Βραχιονοπλαστική

Η βραχιονοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται με σκοπό την αποκατάσταση της χαλάρωσης των βραχιόνων. Βασικοί παράγοντες χαλάρωσης αποτελούν η ηλικία, η παχυσαρκία και η απώλεια βάρους.

Βραχιονοπλαστική
Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης Πλαστικός Χειρουργός

«Η περιοχή των βραχιόνων είναι μία δύσκολη περιοχή απώλειας λίπους, καθώς η συσσώρευση εκεί προκαθορίζεται γενετικά, ενώ το λίπος δεν μπορεί να φύγει εύκολα με δίαιτα και γυμναστική. Αλλά και στην περίπτωση που φύγει τοπικά το λίπος συχνά δημιουργείται μη αποδεκτή χαλάρωση στο δέρμα που αποτελεί απόλυτη ένδειξη για βραχιονοπλαστική.» αναφέρει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

Χειρουργική Τεχνική

Μετά από έναν πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο ο/η ασθενής πρέπει να κάνει μπάνιο με ένα αντισηπτικό προϊόν και να εισαχθεί στο νοσοκομείο ή την κλινική. Ο σχεδιασμός της θέσης και της έκτασης της τομής του δέρματος γίνεται με τον ασθενή σε όρθια θέση και με τα χέρια σε απαγωγή, ώστε να είναι πιο εμφανές το πρόβλημα.

Η βραχιονοπλαστική είναι μια επέμβαση που τελείται υπό γενική αναισθησία. Διενεργείται τομή στην έσω επιφάνεια του βραχίονα και κατόπιν με ειδική τεχνική αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος μαζί με λιπώδη ιστό. Τα χείλη του τραύματος συρράπτονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην ασκείται μεγάλη τάση στο τραύμα κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δύσμορφη ουλή. Παροχέτευση δεν χρησιμοποιείται, ενώ κρίνεται απαραίτητη μια πιεστική περίδεση.

Πολλές φορές πέρα από την χαλάρωση συνυπάρχει και περιττό λίπος στην περιοχή των βραχιόνων οπότε η βραχιονοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση. Η διενέργεια κλασικής λιποαναρρόφησης στην περιοχή των βραχιόνων χωρίς την ταυτόχρονη βραχιονοπλαστική μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση και θα πρέπει να αποφεύγεται η μέθοδος αυτή ως μονοθεραπεία σε μεγάλα προβλήματα.

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα της βραχιονοπλαστικής είναι άμεσα ορατό, ενώ οι λεπτομέρειές του είναι εμφανείς μετά τις πρώτες 15 ημέρες. Για τις πρώτες δύο εβδομάδες, συνιστάται η εφαρμογή ειδικού ενδύματος, τύπου μπολερό.

Μετεγχειρητική Πορεία

Η μετεγχειρητική πορεία περιλαμβάνει την ανάρροπη θέση των άνω άκρων και τον περιορισμό της κινητικότητάς τους για λίγες ημέρες.

Η αφαίρεση των ραμμάτων ολοκληρώνεται την 15η ημέρα περίπου. Τα αποτελέσματα ικανοποιούν τους/τις καλά ενημερωμένους/ες ασθενείς, καθώς υπάρχει σημαντική βελτίωση της εικόνας των βραχιόνων. Η βραχιονοπλαστική καταλείπει ουλή στην έσω πλευρά των βραχιόνων η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ορατή, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν την απόφαση του χειρουργείου. Φυσικά, ακόμη και αν παραμείνει ουλή, τότε μπορούν να εφαρμοστούν ειδικές, μη επεμβατικές θεραπείες, κυρίως με laser για την αποκατάσταση της ουλής.

Αναίμακτη Διαδικασία

Με τον όρο βραχιονοπλαστική χωρίς νυστέρι ή αναίμακτη βραχιονοπλαστική αναφερόμαστε στην σύσφιξη της περιοχής των βραχιόνων χωρίς τη διενέργεια χειρουργικής δερμολιπεκτομής που λαμβάνει χώρα στην κλασική βραχιονοπλαστική. Η μέθοδος γίνεται με εφαρμογή του laser λιπόλυσης SmartLipo και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε επιλεγμένους ασθενείς.

Κατάλληλος υποψήφιος για την λιπόλυση με τη μέθοδο SmartLipo Laser είναι αυτός που εμφανίζει περιττό λίπος στην περιοχή των βραχιόνων, χωρίς έντονη χαλάρωση. Η αναίμακτη βραχιονοπλαστική τελείται υπό τοπική μόνο αναισθησία, γίνεται μια μικρή, μη ορατή οπή στο πίσω μέρος του βραχίονα και μέσω αυτής εισέρχεται στο υποδόριο λίπος διάλυμα ξυλοκαΐνης. Κατόπιν η οπτική ίνα του λέιζερ εισέρχεται στον υποδόριο ιστό και επιτελεί διπλό σκοπό. Λιώνει και ρευστοποιεί το περιττό λίπος και μέσω του ειδικού μήκους κύματος επιτυγχάνει σύσφιξη και νεοκολλαγονογένεση στην περιοχή των βραχιόνων. Με τη μέθοδο αυτή μπορεί να έχουμε τα αποτελέσματα μιας βραχιονοπλαστικής χωρίς την ταλαιπωρία ενός χειρουργείου και τις ουλές που αυτή αφήνει.

Laser Λιποαναρρόφηση, γρήγορα και εύκολα, με άμεσα ορατά αποτελέσματα!

  • Τοπική Αναισθησία

    Τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου

  • Χωρίς Ουλές, Χωρίς Σημάδια

    Δεν αφήνει μόνιμες ουλές ή σημάδια, καθώς η όλη διαδικασία γίνεται από 2 μικρές οπές στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

  • Γρήγορη Αποθεραπεία

    Αναίμακτη, ανώδυνη, με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και άμεση επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL