Φιλανθρωπική Βραδιά ενίσχυσης Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου

Φιλανθρωπική Βραδιά για την ενίσχυση του ελληνικού νοσοκομείου του Καΐρου

Στη μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Η βραδιά έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza και ήταν γεμάτη μόδα, χορό και φαγητό από την Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και εντυπωσιακή επίδειξη μόδας που περιελάμβανε δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή Πάρη Βαλταδώρου, καθώς επίσης και του Αιγύπτιου Hany El Behairy.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση του ελληνικού νοσοκομείου του Καΐρου, ένα νοσοκομείο που ιδρύθηκε το 1912 και βοηθάει μέχρι και σήμερα την ελληνική μειονότητα στη Χώρα του Νείλου. Στην ομιλία που έδωσε ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, καλεσμένος του Γενικού Προξενείου Ακτής Ελεφαντοστού, ανέφερε:

“Σήμερα καλούμαστε εμείς οι Έλληνες της Ελλάδος να βάλουμε τον οβολό μας στην ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών ιδρυμάτων που ακόμη και σήμερα είναι ζωντανά και λειτουργούν στην Αίγυπτο με κύριο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ελληνικό Νοσοκομείο του Καΐρου, ένα νοσοκομείο που η δραστηριότητά του έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα στενά όρια της ελληνικής κοινότητας και παρέχει φροντίδα όχι μόνο στους άπορους και τους ηλικιωμένους Έλληνες Αιγυπτιώτες, αλλά και σε πλήθος ανθρώπων, τόσο Ελλήνων αλλά φυσικά και Αιγυπτίων. Ήταν λοιπόν φυσικό επόμενο για εμένα, όντας γιατρός ο ίδιος, αλλά και για τον ιατρικό μας όμιλο να είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και σε οποιαδήποτε σχετική προσπάθεια γίνει στο μέλλον.”