Ανδρογενετική Αλωπεκία

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ανδρογενετική Αλωπεκία, Αίτια, Συμπτώματα και Θεραπείες

Τι είναι η Ανδρογενετική Αλωπεκία

Η ανδρογενετική αλωπεκία, επίσης γνωστή ως ανδρικού τύπου αλωπεκία, είναι ο πιο συχνός τύπος τριχόπτωσης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισοί άντρες στην ηλικία των 50 ετών θα έχουν κάποια μορφής αλωπεκία ανδρογενετική.

Πρόκειται για μια μορφή αλωπεκίας που προκύπτει από έναν συνδυασμό γενετικών και ορμονικών παραγόντων που προκαλούν συρρίκνωση των τριχοθυλακίων, συντόμευση του κύκλου ζωής της τρίχας και παραγωγή αδύναμων και λεπτότερων μαλλιών.

 • Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, μινοξιδίλη και αντιανδρογόνα είναι οι 3 βασικές θεραπείες για τους άντρες

 • Στις γυναίκες τα αντιανδρογόνα προτείνονται μόνο μετά την εμμηνόπαυση

 • Η μινοξιδίλη χορηγείται ως τοπικό διάλυμα, ενέσιμη μεσοθεραπεία ή σε χάπι

 • Η ντουταστερίδη (αντιανδρογόνο) χορηγείται ενέσιμα ή σε μορφή τζελ

 • Σε περίπου 3 μήνες αποτελέσματα της θεραπείας αρχίζουν να γίνονται εμφανή

 • Όταν η αραίωση είναι μεγάλη και υπάρχουν κενά στην τριχοφυία η λύση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Ανδρογενετική αλωπεκία

Τα χαρακτηριστικά της σε άντρες και γυναίκες

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι μια μορφή τριχόπτωσης που αναπτύσσεται προοδευτικά. Παρότι μπορεί να αφορά και τα δύο φύλα, στους άντρες είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε εκτεταμένη φαλάκρα ενώ αυτό συμβαίνει σπάνια στις γυναίκες.

Στους άνδρες, η ανδρογενετική αλωπεκία ξεκινά αραίωση του hair line, της μετωπιαίας γραμμής των μαλλιών σε σχήμα “Μ”, και των κροτάφων, με την τριχόπτωση να εξαπλώνεται σταδιακά σε όλο το κεφάλι, εξαιρουμένων των βρεγματικών και ινιακών περιοχών.

Στις γυναίκες, η πάθηση συχνά προκαλεί αραίωση των μαλλιών σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, ιδίως στην κορυφή, ενώ δεν υποχωρεί η γραμμή των μαλλιών δεν υποχωρεί.

Αν η μοναδική οριστική θεραπεία για την ανδρογενετική αλωπεκία είναι η μεταμόσχευση μαλλιών, υπάρχουν πολλές συντηρητικές θεραπείες που μπορούν να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν την τριχόπτωση και να ενισχύσουν την τριχοφυΐα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ανδρογενετική αλωπεκία


Αναζητήστε έγκαιρα ιατρική συμβουλή

Ανεξάρτητα από το φύλο, τα συμπτώματα της ανδρογενετικής αλωπεκίας συνήθως εξελίσσονται αργά και μπορεί να συνοδεύονται από κνησμό ή αίσθημα καύσου στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν οφείλεται κάθε τριχόπτωση σε ανδρογενετική αλωπεκία και ότι άλλες ιατρικές καταστάσεις ή παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ζητήσετε αξιολόγηση από εξειδικευμένο στην τριχόπτωση ιατρό για να προσδιορίσετε την υποκείμενη αιτία της τριχόπτωσης και τις κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές.

Συμπτώματα στους άντρες

Στους άνδρες, το πρώτο σημάδι της ανδρογενετικής αλωπεκίας είναι συχνά η υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών που με αργό ρυθμό εξελίσσεται σε ένα πεταλοειδές μοτίβο τριχόπτωσης στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό το μοτίβο προκαλείται από τη συρρίκνωση των θυλάκων των τριχών, με αποτέλεσμα την τριχόπτωση.

Οι άνδρες μπορεί επίσης να παρουσιάσουν αραίωση των μαλλιών στην κορυφή, η οποία τελικά θα συγχωνευτεί με την υποχωρούσα εμπρόσθια γραμμή των μαλλιών, με αποτέλεσμα την επέκταση της αλωπεκίας.

Συμπτώματα στις γυναίκες

Στις γυναίκες, η ανδρογενετική αλωπεκία προκαλεί συνήθως διάχυτη αραίωση των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία είναι πιο αισθητή στην κορυφή της κεφαλής. Σε αντίθεση με τους άνδρες, η τριχόπτωση στις γυναίκες δεν οδηγεί συνήθως σε ολική αλωπεκία, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε διεύρυνση της χωρίστρας ή σε ορατή αραίωση μαλλιών όταν αυτά τραβιούνται προς τα πίσω. Οι γυναίκες μπορεί επίσης να παρατηρήσουν αυξημένη απόπτωση μαλλιών κατά το λούσιμο ή το βούρτσισμα.

Θεραπευτικές επιλογές – Αποτελεσματικότητα

Πριν αποφασίσετε

 • Κάνετε έρευνα πριν καταλήξετε στη θεραπεία και την κλινική

  Οι περισσότερες θεραπείες αποτελούν πολύ καλές επιλογές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν λειτουργούν όλες οι θεραπείες για όλους και ότι ορισμένοι μπορεί να εμφανίσουν παρενέργειες. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στην τριχόπτωση ιατρό για να καθορίσετε ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας που θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για εσάς.

   

 • Γιατί να επικοινωνήσετε μαζί μας

  Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει άνδρες και γυναίκες με την πάροδο του χρόνου. Η νόσος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία. Επικοινωνήστε μαζί μας μόλις παρατηρήσετε σημάδια της νόσου, ειδικά εάν σας προκαλεί άγχος ή κατάθλιψη. Υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα και θεραπείες που μπορούν να την σταματήσουν ή να την αναστρέψουν, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται.

Πώς γίνεται η διάγνωση της τριχόπτωσης