HIFU Lifting σε Πρόσωπο και Σώμα, Οφέλη, Παρενέργειες, Αποτελέσματα πριν μετά

Το HIFU είναι η πλέον σύγχρονη μη χειρουργική θεραπεία αντιγήρανσης για lifting προσώπου και σώματος με τη χρήση υπερήχων για ανάπλαση του δέρματος.

HIFU Lifting σε Πρόσωπο και Σώμα, Παρενέργειες, Πριν μετά
Δρ. Αμαλία Τσιατούρα Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

“Το HIFU είναι αποτελεσματική και μη επεμβατική διαδικασία για τη σύσφιξη του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα. Πραγματοποιείται ανώδυνα και δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Τα πλεονεκτήματα του σε σχέση με ένα χειρουργικό lifting προσώπου είναι αναμφισβήτητα. Είναι εγκεκριμένο από το 2009 από τον FDA για θεραπείες αισθητικής, καθώς και για τη θεραπεία μιας ποικιλίας καλοήθων και κακοήθων όγκων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του προστάτητου ήπατος, του παγκρέατος, των νεφρών, του μαστού, των οστών, των ινομυωμάτων της μήτρας και των σαρκωμάτων των μαλακών μορίων.”

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα

Πως λειτουργεί

Το αποτέλεσμα του lifting μπορεί να επιτευχθεί σε μία μόνο συνεδρία! Το HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) διοχετεύει υψηλής έντασης εστιασμένους υπερήχους κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας.

Η ενέργεια υπερήχων προκαλεί θερμική πήξη σε εστιασμένες θέσεις στα κατώτερα στρώματα του δέρματος, αφήνοντας ανέπαφη την επιδερμίδα και τους παρακείμενους ιστούς. Η θέρμανση των κυττάρων ενεργοποιεί τους ινοβλάστες και διεγείρει την παραγωγή νέου, περισσότερου κολλαγόνου. Έτσι αρχίζει η φυσική διαδικασία αναδιαμόρφωσης του δέρματος, η βελτίωση της σφριγηλότητας, η σύσφιξη και η ανόρθωση του δέρματος του προσώπου και του σώματος, καθώς και η μείωση του τοπικού πάχους, του περιττού δέρματος και η αναδιαμόρφωση του περιγράμματος σε πρόσωπο και σώμα.

Είδος θεραπείαςΑντιγήρανση
Περιοχή-στόχοςΠρόσωπο και Σώμα
Διάρκεια συνεδρίας30 – 90 λεπτά
Αριθμός συνεδριώνΣυνήθως 1 / έτος
Διάρκεια Αποτελέσματος1 – 2 έτη
Ορατά αποτελέσματαΆμεσα. Βέλτιστα σε 3 μήνες.
ΤεχνικήΧωρίς χειρουργείο
Επίπεδο ΠόνουΑνώδυνα
ΑναισθησίαΤοπική κρέμα
Χρόνος αποθεραπείαςΜηδενικός
Κόστος ΣυνεδρίαςΜε βάση τις ανάγκες σας. Ρωτήστε μας.
 • HIFU στο πρόσωπο

 • HIFU στο σώμα

Διαδικασία θεραπείας

Το HIFU δεν απαιτεί ειδική προετοιμασία πριν από τη συνεδρία. Απλά φροντίστε να αφαιρέσετε πριν από τη θεραπεία τυχόν μακιγιάζ ή άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος στην περιοχή εφαρμογής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ακολουθείται παρακάτω διαδικασία:

 1. Καθαρίζουμε την περιοχή θεραπείας.
 2. Εφαρμόζουμε τοπική αναισθητική κρέμα.
 3. Απλώνουμε στην περιοχή ένα ειδικό τζελ υπερήχων.
 4. Η συσκευή HIFU τοποθετείται πάνω στο δέρμα σας.
 5. Ρυθμίζουμε τη συσκευή στις κατάλληλες παραμέτρους.
 6. Στη συνέχεια, αρχίζει η εκπομπή υπερήχων στην περιοχή θεραπείας με σύντομους παλμούς για περίπου 30 έως 90 λεπτά ανάλογα με τις ανάγκες.
 7. Η συσκευή αφαιρείται και επιστρέφετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πότε αντενδείκνυται η θεραπεία HIFU

Το HIFU έχει διαπιστωθεί ότι είναι μια θεραπεία που αντικαθιστά με εξαιρετικά αποτελέσματα το παραδοσιακό lifting προσώπου, ιδίως σε άτομα που θέλουν να αποφύγουν τους κινδύνους και το χρόνο ανάρρωσης που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, το HIFU μπορεί να μην είναι η κατάλληλη θεραπεία για όλους. Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία ενδείκνυται για άτομα άνω των 30 ετών με ήπια έως μέτρια χαλάρωση του δέρματος. Οι ηλικιωμένοι με πιο σοβαρή φωτογήρανση, έντονη χαλάρωση του δέρματος ή πολύ χαλαρό δέρμα στο λαιμό μπορεί να χρειαστούν περισσότερες θεραπείες για να δουν αποτέλεσμα.

To HIFU δεν συνιστάται σε άτομα με λοιμώξεις και ανοιχτές δερματικές βλάβες στο σημείο εφαρμογής, σοβαρή ή κυστική ακμή και μεταλλικά εμφυτεύματα στην περιοχή θεραπείας. Η εφαρμογή του αντενδείκνυται για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. Εάν λαμβάνετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή αντιπηκτικά ταυτόχρονα, η θεραπεία δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Παρενέργειες

Το HIFU είναι μια εξαιρετικά ασφαλής θεραπεία και μετά το πέρας της συνεδρίας μπορείτε να συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες. Πιθανόν να εμφανιστεί κάποια ελαφρά ερυθρότητα που θα υποχωρήσει σύντομα.

Σπανιότερα, μπορεί να παρατηρηθεί προσωρινό μούδιασμα ή ήπιο οίδημα, αλλά αυτές οι παρενέργειες συνήθως υποχωρούν μετά από λίγες ώρες ή την επόμενη ημέρα.

Αποτελέσματα

Αμέσως μετά τη θεραπεία θα νιώσετε ότι το δέρμα σας είναι πιο σφιχτό και σε 3 μήνες θα παρατηρήσετε τα βέλτιστα αποτελέσματα:[1]

 • Ανύψωση και σύσφιξη της γραμμής της γνάθου, των ζυγωματικών και των παρειών.
 • Ανύψωση των φρυδιών
 • Βελτίωση της εμφάνισης του χαλαρού δέρματος
 • Βελτίωση του τόνου του δέρματος
 • Διέγερση της φυσικής διαδικασίας επούλωσης του δέρματος
 • Ενίσχυση ελαστικότητας του δέρματος
 • Μείωση / Άμβλυση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων
 • Πρόσθεση λάμψης στην επιδερμίδα
 • Σύσφιξη διεσταλμένων πόρων
 • Σύσφιξη της περιοχής του λαιμού
 • Μείωση της εμφάνισης ουλών ακμής, κυτταρίτιδας, ραγάδων, χαλαρού δέρματος
 • Αποτέλεσμα HIFU στο μέτωπο πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα HIFU στο διπλοσάγονο πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα HIFU στο διπλοσάγονο πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα HIFU σε λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπο πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα HIFU σε λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα μείωσης ρυτίδων με HIFU στις ρινοπαρειακές πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα μείωσης ρυτίδων με HIFU στις ρινοπαρειακές πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα με HIFU στο στομάχι πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα με HIFU στα πλευρά πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα με HIFU στα πλευρά πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα μείωσης τοπικού πάχους στο σώμα με HIFU πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα με HIFU στα πλευρά πριν μετά.
 • Αποτέλεσμα με HIFU στους μηρούς πριν μετά.

Διαφορά HIFU με Χειρουργικό Lifting

Ενώ το HIFU ενέχει πολύ λιγότερους κινδύνους και κόστος από ένα χειρουργικό lifting προσώπου, τα αποτελέσματα δεν έχουν την ίδια διάρκεια και θα χρειαστούν επαναλαμβανόμενες θεραπείες. Δείτε παρακάτω τις μια σύνοψη των διαφορών ανάμεσα στις δύο θεραπείες.

Μέθοδος Χρόνος Αποθεραπείας Κίνδυνοι Αποτέλεσμα
HIFU Μη επεμβατική μέθοδος χωρίς νυστέρι Μηδενικός Ήπια ερυθρότητα και οίδημα 3 μήνες μετά τη θεραπεία, το 94% των ατόμων παρατηρεί βελτίωση στην ανόρθωση του δέρματος στο πρόσωπο.[2] 12 μήνες μετά τη θεραπεία, το 96% παρατηρεί βελτίωση σε παρειές, μηρούς, κοιλιά.[3]
Παραδοσιακό lifting Επεμβατική διαδικασία στο χειρουργείο με τομές και ράμματα 2–4 εβδομάδες
 • Κίνδυνοι αναισθησίας
 • Αιμορραγία
 • Μολύνσεις
 • Θρόμβοι αίματος
 • Πόνος ή ουλές
 • Απώλεια μαλλιών στο σημείο της τομής
Το 97,8% των ατόμων παρατηρεί βελτίωση ως πολύ καλή ή πέρα από τις προσδοκίες μετά από 12 μήνες. Μετά από 12 έτη το 68,5% θεωρεί ότι έχουν προστεθεί 10 ή περισσότερα χρόνια στη νεανική τους εμφάνιση, ενώ το 31% εκφράζει κάποιου είδους απογοήτευση.[4]

Κόστος

Το κόστος μιας συνεδρίας HIFU ποικίλλει με βάση τον αριθμό των περιοχών, τη διάρκεια της συνεδρίας και τον εξοπλισμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μια μόνο συνεδρία, με το άνω μέρος του προσώπου να τείνει να είναι η πιο γρήγορα αντιμετωπίσιμη περιοχή. Το κάτω μέρος του προσώπου, τα ζυγωματικά ή το διπλοσάγονο τείνουν να αυξάνουν τον χρόνο της συνεδρίας. Οι ασθενείς με πολύ χαλαρό δέρμα ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από μία θεραπείες.

Επιπλέον, η ποιότητα του μηχανήματος που χρησιμοποιείται είναι σημαντική για τον καθορισμό του κόστους. Τα μηχανήματα HIFU έχουν σχεδόν όλα την ίδια εξωτερική εμφάνιση, αλλά δεν έχουν όλα τις ίδιες δυνατότητες και δεν επιτυγχάνουν όλα τη θεραπεία σε μια μόνο συνεδρία.

Συγκεκριμένα ένα μηχάνημα όπως το HIFU ULTRAFORMER III που διαθέτουμε μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε 1 μόνο συνεδρία και διάρκεια έως 12 μήνες, ενώ άλλα μηχανήματα θα χρειαστούν 3 – 5 συνεδρίες για να έχετε ορατό αποτέλεσμα.

Εάν επιθυμείτε μια θεραπεία υψηλής ποιότητες σε προσιτή τιμή και θέλετε να έχετε μια εκτίμηση του κόστους, κλείστε τώρα ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού.

Γιατί να μας επιλέξετε

Είμαστε ο κορυφαίος Όμιλος κλινικών αισθητικής ιατρικής στην Ελλάδα και την Κύπρο και έχουμε τεράστια εμπειρία στη χρήση υπερήχων σε θεραπείες αντιγήρανσης, όπως το lifting προσώπου και την ανάπλαση του δέρματος του σώματος. Οι θεραπείες λίφτινγκ με HIFU περιλαμβάνουν τη μείωση των ρυτίδων, τη σύσφιξη του δέρματος στο πρόσωπο και σώμα, καθώς και την καταπολέμηση του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και των ραγάδων, για να δείχνετε αρκετά χρόνια νεότεροι.

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτημα, αφήστε μας το μήνυμα σας παρακάτω και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Πονάει το HIFU;

Χάρη στην επαναστατική τεχνολογία SAT (Safety Assist Transducers), ο πόνος στη θεραπεία lifting με HIFU ανήκει στο παρελθόν. Το ULTRAFORMER III παρέχει άνετες διαδικασίες και οι κεφαλές της συσκευής υπερήχων έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται σε διαφορετικά προφίλ δέρματος και να εστιάζουν μόνο στο συγκεκριμένο βάθος που θεραπεύεται, χωρίς να θερμαίνουν όλα τα στρώματα του δέρματος. Οι ασθενείς που έρχονται στην Κλινική μας και έχουν βιώσει στο παρελθόν τη θεραπεία σε σύγκριση με άλλες συσκευές αναφέρουν μια ευχάριστη θεραπεία, χωρίς δυσφορία, στις περιοχές-στόχους τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.

Αυτή η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια διαφορά και η θεραπεία με HIFU έχει γίνει πολύ πιο άνετη με ελάχιστο έως καθόλου χρόνο αποθεραπείας. Η τοπική αναισθησία με κρέμα αρκεί για να νιώσετε άνετα κατά τη διάρκεια της θεραπείας[5]

Πόσες θεραπείες HIFU χρειάζονται για να δω αποτελέσματα;

Τα περισσότερα άτομα χρειάζονται μόνο μία θεραπεία HIFU. Ωστόσο, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος, τη βιολογική απόκριση στην ενέργεια των υπερήχων και τις ατομικές διαδικασίες σχηματισμού κολλαγόνου, ορισμένα άτομα μπορεί να επωφεληθούν από πρόσθετες θεραπείες.

Μία συνεδρία lifting προσώπου είναι συνήθως αρκετή. Για τη θεραπεία επιμέρους περιοχών, όπως η περιοχή των ματιών, καθώς και θεραπείες για το λαιμό και διάφορα σημεία του σώματος, όπως το εσωτερικό του μηρού, συνιστώνται 2 – 3 συνεδρίες. Οι επαναληπτικές συνεδρίες πρέπει να προγραμματίζονται με διαφορά περίπου 6 – 8 εβδομάδων.

Μπορώ να συνδυάσω το HIFU με ενέσιμες θεραπείες;

Πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν κάνετε θεραπεία HIFU, επειδή η ενέργεια των υπερήχων θερμαίνει και θα επηρεάσει τα ενέσιμα (fillers) που βρίσκονται στο δέρμα.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία HIFU;

 • Να φοράτε μετά τη θεραπεία καθημερινά αντιηλιακό (SP30) για την πρόληψη αντιδράσεων από τον ήλιο.
 • Να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία για 4 εβδομάδες για να μεγιστοποιήσετε το θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 • Να πίνετε άφθονο νερό μετά τη θεραπεία για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.
 • Nα αποφύγετε το αλκοόλ για 1 εβδομάδα μετά τη θεραπεία, για να συντομεύσετε το χρόνο επούλωσης.
 • Να αποφύγετε επί 5 – 7 ημέρες την έκθεση σε ζεστό περιβάλλον, όπως η σάουνα, το ζεστό ντουζ, καθώς και τη σωματική άσκηση για να αποφύγετε τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL