Βλεφαροπλαστική

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Βλεφαροπλαστική

Τι είναι η Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που μπορεί να ξαναζωντανέψει το βλέμμα δίνοντας λύση στα σημάδια που αφήνει ο χρόνος. Με την βλεφαροπλαστική μπορούμε να δώσουμε λύση με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και αποτελεί σήμερα μία από τις πιο δημοφιλείς και ασφαλείς επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Αν έχετε κουρασμένα μάτια, ρυτίδες, χαλάρωση του άνω βλεφάρου ή «σακούλες» κάτω από τα μάτια, τότε η βλεφαροπλαστική είναι η κατάλληλη λύση για εσάς.

Εάν, ωστόσο, επιθυμείτε αναίμακτη μέθοδο, υπάρχει αυτή η εναλλακτική και προσφέρει πολύ αποτέλεσμα, χωρίς πόνο και με άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.

 • Ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία, δοκιμασμένη στο χρόνο

 • Δίνει οριστική λύση στη χαλάρωση του άνω βλεφάρου και στις «σακούλες» στο κάτω

 • Γρήγορη επέμβαση, με τοπική αναισθησία και σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας

 • Στα χέρια του έμπειρου πλαστικού χειρουργού, είναι μία επέμβαση με «αόρατες» τομές

 • Προσφέρει λάμψη και φρεσκάδα στο βλέμμα και «ξεκουράζει» τα μάτια

 • Εναλλακτική της χειρουργικής είναι η αναίμακτη βλεφαροπλαστική, με πολύ φυσικό αποτέλεσμα

Χειρουργική τεχνική

Στην βλεφαροπλαστική τόσο των άνω όσο και των κάτω βλεφάρων αφαιρούμε την περίσσεια του δερματος, του λίπους ή και των δύο μαζί δίνοντας αποτέλεσμα ορατό από τo πρώτο 24ωρο. Ενώ οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια αντιμετωπίζονται εύκολα με την έγχυση βοτουλινικής τοξίνης, η χαλάρωση του δέρματος στο άνω βλέφαρο και η περίσσεια λίπους στο κάτω, μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μόνο με την βλεφαροπλαστική.

Οι εξειδικευμένοι πλαστικοί χειρουργοί της Cosmetic Derma Medicine προτείνουν την κατάλληλη αντιμετώπιση που είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή. Λόγω της τεράστιας εμπειρίας στην Cosmetic Derma Medicine η βλεφαροπλαστική διενεργείται πάντα υπό τοπική αναισθησία, χωρίς μέθη ή υπνοχάλαση με αποτέλεσμα γρήγορη αποθεραπεία και άμεση επιστροφή του ασθενούς στις δραστηριότητές του.

Γίνεται άνω βλεφαροπλαστική (αφαίρεση του δέρματος του άνω βλεφάρου που περισσεύει, κάτω βλεφαροπλαστική (αφαίρεση του λίπους ή και δέρματος του κάτω βλεφάρου), είτε συνδυασμός των δύο (άνω και κάτω βλεφαροπλαστική). Η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής είναι ελάχιστα επεμβατική, διεξάγεται στον χώρο της κλινικής μας υπό τοπική αναισθησία με διάλυμα ξυλοκαΐνης 1% και αδρεναλίνης 1:200000, ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία και δεν απαιτεί νοσηλεία.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μία με μιάμιση ώρα, ο ασθενείς έχει τις αισθήσεις του και αμέσως μετά μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του. Η επάνοδος στις δραστηριότητες και την εργασία μετά τη βλεφαροπλαστική είναι άμεση και τα αποτελέσματα θεαματικά και ορατά από τις πρώτες ημέρες. Το κουρασμένο και γηρασμένο βλέμμα δίνει τη θέση του σε ένα νεανικό, ανανεωμένο look.

Χειρουργική βλεφαροπλαστική.

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Βλεφαροπλαστική

Ενδείξεις

Η φυσιολογική γήρανση είναι η κύρια αιτία που οδηγεί στην κουρασμένη όψη των ματιών, αλλά και άλλοι λόγοι όπως η κληρονομικότητα και ο τρόπος ζωής μπορούν να οδηγήσουν στην ανάγκη για βλεφαροπλαστική πολύ νωρίτερα.

Η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και η χαλάρωση του βλεφαρικού λίπους οδηγεί στη χαλάρωση του δέρματος του άνω βλεφάρου και στις ρυτίδες και το «σακούλιασμα» του κάτω βλεφάρου. Οι κύριες ενδείξεις της βλεφαροπλαστικής είναι η χαλάρωση του δέρματος της κογχοβλεφαρικής περιοχής (δηλ χαλάρωση και πτώση του άνω βλεφάρου) και η λιπόπτωση (κοινώς «σακούλες»)λόγω προβολής του λίπους του κάτω βλεφάρου που δίνει την εικόνα πρησμένων ματιών.

Με την βλεφαροπλαστική μπορούμε να δώσουμε οριστική λύση σε όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια.

Σχεδιασμός βλεφαροπλαστικής από τον χειρουργό.

Μετεγχειρητική πορεία

Μετά την επέμβαση, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε συγκεκριμένες μετεγχειρητικές οδηγίες για να διασφαλίσετε τη σωστή επούλωση και να αποφύγετε επιπλοκές.

Κάτι βασικό είναι να μην τρίβετε τα μάτια σας, καθώς αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό, φλεγμονή ή μόλυνση. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση φακών επαφής, καθώς μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης και να καθυστερήσουν τη διαδικασία επούλωσης. Επίσης να αποφύγετε έντονες σωματικές δραστηριότητες, όπως ανύψωση βαρέων αντικειμένων, καθώς μπορεί να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση και να προκαλέσουν αιμορραγία ή οίδημα. Για να μειωθεί ο κίνδυνος οιδήματος και δυσφορίας, φροντίστε να κρατάτε το κεφάλι σας ανυψωμένο όταν κοιμάστε και να χρησιμοποιείτε παγοκύστες στα βλέφαρα τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση.

Για προληπτικούς λόγους, ο ιατρός θα σας συνταγογραφήσει οφθαλμικές σταγόνες ή αλοιφές για την πρόληψη της μόλυνσης και την ενίσχυση της επούλωσης. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες για τη λήψη αυτών των φαρμάκων και αναφέρετε αμέσως στον ιατρό τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας, θα έχετε σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση των βλεφάρων σας και θα απολαύσετε τα μακροχρόνια αποτελέσματα που προσφέρει η βλεφαροπλαστική.

Επέμβαση βλεφαροπλαστικής στο χειρουργείο.

Αποτελέσματα

Στόχος της βλεφαροπλαστικής είναι η βελτίωση της όψης του άνω και κάτω βλεφάρου χωρίς να επηρεάσει την ανατομία των βλεφάρων, το σχήμα του ματιού και τη φορά της βλεφαρικής σχισμής. Στα χέρια του έμπειρου πλαστικού χειρουργού το αποτέλεσμα είναι «αόρατο» και απολύτως φυσικό με μεγάλη διάρκεια «ζωής», ανάλογα με την ηλικία του ασθενή.

Βλεφαροπλαστική με αφαίρεση περίσσιου δέρματος από τα βλέφαρα.

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική

Πρόκειται για μία νέα τεχνική κατά την οποία δεν αφαιρείται με νυστέρι η περίσσεια του δέρματος του άνω ή κάτω βλεφάρου. Είναι εντελώς αναίμακτη και χρησιμοποιείται μία συσκευή που αξιοποιεί την ενέργεια του πλάσματος (plasma light) ενδεικτικά αναφέρεται η συσκευή Plexr (ή Plexer). Με την μέθοδο αυτή επιτυγχάνουμε μικρή εξάχνωση της περίσσειας του δέρματος στο άνω και κάτω βλέφαρο με αποτέλεσμα συρρίκνωση στα σημεία χαλάρωσης και ορατή σύσφιξη στο άνω ή στο κάτω βλέφαρο. Δεν προκαλείται έγκαυμα ή νέκρωση στο δέρμα παρά μόνο μικρός ερεθισμός που υποχωρεί τις επόμενες ημέρες.

Λόγω του μη επεμβατικού της χαρακτήρα απαιτούνται 2-3 συνεδρίες για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος. Δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης και συσσώρευσης λίπους στο κάτω βλέφαρο όπου η κλασική βλεφαροπλαστική θα δώσει την οριστική λύση.

 • Αναίμακτη τεχνική με τη χρήση Plasma Light

 • Ανώδυνη, χωρίς εγκαύματα και ουλές

 • Προσφέρει ορατή σύσφιξη της επιδερμίδας

 • Μειώνει την περίσσεια του δέρματος

 • Άμεσα αποτελέσματα σε 2-3 συνεδρίες

 • Χαρίζει νεανικό, ξεκούραστο βλέμμα

Συχνές Ερωτήσεις