Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP


Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP

Η σύγχρονη λύση ενάντια στο πρόβλημα της γήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου ακούει στο όνομα Platelet-Rich Plasma (PRP)

Δείτε την προσφοράδερματολόγος αφροδισιολόγος δρ κωνσταντίνα μάμαλη

“Γνωστή και ως Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου, η πρωτοποριακή μέθοδος PRP αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του αίματος του ατόμου στο οποίο εφαρμόζεται η θεραπεία με στόχο την ανάπλαση της επιδερμίδας με τον πιο φυσικό τρόπο. Εκτός από το πρόσωπο, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί στο στήθος, την πλάτη και σε πολλές ακόμη περιοχές του σώματος, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της Τριχόπτωσηςαναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP | Γενικά

Η μη επεμβατική μέθοδος ανάπλασης Platelet-Rich Plasma PRP αποτελεί τη νέα επαναστατική μέθοδο Αυτόλογης Μεσοθεραπείας που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού.

 

Χάρη στην εξαιρετική της απόδοση, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP βρίσκει εφαρμογή σε πληθώρα περιστατικών στο τομέα της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, των ρυτίδων, των ουλών, της δερματικής χαλάρωσης και της τριχόπτωσης, ενώ επεκτείνεται σταδιακά σε ολόκληρο το φάσμα της Ιατρικής επιστήμης.

 

Το πλεονέκτημα της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Προσώπου PRP εντοπίζεται στο ότι αξιοποιούμε τις δυνάμεις του ίδιου μας του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία εκμεταλλεύεται τους αυξητικούς παράγοντες (growth factors) που εκκρίνουν τα αιμοπετάλια. Πρόκειται για πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες για την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων. Καθώς χρησιμοποιείται το ίδιο μας το αίμα, το PRP εναλλακτικά ονομάζεται και «Αυτόλογη Μεσοθεραπεία».

 

Για τη διεξαγωγή της θεραπείας PRP, προηγείται λήψη αίματος (5-15ml) από τον ενδιαφερόμενο και στη συνέχεια πραγματοποιείται φυγοκέντρηση ώστε να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Μετά τη συλλογή του, το πλάσμα ενεργοποιείται με τη προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator)  και ιόντων ασβεστίου. Τέλος, το πολυδύναμο μείγμα του πλάσματος ενίεται με τη μέθοδο της Μεσοθεραπείας στα σημεία του δέρματος όπου χρειάζεται ανάπλαση, χαρίζοντας άμεσα και ανώδυνα  πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, προκαλείται σύσφιξη και διορθώνονται ουλές και σημάδια στο δέρμα.


Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP | Αποτελέσματα

Για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων,  η θεραπεία με αιμοπετάλια PRP μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία το CO2 Fractional Laser κατά την οποία πραγματοποιείται ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του κολλαγόνου των κυττάρων, επιταχύνοντας και επαυξάνοντας τον ρυθμό ανάπλασης της επιδερμίδας. Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών ονομάζεται Total Plasma Lift και πετυχαίνει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου.

Στην Cosmetic Derma Medicine, τα αποτελέσματα με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP, είτε αυτή εφαρμοστεί με τη χρήση ενέσιμων μεθόδων ή μη, με τη χρήση της συσκευής Micro-Needling DermaPen, είναι άμεσα ορατά και πρωτίστως επιτυγχάνονται ανώδυνα και εύκολα. Αν επιθυμείτε τα ανώτερα δυνατά αποτελέσματα, η θεραπεία Total Plasma Lift, συνδυασμός των μεθόδων PRP και CO2 Fractional Laser, αποτελεί την ιδανική επιλογή. Ο αριθμός συνεδριών ολοκλήρωσης της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Προσώπου εξαρτάται από την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται κάθε φορά, ενώ το τελικό αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια η οποία μπορεί να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP | Πού εφαρμόζεται

Οι κυριότερες εφαρμογές της μεθόδου ανάπλασης Platelet-Rich Plasma στοχεύουν στη:

 • Μείωση των ρυτίδων σε πρόσωπο & λαιμό
 • Βελτίωση του οβάλ του προσώπου
 • Σύσφιξη του λαιμού
 • Επούλωση ουλών από εγκαύματα, επεμβάσεις και τραύματα – είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser
 • Ανάπλαση ουλών ακμής σε πρόσωπο, ράχη & στήθος – Ανώτερα αποτελέσματα σε μόλις 6-8 συνεδρίες
 • Εξάλειψη των ραγάδων – ακόμη και των πιο επίμονων κόκκινων – σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser
 • Ανάπλαση και σύσφιξη σε περιοχές του σώματος όπως εσωτερικά και εξωτερικά των μηρών, στη κοιλιά, τα γόνατα και τους μηρούς.
 • Θεραπεία της Τριχόπτωσης, Ανδρογενετικής, Διάχυτης ή Γυροειδούς Αλωπεκίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP | Συχνές Ερωτήσεις


Γιατί να επιλέξω τη μέθοδο Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Platelet-Rich Plasma (PRP);

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της θεραπείας PRP είναι:

 • Η μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων που μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.
 • Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο χωρίς να αλλοιώνει την εκφραστικότητα του προσώπου.
 • Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής. Καθώς το πλάσμα που ενιέται για τη θεραπεία προέρχεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, η πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών εκμηδενίζεται.
 • Εκτός από την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, η θεραπεία είναι ιδιαίτερα ευεργετική στις ζωτικές λειτουργίες του δέρματος – καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.
 • Δεν «γεμίζει» αλλά αναδομεί τις ρυτίδες από μέσα προς τα έξω, προκαλώντας την εξάλειψη τους.

Πως εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP;

Η διαδικασία είναι απλή. Το πολυδύναμο μείγμα του πλάσματος του αίματος εγχέεται ενέσιμα ή μη – μέσω του συστήματος Micro-Needling DermaPen – στο απαιτούμενο βάθος κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου, ενεργοποιώντας τα βλαστοκύτταρα, αναπλάθοντας τους ιστούς  και χαρίζοντας έτσι, νεανική όψη και λάμψη.

Κάθε συνεδρία Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP διαρκεί 20-30 λεπτά και προαιρετικά μπορεί αν προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Οι βελόνες διεισδύουν σε μικρό βάθος (1-3mm), ενώ ο αριθμός των εγχύσεων ποικίλλει ανάλογα με την θεραπεία.

Καθώς κάθε επιδερμίδα είναι ξεχωριστή, οι εξειδικευμένοι Ιατροί της   Cosmetic Derma Medicine βρίσκονται εδώ για να σας προτείνουν το Πρωτόκολλο Συνεδρίων που ανταποκρίνεται στην ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας σας.


Συνδυάστε την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP με τις ακόλουθες θεραπείες:


Fractional Laser CO2

Θεραπεία με Νευροτοξινη

Νήματα Προσώπου

Υαλουρονικό Οξύ