Γιατί πρέπει να σκεφτείτε την αποτρίχωση με laser πριν από το καλοκαίρι

Γιατί πρέπει να σκεφτείτε την αποτρίχωση με laser πριν από το καλοκαίρι

Ας δούμε την πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καλύπτουμε το σώμα μας με μακριά παντελόνια και χοντρά πουλόβερ, οπότε δεν έχουμε την ίδια ανάγκη να προχωρήσουμε σε αφαίρεση των τριχών και αποτρίχωση με διάφορες μεθόδους.

Όμως, με τον ερχομό της άνοιξης, καταφεύγουμε μανιωδώς στην αποτρίχωση με ξύρισμα και άλλους τρόπους για να ετοιμαστούμε να φορέσουμε πιο ελαφριά φορέματα και σορτσάκια. Και καθώς η εποχή των μαγιό πλησιάζει γρήγορα, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αποτρίχωσης για μερικές ακόμη περιοχές του σώματος.

Το ξύρισμα και η αποτρίχωση με κερί μπορεί να είναι εξαιρετικές επιλογές για κάποιους, όμως άλλοι τα βρίσκουν χρονοβόρα ή ακόμη και επώδυνα. Για εκείνους που δε θέλουν να ξοδεύουν χρόνο ίσως και σε καθημερινή βάση για αποτρίχωση, τότε η ιδανική λύση είναι η αποτρίχωση με laser. Και η ιδανική περίοδος για αυτό, είναι πριν αρχίσει το καλοκαίρι, έτσι ώστε να έχουμε δει τα πρώτα αποτελέσματα προτού βγούμε στην παραλία. Η Κλινική Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής Cosmetic Derma Medicine είναι μια αξιόπιστη επιλογή για θεραπείες αντιμετώπισης της έντονης τριχοφυΐας με laser.

Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Κλινικής Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής Cosmetic Derma Medicine μας δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την αποτρίχωση με laser.

Αποτρίχωση με laser ή με άλλες μεθόδους;

Οι κλασικές μέθοδοι αντιμετώπισης της επίμονης τριχοφυΐας με ξυράφι ή κερί είναι προσωρινές. Οι τρίχες θα ξαναφυτρώσουν, ενώ μερικές φορές θα αισθάνεστε ερεθισμό και φαγούρα όταν μεγαλώνουν. Μπορεί επίσης να υποφέρετε από επώδυνες τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα και να εμφανίσετε θυλακίτιδα. Επίσης, στην περίπτωση αυτών των μεθόδων αποτρίχωσης, η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά για το υπόλοιπο της ζωής σας, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γι’ αυτό, εάν επιθυμείτε να απαλλαγείτε μόνιμα από τις τρίχες, η αποτρίχωση με laser αποτελεί την ιδανική λύση. Στην Cosmetic Derma Medicine μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το κάνετε.

Ποιοι είναι κατάλληλοι για αποτρίχωση με laser;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για την αποτρίχωση με laser είναι άτομα με πιο σκούρες τρίχες και πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα, επειδή το laser έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει τη μελανίνη των τριχών. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι σκούρες τρίχες έχουν περισσότερη μελανίνη από τις ανοιχτόχρωμες, οπότε το laser μπορεί να τις στοχεύσει πολύ πιο εύκολα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι σκούρες τρίχες έρχονται σε αντίθεση με το ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Αυτή είναι μια αλήθεια, αλλά αλήθεια είναι επίσης ότι μια Κλινική όπως η Cosmetic Derma Medicine, χάρη στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της σε διαφορετικά μηχανήματα με τεχνολογία αιχμής, όπως το laser alexandrite ή το ND-YAG, καθώς και την εξειδίκευση του προσωπικού της μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος και τριχοφυΐας.

Επισκεφθείτε μας στην Κλινική μας για μια εντελώς δωρεάν ενημέρωση για να μάθετε εάν αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη για εσάς, ανάλογα με το χρώμα δέρματος και τρίχας που έχετε.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με laser;

 1. Σύντομες σε διάρκεια συνεδρίες
  Η αποτρίχωση με laser είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε οριστικά από τις ανεπιθύμητες τρίχες.Απαιτούνται περισσότερες από μια συνεδρίες, αλλά οι περισσότερες διαρκούν μόνο λίγα λεπτά. Όσο μικρότερη είναι η περιοχή θεραπείας, τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστείτε.
 2. Είναι λιγότερο επώδυνο από άλλες μεθόδους αποτρίχωσης
  Η αποτρίχωση με laser είναι πολύ λιγότερο επώδυνη από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Πολλοί άνθρωποι το εξισώνουν με την αίσθηση ενός ελαφριού τσιμπήματος ή ενός χτυπήματος με ένα λαστιχάκι στο δέρμα.Ανάλογα με την αντοχή σας στον πόνο, μπορεί να σας φανεί ελαφρώς άβολο, αλλά οι συνεδρίες είναι τόσο σύντομες που οι περισσότεροι ασθενείς χαρακτηρίζουν την αποτρίχωση με laser ως μία πολύ καλά ανεκτή διαδικασία.
 3. Είναι απόλυτα ασφαλής και ακριβής διαδικασία
  Η τεχνολογία laser είναι απίστευτα ακριβής, καθιστώντας την αποτρίχωση με laser ιδανική για άτομα που θέλουν να στοχεύσουν και να αφαιρέσουν τρίχες ακόμη και από μία πολύ μικρή περιοχή, όπως είναι το μουστάκι, τα φρύδια, το άνω χείλος, η μύτη και η γραμμή του μπικίνι.
 4. Μπορεί να αφαιρέσει τρίχες από οποιοδήποτε μέρος του σώματος
  Με εξαίρεση τις βλεφαρίδες, η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.Είναι ιδανικό για την περιοχή της πλάτης και του μπικίνι, που μπορεί να είναι δύσκολο να προσεγγιστεί με ξυράφια και μπορεί να είναι επίσης εξαιρετικά επώδυνη με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το κερί.
 5. Αποτρέπει την ανάπτυξη τριχών
  Το ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί και άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη τριχοφυΐα. Εάν είστε επιρρεπείς σε τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, η αποτρίχωση με laser είναι μια εξαιρετική επιλογή.Αφαιρώντας την τρίχα από τη ρίζα, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για εκείνες τις ενοχλητικές τρίχες που ξαναβγαίνουν ή γυρίζουν προς τα μέσα στο σώμα, προκαλώντας ενοχλητικά σπυράκια και θυλακίτιδα.
 6. Είναι μια μακροπρόθεσμη λύση
  Η αποτρίχωση με laser είναι η ιδανική λύση για όσους επιθυμούν μόνιμα αποτελέσματα με διάρκεια. Μετά το πέρας των απαιτούμενων συνεδριών, ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να χρειαστείτε μια συντήρηση του αποτελέσματος λίγους μήνες ή χρόνια αργότερα, ωστόσο παραμένει η καλύτερη μακροπρόθεσμη διαθέσιμη λύση. Η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας γίνεται ήδη ορατή από τις πρώτες συνεδρίες.Μάλιστα, αποτελεί και μία οικονομική λύση μακροπρόθεσμα. Κατά τη διάρκεια σας ζωής σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες ευρώ, καθώς δεν θα χρειαστείτε σε μηνιαία βάση κεριά ή ξυράφια.

Πότε πρέπει να ξεκινήσω την αποτρίχωση με laser;

Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο καλοκαίρι, οπότε η ώρα να ξεκινήσετε τη θεραπεία αποτρίχωσης με laser είναι τώρα.

Η αποτρίχωση με laser απαιτεί πολλαπλές θεραπείες ανάλογα με τον τύπο δέρματος και το χρώμα των τριχών. Ξεκινώντας σήμερα σημαίνει ότι θα μπορούσατε να δείτε μείωση των ανεπιθύμητων τριχών πριν την κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν.

Απαλλαχθείτε από τις τρίχες

Εάν έχετε βαρεθεί με το τσιμπιδάκι, να ξοδεύετε χρήματα σε ακριβά ξυραφάκια και να κάνετε ραντεβού για αποτρίχωση, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τη θεραπεία με laser. Παρενέργειες από την αποτρίχωση με laser παρατηρούνται σπάνια, και ακόμη κι αν εμφανιστούν, αντιμετωπίζονται εύκολα και γρήγορα. Όταν το μέγεθος της περιοχής είναι μικρό, οι συνεδρίες θεραπείας διαρκούν μόνο λίγα λεπτά.

Η αποτρίχωση με laser είναι ασφαλής, αποτελεσματική και έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Υγείας (FDA).

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα. Η αποτρίχωση με laser είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχετε μόνιμη αφαίρεση των τριχών.

Το κόστος

Το κόστος διαφέρει ανάλογα με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, το μέγεθος της περιοχής, τον αριθμό συνεδριών που απαιτείται (συνήθως 6 – 8 επισκέψεις), το φύλο και άλλους παράγοντες.

Στην πρώτη σας επίσκεψη ρωτήστε μας για τις ευκολίες πληρωμής που σας προσφέρουμε.

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με αυτήν τη θεραπεία ή εάν θέλετε να προγραμματίσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας.