Εκπαιδευτική δράση: Συμβουλές ηλιοπροστασίας σε παιδιά

Εκπαιδευτική δράση CDM: Παιδιά και καλοκαίρι – συμβουλές ηλιοπροστασίας

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα και η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη ενημέρωσαν για τους «κανόνες» ασφαλούς έκθεσης στον ήλιο το καλοκαίρι τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς του Νηπιακού Κέντρου Μπωντέν.

Η προστασία από τον ήλιο ήταν η αφορμή για μία ξεχωριστή δράση της Cosmetic Derma Medicine. Ανταποκρινόμενες με χαρά στην πρόσκληση του Νηπιακού Κέντρου Μπωντέν για ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την ηλιοπροστασία, η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια του Cosmetic Derma Medicine Medical Group και η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια του Cosmetic Derma Medicine Medical Group και Επιστημονική Υπεύθυνη της Κλινικής CDM Κηφισιάς, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 22 Μαΐου τον παιδικό σταθμό και μίλησαν στα παιδιά για το πώς θα απολαύσουν τον ήλιο και τις καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια.

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα για τους επιστήμονες είναι η απλοποίηση της ιατρικής πληροφορίας. Πόσο μάλλον όταν η πληροφορία αυτή απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 6 ετών, όπως το ενθουσιώδες «κοινό» των ιατρών της CDM! Ωστόσο, τόσο η Δρ. Τσιατούρα όσο και η Δρ. Μάμαλη κατάφεραν να κερδίσουν την προσοχή και των πιο μικρών παιδιών, να μιλήσουν με υπομονή και πολλή διάθεση μαζί τους, να τα ενημερώσουν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ερωταπαντήσεις για το πόσο σημαντικό είναι να προστατευόμαστε αποτελεσματικά από τον ήλιο το καλοκαίρι, αλλά και όλον τον χρόνο.

Η τακτική εφαρμογή του αντηλιακού στο πρόσωπο και το σώμα, η σωστή ποσότητα και η επανάληψη στην παραλία, το παιχνίδι στη σκιά, η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αλλά και η σημασία της ενυδάτωσης κυριάρχησαν σε αυτή την ξεχωριστή και πολύ «ζωντανή» συζήτηση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, που οι ιατροί της CDM σπεύδουν να προσφέρουν την επιστημονική τους γνώση σε παιδιά και ενήλικες, ασκώντας με σεβασμό και προσήλωση το λειτούργημα της Ιατρικής.