Θεραπεία Υπεριδρωσίας


Θεραπεία Υπεριδρωσίας

Η Θεραπεία Υπεριδρωσίας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ιδιαίτερα συχνό παθολογικό πρόβλημα της αυξημένης εφίδρωσης, διαταραχής που προσβάλλει εξίσου τα δύο φύλα και αγγίζει σε ποσοστά το 1-3% του πληθυσμού.

Κλείστε Ραντεβούδερματολόγος αφροδισιολόγος δρ αμαλία τσιατούρα

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα εξηγεί  “H εφίδρωση, ή ιδρώτας όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε στην καθημερινότητά μας, είναι ο φυσικός τρόπος ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματός μας, όταν αυτό εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, σε συνθήκες άγχους, φόβου ή θυμού και κατά τη σωματική άσκηση. Όταν όμως η συχνότητα και η ποσότητα του ιδρώτα που παράγεται είναι πέραν του φυσιολογικού που απαιτείται για τη θερμορρύθμιση και τέτοια ώστε να έχει ψυχολογικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του ατόμου, τότε μιλάμε για το φαινόμενο της υπεριδρωσίας, που σήμερα χάρη στις μεθόδους της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία”.

Υπεριδρωσία | Τι είναι

Η έκκριση του ιδρώτα γίνεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες. Η λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από ορμονικούς παράγοντες και η έκκριση ιδρώτα ελέγχεται από το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα (ΑΝΣ). Η έκκριση ιδρώτα γίνεται σε περιπτώσεις υψηλών περιβαλλοντικών συνθηκών, με σκοπό τη διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του σώματος. Ακόμη, εφίδρωση παρατηρείται σε περιπτώσεις υψηλού πυρετού, όταν ο οργανισμός προσπαθεί να καταπολεμήσει τη φλεγμονή. Με την έκκριση του ιδρώτα επιτυγχάνεται απέκκριση διαφόρων ουσιών του οργανισμού, όπως νερό ανόργανα άλατα, λιπαρά οξέα κ.α.

 

Η Υπεριδρωσία αφορά σε υπερβολική παραγωγή ιδρώτα, πάνω από τη φυσιολογική ποσότητα που απαιτείται για την θερμορύθμιση του οργανισμού. Το φαινόμενο της Υπεριδρωσίας συνήθως πρωτοεμφανίζεται κατά την παιδική ηλικία ή κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Αν και το φαινόμενο της υπερβολικής εφίδρωσης μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, εντοπίζεται πιο συχνά στις παλάμες, στα πέλματα και στις μασχάλες.

 

Σύμφωνα με τη Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο Δρ. Αμαλία Τσιατούρα έχει μεγάλη σημασία η διάκριση της υπεριδρωσίας σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή. Η υπεριδρωσία μπορεί να είναι ιδιοπαθής, να μην έχει δηλαδή κάποιο ακριβές αίτιο, ή να οφείλεται σε άλλες ασθένειες, όπως σε διαταραχές του μεταβολισμού, στον πυρετό ή σε κάποια θεραπευτική αγωγή, οπότε ονομάζεται δευτεροπαθής υπεριδρωσία. Στην πρωτοπαθή υπεριδρωσία ενώ η λειτουργιά των ιδρωτοποιών αδένων είναι φυσιολογική, η απέκκριση ιδρώτα μπορεί να είναι έως και 20 φορές περισσότερη από ό,τι σε ένα άτομο που δεν εμφανίζει υπεριδρωσία. Όπως προαναφέρθηκε, η υπερβολική έκκριση ιδρώτα δεν οφείλεται σε μορφολογικές ανωμαλίες των ιδρωτοποιών αδένων, σχετίζεται όμως με δυσλειτουργία του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος που ελέγχει τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων.

 

Η υπεριδρωσία έχει κατακτήσει και το τίτλο της «σιωπηλής αναπηρίας» λόγω του σημαντικού αντικτύπου που έχει στην κοινωνική ζωή του ατόμου.

 

Στην Cosmetic Derma Medicine εφαρμόζουμε τις πλέον ενδεδειγμένες μεθόδους Θεραπείας Υπεριδρωσίας, επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα ενάντια στην παθολογική έκκριση ιδρώτα, υπεύθυνης για το αίσθημα αμηχανίας και χαμηλής αυτοεκτίμησης που αισθάνονται οι περισσότεροι ασθενείς που ταλαιπωρούνται από τη νόσο.

Υπεριδρωσία | Κατηγορίες

Η Υπεριδρωσία διακρίνεται στους ακόλουθους τύπους:

 • Πρωτοπαθής Υπεριδρωσία:

Οφείλεται στην υπερδραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και ενδεχομένως να συνδέεται με γενετική προδιάθεση και ύπαρξη κληρονομικότητας. Έχει αποδειχθεί ότι σχεδόν στο 40% των ατόμων που εμφανίζουν υπεριδρωσίαυπάρχει οικογενειακό ιστορικό.  Ξεκινά συνήθως στην παιδική – εφηβική ηλικία και μπορεί να επιδεινωθεί σε αγχώδεις καταστάσεις,

Επιπλέον χαρακτηριστικά της νόσου είναι η συμμετρική και αμφοτερόπλευρη εντόπιση της εφίδρωσης, η συχνότητα εμφάνισης μεγαλύτερης της μίας φοράς την εβδομάδα και η υποχώρησή της κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η πρωτοπαθής υπεριδρωσία είναι συνήθως εστιακή, εμφανίζεται δηλαδή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Η εμφάνιση των συμπτωμάτων της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας είναι συνήθως συμμετρική. Αυτό σημαίνει πως δεν γίνεται να εμφανιστεί στη μία παλάμη, ή στο ένα πέλμα, αλλά εμφανίζεται αμφοτερόπλευρα, θα προσβάλλει δηλαδή και τις δύο παλάμες. Η πρωτοπαθής υπεριδρωσία έχει συχνότητα εμφάνισης 2-3% στον πληθυσμό και εμφανίζεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

Χαρακτηριστικά της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας:

 • Συμμετρική και αμφοτερόπλευρη εντόπιση
 • Τουλάχιστον ένα επεισόδιο την εβδομάδα
 • Υποχώρηση κατά τη διάρκεια του ύπνου
 • Θετικό οικογενειακό ιστορικό

 

 • Δευτεροπαθής Υπεριδρωσία:

Η νόσος δεν έχει κληρονομικό χαρακτήρα, εμφανίζεται συνήθως μετά το 25ο  έτος της ηλικίας του ατόμου, ενώ είναι ενδεικτική μιας υποκείμενης συστηματικής νόσου που οφείλεται σε ενδοκρινικές, μεταβολικές ή άλλες διαταραχές (θυρεοτοξίκωση, σακχαρώδης διαβήτης, υπογλυκαιμία, εμμηνόπαυση, νεοπλάσματα και παρανεοπλαστικές εκδηλώσεις, όπως νόσος του Hodgkin, μυελοϋπερπλαστικές παθήσεις, λοιμώξεις, καρδιαγγειακά́ επεισόδια, αντικαταθλιπτικά́ φάρμακα). Πολλές φορές, η δευτεροπαθής υπεριδρωσία οφείλει την εμφάνισή της σε υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, νικοτίνης και καφεΐνης. Συχνά παρατηρείται καθολική Υπεριδρωσία σε όλο το σώμα ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύκτας. Χαρακτηριστικά της δευτεροπαθούς υπεριδρωσίας:

 • Απουσία οικογενειακού ιστορικού
 • Παρουσία νυκτερινής εφίδρωσης
 • Καθολική, συχνά, υπεριδρωσία σε όλο το σώμα

 

Ακόμη, ανάλογα με την εντόπισή της, η Υπεριδρωσία μπορεί να ταξινομηθεί ως:

 • Εστιακή Υπεριδρωσία:

Είναι κυρίως Πρωτοπαθής και συνήθως εντοπίζεται στις παλάμες, τη μασχάλη, τα πέλματα, το πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος. Το ποσοστό εμφάνισής της στις παλάμες και τα πέλματα ανέρχεται σε 60%, ενώ στις μασχαλιαίες χώρες το ποσοστό είναι μικρότερο και φτάνει το 40%. Η εστιακή υπεριδρωσία προσώπου είναι λιγότερο συνηθισμένη με ποσοστό εμφάνισης μικρότερο του 10%.

Ο ποσοτικός προσδιορισμός της εστιακής υπεριδρωσίας είναι άνω των 50 mg ιδρώτα ανά λεπτό από την περιοχή της μασχάλης και άνω των 30 mg ανά λεπτό από τις παλάμες.

 

 • Γενικευμένη Υπεριδρωσία:

Η Δευτεροπαθής Υπεριδρωσία είναι συνήθως γενικευμένη και εμφανίζεται σε όλο το σώμα. Τα αίτια της γενικευμένης υπεριδρωσίας είναι ποικίλα και περιλαμβάνουν:

 • Διαβήτη
 • Αρθρίτιδα
 • Υπερθυρεοειδισμό
 • Αλκοολισμός
 • Παχυσαρκία
 • Καρδιοαναπνευστικά προβλήματα
 • Πορφυρία
 • Λοιμώδεις νόσοι όπως φυματίωση, HIV
 • Καρκινοειδές σύνδρομο
 • Νεοπλασματικές αιματολογικές νόσοι
 • Φαιοχρωμοκύτωμα

Υπεριδρωσία | Διάγνωση

Η διάγνωση της υπεριδρωσίας είναι πολύ σημαντική για την περαιτέρω αντιμετώπισή της όπως τονίζει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα. Γίνεται συνήθως με τη λήψη του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς και κλινικά. Σημαντική βοήθεια προσφέρει η δοκιμασία αμύλου – ιωδίου. Πρόκειται για ένα τεστ που διενεργείται τόσο σε υπεριδρωσία άκρων όσο και μασχάλης κατά την οποία τοποθετείται διάλυμα ιωδίου 5% στην προς εξέταση περιοχή και στη συνέχεια άμυλο σε μορφή πούδρας. Οι περιοχές που εμφανίζουν την έντονη εφίδρωση βάφονται μαύρες και με τον τρόπο αυτό χαρτογραφείται επακριβώς η προβληματική περιοχή.

 

Το τεστ αμύλου – ιωδίου είναι μια δοκιμασία που μας βοηθά τόσο στη διάγνωση της νόσου, όσο και στην εκτίμηση της σοβαρότητας της υπεριδρωσίας χεριών, ποδιών, μασχαλών. Αποτελεί σημαντικό διαγνωστικό τεστ και μας βοηθά στο σχεδιασμό του θεραπευτικού πλάνου για την αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

Υπεριδρωσία | Συμπτώματα

Η υπεριδρωσία προκαλεί αρκετά και σημαντικά προβλήματα στα άτομα που την εμφανίζουν. Επιφέρει σοβαρά κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Η υπερβολική έκκριση ιδρώτα στη μασχάλη κάνει τα άτομα να νιώθουν αμήχανα και τα περιορίζει ως προς τα ενδύματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Παράλληλα, οι ασθενείς με παλαμιαία υπεριδρωσία ή υπεριδρωσία χεριών αισθάνονται αρκετά αμήχανοι κατά τη χειραψία, ενώ συχνά έχουν δυσκολία στο να κρατήσουν αντικείμενα ή να φέρουν εις πέρας απλές εργασίες με τα χέρια τους, όπως η χρήση υπολογιστή. Η υπεριδρωσία πελμάτων ή υπεριδρωσία ποδιών μπορεί να οδηγήσει πέρα από τη δυσοσμία και σε αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης μυκητιάσεων στα κάτω άκρα. Γενικά η υπεριδρωσία των άκρων (παλαμών και πελμάτων) πέρα από τα πρακτικά προβλήματα που προκαλεί έχει και σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στον ασθενή και επηρεάζει σημαντικά την κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική ζωή των ατόμων αυτών που πολλές φορές οδηγούνται σε απομόνωση και κατάθλιψη λόγω του προβλήματος αυτού. Εκτός από τις επιπτώσεις που έχουν στην κοινωνική ζωή και την αυτοπεποίθηση του ατόμου, η υπεριδρωσία των άκρων και των μασχαλών  προκαλεί αφυδάτωση και δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς με υπεριδρωσία είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρές δερματολογικές ασθένειες, όπως ψωρίαση (κυρίως ανάστροφη ψωρίαση μασχαλών για την οποία η πρωτοπαθής μασχαλιαία υπεριδρωσία αποτελεί εκλυτικό παράγοντα), δυσιδρωσικό έκζεμα, μυκητιάσεις και ατοπική δερματίτιδα.

Εκτός από την υπεριδρωσία χεριών, ποδιών και μασχαλών, η εστιακή πρωτοπαθής υπεριδρωσία μπορεί πιο σπάνια να εμφανιστεί και στο πρόσωπο με συχνότερες εντοπίσεις το άνω χείλος, και το μέτωπο, προκαλώντας αίσθημα αμηχανίας στους πάσχοντες.

Πιο ανησυχητική μορφή υπεριδρωσίας είναι η δευτεροπαθής, διότι στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να υποβόσκει κάποια πιο σοβαρή ασθένεια, όπως κάποια λοίμωξη, ορμονική διαταραχή ή κακοήθεια. Τα συμπτώματα της δευτεροπαθούς υπεριδρωσίας χαρακτηρίζονται από γενικευμένη υπερβολική εφίδρωση σε όλο το σώμα, ενώ μπορεί να συνυπάρχουν συμπτώματα της υποκείμενης νόσου που την προκαλεί. Ειδικά οι ασθενείς που ιδρώνουν σε υπερβολικό βαθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα πρέπει να σπεύδουν να εξεταστούν από ειδικό, καθώς η δευτεροπαθής αυτή υπεριδρωσία μπορεί να υποκρύπτει σοβαρότερες αιτίες.

Υπεριδρωσία | Αντιμετώπιση

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα τονίζει ότι αν και η υπεριδρωσία δεν είναι νόσος απειλητική για τον ασθενή έχει τεράστια σημασία η αντιμετώπισή της για την ποιότητα ζωής του ασθενή. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι Θεραπείας Υπεριδρωσίας. Η χρήση αποσμητικών προϊόντων και αντιιδρωτικών ουσιών έχουν ιδιαίτερα φτωχά αποτελέσματα. Η Ιοντοφόρηση – κυρίως για την αντιμετώπιση της εστιακής Υπεριδρωσίας σε παλάμες και πέλματα – και η επεμβατική Νευροχειρουργική μέθοδος της θωρακοσκοπικής συμπαθεκτομής αποφεύγονται καθώς η πρώτη δεν είναι τόσο αποτελεσματική, ενώ η δεύτερη είναι μία επώδυνη, βαριά επέμβαση και ενέχει πλήθος ανεπιθύμητων ενεργειών. Η χειρουργική αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων μπορεί να οδηγήσει σε αντιαισθητικές ουλές και αρκετά σοβαρές επιπλοκές. Ακόμη, αρκετά διαδεδομένη είναι η θεραπεία υπεριδρωσίας με ομοιοπαθητικά φάρμακα. Η ομοιοπαθητική, γενικά, στηρίζεται στην καταπολέμηση μίας ασθένειας προκαλώντας τα ίδια συμπτώματα. Παρόλα αυτά, η θεραπεία υπεριδρωσίας με ομοιοπαθητική δεν έχει αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Δερματολόγο, οι πλέον ενδεδειγμένες μέθοδοι Θεραπείας Υπεριδρωσίας που εξασφαλίζουν άριστα αποτελέσματα με τις όσο το δυνατόν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι:

 • Η Θεραπεία Υπεριδρωσίας με Νευροτοξίνη

Η θεραπεία με Νευροτοξίνη, εκτός από τη χρήση της στην κοσμητική ιατρική, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καταπολέμηση της υπεριδρωσίας. Η μέθοδος περιλαμβάνει την τοπική χορήγηση ενέσεων Νευροτοξίνης, κυρίως τύπου Α αλλά και τύπου Β. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, σύντομη και το αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες. Η Νευροτοξίνη εγχέεται ενδοδερμικά κατόπιν τοπικής αναισθησίας. Η θεραπεία με Νευροτοξίνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καταπολέμηση τόσο της μασχαλιαίας εφίδρωσης, όσο και στην υπεριδρωσία των άκρων. Επίσης εφαρμόζεται από τους έμπειρους Δερματολόγους της Cosmetic Derma Medicine και στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας μετώπου και άνω χείλους.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενέσεων Νευροτοξίνης για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας είναι τα εξής:

 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις μορφές υπεριδρωσίας (μασχάλες, παλάμες, πέλματα)
 • Έχει αποτελεσματικότητα άνω του 90-95% (πλήρης ύφεση της εφίδρωσης)
 • Αποτελεί μη επεμβατική μέθοδο, εντελώς αναίμακτη και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Είναι εξαιρετικά ασφαλής μέθοδος και στερείται παρενεργειών

Το μόνο μειονέκτημα της θεραπείας υπεριδρωσίας με Νευροτοξίνη είναι η παροδική δράση της, καθώς το αποτέλεσμα διαρκεί 6 περίπου μήνες και μετά απαιτείται επανάληψη της θεραπείας.

Επίσης η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια από την χρήση της νευροτοξίνης στην υπεριδρωσία χεριών είναι η εμφάνιση μικρής μυϊκής αδυναμίας στα χέρια (σε ποσοστό μικρότερο του 10%) για λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία που όμως δεν επηρεάζει τις δραστηριότητες του ατόμου και υποχωρεί πάντα μετά την πάροδο λίγων ημερών.

 

 • Η Θεραπεία Υπεριδρωσίας με Laser Smartlipo

Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη, γρήγορη και οριστική μέθοδο Θεραπείας Υπεριδρωσίας, πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε το τελευταίας γενιάς υποδερματικό laser ND-Yag μήκους κύματος 1064nm που στοχεύει στη μόνιμη καταστροφή των ιδρωτοποιών αδένων.

Με το Laser Smartlipo επιτυγχάνεται η στόχευση μόνο στους ιδρωτοποιούς αδένες χωρίς να επηρεάζονται άλλες δομές και τμήματα του δέρματος. Η μέθοδος εφαρμόζεται αποκλειστικά για την αντιμετώπιση της  μασχαλιαίας Υπεριδρωσίας, ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας των άκρων.

Για την επιλογή της πιο αποτελεσματικής θεραπείας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου, συνιστάται η επίσκεψη σε Ιατρό Δερματολόγο. Στην Cosmetic Derma Medicine οι εξειδικευμένοι, στην υπεριδρωσία, Ιατροί Δερματολόγοι μπορούν να καθορίσουν την ένταση και βαρύτητα της νόσου και να σας συστήσουν την πιο κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος.


Θεραπεία Υπεριδρωσίας | Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της Θεραπείας Υπεριδρωσίας εξαρτώνται από τη φύση της παθολογικής κατάστασης καθώς και από τη μέθοδο που θα επιλεγεί για την αντιμετώπισή της. Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενής απαλλάσσεται από τη χρόνια και ενοχλητική υπερβολική εφίδρωση χωρίς να παρεμποδίζεται η απαραίτητη για τον οργανισμό, φυσιολογική διαδικασία της εφίδρωσης.

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την ολοκλήρωση της Θεραπείας Υπεριδρωσίας και η διάρκεια των αποτελεσμάτων διαφέρουν ανάλογα με τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί για την εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.

Θεραπεία Υπεριδρωσίας | Ποια να επιλέξω

Για την επιλογή της πιο αποτελεσματικής θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου, συνιστάται η επίσκεψη σε Ιατρό Δερματολόγο. Στην Cosmetic Derma Medicine οι εξειδικευμένοι στην υπεριδρωσία, Ιατροί Δερματολόγοι μπορούν να καθορίσουν την ένταση και βαρύτητα της νόσου και να σας συστήσουν την πιο κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος


Θεραπεία Υπεριδρωσίας | Συχνές Ερωτήσεις


Τι προηγείται της Θεραπείας Υπεριδρωσίας;

Πριν την Αντιμετώπιση Υπεριδρωσίας προηγείται χαρτογράφηση της περιοχής με το test αμύλου-ιωδίου (Minor test). Πρόκειται για μια ποιοτική εκτίμηση της Υπεριδρωσίας κατά την οποία αρχικά γίνεται επάλειψη της προβληματικής περιοχής με διάλυμα ιωδίου 5% και στη συνέχεια εφαρμογή αμύλου σε μορφή σκόνης-πούδρας. Μετά το πέρας 5 λεπτών, οι περιοχές με υπερβολική εφίδρωση εμφανίζουν ένα σκούρο ιώδες έως και μαύρο χρώμα και  γίνεται οπτική αξιολόγησή τους. Ο ποσοτικός προσδιορισμός της Υπεριδρωσίας γίνεται με τη χρήση και ζύγιση ειδικού απορροφητικού χαρτιού (mg ιδρώτα / 5 λεπτά / περιοχή).

Πώς λειτουργεί η Θεραπεία Υπεριδρωσίας με Laser Smartlipo;

Το Laser Smartlipo (laser ND-Yag) αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο για την αντιμετώπιση της μασχαλιαίας Υπεριδρωσίας. Αφού προηγηθεί το διαγνωστικό test αμύλου-ιωδίου και η χορήγηση τοπικής αναισθησίας, η οπτική ίνα του λέιζερ εισέρχεται κάτω από την επιδερμίδα. Εκεί, το ειδικό μήκος κύματος του Laser Smartlipo απορροφάται επιλεκτικά από τον υποδόριο ιστό της μασχάλης, αδρανοποιώντας τους ιδρωτοποιούς αδένες της μασχάλης χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς.

Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη και εγγυάται μόνιμη θεραπεία της μασχαλιαίας Υπεριδρωσίας, με τα ποσοστά αποτελεσματικότητας να αγγίζουν το 85%. Η Θεραπεία Υπεριδρωσίας εφαρμόζεται από Δερματολόγο και για την ολοκλήρωσή της μπορεί να απαιτηθούν 1 έως 2 συνεδρίες, διάρκειας 40 λεπτών.

Πως εφαρμόζεται η Θεραπεία Υπεριδρωσίας με Νευροτοξίνη;

Οι ενέσεις Νευροτοξίνης αποτελούν την πλέον ιδανική και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας της παλαμιαίας Υπεριδρωσίας και Υπεριδρωσίας των πελμάτων, καθώς και τις υπερβολικής εφίδρωσης άλλων περιοχών, όπως είναι η Υπεριδρωσία σε πρόσωπο και μασχάλες. Πριν τη θεραπεία, προηγείται διάγνωση της Υπεριδρωσίας με το test αμύλου-ιωδίου και στη συνέχεια χορηγούνται μικρές ενέσεις Νευροτοξίνης ενδοδερμικά στην προβληματική περιοχή. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου αγγίζει το 95%, εξασφαλίζοντας πλήρη ύφεση της εφίδρωσης.

Η μέθοδος είναι απλή, απόλυτα ασφαλής και τα αποτελέσματα κατά της Υπεριδρωσίας είναι συγκεκριμένης διάρκειας, περίπου 6 μήνες, ενώ έχει παρατηρηθεί πιο παρατεταμένη δράση μετά από πολλές εφαρμογές. Στην παλαμιαία Υπεριδρωσία η διάρκεια δράσης της νευροτοξίνης κυμαίνεται από 5 έως 8 μήνες. Έχει παρατηρηθεί ότι μετά από επανειλημμένες εφαρμογές νευροτοξίνης για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας το αποτέλεσμα μπορεί να παραταθεί και να φθάσει έως και τους 12 μήνες.

Τι παρενέργειες έχει η εφαρμογή Laser Smartlipo για τη Θεραπεία Υπεριδρωσίας;

Η εφαρμογή Laser Smartlipo για τη θεραπεία υπεριδρωσίας αποτελεί μία εξαιρετικά απλή και σύντομη διαδικασία. Με την εφαρμογή του Laser από τους έμπειρους Ιατρούς Δερματολόγους και Πλαστικούς Χειρουργούς της Cosmetic Derma Medicine, εξειδικευμένοι στην ανατομία της μασχαλιαίας χώρας, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών, προσφέροντας μόνιμη λύση στην υπεριδρωσία.

Οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες της αντιμετώπισης της υπεριδρωσίας με laser Smartlipo είναι η εμφάνιση εκχύμωσης και μικρής υπαισθησίας της περιοχής που υποχωρεί λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία και η ήπια ευαισθησία κατά την πίεση για λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία.

Παρόλα αυτά η μέθοδος είναι απολύτως ασφαλής, διενεργείται στον χώρο του ιατρείου και αμέσως μετά ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του.

Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine για τη Θεραπεία Υπεριδρωσίας;

H Cosmetic Derma Medicine αποτελεί το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο εφαρμόστηκε από την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Δρ. Αμαλία Τσιατούρα η αντιμετώπιση υπεριδρωσίας με laser Smartlipo. Η θεραπεία εφαρμόζεται στην κλινική μας από το 2008, ενώ αριθμούμε έως σήμερα εκατοντάδες επιτυχημένα περιστατικά και η κλινική μας αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης πάνω στην μέθοδο αυτή με workshops που διοργανώνει κάθε χρόνο προσελκύοντας ιατρούς από Ελλάδα και Εξωτερικό.