Λέιζερ αποτρίχωση: Σύγκριση διοδικών με laser Alexandrite

Λέιζερ αποτρίχωση: Σύγκριση διοδικών με laser Alexandrite

Διοδικό λέιζερ ή Αλεξανδρίτη; Εδώ θα βρείτε την απάντηση. Παραθέτουμε παρακάτω αξιόπιστες πληροφορίες βασισμένες σε επιστημονικές έρευνες και μελέτες που έγιναν και οι οποίες θα σας εξοικονομήσουν χρήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ – Είναι πολύ πιο σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη Κλινική που το ιατρικό προσωπικό της διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία. Τα αποτελέσματα laser εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία του χειριστή. Αυτή η εμπειρία περιλαμβάνει την επιλογή της βέλτιστης ρύθμισης στο λέιζερ που χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση.

«Στην Κλινική μας, έχοντας υλοποιήσει δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές laser διαθέτουμε την τεχνογνωσία να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες του ασθενούς και με σεβασμό να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Γι’ αυτό και έχουμε καθιερωθεί εδώ και χρόνια στον τομέα των laser. Επομένως, η αξιοπιστία του χειριστή παρόχου της υπηρεσίας έχει ιδιαίτερο βάρος σε αυτή τη συζήτηση.» αναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

Κωνσταντίνα Μάμαλη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια CDM Medical Group & Επιστημονική Υπεύθυνη CDM Κηφισιάς
Προφίλ ιατρού
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

Λέιζερ αποτρίχωσης: Σύγκριση διοδικών με laser Alexandrite

Επιλογή Κλινικής

Στην πραγματικότητα η επιλογή της Κλινικής είναι πολύ πιο σημαντική από την επιλογή του διοδικού ή του λέιζερ Alexandrite.

Στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε πολλά διαφορετικά μηχανήματα λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας, αλλά κάθε λέιζερ προορίζεται για άλλο σκοπό και διαφορετικό σχέδιο θεραπείας. Συστήνουμε το λέιζερ Alexandrite για την αποτρίχωση, αλλά χρησιμοποιούμε επίσης το laser ND:YAG σε ασθενείς με αρκετά πιο σκούρο δέρμα για να αποφευχθούν εγκαύματα και επιπλοκές. Ας δούμε λοιπόν ποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους laser που χρησιμοποιούνται στην αποτρίχωση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τα παρακάτω στοιχεία προκύπτουν από επιστημονικές έρευνες που για ευνόητους λόγους έγιναν αποκλειστικά σε μεγάλες ιατρικές δερματολογικές κλινικές στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη και όχι σε άλλου είδους παρόχους όπως ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα ομορφιάς (beauty salons), κομμωτήρια, υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού και άλλα. Καμία κλινική μελέτη δεν επέκτεινε τους χρόνους παρακολούθησης πέρα ​​των δυο ετών και μόνο τρεις ελεγχόμενες δοκιμές είχαν παρακολούθηση πέραν του ενός έτους.

Κλείσε ραντεβού

Λέιζερ αποτρίχωσης: Σύγκριση διοδικών με laser Alexandrite

Ποια είναι η διαφορά;

Παρόλο που τα διοδικά μπορούν να θεραπεύσουν ασθενείς με ελαφρώς πιο σκουρόχρωμο δέρμα, τα λέιζερ Αλεξανδρίτη τείνουν να έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ας ξεκινήσουμε με τον πόνο στην αποτρίχωσης με λέιζερ. Οι ευαισθησίες στον πόνο ποικίλλουν ευρέως, λόγω ότι εξαρτώνται από παράγοντες όπως -μεταξύ άλλων- η ποιότητα και η καταλληλότητα του τεχνολογικού εξοπλισμού, η ιατρική διάγνωση, η ικανότητα και η εξειδίκευση του ιατρικού προσωπικού. Στις διάφορες κλινικές έρευνες διαπιστώνεται ότι τα διοδικά λέιζερ προκαλούν περισσότερο πόνο, σε αντίθεση με τα λέιζερ Alexandrite που ενδέχεται να προκαλέσουν μια μικρή δυσφορία. Αυτό ισχύει ακόμα και για τις πλέον σύγχρονες συσκευές διοδικών lasers. Έχοντας αναφέρει όλα αυτά, ας συγκρίνουμε τις μελέτες αποτρίχωσης μέσω διοδικών λέιζερ και λέιζερ Alexandrite. Τα διοδικά λέιζερ χρησιμοποιούν ένα μεγαλύτερο μήκος κύματος (συνήθως περίπου 810nm) που έχει ως αποτέλεσμα μια βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα. Τα μεγαλύτερα μήκη κύματος λέιζερ αποτρέπουν τη βλάβη του δέρματος σε ασθενείς με πιο σκούρο δέρμα, για αυτό στα πιο σκουρόχρωμα δέρματα χρησιμοποιούμε το λέιζερ ND:YAG. Τα λέιζερ Alexandrite έχουν ένα μικρότερο μήκος κύματος γύρω στα 755 nm και αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα σε λευκόχρωμα ή ανοιχτόχρωμα δέρματα. Αναμφισβήτητα, η αποτρίχωση με laser Alexandrite είναι ιδανική σε άτομα που καίγονται εύκολα όταν μαυρίζουν.

Λέιζερ αποτρίχωσης: Σύγκριση διοδικών με laser Alexandrite

Προβλήματα ή Επιπλοκές

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “National Library of Medicine”, τα διοδικά λέιζερ βρέθηκε να προκαλούν πολλαπλάσιο αριθμό επιπλοκών σε σύγκριση με τα λέιζερ Alexandrite. Επίσης και σε άλλη κλινική μελέτη παρατηρήθηκαν παρενέργειες σε όλα τα είδη λέιζερ, αλλά και πάλι με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά στις θεραπείες με διοδικά. Η υψηλότερη ισχύς με σχετικά μεγαλύτερη κεφαλή λέιζερ (διάμετρο 12 mm για το 755 nm του laser alexandrite φαίνεται να οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Mια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Cosmetic Surgery Times αναφέρει ότι στα αποτελέσματα αναφέρθηκε σημαντικά μεγαλύτερη μείωση τριχών με τα Laser Αλεξανδρίτη των διοδικών λέιζερ. Στην ίδια μελέτη, τα ND:Yag Λέιζερ λειτούργησαν καλύτερα στο πιο σκούρο δέρμα, όσον αφορά στη μείωση των εγκαυμάτων και των επιπλοκών του δέρματος που σχετίζονται με τη θερμότητα.

 • Μειονεκτήματα του διοδικού λέιζερ

  Το μήκος κύματος των διοδικών λειτουργεί στην ίδια κατηγορία τύπων δέρματος και τριχών με τo laser Αλεξανδρίτη, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό στις ανοιχτόχρωμες τρίχες. Εξαρτάται στην πραγματικότητα από τον τύπο του δέρματος ως προς το πόσο βαθιά η ισχύς ή η ένταση του λέιζερ μπορεί να διεισδύσει στις ανοιχτόχρωμες τρίχες. Στα πιο σκούρα δέρματα η τριχοφυΐα αντιμετωπίζεται καλύτερα με λέιζερ ND:Yag με μήκος κύματος 1064nm. Τα διοδικά λέιζερ έχουν δέσμη μικρότερης διαμέτρου σε σχέση με το Laser Alexandrite, με συνέπεια την αύξηση του αριθμού και των επισκέψεων και ταυτόχρονα του κόστους. Τα πρώτα διοδικά λέιζερ κάλυπταν εμβαδόν 9 mm. Αυτά τα λέιζερ μπορεί να απαιτήσουν διπλάσιο χρονικό διάστημα για να αντιμετωπίσουν την ίδια περιοχή σε σύγκριση με το χρόνο που απαιτείται όταν χρησιμοποιείται μια τυπική συσκευή λέιζερ Alexandrite. Το σύστημα ψύξης των διοδικών λέιζερ δεν είναι τόσο αποτελεσματικό για τον πόνο όσο το κρυογόνο του λέιζερ Alexandrite ή τον ψυκτικό μηχανισμό του Zimmer. Πρακτικά, είναι πιο δύσκολο με το διοδικό λέιζερ να υπάρχει σταθερή επαφή με το δέρμα, σε αντίθεση με τον αυξημένο λεπτομερή έλεγχο φωτός που παρέχουν τα λέιζερ Alexandrite.

  Το διοδικό laser μπορεί να προκαλέσει υπερτρίχωση.

  Η χαμηλή ισχύς ενός διοδικού λέιζερ μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ανάπτυξη των τριχών που είναι γνωστή με τον ιατρικό όρο “παράδοξη υπερτρίχωση”. Αυτή είναι μια μέθοδος, μέσω της οποίας η εφαρμογή λέιζερ προκαλεί την ανάπτυξη των μαλλιών σε άνδρες και γυναίκες που υποφέρουν από τριχόπτωση. Είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποιείται στη θεραπεία με λέιζερ χαμηλού επιπέδου (που ονομάζεται επίσης μαλακό λέιζερ, κρύο λέιζερ ή LLLT), και προκαλεί την αύξηση της κυτταρικής διαίρεσης στα τριχοθυλάκια προκειμένου να δημιουργήσει νέα μαλλιά. Το διοδικό laser, όπως και όλα τα laser πρέπει να χρησιμοποιούνται από άρτια καταρτισμένους και έμπειρους ιατρούς.

 • Μειονεκτήματα των Laser Alexandrite

  Η κύρια ανησυχία είναι η ψύξη κρυογόνου της μάρκας Candela των συσκευών λέιζερ Alexandrite. Το κρυογόνο έρχεται στην σε υγρή μορφή σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. (-150 βαθμοί Κελσίου). Το αέριο που απελευθερώνεται από τα υγρά του κρυογόνου παραμένει πολύ κρύο. Η ανεπάρκεια οξυγόνου, το κρυοπαγήματα, η έκρηξη και η ευφλεκτότητα είναι κίνδυνοι όταν το κρυογόνο φυλάσσεται σε ένα ανεπαρκώς αεριζόμενο δωμάτιο. Τα προβλήματα αυτά μπορούν επίσης να συμβούν κατά την παράδοση του κρυογόνου. Το κρυογόνο είναι αποτελεσματικό στην ψύξη του δέρματος, αλλά αρκετοί ασθενείς έχουν παραπονεθεί ότι ένιωσαν δυσφορία κατά την εισπνοή του.

  Αυτός είναι άλλος ένας επιπλέον λόγος για να επιλέξετε την Κλινική μας για αποτρίχωση με laser Alexandrite.

  Για την ψύξη του δέρματος διαθέτουμε τον τελευταίας τεχνολογίας ψύκτη Zimmer, για την παροχή μιας πιο άνετης εμπειρίας για τον ασθενή κατά την αποτρίχωση. Η μάρκα Candela Laser Αλεξανδρίτη καλύπτει μεγαλύτερο μέγεθος 18mm σε αντίθεση με τα υπόλοιπα λέιζερ, που καλύπτουν μικρότερη επιφάνεια. Στην Κλινική μας χρησιμοποιούμε το Candela GentleLase και Candela GentleLase Pro, που θεωρούνται σήμερα οι κορυφαίες επιλογές laser για αποτρίχωση και άλλες θεραπείες. Πρόκειται για τεχνολογία αιχμής που σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιήσει την ικανοποίηση των ασθενών και την εξασφάλιση επιτυχίας στη θεραπεία. Το κατά 69% μεγαλύτερο μέγεθος κάλυψης σημείων επιφάνειας δέρματος είναι ιδανικό για μεγάλες περιοχές δέρματος, και επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της θεραπείας με οικονομικό όφελος για τον ασθενή.

  Ο μικρότερος αριθμός συνεδριών που απαιτείται για μόνιμο αποτέλεσμα αποτρίχωσης με laser Alexandrite μειώνει το τελικό κόστος θεραπείας.

Λέιζερ αποτρίχωσης: Σύγκριση διοδικών με laser Alexandrite

< class="dp-headline-container__heading dp-text-max--60 dp-text--m-left dp-headline-alt--lc "> Συμπέρασμα – Ποιο λέιζερ πρέπει να επιλέξετε;
 • Laser Alexandrite

  Το laser Alexandrite υπερέχει στατιστικά στα αποτελέσματα μόνιμης αποτρίχωσης και στη συντόμευση του χρόνου θεραπείας. Τα διοδικά λέιζερ απαιτούν περισσότερες επισκέψεις προκειμένου να έχετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα αποτρίχωσης. Τα διοδικά λέιζερ έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσουν επιπλοκές, σε αντίθεση με τα laser Alexandrite που είναι στατιστικά αρκετά πιο ασφαλή.

  Το λέιζερ Alexandrite με το σύστημα Candela Pro ελαχιστοποιεί την πιθανότητα πόνου. Τα διοδικά λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανοιχτόχρωμο ή ελαφρώς σκούρο δέρμα, αλλά τα λέιζερ ND:Yag χρησιμοποιούνται στο πιο σκούρο δέρμα.

 • IPL

  Να είστε προσεκτικοί επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι πάροχοι υπηρεσιών αποτρίχωσης να διαφημίζουν υπηρεσίες laser, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν συσκευές (λάμπες) παλμικού φωτός (IPL).

  Το IPL είναι στην πραγματικότητα μια λάμπα φλας και δεν είναι πραγματικό λέιζερ. Αυτές οι συσκευές έντονου παλμικού φωτός μπορούν να βοηθήσουν στην αποτρίχωση, αλλά είναι κατώτερες από τα αληθινά λέιζερ. Για την αποτρίχωση, το IPL μπορεί να είναι περισσότερο αποτελεσματικό σε πυκνές σκούρες τρίχες από ότι σε λεπτές ή ανοιχτόχρωμες τρίχες. Έχει το μειονέκτημα ότι θα χρειαστούν αρκετές θεραπείες για να επιτύχετε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ τον πλήρη οδηγό μας με τις τιμές, τις μεθόδους και όλες τις συμβουλές και πληροφορίες που χρειάζεστε πριν κάνετε αποτρίχωση με laser

Γιατί να επιλέξετε την Κλινική μας για αποτρίχωση laser;

Στην Cosmetic Derma Medicine εδώ και χρόνια παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αποτρίχωσης με laser, παραδίδοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στοχεύοντας στην ασφάλεια του ασθενούς, στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου παρενεργειών, στη μονιμότητα του αποτελέσματος και σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα για τη μείωση του τελικού κόστους θεραπείας. Εάν αναζητάτε τον καλύτερο εξοπλισμό αποτρίχωσης λέιζερ και το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό που θα σας προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσε ραντεβού

Λέιζερ αποτρίχωσης: Σύγκριση διοδικών με laser Alexandrite

Δείτε βίντεο για το Laser Alexandrite

YouTube video