Λιποαναρρόφηση

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Λιποαναρρόφηση: Τι είναι Κλασσική, Laser, Vaser και Κόστος

Τι είναι η Λιποαναρρόφηση

Η κλασική λιποαναρρόφηση είναι μια κοσμητική χειρουργική επέμβαση που στοχεύει στην αφαίρεση του περιττού λίπους που εναποτίθεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, βελτιώνοντας το σχήμα του.

Σήμερα υπάρχουν σύγχρονες τεχνικές λιποαναρρόφησης, πολύ λιγότερο παρεμβατικές, με εξαιρετικό αποτέλεσμα όπως είναι η SmartLipo και η λιποαναρρόφηση vaser.

 • Σύγχρονες τεχνικές που καθιστούν τη λιποαναρρόφηση πιο ασφαλή, πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική

 • Δυνατότητα επιλογής μεταξύ αναίμακτων τεχνικών, με τοπική αναισθησία στο ιατρείο

 • Εφαρμογή όπου χρειάζεται στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο, π.χ. διπλοσάγονο

 • Μόνιμο αποτέλεσμα ακόμη και με μέτρια αύξηση βάρους

 • Σμίλευση του σώματος και μείωση της κυτταρίτιδας

 • Συνδυάζεται ιδανικά με θεραπείες για σύσφιξη και ανόρθωση σώματος και προσώπου

Κλασική λιπαναρρόφηση

Χειρουργική τεχνική

Η μέθοδος της κλασικής λιποαναρρόφησης μετρά ήδη 30 περίπου χρόνια στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής, κατά τη διάρκεια των οποίων η διαδικασία έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και πλέον εφαρμόζεται με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ ενέχει πολύ λιγότερους κινδύνους και συνοδεύεται από πολύ μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Η κλασική λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί υπό γενική αναισθησία (κυρίως σε μεγάλες λιποαναρροφήσεις, όταν θέλουμε δηλαδή να επέμβουμε σε πολλές περιοχές σε μία ημέρα) ή υπό τοπική αναισθησία (tumescent liposuction – κυρίως σε μικρές και μεσαίες λιποαναρροφήσεις), κατά την οποία γίνεται διήθηση του λιπώδους ιστού με πολύ αραιωμένα διαλύματα τοπικών αναισθητικών και αδρεναλίνης. Στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή μέσα από την οποία περνά μια κάνουλα, συγκεκριμένης ανάλογα με την περίπτωση διαμέτρου, η οποία συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος. Μετακινώντας μέσα έξω την κάνουλα, αποκολλώνται τα λιποκύτταρα και αναρροφώνται, καταλήγοντας σε ένα διαφανές δοχείο. Αφού αναρροφηθεί η επιθυμητή ποσότητα λίπους, γίνεται συρραφή των τομών.

Μετά τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης, είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού, ανάλογα με την περιοχή, κορσέ προκειμένου να αποφευχθεί η χαλάρωση του δέρματος.

Κλασική χειρουργική λιπαναρρόφηση.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Λιποαναρρόφηση με Laser Smartlipo

Με τη νέα τεχνική Laser Smartlipo, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και σύσφιξη του δέρματος σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να μη χαλαρώσει μετά την αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λίπους. Επιπλέον σπάζουν τα διαφραγμάτια του ινώδους ιστού μεταξύ των λιποκυττάρων που ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού και την κυτταρίτιδα. Επομένως η λιποαναρρόφηση με laser Smartlipo δίνει λύση και στην κυτταρίτιδα 1ου έως 3ου βαθμού.

 

Λιποαναρρόφηση με Laser.

Πλεονεκτήματα Laser Smartlipo

Χρήσιμες πληροφορίες

Vaser λιποαναρρόφηση με υπερήχους

 • Με τοπική αναισθησία

  Στο σημείο που δουλεύουμε δημιουργούμε 2 μικρές οπές διαμέτρου κάτω των 2 mm. Μέσα από τις οπές αυτές εισάγεται με τη βοήθεια λεπτής κάνουλας διάλυμα τοπικής αναισθησίας (tumescent anesthesia – ξυλοκαΐνη (λιδοκαΐνη) με αδρεναλίνη). Κατά το στάδιο αυτό ο λιπώδης υποδόριος ιστός έχει πλήρως αναισθητοποιηθεί και ο ασθενής δεν νιώθει πόνο.

 • Vaser λιπόλυση

  Μετά την ολοκλήρωση της τοπικής αναισθησίας εισάγονται από τις μικροσκοπικές οπές, υποδερματικά, εξαιρετικά λεπτές μικροκάνουλες. Μέσω των υπερήχων που διοχετεύονται, λιώνουν τα λιποκύτταρα και το τοπικό λίπος ρευστοποιείται χωρίς την καταστροφή των υποκείμενων ιστών και του δέρματος. Παράλληλα, οι υπέρηχοι του Vaser προκαλούν και σύσφιγξη στη περιοχή, λόγω της ενεργοποίησης των ινοβλαστών, των κυττάρων δηλαδή που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

 • Αναρρόφηση του λίπους

  Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρευστοποίησης του λίπους, ακολουθεί η αναρρόφησή του με τη βοήθεια μιας λεπτής ατραυματικής μικροκάνουλας διαμέτρου όχι μεγαλύτερης του 1,5 mm. Με το στάδιο αυτό ολοκληρώνεται η λιπόλυση και λιποαναρρόφηση με την τεχνική Vaser, που οδηγεί στη μόνιμη αφαίρεση του λίπους από το σώμα.

Συχνές Ερωτήσεις