Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση που στοχεύει στην αύξηση του μεγέθους των γυναικείων μαστών με την τοποθέτηση ειδικών ενθεμάτων σιλικόνης. Η επέμβαση είναι γνωστή και ως πλαστική στήθους και αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις μεταξύ των γυναικών, καθώς το μέγεθος, το σχήμα και η λειτουργία του μαστού παίζουν σημαντικό ρόλο για τη γυναίκα.

Αυξητική Στήθους
Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης Πλαστικός Χειρουργός

«Τα πρότυπα της εικόνας του στήθους διαφέρουν ανάλογα με την εποχή και το περιβάλλον που ζει η γυναίκα. Συχνά, κάποια δυσμορφία του μαστού που αφορά στο σχήμα, το μέγεθος και τη θέση του μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα. Οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν αυξητική στήθους επιδιώκουν τη βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης και παράλληλα την τόνωση της αυτοπεποίθησης και της θηλυκότητάς τους.» αναφέρει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

Χειρουργική Τεχνική

Η αυξητική στήθους (πλαστική στήθους) γίνεται υπό γενική αναισθησία και τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης με διάφορες τεχνικές. Τα ειδικά ενθέματα σιλικόνης διακρίνονται σε λείας επιφάνειας και σε τραχείας επιφάνειας ανάλογα με την υφή της εξωτερικής επιφάνειάς τους. Αυτά τοποθετούνται κάτω από το μαστικό αδένα ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ. Οι κλασικές προσπελάσεις για την είσοδο και τοποθέτηση του ενθέματος είναι η μασχαλιαία (όταν το ένθεμα τοποθετείται από τομή που γίνεται στη μασχάλη, η περιθηλαία (όταν η τομή γίνεται γύρω από τη θηλαία άλω) και η υπομαστική (όπου η τομή γίνεται στο δέρμα της πτυχής του μαστού).

Συνήθως προτιμάται η κάτω περιθηλαία προσπέλαση και η τοποθέτηση τραχείας επιφανείας ενθέματος κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Η τεχνική αυτή προσφέρει τα πιο φυσικά αποτελέσματα και μειώνει την πιθανότητα επιπλοκών και δημιουργίας κάψας. Το είδος και το μέγεθος του ενθέματος εξαρτάται από τον αρχικό όγκο του μαστού, καθώς και από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η συνολική διάρκεια του χειρουργείου είναι 1-1 ½ ώρα, ενώ η ασθενής παραμένει στην κλινική για ένα βράδυ. Μετά το χειρουργείο, η ασθενής συνήθως φοράει ειδικό στηθόδεσμο για διάστημα ενός μήνα.

Σε περιπτώσεις όπου συνυπάρχει και πτώση των μαστών, συνιστάται η πλαστική στήθους να γίνεται σε συνδυασμό με ανόρθωση.

YouTube video

Τι πρέπει να γνωρίζετε

 • Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται

  Γυναίκες που παρατηρούν ότι το στήθος τους έχει χάσει τον όγκο και το σχήμα του, μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη, καθώς και όσες θα επιθυμούσαν να έχουν μεγαλύτερο στήθος πρέπει να απευθύνονται στον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό για αυξητική στήθους.

 • Διάρκεια ζωής των ενθεμάτων

  Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται για την αυξητική στήθους (πλαστική στήθους) έχουν διάρκεια ζωής άνω των 10 ετών. Υπάρχουν ενθέματα που έχουν εγγύηση διάρκειας ζωής (εφόρου ζωής) από την κατασκευάστρια εταιρία. Ωστόσο, ενδέχεται η γυναίκα να επιλέξει να τα αλλάξει μετά από κάποια χρόνια, λόγω ηλικίας, εγκυμοσύνης κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ενθέματα δεν χρειάζονται αλλαγή.

 • Mετεγχειρητική πορεία

  Μετά την επέμβαση τοποθετείται πιεστική επίδεση. Η πρώτη αλλαγή γίνεται την 7η ημέρα μετά την επέμβαση οπότε και αφαιρείται η πιεστική επίδεση και η ασθενής μπορεί να κάνει μπάνιο. Ένα ήπιο μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του οιδήματος και αποσυμφόρηση της περιοχής. Τα ράμματα αφαιρούνται στις 15 ημέρες ενώ κατά τον πρώτο μήνα συνιστάται η αποφυγή έντονης κίνησης των χεριών και η γυμναστική.

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές δεν είναι συχνές και περιορίζονται με την σωστή εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής, την τοποθέτηση του κατάλληλου μεγέθους ενθέματος, την προληπτική αντιβιοτική αγωγή και την τήρηση των οδηγιών από την ασθενή. Οι κύριες επιπλοκές είναι η δημιουργία αιματώματος (που θα απαιτήσει παροχέτευση), η φλεγμονή και η δημιουργία ρικνωτικής κάψας γύρω από το μόσχευμα. Η ρικνωτική κάψα αν δημιουργηθεί μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της επέμβασης και να απαιτήσει εκ νέου χειρουργείο για την αφαίρεσή της.

Μετά την επέμβαση αυξητικής στήθους ενδέχεται να εμφανισθεί οίδημα, μούδιασμα στην περιοχή των μαστών ή μώλωπες, τα οποία υποχωρούν σε διάστημα ενός μήνα. Επιπλέον, μπορεί να παρατηρηθεί υπαισθησία των μαστών ή των θηλών, συνήθως όμως τα συμπτώματα υποχωρούν μετά από έξι μήνες το πολύ. Η όψη των ουλών από το χειρουργείο απαλύνεται με την πάροδο του χρόνου. Ο μετεγχειρητικός πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λήψη αναλγητικών, ενώ η ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε ήπια εργασία μετά 1-2 εβδομάδες και σε πλήρη δραστηριότητα σε 3-4 εβδομάδες. Σε ό,τι αφορά το θηλασμό, εφόσον χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα ενθέματα, δεν επηρεάζεται με κανένα τρόπο.

Η αυξητική στήθους γίνεται από εξειδικευμενο πλαστικό χειρουργό.

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους είναι άμεσα ορατό, ενώ οι λεπτομέρειές του γίνονται εμφανείς μετά από περίπου 3-12 εβδομάδες, εφόσον δηλαδή υποχωρήσει το οίδημα.

Τα ενθέματα σιλικόνης που εφαρμόζονται στην αυξητική στήθους διαρκούν περισσότερο από 10 έτη και είναι αμερικανικής κατασκευής και  υψηλής ποιότητας.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται η γυναίκα να θελήσει να αντικαταστήσει τα ενθέματα μετά από λίγα χρόνια, λόγω ηλικίας, εγκυμοσύνης, είτε γιατί επιθυμεί ένα άλλο μέγεθος στήθους. Ως επί το πλείστον όμως, τα ενθέματα δεν απαιτούν αλλαγή.

 • Αποτέλεσμα αυξητικήςστήθους πριν και μετά το χειρουργείο.
 • Τα αποτελέσματα της αυξητικής στήθους είναι άμεσα ορατά.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυξητική Στήθους

Η Αυξητική Στήθους μπορεί να επηρεάσει τις μαστογραφίες;

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα εμφυτεύματα σιλικόνης μπορούν να επηρεάσουν τη διεξαγωγή μαστογραφίας, γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώσετε το γυναικολόγο σας, προτού προβείτε στην επέμβαση. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί μαγνητική τομογραφία για την εξέταση των μαστών.

Η Αυξητική Μαστού μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό;

Σε ό,τι αφορά στο θηλασμό, εφόσον χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα ενθέματα, δεν επηρεάζεται με κανένα τρόπο.

Ποιο είναι το κόστος για την Αυξητική Στήθους;

Η τιμή της αυξητικής στήθους (κόστος πλαστικής στήθους) ποικίλλει και εξαρτάται από την τεχνική της επέμβασης, τις ιδιαίτερες δυσκολίες που μπορεί να παρουσιάσει και το είδος του ενθέματος. Το τελικό κόστος καθορίζεται αφού πραγματοποιηθεί εξέταση από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Κατά τη διάρκεια της Αυξητικής Στήθους γίνεται και ανόρθωση στήθους;

Σε περιπτώσεις που συνυπάρχει και «πτώση» μαστών, η οποία χρήζει ανόρθωσης, τότε μπορεί συνδυαστικά να πραγματοποιηθεί και ανόρθωση στήθους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL