Δρ. Εμμανουήλ Γαβαλάς

Εκπαίδευση/Εργασία

  • Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Τιμισοάρα, Ρουμανία
  • Μεταπτυχιακό στην «Αισθητική Ιατρική & Αισθητικές Θεραπείες», Πανεπιστήμιο του Camerino, Ιταλία
  • Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, Οφθαλμολογική Κλινική
  • Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου
  • Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Τμήμα Βυθού & Αμφιβληστροειδούς
  • Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», Οφθαλμολογική Κλινική
  • Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», Οφθαλμολογική Κλινική

Ειδίκευση

  1. Οφθαλμολογία
  2. Αισθητική Ιατρική & Αισθητικές Θεραπείες

Ο Δρ. Εμμανουήλ Γαβαλάς αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Victor Babes» στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, διετέλεσε Γενικός Ιατρός στον Ελληνικό Στρατό και στη συνέχεια εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο τμήμα Οφθαλμολογίας. Ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Τμήμα Αιμοδοσίας και στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Εργάστηκε για ένα έτος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Βυθού και Αμφιβληστροειδούς. Στα πλαίσια της ειδικότητας του, εκπαιδεύτηκε στην Οφθαλμολογία στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», όπου παρέμεινε για τρία έτη και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Οφθαλμολογίας το Μάιο του 2014. Εν συνεχεία εργάστηκε για 2 χρόνια ως Επιμελητής στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Το 2017 έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Camerino της Ιταλίας στην Αισθητική Ιατρική και τις Αισθητικές Θεραπείες.

Ο Δρ. Εμμανουήλ Γαβαλάς έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ομοιοπαθητικής Ιατρικής υπό την αιγίδα της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής και μαθήματα της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και posters σε πλήθος εθνικών και ευρωπαϊκών συνεδρίων, καθώς και με δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS), Εταιρεία Βρετανικής Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής (BOPSS) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS).