Υαλουρονικό οξύ στα χείλη (lips fillers)

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη (lip fillers)

Τι είναι

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει φυσικά υαλουρονικό οξύ, ένα παχύρρευστο, διαφανές μόριο σακχάρου που βοηθά στη λίπανση του δέρματος, των ματιών και των αρθρώσεων. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας ισχυρός παράγοντας ενυδάτωσης και όγκου των ιστών, επειδή μπορεί να προσελκύει και να συγκρατεί νερό μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του.

Τι γίνεται λοιπόν όταν δεν έχουμε τα γεμάτα χείλη που ονειρευόμαστε ή όταν αυτά λεπταίνουν με την πάροδο του χρόνου;

“Εδώ έρχεται τo παρασκευασμένο εργαστηριακά συνθετικό υαλουρονικό οξύ (filler) να δώσει τη λύση, σταθεροποιώντας τον ιστό των χειλιών και διορθώνοντας το σχήμα και τυχόν ασυμμετρίες” λέει η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα. Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αισθητικής ιατρικής, γνωστή για την ασφάλεια και την ελάχιστα επεμβατική φύση της.

Εάν δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, αρκεί μια ένεση υαλουρονιδάσης για τη διάλυση του υαλουρονικού οξέος και την επαναφορά των χειλιών σας όπως ήταν πριν.

Αποτελέσματα

Ποια είναι τα αποτελέσματα πριν και μετά το υαλουρονικό;

Μετά τη θεραπεία μπορείτε να αναμένετε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 • Πιο πλούσια σε όγκο αισθησιακά χείλη
 • Αύξηση του ύψους των χειλιών
 • Πιο τονισμένο περίγραμμα χειλιών
 • Διόρθωση ασυμμετρίας χειλιών
 • Μείωση της εμφάνισης των περιστοματικών λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 1 – 2 εβδομάδες.

Διαδικασία

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;

YouTube video

Αρχικά, ο ιατρός μουδιάζει τα χείλη του ασθενούς με μια τοπική κρέμα. Αφού αφεθεί να δράσει, το υαλουρονικό εγχέεται με μια πολύ λεπτή βελόνα. Ανάλογα με τις προσδοκίες του ασθενούς και την τεχνική, χορηγείται διαφορετική δοσολογία στα παρακάτω σημεία των χειλιών.

 • περίγραμμα χειλιών
 • ορατό ερυθρό τμήμα άνω και κάτω χείλους
 • γωνίες χειλιών
 • ελαφρώς πάνω από το χείλος

Μετά από κάθε ένεση, ο ιατρός αφαιρεί τη βελόνα, κάνει απαλό μασάζ στην περιοχή και παρακολουθεί τα χείλη για λίγο για να εξασφαλίσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η θεραπεία είναι πολύ ανεκτή και οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν μια  ελαφρά αίσθηση τσιμπήματος τη στιγμή της ένεσης. Η όλη διαδικασία διαρκεί συνήθως 30 έως 45 λεπτά.

Σημεία έγχυσης υαλουρονικού οξέος στα χείλη

Διάρκεια

Πόσο διαρκεί το υαλουρονικό οξύ στα χείλη;

Η διάρκεια του αποτελέσματος του υαλουρονικού οξέος διαφέρει από ένα άτομο σε άλλο και εξαρτάται από παράγοντες όπως

 • η ποιότητα του υαλουρονικού
 • η ποσότητα που χρησιμοποιείται
 • ο ατομικός μεταβολισμός και
 • η κίνηση των χειλιών κατά τη διάρκεια της ημέρας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 12 μήνες. Κάποιες φορές ίσως χρειαστεί ενδιάμεσα μια συμπληρωματική δόση με μικρότερη ποσότητα λόγω απορρόφησης του υλικού.

Οδηγίες

Τι να κάνω μετά το υαλουρονικό οξύ στα χείλη;

Για να ελαχιστοποιήσετε τις κοινές παρενέργειες του υαλουρονικού οξέος, όπως μώλωπες ή οίδημα ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες μετά τη θεραπεία.

 • Αποφύγετε την άσκηση πίεσης στην περιοχή.
 • Αποχή από έντονη σωματική άσκηση για 1 – 2 ημέρες.
 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ για 1 – 2 ημέρες.
 • Αποφύγετε τη λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων όπως η ασπιρίνη για 2 ημέρες.
 • Αποφύγετε την επίσκεψη στον οδοντίατρο για δύο εβδομάδες μετά τη θεραπεία.
 • Κάποιοι ιατροί συστήνουν την εφαρμογή πάγου στην περιοχή. Καλό να το αποφύγετε, επειδή μπορεί να ασκήσετε πίεση στην περιοχή και επιπλέον ο πάγος από μόνος του μπορεί να προκαλέσει οίδημα.
 • Κρατηθείτε μακριά από υψηλές θερμοκρασίες όπως η έκθεση στον ήλιο, η σάουνα ή το σολάριουμ.

Παρενέργειες

Ποιες παρενέργειες έχει το υαλουρονικό οξύ στα χείλη;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ασφαλής θεραπεία εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και από τον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια είναι ένα ελαφρύ πρήξιμο στα χείλη. Πιθανόν να εμφανιστούν ήπιοι μώλωπες ή μελανιές επειδή οι ενέσεις εισχωρούν βαθιά στο δέρμα. Όλες αυτές οι επιπλοκές είναι ασήμαντες και υποχωρούν μέσα σε μία έως δύο ημέρες μετά τη διαδικασία.

Τεχνικές

Ποιες τεχνικές υπάρχουν για το υαλουρονικό οξύ στα χείλη;

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων τεχνικών για την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος στα χείλη. Σήμερα οι δυο πιο γνωστές τεχνικές στο ευρύ κοινό είναι τα κλασσικά χείλη και τα ρωσικά χείλη.

Κλασικά χείλη

Κανονικά χείλη

Το κλασικό σχήμα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία χειλιών σε σχήμα καρδιάς. Τα κλασικά χείλη έχουν ένα γεμάτο τόξο του έρωτα (cupid bow) που στενεύει στις άκρες και δίνει μια όμορφη αύξηση όγκου στο κέντρο τόσο του άνω όσο και του κάτω χείλους, ενώ από το πλάι τα χείλη φαίνονται χυμώδη και ενυδατωμένα. Τα κλασικά χείλη προσδίδουν πραγματικά μια πιο τονισμένη εμφάνιση και χαρίζουν ένα εφέ πληθωρικότητας σε όλο το πρόσωπο.

Ρωσικά χείλη

Ρωσικά χείλη

Τα ρωσικά χείλη είναι μια πολύ δημοφιλής τεχνική τα τελευταία χρόνια. Τα χείλη διαμορφώνονται σε ένα λεπτό σχήμα καρδιάς με περισσότερο όγκο κοντά στο κέντρο των χειλιών. Σε αντίθεση με τα κλασικά χείλη, η τεχνική τείνει να ανασηκώνει τα χείλη αντί να προσθέτει όγκο σε όλο το εύρος τους, αλλά με μια φυσική εμφάνιση σε πληρότητα και όγκο.

Σήμερα, στις επιστημονικές δημοσιεύσεις καταγράφονται περισσότερες από 45 τεχνικές έγχυσης filler στα χείλη με ένεση ή κάνουλα, που ανάλογα με τη μορφοφυσιολοφία του προσώπου μπορούν από μόνες τους ή και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες όπως το Botox να επιτύχουν εκπληκτικά μεταμορφωτικά αποτελέσματα.

Ανεξάρτητα από την τεχνική, το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να επιτυγχάνει μια ισορροπία των χαρακτηριστικών του προσώπου με το περίγραμμα και το ερυθρό τμήμα των χειλιών.  Όπως λέει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, “O δερματολόγος ή ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί το υαλουρονικό οξύ για να επιτύχει είτε μια διακριτική φυσική εμφάνιση είτε μια πιο σημαντική αλλαγή στο σχήμα των χειλιών, η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να εναρμονίζεται άψογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Για παράδειγμα τα μεγάλα σαρκώδη χείλη μπορεί να μην ταιριάζουν σε ένα άτομο με έλλειψη όγκου στα ζυγωματικά και πολύ μικρή μύτη.”

Αυτό σημαίνει ότι η εξειδίκευση και η εμπειρία του ιατρού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη ενός όμορφου αισθητικού αποτελέσματος και μιας σημαντικής νεανικής αναζωογονημένης και φυσικής εμφάνισης μετά τη θεραπεία.

Κόστος

Ποια είναι η τιμή για το υαλουρονικό οξύ στα χείλη;

Το κόστος των ενέσεων υαλουρονικού οξέος στα χείλη σας καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μάρκα που χρησιμοποιείτε, επειδή κάθε εταιρεία έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική.

Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι το κόστος διαφέρει από ένα άτομο σε άλλο  ανάλογα με το πόσες μονάδες είναι απαραίτητες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Ενώ ορισμένοι ασθενείς μπορεί να θέλουν να προσθέσουν όγκο ή να αυξήσουν το ύψος στα χείλη, άλλοι επιλέγουν να θεραπεύσουν και την περιστοματική περιοχή. Η χρήση πρόσθετου υλικού για τη χαλάρωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων γύρω από το στόμα θα απαιτήσει αναπόφευκτα περισσότερες μονάδες αυξάνοντας το κόστος. Τα εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας, όπως ο συνδυασμός με Botox, που προσαρμόζονται στις ειδικές ανάγκες κάθε ασθενούς επηρεάζουν επίσης το κόστος σε περίπτωση που συνιστώνται πρόσθετες διαδικασίες ή τεχνικές για την επίτευξη του αισθητικού αποτελέσματος.

Στην Κλινική μας παρέχουμε τα κορυφαίας ποιότητας υλικά σε προσιτές τιμές. Επιπλέον, μη χάσετε την ευκαιρία να επωφεληθείτε από τις προσφορές μας.

Πως θα έχω τα καλύτερα αποτελέσματα με ασφάλεια;

Με πολυετή εμπειρία, υψηλή τεχνογνωσία και αναγνωρισμένη διεθνώς αριστεία στα ενέσιμα fillers διοργανώνουμε κάθε χρόνο εκπαιδευτικά σεμινάρια για υαλουρονικό οξύ και άλλα ενέσιμα αυξητικής χειλιών στις εγκαταστάσεις της Κλινικής μας, για την εκπαίδευση νέων γιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνδυαστικές θεραπείες αντιγήρανσης και οι τεχνικές αυξητικής των χειλιών που παρέχουμε έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και workshops αισθητικής ιατρικής.

Για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα χείλη παρέχουμε τα καλύτερης ποιότητας πιστοποιημένα ιατρικά fillers υαλουρονικού οξέος με αποδεδειγμένο κλινικά ιστορικό ασφάλειας, όπως τις μάρκες Restylane, Juvéderm, Nexfill, Belotero και άλλες που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας. Εάν ενδιαφέρεστε για θεραπεία υαλουρονικού οξέος στα χείλη κλείστε ένα ΔΩΡΕΑΝ ενημερωτικό ραντεβού σε μια από τις 15 Κλινικές μας σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου θα σας ενημερώσουμε για τις λύσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.