Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ιατρούς της ειδικότητάς της σε όλον τον κόσμο. Η σταθερή συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και όπου παρουσιάζει τις μελέτες της, της έχει εξασφαλίσει δικαίως την πρωτοκαθεδρία στις καινοτόμες θεραπείες Αισθητικής Ιατρικής προσώπου και σώματος.

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα συμμετέχει σταθερά σε HandsOn Workshops ως μία από τις ελάχιστες εκπαιδεύτριες νεότερων Δερματολόγων και Πλαστικών Χειρουργών στη χώρα μας πάνω στις τεχνικές εφαρμογής και τα καινοτόμα υλικά στην Αισθητική Ιατρική.

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έλαβε το πτυχίο της με βαθμό “Άριστα”. Εργάστηκε επί σειρά ετών στα τμήματα Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας στο μεγαλύτερο Δερματολογικό Νοσοκομείο της Ελλάδας, το Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων Αθήνας «Α. Συγγρός», όπου κατείχε επί σειρά ετών θέση επιστημονικού συνεργάτη στο Τμήμα «Peeling – Υπεριδρωσίας» και το Τμήμα Ψωρίασης, ως ειδικευμένη δερματολόγος-αφροδισιολόγος.

Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στην Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital, Denver Colorado των ΗΠΑ. Θεωρείται σήμερα μία από τους σημαντικότερους ειδικούς των αισθητικών εφαρμογών Laser στην Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό χώρο. Συγκαταλέγεται μεταξύ των ιδρυτών του ιατρικού ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group, όπου εκτελεί χρέη Επιστημονικής Διευθύντριας του τμήματος Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας και εφαρμογών Laser.

Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, ως αρμόδια ειδικός δερματολόγος για τις συντηρητικές θεραπείες της τριχόπτωσης.

Είναι άριστη γνώστης της Δερματικής Ογκολογίας και των μεθόδων Δερματοσκόπησης και Χαρτογράφησης σπίλων, με μετεκπαίδευση που έλαβε χώρα στο τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Graz της Αυστρίας.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα

Η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα: «Ανοσοϊστοχημική μελέτη της αγγειογένεσης και της λεμφαγγειογένεσης στο βασικοκυτταρικό και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος καθώς και σε προκαρκινωματώδεις δερματικές αλλοιώσεις. Συσχέτιση με κλινικές παραμέτρους.»

Έχει επίσης συμμετάσχει ως «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην ψωρίαση και άλλα δερματολογικά νοσήματα.

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει κληθεί να συμμετάσχει ως ομιλήτρια και συντονίστρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια, πάνω σε διάφορα θέματα της Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε έντυπα του ημερήσιου τύπου και πολλά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως καλεσμένη σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές ιατρικού ενδιαφέροντος.

Κατά την διάρκεια της ειδίκευσής της, αλλά και μετά από αυτήν έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία για την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών της σε συνέδρια και το 2009 της χορηγήθηκε ειδική υποτροφία στη μνήμη του καθηγητού Ι. Δ. Στρατηγού από την Γ΄ κλινική του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός».

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων – Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ). Είναι παντρεμένη και μητέρα 3 παιδιών.

Πολυάριθμες συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια

Η Δρ. Τσιατούρα συμμετέχει ενεργά και εμπλουτίζει με τις επιστημονικές της έρευνες τη γνώση που παρουσιάζεται σε σημαντικά διεθνή συνέδρια. Από το 2012 που άνοιξε την πρώτη κλινική στην Αθήνα, δίνει σταθερά το παρόν στο επιστημονικό γίγνεσθαι εκπροσωπώντας επάξια την ιατρική κοινότητα της χώρας μας.

Από το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρικής Αισθητικής & Αντιγήρανσης – AMWC στο Μονακό το και Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής – IMCAS στο Παρίσι μέχρι Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) στη Μαδρίτη το 2019 και από το Παγκόσμιο Συνέδριο της Face Aesthetic Dermatologists Society το 2023 στη Γκόα της Ινδίας στο  Συνέδριο Επίλεκτων Μελών της Δερματολογίας (Starwarts of Dermatology Congress –  SODC) το 2024 στη Μουμπάι, η Δρ. Τσιατούρα δεν σταματά να ενημερώνεται, να ενημερώνει και να καθοδηγεί τις εξελίξεις στον τομέα της.

Οι παραπάνω αποτελούν μόνο ενδεικτικές αναφορές της παρουσίας της Δρ. Τσιατούρα σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και workshops ανά τον κόσμο.

  • Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital, Denver, Colorado, USA.
  • Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Graz, Αυστρία.
  • Τμήμα Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
  • Διετέλεσε ως Δερματολόγος – επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα «Peeling – Υπεριδρωσίας» και στο Τμήμα Ψωρίασης στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων Αθήνας «Α. Συγγρός»

Συνέδρια