Μειωτική Στήθους

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Μειωτική Στήθους

Τι είναι η Μειωτική Στήθους

Η μειωτική στήθους είναι μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, η οποία δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα της μεγαλομαστίας, με ή χωρίς την τοποθέτηση ενθεμάτων. Η επέμβαση έχει ως στόχο τη μείωση του μεγέθους του στήθους (σμίκρυνση στήθους) και πραγματοποιείται είτε για λειτουργικούς λόγους, είτε για αισθητικούς.

Μια γυναίκα μπορεί να επιθυμεί τη μείωση του όγκου και του βάρους των μαστών της, καθώς τη δυσκολεύει στην καθημερινότητά της, την εμποδίζει στο να επιδοθεί σε αθλητικές δραστηριότητες, της δημιουργεί πόνο στον αυχένα και στην πλάτη, ή απλώς γιατί θεωρεί ότι η μείωση του μεγέθους του στήθους της θα είχε καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

 • Δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της μεγαλομαστίας

 • Ανακουφίζει από τους πόνους στους ώμους και την πλάτη

 • Διορθώνει την ανισομαστία και δημιουργεί συμμετρία στους μαστούς

 • Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία

 • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

 • Στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού, το αποτέλεσμα είναι άριστο

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Χειρουργική τεχνική

Υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών μειωτικής στήθους που προσφέρουν καλά αποτελέσματα με μικρά ποσοστά επιπλοκών. Με την ασθενή σε όρθια θέση σημειώνεται η μέση θωρακική γραμμή, ο άξονας των μαστών και η υπομαστική άλω. Σημειώνεται η νέα θέση της θηλής η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 19-22 εκατοστά από τη λαβή του στέρνου. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία με την ασθενή σε ημικαθιστή θέση και με τα άνω άκρα ανασηκωμένα.

Κατά το χειρουργείο, αφαιρείται δέρμα μαζί με κομμάτι μαζικού αδένα από τον άνω και τους πλάγιους πόλους των μαστών. Το μέγεθος και το σημείο όπου θα γίνει η τομή εξαρτώνται από το μέγεθος του μαστού, την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς και την τεχνική της επέμβασης. Η τομή γίνεται γύρω από την περιοχή της θηλής και συνεχίζει κάθεται προς την υπομάστια πτυχή, το σημείο δηλαδή κάτω από το στήθος ώστε να είναι «αόρατη». Μετά την πραγματοποίηση των τομών, η θηλή τοποθετείται σε υψηλότερη θέση στο στήθος και ο μαστός αναδιαμορφώνεται στο αρχικό ή στο επιθυμητό σχήμα.

Η συρραφή των τραυμάτων γίνεται χρησιμοποιώντας πολλαπλές ενδοδερμικές ραφές, τοποθετείται παροχέτευση και πιεστική επίδεση των μαστών. Επίσης, εφόσον κριθεί αναγκαίο, μπορεί να μειωθεί το μέγεθος της θηλαίας άλω, του σκούρου δέρματος γύρω από τη θηλή. Ο βαθμός της μείωσης εξαρτάται από το σωματότυπο της κάθε γυναίκας.

Η μειωτική στήθους γίνεται στο χειρουργείο.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Μειωτική στήθους

Πότε συστήνεται

Με την μειωτική στήθους το μέγεθος του στήθους μπορεί να μειωθεί από οποιοδήποτε μέγεθος στο επιθυμητό. Οι ενδείξεις για επέμβαση μειωτικής στήθους είναι οι ακόλουθες:

 • Στήθος που μετά από εγκυμοσύνες έχει παραμείνει δυσανάλογα μεγάλο
 • Μεγάλο στήθος δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα που δημιουργεί αισθητικά ή ορθοπεδικά προβλήματα (πόνο σε πλάτη, μέση, ώμους)
 • Στήθος που οδηγεί σε περιορισμό των αθλητικών και λοιπών δραστηριοτήτων της γυναίκας
 • Ασυμμετρία μαστών ώστε να επανέλθουν οι μαστοί στο ίδιο μέγεθος
 • Συχνές μυκητιάσεις, παράτριμμα και φλεγμονές στην υπομάστιο πτυχή λόγω του μεγέθους του στήθους

Η μειωτική στήθους μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά την ενηλικίωση και έχει βρεθεί ότι λόγω μείωσης του μαζικού αδένα μειώνεται αντίστοιχα και η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Πότε συστήνεται η μειωτική στήθους.

Μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ειδική πιεστική επίδεση, για περίπου 2-3 μέρες. Στη συνέχεια, αφαιρείται η πιεστική επίδεση και αντικαθιστάται από έναν ειδικό στηθόδεσμο.

Ένα ήπιο μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του οιδήματος και αποσυμφόρηση της περιοχής. Τα ράμματα αφαιρούνται στις 10 ημέρες ενώ κατά τον πρώτο μήνα συνιστάται η αποφυγή έντονης κίνησης των χεριών και η γυμναστική.

Μετά την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός θα δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.

Διάρκεια αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα της μειωτικής στήθους διαρκούν για πολλά χρόνια και εξαρτώνται από την ελαστικότητα του δέρματος στο στήθος, τις αυξομειώσεις βάρους και τις ενδεχόμενες εγκυμοσύνες.

Η διάρκεια του αποτελέσματος της μειωτικής στήθους ποικίλει.

Συχνές Ερωτήσεις