Ωτοπλαστική

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ωτοπλαστική

Τι είναι η Ωτοπλαστική

Αποφεύγετε χτενίσματα όπως η αλογοουρά ή οι στέκες στα μαλλιά; Νιώθετε αμήχανα κάθε φορά που είστε φρεσκοκουρεμένος; Εάν πίσω από αυτούς τους δισταγμούς το πρόβλημα είναι τα «πεταχτά αφτιά» τότε είναι ώρα να αποφασίσετε την ανώδυνη και γρήγορη πλαστική επέμβαση της ωτοπλαστικής.

Τα αφεστώτα ώτα, όπως αποκαλούνται τα πεταχτά αυτιά στην ιατρική, είναι ένα συχνό αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την εμφάνιση και την ψυχολογία των ατόμων που παρουσιάζουν αυτή τη δυσμορφία. Η πλαστική χειρουργική έχει σήμερα τον τρόπο να διορθώνει εύκολα και γρήγορα τα πεταχτά αυτιά καθώς και οποιαδήποτε άλλη εκ γενετής ή επίκτητης ανωμαλία των αυτιών.

  • Εύκολη και ασφαλής επέμβαση

  • Γίνεται με τοπική αναισθησία στους ενήλικες και με ολική στα παιδιά

  • Δεν χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο

  • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα

  • Αποτέλεσμα που διαρκεί για πάντα

  • Δεν αλλάζει μόνο το σχήμα των αυτιών, αλλά και την ψυχολογία σας

Πλαστική αυτιών

Χειρουργική τεχνική

Η ωτοπλαστική είναι σχετικά ανώδυνη, ενώ τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα μετά το χειρουργείο. Τα αισθητικά αποτελέσματα της ωτοπλαστικής είναι εξαιρετικά, βελτιώνοντας σημαντικά την εμφάνιση και τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του ατόμου.

Η χειρουργική διόρθωση είναι πολύ απλή, με μία τομή στο πίσω μέρος του αυτιού, μέσω της οποίας διαμορφώνεται ο χόνδρος του αυτιού. Κατόπιν,  το αυτί καθηλώνεται στη νέα σωστή του θέση με απορροφήσιμα ράμματα.

Στα παιδιά, η ωτοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία, ενώ οι ενήλικες μπορεί να υποβληθούν στη συγκεκριμένη επέμβαση κάτω από τοπική αναισθησία. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της κλινικής μας επιτελείται η ωτοπλαστική υπό τοπική αναισθησία στο πλείστο τον περιπτώσεων, κάτι που κάνει την επέμβαση ασφαλέστατη, ενώ ο ασθενής μπορεί αμέσως να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ασθενής με δυσμορφία στα αυτιά εξετάζεται από τον πλαστικό χειρουργό.

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ωτοπλαστική για καλοσχηματισμένα αυτιά

Η ωτοπλαστική είναι μία επέμβαση εύκολη, ασφαλής και γρήγορη που μπορεί να αλλάξει την εικόνα και την αυτοπεποίθηση του ασθενούς.

Σε ποιους απευθύνεται

Τα αφεστώτα ώτα, κοινώς πεταχτά αυτιά, είναι μία «δυσμορφία» που γίνεται εμφανής από τη νηπιακή ηλικία. Στα παιδιά με πεταχτά αυτιά προτείνεται η διόρθωση να γίνεται πριν την έναρξη του σχολείου, περίπου στην ηλικία των 6 ετών, ώστε να αποφεύγονται οι δυσάρεστες επιπτώσεις στην ψυχολογία των τους. Άλλωστε, στην ηλικία αυτή έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξη του χόνδρου των πτερυγίων.

Πρόκειται επίσης για μία απλή, ασφαλή και ανώδυνη επέμβαση που προτείνεται και σε ενήλικες, άντρες και γυναίκες, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Ωτοπλαστική σε άτομο νεαρής ηλικίας.

Τι διορθώνει η ωτοπλαστική

Μία βασική της εφαρμογή είναι για τη διόρθωση των πεταχτών αυτιών σε ενήλικες άνδρες ή γυναίκες, απαλείφοντας ένα αισθητικό «μειονέκτημα» και βελτιώνοντας σημαντικά την εμφάνιση του ατόμου και φέρνοντας τα πτερύγια των αυτιών στη φυσιολογική τους θέση.

Μία άλλη περίπτωση εφαρμογής της ωτοπλαστικής είναι η απλασία πτερυγίου ωτός (αγενεσία αυτιού), κατά την οποία παρουσιάζεται πλήρης ή μερική έλλειψη πτερυγίου ωτός. Επίσης, πολύ συχνή είναι η διαταραχή του «δισχιδούς λοβίου», που παρατηρείται κυρίως σε γυναίκες οι οποίες φορώντας βαριά σκουλαρίκια έχουν δημιουργήσει ένα διαχωρισμό στο κάτω μέρος του λοβίου του αυτιού. Η διόρθωση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Διόρθωση πεταχτών αυτιών σε ενήλικα.

Διάρκεια αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα της ωτοπλαστικής είναι μόνιμα, αλλάζοντας την εικόνα του/της ασθενούς για πάντα. Ακόμη κι όταν η πλαστική αυτιών γίνεται σε παιδιά, οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν επηρεάζονται από την ανάπτυξη του πτερυγίου του αυτιού όσο μεγαλώνουν.

Τα αποτελέσματα της ωτοπλαστικής είναι μόνιμα.

Μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα, χωρίς κανένα πρόβλημα, εφόσον το χειρουργείο πραγματοποιηθεί υπό τοπική αναισθησία.

Στα παιδιά που έχουν υποβληθεί σε γενική αναισθησία για την πλαστική αυτιών ενδέχεται να χρειαστεί διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

κατά την επέμβαση ωτοπλαστικής.

Μετεγχειρητική πορεία

Αμέσως μετά την ωτοπλαστική τοποθετείται στα αυτιά και γύρω από την κεφαλή πιεστικός επίδεσμος που παραμένει για 3 ημέρες. Η πρώτη αλλαγή γίνεται την 3η ημέρα οπότε και αφαιρείται η επίδεση και ο ασθενής μπορεί να λουστεί με αντισηπτικό προϊόν.

Ο πόνος είναι υποκειμενικό συναίσθημα και σε κάποιους είναι πιο έντονος, ενώ άλλοι δεν τον νιώθουν καθόλου μετεγχειρητικά. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως είναι υποφερτός και αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα, όχι όμως με ασπιρίνη η οποία πρέπει να αποφεύγεται. Τα εξωτερικά ράμματα αφαιρούνται την 15η ημέρα και συνιστάται η χρήση ενός ελαστικού επιδέσμου – κορδέλας κατά τη διάρκεια του ύπνου για να αποφευχθεί πιθανός τραυματισμός για έναν μήνα περίπου.

Μετεγχειρητική πορεία ωτοπλαστικής.

Πιθανές επιπλοκές

Οι επιπλοκές της ωτοπλαστικής είναι σπάνιες στα χέρια έμπειρων και εξειδικευμένων πλαστικών χειρουργών. Το αιμάτωμα στην περιοχή του πτερυγίου και η φλεγμονή αν συμβούν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα με παροχέτευση και λήψη αντιβίωσης από το στόμα.

Στην εξειδικευμένη κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group, η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση ρουτίνας για τους πλαστικούς χειρουργούς και χρησιμοποιείται στο πλείστο των περιπτώσεων τοπική αναισθησία, ενώ οι επιπλοκές είναι πρακτικά μηδενικές.