Η Δρ. Σεβαστή Αφαντενού στο συνέδριο ΑΜWC 2024

Η Δρ. Σεβαστή Αφαντενού στο συνέδριο ΑΜWC 2024 στο Μονακό

Στο μεγαλύτερο συνέδριο Αισθητικής και Αντιγηραντικής Ιατρικής, ΑΜWC 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό από τις 27 μέχρι τις 29 Μαρτίου παρευβρέθηκε η Δρ. Σεβαστή Αφαντενού, MD, MSc, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Υπεύθυνη της Cosmetic Derma Medicine Γλυφάδας, προκειμένου να παρουσιάσει κλινική μελέτη σχετικά με τις νέες θεραπείες για τον επιχείλιο έρπητα.

Θεραπεία με ερυθρό φως για τον επιχείλιο έρπητα

Η πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της Δρ. Αφαντενού με τίτλο «Red light therapy for reduction of the duration and severity of herpes labialis» εστίασε σε ένα κοινό πρόβλημα, τον επιχείλιο έρπητα, και την εφαρμογή του ερυθρού φωτός για τη μείωση της διάρκειας και της βαρύτητας του.

Ο επιχείλιος έρπητας αποτελεί μία από τις πιο κοινές ιογενείς παθήσεις του δέρματος, επηρεάζοντας σχεδόν το 65% των ενηλίκων. Στους θεραπευτικούς στόχους συγκαταλέγονται η μείωση της διάρκειας και της έντασης των συμπτωμάτων, ο αριθμός των υποτροπών και των επιπλοκών της λοίμωξης, καθώς και ο περιορισμός της μετάδοσης.

Η Δρ. Αφαντενού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το επιστημονικό κοινό του συνεδρίου, υπογράμμισε την ανάγκη για εναλλακτικές των φαρμακευτικών θεραπείες για τον επιχείλιο έρπητα και ανέδειξε τα οφέλη της φωτοθεραπείας στον περιορισμό της έντασης και της διάρκειας της λοίμωξης.