Νήματα Σώματος


Νήματα Σώματος

Τα δερματικά, βιο-απορροφήσιμα Νήματα Σώματος φέρνουν την επανάσταση στην ανόρθωση και αντιμετώπιση της χαλάρωσης προβληματικών περιοχών του σώματος.

Κλείστε Ραντεβούδερματολόγος αφροδισιολόγος δρ κωνσταντίνα μάμαλη

“Τα δερματικά, βιο-απορροφήσιμα Νήματα Σώματος επιτυγχάνουν όλα τα θεαματικά αποτελέσματα του επεμβατικού lifting, αναίμακτα, δίχως χειρουργείο και χρόνο αποθεραπείας. Με την πάροδο του χρόνου, ο στηρικτικός ιστός του δέρματος «γερνάει», γεγονός που γίνεται ορατό στο περίγραμμα του προσώπου και στις επιρρεπείς στη χαλάρωση περιοχές του σώματος όπως οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος” εξηγεί η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

Νήματα Σώματος | Γενικά

Η θεραπεία προβληματικών περιοχών με Νήματα προσφέρει – σε μία μόλις συνεδρία – ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς νυστέρι, τομές και ράμματα. Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη τεχνικά, αναίμακτη μέθοδο lifting, για όσους επιθυμούν ανόρθωση λόγω χαλάρωσης και απώλειας όγκου, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε να πετύχουμε αλλά και τον χρόνο επίτευξης του, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με τη χρήση Αναπλαστικών Νημάτων PDO είτε με τα Νήματα Άμεσης Ανόρθωσης COG.

Τα ενέσιμα Nήματα PDO & COG διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και διαμέτρους ανάλογα με την περιοχή που θα χρησιμοποιηθούν. Ειδικότερα, για την ανόρθωση προβληματικών περιοχών του σώματος όπου η χαλάρωση είναι ορατή, η θεραπεία αποτελεί μια εντυπωσιακή και ταυτόχρονα ασφαλή λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο και την δύσκολη περίοδο αποθεραπείας των «κλασικών» χειρουργικών μεθόδων της Πλαστικής Χειρουργικής.

Η διαδικασία εισαγωγής των Νημάτων είναι ανώδυνη και απλή. Τα βραδείας απορρόφησης Νήματα Σώματος – κύριο συστατικό των οποίων είναι η Πολυδιοξανόνη (Polydioxanone) – εισάγονται με τη βοήθεια μιας ατραυματικής βελόνας κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, ανορθώνοντας και βελτιώνοντας την υφή της προβληματικής περιοχής. Ο μικροτραυματισμός και η διαδικασία απορρόφησης των νημάτων, διεγείρει την σύνθεση Κολλαγόνων ινών και Ελαστίνης, πρωτεϊνών που χαρίζουν σφριγηλότητα και σύσφιγξη, με αποτέλεσμα η αισθητική βελτίωση να είναι ακόμη πιο θεαματική.

 

Ακόμη, η μέθοδος αναίμακτου lifting με Νήματα Σώματος PDO ή COG μπορεί να συνδυαστεί άριστα με την καινοτόμο θεραπεία Cavitation – RF και του συνδυασμού των υπερήχων Cavitation και των ραδιοσυχνοτήτων RF, επιτυγχάνοντας σύσφιγξη και λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, ενώ για την αντιμετώπιση του επίμονου τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας, συνιστάται η εφαρμογή των κορυφαίων θεραπειών λιπόλυσης και λιπογλυπτικής:


Νήματα Σώματος | Πού εφαρμόζονται

Οι κυριότερες περιοχές εφαρμογής των Νημάτων Σώματος είναι:

  • Πρόσωπο – Λαιμός
  • Στήθος – Βραχίονες
  • Κοιλιά
  • Μηροί – Γλουτοί
  • Γόνατα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας Νημάτων Σώματος με χρήση Νημάτων COG είναι ορατά άμεσα μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής τους, ενώ στη περίπτωση των Νημάτων PDO τα αναπλαστικά αποτελέσματα τελειοποιούνται σταδιακά. Και στις δύο περιπτώσεις, τα δερματικά νήματα απορροφώνται σε διάστημα 6-8 μηνών και η δράση τους μπορεί να φθάσει τα 1,5-2 χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό χαλάρωσης που προϋπήρχε.


Νήματα Σώματος | Συχνές Ερωτήσεις


Πώς εφαρμόζεται το αναίμακτο lifting με Νήματα Προσώπου PDO;

Η διαδικασία είναι απλή και η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας προαιρετική. Ο εξειδικευμένος Ιατρός εισάγει τα εξαιρετικά λεπτά Νήματα PDO οριζόντια ή κάθετα – ανάλογα με τις ανάγκες τις προβληματικής περιοχής – με τη βοήθεια μιας πολύ μικρής βελόνας, δημιουργώντας ένα πλέγμα που συγκρατεί το χαλαρωμένο δέρμα, χαρίζοντας σύσφιγξη και βελτίωση της υφής του προσώπου.

Τα νήματα είναι πλήρως απορροφήσιμα και ο αριθμός που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής στην οποία εφαρμόζεται η θεραπεία.

Ο μικροτραυματισμός διεγείρει την τοπική παραγωγή νέου Κολλαγόνου και Υαλουρονικού Οξέος και για αυτό το λόγο τα αποτελέσματα της μεθόδου αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Πως επιτυγχάνεται το άμεσο lifting με Νήματα Σώματος COG;

H διαδικασία εισαγωγής των νημάτων είναι απλή και προαιρετικά μπορεί να προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Ο εξειδικευμένος Ιατρός εισάγει τα οδοντωτά Νήματα COG, γνωστών και ως Νήματα Αγκύρωσης, κατά μήκος μιας επιλεγμένης τροχιάς – προκαθορισμένης σύμφωνα με τις ανάγκες της προβληματικής περιοχής – και στη συνέχεια τα νήματα αυτά τεντώνονται, προκαλώντας άμεσα ορατή ανόρθωση/ανύψωση.

Τα νήματα είναι πλήρως απορροφήσιμα και ο αριθμός που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τις ανάγκες τις εκάστοτε περιοχής στην οποία εφαρμόζεται η θεραπεία.

Ο μικροτραυματισμός διεγείρει την τοπική παραγωγή νέου Κολλαγόνου και Ελαστίνης και για αυτό το λόγο τα αποτελέσματα της μεθόδου αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Είναι ασφαλή τα Νήματα Σώματος;

Τα βιο-απορροφήσιμα ενέσιμα νήματα Πολυδιοξανόνης, εκτός από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που αποδίδουν στη Κοσμητική Δερματολογία, βρίσκουν χρήση σε πλήθος άλλων Ιατρικών Επεμβάσεων στον Τομέα της Καρδιοχειρουργικής και Οφθαλμολογίας.

Στην Cosmetic Derma Medicine, ως εξειδικευμένη πρότυπη κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, τα Νήματα Προσώπου που χρησιμοποιούνται για το αναίμακτο lifting, διαθέτουν «Πιστοποίηση CE» που αποδεικνύει την ασφάλειά τους για ιατρική χρήση, καθιστώντας τα ακόμα πιο ασφαλή και μειώνοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών.

Γιατί να επιλέξω τη μέθοδο Αναίμακτου lifting με Νήματα Σώματος;

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι:

  • H εφαρμογή της δεν απαιτεί τομές και επομένως δεν αφήνει ουλές και σημάδια.
  • Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και έτσι ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
  • Το υλικό απορροφάται μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών και έτσι δεν παρατηρούνται επιπλοκές.
  • Χάρη στην ενίσχυση της φυσικής παραγωγής Κολλαγόνου και Υαλουρονικού Οξέος, η διάρκεια των αποτελεσμάτων επιμηκύνεται σημαντικά και συχνά μπορεί να φθάσει τα 2 χρόνια.

Συνδυάστε τα Νήματα Σώματος με τις ακόλουθες θεραπείες:


Καταπολέμηση Κυτταρίτιδας

Κρυολιπόλυση

Λιποαναρρόφηση Laser SmartLipo

Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης