Υπεριδρωσία

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Θεραπεία Υπεριδρωσίας

Οι καλύτερες θεραπείες για Υπεριδρωσία

Υγρά «μισοφέγγαρα» στην περιοχή της μασχάλης με το που μπαίνετε στο γραφείο το πρωί… Ένα ιδρωμένο χέρι που θα τείνετε για χειραψία ή πέλματα που θα γλιστράνε στα παπούτσια από τον ιδρώτα… Σταγόνες ιδρώτα στο μέτωπο και το άνω χείλος σας χωρίς εμφανή λόγο… Είναι όλες τους καταστάσεις που θα θέλατε να αφήσετε πίσω σας. Πλέον, μπορείτε να το κάνετε με τις σύγχρονες, ανώδυνες και αποτελεσματικές θεραπείες για υπεριδρωσία. Ανάλογα με τις ανάγκες σας ο γιατρός θα σας προτείνει botox ή SmartLipo για υπεριδρωσία.

 • Εύκολη και ανώδυνη θεραπεία

 • Το botox προσφέρει έως και 95% αποτελεσματική αντιμετώπιση

 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και βελτίωση της ποιότητας ζωής

 • Μετά από επανειλημμένες εφαρμογές Botox το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί για έως και 12 μήνες

 • Χωρίς χρόνο αποθεραπείας

 • Η θεραπεία με SmartLipo μπορεί να δώσει οριστικό αποτέλεσμα

Χρόνος θεραπείας Περίπου 20 λεπτά
Ορατά αποτελέσματα Σε 15 ημέρες
Διάρκεια αποτελέσματος Έως 6 μήνες
Κόστος Ενδεικτική τιμή από 350€
Τεχνική Ενέσιμη, μη επεμβατική θεραπεία
Ειδικότητα ιατρού Δερματολόγος, Πλαστικός χειρουργός
Επίπεδο πόνου Άριστα ανεκτό
Αναισθησία Αναισθητική κρέμα
Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
Ενημερωτικό ραντεβού Δωρεάν

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Υπεριδρωσία

Τι είναι

H εφίδρωση, ή ιδρώτας όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε στην καθημερινότητά μας, είναι ο φυσικός τρόπος ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματός μας, όταν αυτό εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, σε συνθήκες άγχους, φόβου ή θυμού και κατά τη σωματική άσκηση. Όταν όμως η συχνότητα και η ποσότητα του ιδρώτα που παράγεται από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες είναι μεγαλύτερη του φυσιολογικού που απαιτείται για τη θερμορρύθμιση και τέτοια ώστε να έχει ψυχολογικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του ατόμου, τότε μιλάμε για το φαινόμενο της υπεριδρωσίας.

Η υπερβολική εφίδρωση χαρακτηρίζεται ως παθολογική όταν δεν σχετίζεται με ζέστη, άσκηση ή συναισθηματική φόρτιση. Εντοπίζεται στις μασχάλες, τις παλάμες και τα πέλματα, ενώ λιγότερο συχνά μπορεί να αφορά το επάνω χείλος ή/και το μέτωπο.

Θεραπεία υπεριδρωσίας.

Περιοχές εφαρμογής

Αντιμετώπιση υπεριδρωσίας στις μασχάλες με ενέσεις Botox.

Μασχάλες

Ο υπερβολικός ιδρώτας στην περιοχή της μασχάλης είναι ένα κοινό πρόβλημα που εντείνεται σε στιγμές στρες, έντασης και με την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Εκτός από την πιθανή κακοσμία, τα σημάδια του ιδρώτα στα ρούχα φέρνουν συχνά τους πάσχοντες σε αμηχανία στις κοινωνικές και επαγγελματικές τους επαφές.

Η μασχαλιαία υπεριδρωσία αντιμετωπίζεται με ενέσεις νευροτοξίνης ή με laser Smartlipo. Σε κάθε περίπτωση η θεραπεία είναι αποτελεσματική και ανώδυνη καθώς εκτελείται με τοπική αναισθησία. Η βασική διαφορά είναι ότι με τις ενέσεις botox το αποτέλεσμα εξασθενεί μετά από μερικούς μήνες και χρειάζεται επανάληψη ενώ με το laser Smartlipo δίνεται οριστική θεραπεία.

Αντιμετώπιση υπεριδρωσίας στις παλάμες με ενέσεις Botox.

Παλάμες

Το βασικό σύμπτωμα του υπερβολικού ιδρώτα στις παλάμες είναι το υγρό και κολλώδες δέρμα που εκτός από αμηχανία στις κοινωνικές και επαγγελματικές επαφές μπορεί να προκαλέσει πρακτικά προβλήματα όπως δυσκολία λεπτών χειρισμών αντικειμένων ή πτώσης αντικειμένων από τα χέρια.

Οι ενέσεις botox στις παλάμες για τον ιδρώτα είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές, εύκολες και ανώδυνες λύσεις γι’ αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

Άλλα σημεία εφαρμογής

 • Πέλματα

  Πιθανή κακοσμία, πρόσφορο έδαφος για συχνές μυκητιάσεις στα πόδια ακόμη και συχνά ατυχήματα λόγω του «γλιστρήματος» του πέλματος μέσα στα παπούτσια είναι οι βασικές συνέπειες της υπεριδρωσίας στα πέλματα.

  Οι ενέσεις botox στα πέλματα για τον ιδρώτα είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές, εύκολες και ανώδυνες λύσεις γι’ αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

 • Μέτωπο & Άνω χείλος

  Παρουσιάζεται σε ένα ποσοστό ανθρώπων με υπεριδρωσία και μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα κοινωνικοποίησης, ακόμη και κατάθλιψης.

  Οι ενέσεις botox αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του πάσχοντα.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με Botox

Βήμα – βήμα

1ο Βήμα

Αφού έχει προηγηθεί το τεστ που αξιολογεί το πρόβλημα και το βαθμό της υπεριδρωσίας στις μασχάλες, τα πέλματα, τις παλάμες ή το πρόσωπο, η περιοχή καθαρίζεται προσεκτικά και εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική αλοιφή προκειμένου να καταστεί όσο το δυνατόν ανώδυνη η θεραπεία.

Χρησιμοποιώντας ένα λευκό μολύβι, η ιατρός χωρίζει την περιοχή σε ζώνες εφαρμογής της θεραπείας. Κατόπιν, με μια λεπτή βελόνα κάνει εγχύσεις στην περιοχή σε αποστάσεις 1-2 εκ.

2ο Βήμα

Τα τσιμπήματα στις περιοχές θεραπείας της υπεριδρωσίας συνήθως γίνονται περισσότερο αντιληπτά συγκριτικά με τις περιοχές του προσώπου, καθώς στις μασχάλες, τα πέλματα και τις παλάμες υπάρχουν περισσότερες νευρικές απολήξεις. Ωστόσο, η θεραπεία είναι καλά ανεκτή και ουσιαστικά ανώδυνη.

Με την ολοκλήρωση της θεραπείας και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα διαπιστώνετε σταδιακά μείωση της εφίδρωσης στις περιοχές θεραπείας.

 

Μασχαλιαία υπεριδρωσία Θεραπεία SmartLipo

Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη, γρήγορη και οριστική μέθοδο θεραπείας υπεριδρωσίας, πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε το τελευταίας γενιάς υποδερματικό laser ND-Yag μήκους κύματος 1064nm που στοχεύει στη μόνιμη καταστροφή των ιδρωτοποιών αδένων.

Με το Laser SmartLipo επιτυγχάνεται η στόχευση μόνο στους ιδρωτοποιούς αδένες χωρίς να επηρεάζονται άλλες δομές και τμήματα του δέρματος. Η μέθοδος εφαρμόζεται αποκλειστικά για την αντιμετώπιση της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας, ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας των άκρων.

 • Είναι η μόνη θεραπεία με μόνιμο αποτέλεσμα, με επιτυχία έως και 85%

 • Είναι απόλυτα ασφαλής καθώς γίνεται υπό τοπική αναισθησία σε συνθήκες ιατρείου

 • Η θεραπεία δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας

 • Αποτελεί μία πρακτικά ανώδυνη, αναίμακτη και ελάχιστα επεμβατική διαδικασία

 • Για την ολοκλήρωση της θεραπείας μπορεί να απαιτηθούν 1 έως 2 συνεδρίες, διάρκειας 40 λεπτών

 • Εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής για πάντα

Θεραπεία υπεριδρωσίας με SmartLipo

Η διαδικασία

Αφού έχει προηγηθεί το τεστ που αξιολογεί το πρόβλημα και το βαθμό της υπεριδρωσίας στις μασχάλες η ιατρός θα προχωρήσει στην εφαρμογή της θεραπείας. Η περιοχή καθαρίζεται διεξοδικά και εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα ώστε η εφαρμογή να είναι ανώδυνη.

Η ιατρός ρυθμίζει το Laser SmartLipo (laser ND-Yag) και ξεκινά η θεραπεία κατά την οποία η οπτική ίνα του λέιζερ εισέρχεται κάτω από την επιδερμίδα. Εκεί, το ειδικό μήκος κύματος του Laser Smartlipo απορροφάται επιλεκτικά από τον υποδόριο ιστό της μασχάλης, αδρανοποιώντας τους ιδρωτοποιούς αδένες της μασχάλης χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς. Με την ολοκλήρωση τη θεραπείας, η περιοχή καθαρίζεται και η ιατρός δίνει οδηγίες για τις επόμενες ημέρες.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πριν από τη θεραπεία

Μετά τη θεραπεία

Bonus tips

 • Πιθανές επιπτώσεις

  Εκτός από την αμηχανία στις επαγγελματικές και κοινωνικές επαφές εξαιτίας του έντονου ιδρώτα, η υπεριδρωσία σχετίζεται με συχνές μυκητιάσεις στα πέλματα, κνησμός και δερματικά εξανθήματα στις μασχάλες. Επιπλέον, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος δερματολογικών ασθενειών όπως ψωρίαση, έκζεμα και ατοπική δερματίτιδα.

 • Διάγνωση

  Για τη σωστή διάγνωση απαιτείται χαρτογράφηση της περιοχής με το test αμύλου-ιωδίου (Minor test). Ο γιατρός θα εφαρμόσει στην περιοχή ένα διάλυμα ιωδίου και από πάνω άμυλο σε μορφή λεπτής σκόνης, σαν πούδρα. Μετά από λίγα λεπτά, οι περιοχές με υπερβολική εφίδρωση εμφανίζουν ένα σκούρο ιώδες έως και μαύρο χρώμα. Ο γιατρός αξιολογεί αρχικά οπτικά την κατάσταση και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα ειδικό απορροφητικό χαρτί στην περιοχή.

 • Ασφαλής θεραπεία

  Η θεραπεία της υπεριδρωσίας με botox είναι η πιο συχνή επιλογή καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι άμεσο, γίνεται ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια, ενώ προκαλεί πλήρη ύφεση της εφίδρωσης, σε ποσοστό που αγγίζει το 95%. Αντίστοιχα, η θεραπεία με SmartLipo στην μασχάλη είναι η μόνη που δίνει οριστική θεραπεία σε ποσοστό που φτάνει το 85%.

Συχνές Ερωτήσεις