως πού γρήγορα.

Μετά την ολοκλήρωσή της απαιτούνται ειδικές αναπλαστικές κρέμες για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος και αντηλιακή προστασία.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Γενικά, δεν υπάρχουν απόλυτες αντενδείξεις για την εφαρμογή της Μεσοθεραπείας Προσώπου. Πρέπει να αποφεύγεται σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, διότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας ενδέχεται να υπάρξουν εκχυμώσεις.

Επίσης, η Μεσοθεραπεία Προσώπου δεν ενδείκνυται σε άτομα που εμφανίζουν σοβαρές λοιμώξεις του δέρματος, ερπητική λοίμωξη ή αλλεργίες. Προληπτικά, γυναίκες που βρίσκονται κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος της κύησης.

Υπάρχουν παρενέργειες για τη Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου είναι μία ανώδυνη και ακίνδυνη θεραπεία, εφόσον πραγματοποιείται από εξειδικευμένους Ιατρούς – Δερματολόγους. Όπως τονίζει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί ήπια συμπτώματα όπως:

 • Πόνος στην περιοχή εφαρμογής
 • Ήπιο οίδημα που διαρκεί λίγες ώρες
 • Ευαισθησία και ερυθρότητα
 • Εκχύμωση (μελανιά)
 • Κνησμός (φαγούρα)

Πόσο κοστίζει η Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Το κόστος μεσοθεραπείας προσώπου εξαρτάται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου διαλύματος και την έκταση εφαρμογής της θεραπείας. Η τιμή της μεσοθεραπείας προσώπου δεν πρέπει να αποτελεί το κριτήριο επιλογής της κατάλληλης κλινικής, καθώς έχει τεράστια σημασία η εμπειρία των γιατρών, το υλικό που χρησιμοποιείται, καθώς και η τεχνική που εφαρμόζεται.

Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine για τη Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Ο Ιατρικός Όμιλος Cosmetic Derma Medicine Medical Group αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο εξειδικευμένο όμιλο Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής με 16 κλινικές σε Ελλάδα & Κύπρο και περισσότερα από 15 χρόνια πορείας στο χώρο της Αισθητικής Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής.

Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine είναι η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, ενώ το επιτελείο αποτελείται από μία πολυπληθή ιατρική ομάδα εξαιρετικά έμπειρων και εξειδικευμένων ειδικών Ιατρών και μίας πλήρως καταρτισμένης νοσηλευτικής ομάδας.

Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine για τη θεραπεία Δερμοαπόξεσης Προσώπου;

Στην Cosmetic Derma Medicine διενεργείται μία πληθώρα διαφορετικών θεραπειών προσώπου. Συνεπώς, οι εξειδικευμένοι Ιατροί – Δερματολόγοι της κλινικής μπορούν να σας καθοδηγήσουν και να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη θεραπεία που σας ταιριάζει. Παράλληλα, η Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους πραγματοποιείται με τα πιο σύγχρονα και πιστοποιημένα μηχανήματα, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι δερματολόγοι – Αφροδισιολόγοι Δρ. Αμαλία Τσιατούρα και Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, επικεφαλής του Δερματολογικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine εγγυώνται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την ασφάλεια της μεθόδου που θα οδηγήσει στην πλήρη ικανοποίηση των αναγκών του ασθενούς.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL