Χημικά Peeling

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Χημικά Peeling

Τι είναι η θεραπεία Χημικά Peeling

Ένας λόγος που τα χημικά peeling παραμένουν στις κορυφαίες επιλογές στο δερματολογικό ιατρείο είναι η εξαιρετική προσαρμοστικότητά τους. Ο έμπειρος δερματολόγος θα προτείνει το ιδανικό peeling για κάθε περίπτωση ώστε να βελτιώσει την όψη και την υφή της επιδερμίδας, να «σβήσει» σημάδια, πανάδες, ουλές ακμής και λεπτές ρυτίδες και να βγάλει στην επιφάνεια ένα πιο φωτεινό, λείο και σφριγηλό σας δέρμα!

Σήμερα, υπάρχει ένα χημικό peeling για κάθε ανάγκη του προσώπου σας, για κάθε εποχή του χρόνου και για κάθε budget! Ενημερωθείτε δωρεάν από τους ειδικούς μας για τη θεραπεία που σας ταιριάζει.

Χρόνος θεραπείας 5-10 λεπτά
Ορατά αποτελέσματα Ανάλογα το είδος του peeling, από άμεσα μέχρι 7 ημέρες μετά τη θεραπεία
Διάρκεια αποτελέσματος Έως 6 μήνες
Κόστος Από 82€ (τιμή συνεδρίας από πακέτο)
Καθαρισμός προσώπου + Χημικό πίλινγκ 89€
Τεχνική Μη επεμβατική
Ειδικότητα Αισθητικός, Δερματολόγος
Επίπεδο πόνου Ανώδυνα
Αναισθησία Χωρίς
Χρόνος αποθεραπείας Ανάλογα με το είδος του peeling
Ενημερωτικό ραντεβού Δωρεάν

Αποτελέσματα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ CDM TRANSFORMATIONS™

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Χημικό peeling

Τι είναι

Τα χημικά peeling είναι θεραπείες προσώπου που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα συστατικά για να προκαλέσουν ήπιο ή πιο βαθύ, πάντα ανώδυνο, ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα, φέρνοντας στην επιφάνεια το πιο φρέσκο, σφριγηλό και χωρίς σημάδια «καινούργιο» δέρμα. Πρόκειται για θεραπείες διαχρονικής αξίας για ανανέωση και λάμψη στο πρόσωπο, κατάλληλες για γυναίκες και άντρες, για κάθε δέρμα και για κάθε ηλικία.

Τα χημικά peeling μπορούν να εφαρμοστούν χρησιμοποιώντας διαφορετικά συστατικά, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε επιδερμίδας και με διαφορετικό αποτέλεσμα: υπάρχουν peeling που μπορούν να γίνουν ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δέρματα και κάθε εποχή του χρόνου και peeling πιο βαθιά, που προκαλούν πιο έντονο ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα, επιδιορθώνοντας αντίστοιχα πιο αποτελεσματικά λεπτές ρυτίδες, σημάδια, θαμπό δέρμα, ήπια χαλάρωση και φωτογήρανση.

 

Χημικό peeling.

Περιοχές εφαρμογής

Εφαρμογή χημικού peeling στο πρόσωπο.

Πρόσωπο

Το πέρασμα του χρόνου και η έκθεση στις περιβαλλοντικές συνθήκες (ήλιος, εναλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας) αφήνουν το δέρμα του προσώπου μας θαμπό και κουρασμένο, με σημάδια φωτογρήρανσης και λεπτές ρυτίδες. Η εφαρμογή του χημικού peeling στο πρόσωπο φέρνει στην επιφάνεια ένα νέο δέρμα, με λιγότερα εμφανή σημάδια, υγιές, λαμπερό και σφριγηλό.

Εφαρμογή χημικού peeling στο λαιμό και το ντεκολτέ.

Λαιμός & Ντεκολτέ

Το χημικό peeling είναι μία δοκιμασμένη θεραπεία, με εξαιρετικά αποτελέσματα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες όπως εκείνη τη λαιμού και του ντεκολτέ. Η έμπειρη δερματολόγος θα επιλέξει το peeling που είναι πιο κατάλληλο για εσάς ώστε να «σβήσει» δυσχρωμίες και μικρές γραμμές και να ξαναδώσει ελαστικότητα και λάμψη στην περιοχή.

Πανάδες, ουλές ακμής, δυσχρωμίες

Το χημικό peeling είναι η top choice θεραπεία των δερματολόγων για οποιοδήποτε σημείο στο  πρόσωπο ή το σώμα παρουσιάζει δυσχρωμίες και κηλίδες από τον ήλιο, υπερμελάγχρωση, σημάδια από ακμή και ουλές.

Μόνο του ή σε συνδυασμό με θεραπείες ανάπλασης της επιδερμίδας όπως η μεσοθεραπεία PRP, θα φέρει στην επιφάνεια το πιο λαμπερό και υγιές σας δέρμα!

Πλεονεκτήματα

 • Αφαιρεί την «κατεστραμένη» εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας

 • Κάνει το δέρμα πιο δεκτικό στην περιποίηση που του προσφέρουμε

 • Λειαίνει τις επιφανειακές ρυτίδες

 • Αντιμετωπίζει πανάδες και δυσχρωμίες

 • «Σβήνει» σημάδια και ουλές της ακμής

 • Χαρίζει λάμψη και ελαστικότητα

Χημικό peeling

Βήμα – βήμα

1ο Βήμα

Μετά τον επιμελή καθαρισμό του προσώπου σας από την αισθητικό, η ιατρός επιλέγει το είδος του peeling που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Η θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή συγκεκριμένων οξέων σε υγρή μορφή, τα οποία απλώνονται ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο για λίγα μόνο λεπτά, αφού η δράση τους είναι εξαιρετικά γρήγορη.

Σε αυτό το στάδιο αισθάνεστε ήπιο τσούξιμο, ανάλογο της δράσης του εκάστοτε χημικού διαλύματος, το οποίο υποχωρεί άμεσα με τη φάση της εξουδετέρωσης που ακολουθεί.

Θεραπεία με χημικό peeling από την δερματολόγο Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη.

2ο Βήμα

Η αισθητικός απομακρύνει το διάλυμα του peeling και εφαρμόζει καταπραϋντική και ενυδατική κρέμα στην επιδερμίδα σας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα παρατηρήσετε μικρή ή μεγαλύτερη απολέπιση του δέρματος, ανάλογα το είδος του χημικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε.

Για να δείτε πιο γρήγορα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της θεραπείας είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες περιποίησης του προσώπου που σας δίνει η ιατρός.

Συστατικά που χρησιμοποιούνται

Χρήσιμες πληροφορίες

Πριν από τη θεραπεία

Μετά από τη θεραπεία

Bonus tips

 • «Αντιστροφή» της γήρανσης

  Με την πάροδο του χρόνου η επιδερμίδα μας αντιμετωπίζει μια σειρά αλλαγών. Το δέρμα λεπταίνει και εμφανίζει ρυτίδες λόγω χαλάρωσης των μυών του προσώπου. Η γήρανση του δέρματος μπορεί να είναι φυσιολογική που έρχεται με τα χρόνια ή πρόωρη γήρανση που μπορεί να οφείλεται σε αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα και στρες. Κάποια χαρακτηριστικά σημάδια της γήρανσης στο δέρμα είναι οι στατικές ρυτίδες, η χαλάρωση, η λέπτυνση του δέρματος, οι πανάδες, οι κηλίδες, το μέλασμα και οι ευρυαγγείες. Σε όλα αυτά έχει να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα το χημικό peeling.

 • «Σβήσιμο» ουλών και σημαδιών

  Οι ουλές που δημιουργούνται από κάποιο τραύμα, από την ακμή ή ακόμα και από κάποια επέμβαση οδηγούν σε σημαντικές δυσμορφίες στην επιφάνεια του δέρματος. Ειδικά στις ουλές ακμής, το χημικό peeling  αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές θεραπείες και μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της υφής και τη λάμψη του δέρματος βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα του προσώπου.

 • Αποτελέσματα του χημικού peeling

  Το χημικό peeling είναι μία θεραπεία στην οποία χρησιμοποιείται ένα διάλυμα οξέος για να αφαιρέσει τα κατεστραμμένα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Είναι το πιο δημοφιλές peeling προσώπου, καθώς προσφέρει άμεσα ορατά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας γίνεται απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων του νεκρού δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα νέο στρώμα με βελτιωμένη υφή.

  Ουσιαστικά, μέσω της ελεγχόμενης βλάβης που προκαλείται, επιτυγχάνεται απελευθέρωση κυτοκινών, με αποτέλεσμα πάχυνση της επιδερμίδας, εναπόθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, αναδιοργάνωση των δομικών στοιχείων και αύξηση του κυτταρικού όγκου.

   

Οι τύποι των χημικών peelings

 • Επιφανειακό

  Δρα κυρίως επιδερμικά και αφαιρείται το επιφανειακό στρώμα του δέρματος. Είναι το πιο συνηθισμένο χημικό peeling και έχει αρκετά καλή απολεπιστική δράση. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των λεπτών ρυτίδων, των ξηρών περιοχών και της ακμής.

  Τα επιφανειακά peeling έχουν ασθενέστερη δράση και γίνονται περίπου μία φορά το μήνα. Για να είναι αποτελεσματικά και να διατηρηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να επαναλαμβάνονται για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης και να γίνεται η κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι.

 • Μεσαίου βάθους

  Διεισδύει μέχρι το άνω μέρος του χορίου και αφαιρούνται ταυτόχρονα τα επιφανειακά μαζί με κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται κυρίως στη θεραπεία των λεπτών ρυτίδων, των επιφανειακών ατελειών, καθώς επίσης και στα προβλήματα μελάγχρωσης.

  Για το μεσαίου βάθους και το βαθύ peeling υπάρχουν σοβαρές αντενδείξεις, όπως η εγκυμοσύνη, ο ενεργός έρπης, ή οι ανοιχτές πληγές, περιπτώσεις στις οποίες η εφαρμογή τους πρέπει να αποφεύγεται.

 • Βαθύ

  Φθάνει μέχρι τη βαθύτερη στιβάδα του χορίου, το δικτυωτό χόριο. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία έντονων ρυτίδων στο πρόσωπο, καθώς επίσης και για την καταπολέμηση ρυτίδων, κηλίδων και ουλών ακμής.

  Αντιθέτως, τα βαθύτερα peeling, είναι αρκετά ισχυρά και για αυτό συνιστάται να γίνονται πολύ πιο αραιά, καθώς απαιτούν περισσότερο χρόνο επούλωσης. Η ποσότητα του δέρματος που θα απολεπισθεί εξαρτάται από τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματος και κατ’ επέκταση από τον τύπο διαλύματος που χρησιμοποιείται.

Συχνές Ερωτήσεις