Γενειοπλαστική

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Γενειοπλαστική (Πωγωνοπλαστική)

Τι είναι η Γενειοπλαστική

Η γενειοπλαστική (πωγωνοπλαστική) είναι μία επέμβαση που αποσκοπεί στη βελτίωση της εμφάνισης του πώγωνος (πηγουνιού). Πραγματοποιείται είτε αύξηση είτε ελάττωση του πηγουνιού, ανάλογα με το αν υπάρχει πρόβλημα υπερτροφίας ή υποπλασίας του.

Σκοπός της γενειοπλαστικής είναι να δημιουργήσει ένα αρμονικό πρόσωπο με σωστές αναλογίες. Πολλές φορές συνδυάζεται με ρινοπλαστική (απλή ή μικτή) και τότε ο συνδυασμός των δύο αυτών επεμβάσεων ονομάζεται προφιλοπλαστική γιατί αναδιαμορφώνει πλήρως το προφίλ του προσώπου.

  • Η αναίμακτη γενειοπλαστική πραγματοποιείται με την έγχυση υαλουρονικού οξέος στο πηγούνι

  • Η χειρουργική γενειοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με ρινοπλαστική για πλήρη αναδιαμόρφωση του προφίλ

  • Η επιλογή έμπειρου πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες επιπλοκών

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γενειοπλαστική

Αναίμακτη γενειοπλαστική

Δεν πρόκειται για χειρουργείο, αλλά για μία τεχνική αυξητικής γενειοπλαστικής με την έγχυση υαλουρονικού οξέος. Εφαρμόζεται σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις, όταν το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου συγκαταλέγεται το γεγονός πως είναι μία ανώδυνη διαδικασία, που πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου και ολοκληρώνεται μέσα σε 10 λεπτά.

Το αποτέλεσμα της μεθόδου διαρκεί περίπου 1-1.5 χρόνο, δεν είναι δηλαδή μόνιμο και η θεραπεία αυτή δεν μπορεί να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα υποπλασίας του πηγουνιού.

Αναίμακτη γενειοπλαστική με υαλουρονικό οξύ.

Αυξητική γενειοπλαστική

Υπάρχουν δύο κύριες χειρουργικές τεχνικές για την αυξητική γενειοπλαστική:

  • Η πρώτη περιλαμβάνει την οστεοτομή και οστεομετάθεση της κάτω γνάθου «δίκην συρταριού». Στην περίπτωση αυτή εκτέμνεται ένα σφηνοειδές οστικό τεμάχιο της κάτω γνάθου που αντιστοιχεί στην άκρη του πηγουνιού και καθηλώνεται λίγα χιλιοστά ή εκατοστά πιο μπροστά.
  • Η δεύτερη τεχνική περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενθέματος κυρίως σιλικόνης κατάλληλου μεγέθους και σχήματος που καθορίζεται προεγχειρητικά. Ως ένθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης οστεοχόνδρινο τμήμα της ρινός μετά από κατάλληλη επεξεργασία.

Και στις δύο χειρουργικές τεχνικές η προσπέλαση του πηγουνιού γίνεται διαμέσου ενδοστοματικής τομής στα όρια των ούλων κάτω γνάθου και του βλεννογόνου κάτω χείλους.

Αυξητική γενειοπλαστική.

Μειωτική γενειοπλαστική

Στη μειωτική γενειοπλαστική πραγματοποιείται οστεκτομή με τη χρήση οστεοτόμου, έτσι ώστε να γίνει σμίκρυνση της κάτω γνάθου και ίσως χρειαστεί και οστεοσύνθεση. Το τραύμα συρράπτεται ενδοστοματικά και εφαρμόζεται πιεστική επίδεση.

Η προσπέλαση του πηγουνιού γίνεται διαμέσου ενδοστοματικής τομής στα όρια των ούλων κάτω γνάθου και του βλεννογόνου κάτω χείλους, όπως και στην αυξητική γενειοπλαστική.

Μειωτική γενειοπλαστική.

Συχνές Ερωτήσεις