Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ευάγγελος Βασάλος

Ο Δρ. Βαγγέλης Βασάλος είναι Ειδικός Πλαστικός Χειρουργός, μέλος της ΕΕΠΕΑΧ (Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής Αισθητικής Χειρουργικής), εγγεγραμένος στον ΙΣΠ ( Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ) και στο Ειδικό Μητρώο του ΙΣΑ ( Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ) και πολλών ακόμη ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών.

Ολοκλήρωσε την προπτυχιακή του εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή “Carol Davila” του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου. Εξειδικεύτηκε επί σειρά ετών στην Πλαστική Χειρουργική, Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική, Μικροχειρουργική , Τραυματολογία και Εγκαύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βουκουρεστίου  και στο Ιατρικό Κέντρο Αισθητικής Χειρουργικής “Milenio” στην Λισαβόνα – Πορτογαλία.

Μετά τη λήψη της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής εργάστηκε ως Επιμελητής του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής Metamorphosis και Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής επιτελώντας μεγάλο αριθμό χειρουργικών περιστατικών και αποκαταστάσεων στα νοσοκομεία Medicover  και Metropolitan. Εξειδικεύτηκε στην αισθητική κοσμητική χειρουργική και αποκατάσταση σε ορισμένα από τα πιο φημισμένα κέντρα του εξωτερικού, μεταξύ άλλων Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Αγγλία, Ιταλία, Τέξας ΗΠΑ.

Μετά από μια επαγγελματική πορεία εκτεταμένης μελέτης και έρευνας στη μακροχρόνια πρακτική του, βραβεύτηκε από το Εθνικό Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο του Βουκουρεστίου «Mina Minovici» με τον ανώτατο ακαδημαϊκό βαθμό αποκτώντας το πτυχίο του Διδάκτωρ Ιατρικής Επιστήμης (Doctor in Medical Science – DMSc) με την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής, με τίτλο: «Κριτιολογική  αξιολόγηση ιατροδικαστικών συνεπειών περιστατικών, ατυχημάτων και θεραπευτικών λαθών στην αισθητική χειρουργική», φέροντας το ακρωνύμιο Ph.D.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ευάγγελος Βασάλος

Ο Δρ. Βαγγέλης Βασάλος είναι πλαστικός χειρουργός με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση τραυμάτων μυών, δέρματος, αγγείων, νεύρων, τεντόνων, ουλών, μικροχειρουργικές αποκαταστάσεις, εγκαυμάτων, μοσχευμάτων και κρημνών, καθώς και στη χειρουργική άκρας χειρός. Είναι ένας άριστα εκπαιδευμένος χειρουργός και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική, λιποαναρρόφηση συνδυαστική λιπογλυπτική εφαρμόζοντας την Vibro τεχνική,  μεταμόσχευση αυτόλογου λίπους, κοιλιοπλαστική, στην χειρουργική μαστού, μειωτική, ανόρθωση,  αυξητική με αυτόλογο λίπος με ή χωρίς τη χρήση ενθεμάτων, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική, λίφτινγκ προσώπου και λαιμού, έχοντας πραγματοποιήσει πληθώρα καινοτόμων επεμβάσεων διεθνώς. Ανάμεσα στους ασθενείς του περιλαμβάνονται πολλές προσωπικότητες διεθνούς κύρους από τον κόσμο του θεάματος, των media και των επιχειρήσεων.

Επιτέλεσε στο παρελθόν Επιστημονικά Υπεύθυνος και Διευθυντής Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας σε εξειδικευμένα  Κέντρα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Διατέλεσε στο εξωτερικό για πάνω από 20 χρόνια και επικεντρώθηκε στην Πλαστική Χειρουργική, επανορθωτική, τραυμάτων, εγκαυμάτων, μικροχειρουργική και Αισθητική  χειρουργική  έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 3000 επεμβάσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας και συνεργάτης στο Ιασώ, Μετροπόλιταν, Ευρωκλινική, Ερρίκος Ντυνάν, Ιατρικό Αθηνών, Ρέα, Κεντρική Κλινική Αθηνών και αντικαταστάτης επιστημονικά υπεύθυνος  του τμήματος  πλαστικής χειρουργικής στην Cosmetic Derma Medicine Medical Group και συνεργάτης  του κέντρου Μεταμόσχευσης Μαλλιών Advanced Hair Clinics.

Έχει κληθεί ως ομιλητής, εκπαιδευτής και συντονιστής σε πολλές ελληνικές και διεθνείς ιατρικές εκδηλώσεις, συνέδρια και εργαστήρια, έχει παρουσιάσει σημαντικό αριθμό από  επιστημονικές ανακοινώσεις σε διάφορα θέματα της Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής, έρευνας και αποκατάστασης, έχοντας συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Για αρκετά χρόνια συμμετείχε σε Παγκόσμια Συνέδρια μεταξύ των Διεθνών Εταιρειών Πλαστικής Χειρουργικής καθώς και της Παγκόσμιας  Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS).

Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έγκυρα ιατρικά περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε έντυπα του ημερήσιου τύπου και περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε εκπομπές ιατρικού ενδιαφέροντος.

  • Προπτυχιακή εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή “Carol Davila” του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου.
  • Εξειδίκευση επί σειρά ετών στην Πλαστική Χειρουργική, Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική, Μικροχειρουργική, Τραυματολογία και Εγκαύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βουκουρεστίου και στο Ιατρικό Κέντρο Αισθητικής Χειρουργικής “Milenio” στη Λισαβόνα, Πορτογαλία.
  • Διδάκτωρ από το Εθνικό Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο του Βουκουρεστίου «Mina Minovici», με τον τίτλο Ph.D.
  • Επιμελητής στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργική Metamorphosis και Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής, εκτελώντας χειρουργικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία Medicover και Metropolitan.
  • Εξειδίκευση στην αισθητική κοσμητική Χειρουργική και αποκατάσταση σε διεθνή κέντρα, συμπεριλαμβανομένων των Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Αγγλία, Ιταλία, και Τέξας, ΗΠΑ.
  • Κλήση ως ομιλητής, εκπαιδευτής και συντονιστής σε διάφορες ελληνικές και διεθνείς ιατρικές εκδηλώσεις, συνέδρια και εργαστήρια, με παρουσίαση επιστημονικών ανακοινώσεων σε διάφορα θέματα της Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής, έρευνας και αποκατάστασης.
  • Εκπομπές ιατρικού ενδιαφέροντος και αρθρογραφία στον ημερήσιο και διεθνή τύπο και επιστημονικά περιοδικά.
  • Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.000 επεμβάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην Πλαστική Χειρουργική, Επανορθωτική τραυμάτων, εγκαυμάτων, Μικροχειρουργική και Αισθητική Χειρουργική.