Τριχόπτωση

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Τριχόπτωση, Αίτια, Είδη και Θεραπεία

Οι Πιο Αποτελεσματικές Θεραπείες Τριχόπτωσης

Έχετε κουραστεί να μαζεύετε τρίχες από τη μπανιέρα, έχετε απογοητευτεί από θεραπείες για την τριχόπτωση με μηδενικό αποτέλεσμα, θέλετε να χτενίζετε και να κουρεύετε τα μαλλιά σας όπως σας αρέσει και όχι όπως σας «αναγκάζει» η τριχόπτωση να κάνετε; Τότε εμπιστευτείτε μας για να δώσουμε λύση στο πρόβλημά σας.

Οι top θεραπείες τριχόπτωσης περιλαμβάνουν μία ολιστική αντιμετώπιση: εξειδικευμένες θεραπείες όπως η PRP θεραπεία ενδυνάμωσης μαλλιών και η ενέσιμη μινοξιδίλη, συντηρητική αγωγή και βέβαια μεταμόσχευση μαλλιών εάν κριθεί απαραίτητη.

 • 100% εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα

 • Σταθεροποίηση της τριχοφυΐας & ενδυνάμωση των τριχών

 • Digital 4D ανάλυση μαλλιών & κλινική διάγνωση

 • Επαναπύκνωση των μαλλιών και νέες φύτρες

 • Συνδυασμός θεραπειών και αγωγής για ορατό αποτέλεσμα σε 3 μήνες

 • Τακτική επανεκτίμηση & βελτιστοποίηση της θεραπείας στα μέτρα του ασθενούς

Αποτελέσματα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ CDM TRANSFORMATIONS™

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών θεραπείας της τριχόπτωσης.

Διάγνωση ακριβείας και οι top θεραπείες για την τριχόπτωση

 • Εξέταση με Digital 4D Ανάλυση μαλλιών

  Διάρκεια εξέτασης 10 λεπτά
  Επίπεδο Πόνου Ανώδυνα
  Κόστος Δωρεάν
  Πλεονεκτήματα Μέτρηση ακριβείας
  Διάγνωση Πυκνότητα, διάμετρος, ποιότητα τριχοφυίας
  Επανάληψη Σύμφωνα με τις συμβουλές του ιατρού
 • Θεραπεία μινοξιδίλης

  Χρόνος Θεραπείας 15 λεπτά
  Διάρκεια Αποτελέσματος Για πάντα, εφόσον δεν διακοπεί η θεραπεία
  Επίπεδο Πόνου Καλά ανεκτή
  Κόστος Προσιτό σε όλους
  Ορατά αποτελέσματα 4-6 μήνες
  Τεχνική Ενέσιμη, μη επεμβατική θεραπεία
  Αναισθησία Χωρίς – εκτός κι αν ζητηθεί
  Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
 • PRP θεραπεία ενδυνάμωσης μαλλιών

  Χρόνος Θεραπείας 15-30 λεπτά
  Διάρκεια Αποτελέσματος Έως 6 μήνες
  Επίπεδο Πόνου Ανώδυνα
  Κόστος Προσιτό σε όλους
  Ορατό αποτέλεσμα Μέσα σε περίπου 3 μήνες
  Τεχνική Ενέσιμη, μη επεμβατική θεραπεία
  Αναισθησία Χωρίς
  Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
 • Μεταμόσχευση μαλλιών

  Χρόνος Θεραπείας Από 4 ώρες ανάλογα την περιοχή
  Διάρκεια Αποτελέσματος Για πάντα
  Επίπεδο Πόνου Ανώδυνα
  Κόστος Κατόπιν ιατρικής εκτίμησης
  Ορατό αποτέλεσμα 4-6 μήνες
  Τεχνική Ελάχιστα επεμβατική θεραπεία
  Αναισθησία Τοπική
  Διάρκεια αποθεραπείας 3-4 ημέρες

Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την τριχόπτωση

Εάν η αραίωση των μαλλιών έχει γίνει ένα πρόβλημα που επηρεάζει την καθημερινότητα, την εμφάνιση αλλά και τη διάθεσή σας, στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε την επιστημονική γνώση για τη σωστή διάγνωση και τη θεραπεία της τριχόπτωσης, όποια κι αν είναι η αιτία της.

Λίγες επισκέψεις αρκούν για να απολαμβάνετε πυκνά και δυνατά μαλλιά, να σταματήσετε να βλέπετε τις τρίχες σας να μαζεύονται στη βούρτσα, να αποκτήσετε ξανά το κούρεμα των νεανικών σας χρόνων!

Διάγνωση ακριβείας

Η σωστή διάγνωση είναι το Α και το Ω για να δείτε αποτέλεσμα από την θεραπεία για την τριχόπτωση. Στις κλινικές της Cosmetic Derma Medicine η διάγνωση πραγματοποιείται με τη συσκευή Digital 4D Hair Analysis. Πρόκειται για μία εξελιγμένη μέθοδο που συνδυάζει την τεχνολογία της micro κάμερας και ένα εξελιγμένο λειτουργικό ώστε να μπορεί ο γιατρός να εκτιμήσει με ακρίβεια την πυκνότητα και την ποιότητα της τριχοφυΐας καθώς και τη διάμετρο των τριχών.

Διάγνωση για ανάλυση της ποιότητας των τριχών με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

Μινοξιδίλη

Αποτελεσματική και χρόνια δοκιμασμένη, η μινοξιδίλη ανήκει στις θεραπείες «πρώτης γραμμής» για την τριχόπτωση. Είναι επίσης η πιο συχνά συνιστώμενη θεραπεία για κάθε ηλικία και για τα δύο φύλα. Χορηγείται ενέσιμα, τοπικά ή με χάπια και υποστηρίζει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας, διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνοντας την παροχή θρεπτικών ουσιών στους θύλακες των τριχών. Το αποτέλεσμα: μεγαλύτερη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης του κύκλου ζωής της τρίχας, πιο γερά και πυκνά μαλλιά.

Αραίωση μαλλιών σε γυναίκα στην περιοχή της χωρίστρας.

Ντουταστερίδη

Η ντουταστερίδη (ή δουταστερίδη – Dutasteride) είναι μία θεραπεία με εξαιρετικά υψηλή αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης – για την ακρίβεια, η χορήγησή της περιλαμβάνεται στα best practices για σχεδόν κάθε μορφής τριχόπτωση για άντρες αλλά και σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Η θεραπεία με ντουταστερίδη συνδυάζεται άριστα με άλλες συντηρητικές θεραπείες, όπως η Ρ. R. Ρ. θεραπεία ενδυνάμωσης μαλλιών και η αποτελεσματικότητά της υποστηρίζεται από πολλές επιστημονικές έρευνες. Χορηγείται είτε ως χάπι είτε με τοπική εφαρμογή.

Θεραπεία τριχόπτωσης με τοπικό διάλυμα μινοξιδίλης.

Φιναστερίδη

Η φιναστερίδη είναι μία ακόμη αποτελεσματική θεραπεία που περιορίζει την τριχόπτωση, ενισχύει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων και δυναμώνει τις υπάρχουσες τρίχες. Η δράση της υποστηρίζεται από κλινικές μελέτες που, μεταξύ άλλων, έχουν δείξει ότι η συγκεκριμένη θεραπεία αυξάνει τον αριθμό των τριχών και τη διάμετρό τους σε άτομα με ανδρογενετική αλωπεκία, την πιο συχνή μορφή τριχόπτωσης. Η φιναστερίδη μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες για την τριχόπτωση, όπως η Ρ. R. Ρ. θεραπεία ενδυνάμωσης μαλλιών, και συστήνεται σε άντρες κάθε ηλικίας και σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Θεραπεία τριχόπτωσης με χάπια φιναστερίδης.

Ρ. R. Ρ. θεραπεία ενδυνάμωσης μαλλιών

Η Ρ. R. Ρ. θεραπεία ενδυνάμωσης μαλλιών είναι μία δοκιμασμένη και αποτελεσματική λύση για την τριχόπτωση σε άντρες και γυναίκες που δρα ενισχύοντας την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων. Μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας και της τριχόπτωσης γυναικείου τύπου, είτε ως μονοθεραπεία είτε συνδυαστικά με άλλες μορφές συντηρητικής αγωγής. Κρίνεται επίσης απαραίτητη στο πλαίσιο της συντηρητικής αγωγής μετά από μεταμόσχευση μαλλιών. Είναι επίσης ασφαλής, αποτελεσματική θεραπεία για τη γυροειδή αλωπεκία.

Θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Μεσοθεραπεία μαλλιών με Dermaroller

Μία εξαιρετικά αποτελεσματική και ανώδυνη θεραπεία για την τριχόπτωση σε άντρες και γυναίκες είναι η θεραπεία θρέψης και ενίσχυσης των τριχοθυλακίων με την εφαρμογή Dermaroller, η οποία έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: μπορείτε να την εφαρμόζετε και μόνοι σας στο σπίτι για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα!

Το Dermaroller είναι συσκευή microneedling που πραγματοποιεί μικρονυγμούς στην επιδερμίδα του τριχωτού αυξάνοντας τη δυνατότητα διείσδυσης του υλικού θεραπείας, συνήθως μινοξιδίλη, στο δέρμα. Παράλληλα, προκαλεί τοπική υπεραιμία που συμβάλλει στην καλύτερη οξυγόνωση και θρέψη των τριχοθυλακίων και διεγείρει τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης στην περιοχή, ενισχύοντας τη δύναμη και «ξυπνώντας» τα κοιμώμενα τριχοθυλάκια. Αποτέλεσμα: πιο δυνατά, πιο πλούσια και υγιή μαλλιά

Η πρώτη συνεδρία της θεραπείας πραγματοποιείται πάντα στο δερματολογικό ιατρείο. Στη συνέχεια το ίδιο το Dermaroller δίνεται ως δώρο στους ασθενείς για να το εφαρμόζουν στο σπίτι σε συνδυασμό με τοπική φαρμακευτική αγωγή, ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού.

Μεσοθεραπεία μαλλιών με Dermaroller microneedling.

Μεταμόσχευση μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια χειρουργική τεχνική που περιλαμβάνει την αφαίρεση τριχοθυλακίων από ένα μέρος του σώματος και τη μεταμόσχευσή τους σε μια περιοχή όπου υπάρχει απώλεια ή αραίωση μαλλιών. Εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως βλεφαρίδες, φρύδια, γένια ή στο στήθος, καθώς και για τη διόρθωση ουλών που προκλήθηκαν από τραυματισμό.

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE δίνει οριστική λύση για την τριχόπτωση, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Είναι μία ανώδυνη διαδικασία που όταν εκτελείται από έμπειρους ιατρούς και με τη χρήση των πιο καινοτόμων τεχνικών εφαρμογής και εργαλείων, προσφέρει στον ασθενή πυκνά μαλλιά και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά είναι δικά σας μαλλιά! Έτσι, συνεχίζουν να μεγαλώνουν, να πέφτουν και να αναπτύσσονται ξανά όπως τα υπόλοιπα φυσικά μαλλιά και μπορούν να διατηρηθούν εφόρου ζωής εφόσον ακολουθούνται οι συμβουλές του ιατρού σχετικά με την απαραίτητη συντηρητική αγωγή.

Αποτέλεσμα μετά από μεταμόσχευση μαλλιών.

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά

Η τριχόπτωση διακρίνεται σε φυσιολογική και παθολογική. Στη φυσιολογική τριχόπτωση, χάνεται καθημερινά ένας αριθμός 100 – 150 τριχών. Σε αυτή την περίπτωση, η τρίχα αντικαθίσταται και αναπτύσσεται ξανά. Στην παθολογική τριχόπτωση, κάποιες από τις τρίχες που πέφτουν καθημερινά δεν ανανεώνονται με αποτέλεσμα να δημιουργείται αραίωση μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής.

Κάθε τρίχα στο τριχωτό της κεφαλής έχει το δικό της κύκλο ζωής και χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

 • Αναγενής: Διαρκεί 3-5 χρόνια και αποτελεί τη φάση της ανάπτυξης. Στο στάδιο αυτό τα κύτταρα της ρίζας πολλαπλασιάζονται ενεργά με αποτέλεσμα την αύξηση του μήκους των τριχών. Ο ρυθμός όμως αυτός μειώνεται όσο μεγαλώνουμε.
 • Καταγενής: Διαρκεί περίπου 1-2 εβδομάδες και αποτελεί τη φάση της εξασθένησης και της «προετοιμασίας» της τρίχας για την πτώση της. Σε αυτό το στάδιο η τρίχα σταματά να μεγαλώνει.
 • Τελογενής: Διαρκεί περίπου 2-4 μήνες και είναι η φάση της πτώσης της τρίχας. Ο θύλακος της τρίχας εξακολουθεί να υπάρχει και έτσι η τρίχα μετά από λίγο καιρό αναγεννάται.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το 90% των τριχών βρίσκεται σε αναγενή φάση, ενώ το 10% σε φάση τελογενή. Τα πρώτα σημάδια παροδικής τριχόπτωσης εμφανίζονται όταν το ποσοστό των τριχών που βρίσκεται στην τελογενή φάση υπερβαίνει το 20%.

Η γιατρός εξηγεί τον κύκλο ζωής της τρίχας.

Τα πιθανά αίτια της τριχόπτωσης

Τα συμπτώματα

Η αναγνώριση των συμπτωμάτων της τριχόπτωσης μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπισή της. Τα συνήθη σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Σταδιακή αραίωση μαλλιών, ιδιαίτερα στην κορυφή του κεφαλιού (τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες).
 • Υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μετακίνηση της γραμμής των μαλλιών προς τα πίσω.
 • Σχηματισμός φαλακρών σημείων στο τριχωτό της κεφαλής.
 • Υπερβολική απόπτωση τριχών, που συχνά παρατηρείται στο μαξιλάρι, στην αποχέτευση του ντους ή στις βούρτσες.
 • Μείωση της πυκνότητας των τριχών, με αποτέλεσμα η αραίωση μαλλιών να γίνεται όλο και πιο ορατή.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι προσωρινά ή να έχουν διάρκεια και ποικίλλουν ανάλογα με την υποκείμενη αιτία της τριχόπτωσης. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο για ακριβή διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία.

Εξέταση των συμπτωμάτων της τριχόπτωσης από την δερματολόγο.

Τύποι τριχόπτωσης

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τριχόπτωσης, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του υποκείμενες αιτίες.

Ανδρογενετική αλωπεκία

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος τριχόπτωσης και οφείλεται συνήθως σε κληρονομικότητα. Χαρακτηρίζεται από σταδιακή αραίωση των μαλλιών, που συνήθως ξεκινά από την μετωπιαία περιοχή και τους κροτάφους στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες εμφανίζεται με διάχυτη αραίωση των μαλλιών. Αποδίδεται κυρίως στην ορμόνη διυδροτεστοστερόνη (DHT), ένα παράγωγο της τεστοστερόνης, το οποίο έχει έντονη ανδρογόνο δράση και προκαλεί συρρίκνωση των τριχοθυλακίων.

Ανδρογενετική αλωπεκία.

Γυροειδής αλωπεκία

Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση νόσος όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται λανθασμένα στους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα την κατά τόπους τριχόπτωση. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής (alopecia totalis) ή σε ολική αλωπεκία (alopecia universalis) με απώλεια των τριχών σε ολόκληρο το σώμα. Η ακριβής αιτία της γυροειδούς αλωπεκίας δεν είναι πλήρως κατανοητή από τους επιστήμονες, αλλά πιστεύεται ότι εμπλέκεται ένας συνδυασμός γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Γυροειδής αλωπεκία.

Τελογενής τριχόρροια

Η τελογενής τριχόρροια είναι μια προσωρινή μορφή τριχόπτωσης που χαρακτηρίζεται από υπερβολική απόπτωση των μαλλιών. Συχνά προκαλείται από σωματικό στρες ή ψυχολογικό άγχος, ορμονικές αλλαγές, διατροφικές ελλείψεις ή ορισμένα φάρμακα ή θεραπείες όπως χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Η κατάσταση διαταράσσει τον φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών, προκαλώντας την είσοδο αρκετά υψηλότερου του φυσιολογικού αριθμό τριχοθυλακίων σε φάση ανάπαυσης. Η τελογενής τριχόρροια είναι συνήθως αναστρέψιμη και η τριχοφυΐα επανέρχεται μόλις αντιμετωπιστεί το υποκείμενο αίτιο.

Τελογενής τριχόρροια.

Ουλωτική αλωπεκία

Οι ουλωτικές αλωπεκίες ταξινομούνται ως πρωτοπαθείς ή δευτεροπαθείς. Η πρωτοπαθής ουλωτική αλωπεκία αναφέρεται σε μια ποικίλη ομάδα σπάνιων αυτοάνοσων διαταραχών όπως ο θυλακικός λειχήνας και ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος οδηγούν σε καταστροφή των τριχοθυλακίων, τα αντικαθιστούν με ουλώδη ιστό και προκαλούν μόνιμη τριχόπτωση. Στις δευτεροπαθείς ουλωτικές αλωπεκίες, η καταστροφή του θύλακα της τρίχας μπορεί να είναι τυχαία από μια μη ελεγχόμενη από τον θύλακα διαδικασία ή να οφείλεται σε εξωτερικό τραυματισμό, φλεγμονές, εγκαύματα, ακτινοβολία ή νεοπλασίες.

Ουλωτική αλωπεκία.

Αλωπεκία έλξης

Η αλωπεκία έλξης είναι η τριχόπτωση που προκαλείται από επίμονη άσκηση πίεσης ή χρόνια έλξη (τράβηγμα) στα τριχοθυλάκια. Συχνά είναι το αποτέλεσμα χτενισμάτων που ασκούν υπερβολική έλξη στα μαλλιά, όπως οι σφιχτές αλογοουρές ή η παρατεταμένη χρήση extensions μαλλιών. Με την πάροδο του χρόνου, το συνεχές τράβηγμα μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και βλάβη των τριχοθυλακίων, με αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών.

Αλωπεκία έλξης.

Διάγνωση της τριχόπτωσης

Συχνές Ερωτήσεις