Πότε πέφτουν οι τρίχες μετά τη laser αποτρίχωση;

Πότε πέφτουν οι τρίχες μετά τη laser αποτρίχωση;

Μετά τη συνεδρία αποτρίχωσης με λέιζερ, θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι οι τρίχες σας θα αρχίσουν σταδιακά να πέφτουν τις επόμενες ημέρες. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όλες οι τρίχες τους πρέπει να πέσουν την ίδια μέρα ή το επόμενο πρωί! Αυτό δεν συμβαίνει. Δείτε γιατί.

Η διάρκεια της αποτρίχωσης διαφέρει από ένα άτομο σε άλλο.

Όλες οι τρίχες δεν πέφτουν με τον ίδιο ρυθμό και η διάρκεια της αποτρίχωσης διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της τρίχας, το χρώμα, την περιοχή αποτρίχωσης, το φύλο και την ηλικία.

Επίσης η διάρκεια εξαρτάται και από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην αποτρίχωση. Για παράδειγμα, άλλη αποτελεσματικότητα έχει ένας φθηνός εξοπλισμός και άλλη ένας εξοπλισμός με τεχνολογία αιχμής όπως το laser Candela GentleLase PRO που χρησιμοποιούμε στην Cosmetic Derma Medicine. Το φως του laser απορροφάται από τη μελανίνη και θερμαίνει το τριχοθυλάκιο, χωρίς να θερμαίνει το υπόλοιπο δέρμα.

To λέιζερ καταστρέφει το τριχοθυλάκιο και οι τρίχες πέφτουν μετά από 5 - 14 ημέρες.

Με ποιο ρυθμό πέφτουν οι τρίχες.

Το laser μπορεί να καταστρέψει τις τρίχες μόνο όταν αυτές βρίσκονται στην αναγεννητική φάση του κύκλου ανάπτυξης τους.

Ό κύκλος ζωής της τρίχας χωρίζεται σε 3 φάσεις.

  1. Την αναγεννητική φάση όπου η τρίχα είναι σε ανάπτυξη.
  2. Τη φάση ανάπαυσης που ονομάζεται καταγένεση στη διάρκεια της οποίας η τρίχα προετοιμάζεται να πέσει.
  3. Τη φάση της πτώσης ή τελογένεση.

Όταν η τρίχα βρίσκεται στην αναγεννητική φάση είναι πιο πλούσια σε μελανίνη καθιστώντας ευκολότερη τη στόχευση του laser και την απορρόφηση της θερμαντικής ενέργειας.

Όταν κάνετε μια συνεδρία αποτρίχωσης με laser μόνο το 15% – 20% των τριχών του σώματος θα είναι σε αναγεννητική φάση. Έτσι μόνο το 15% – 20% των τριχών σας θα καταστραφεί. Οι τρίχες αυτές θα πέσουν 5 – 14 ημέρες μετά τη συνεδρία laser. Σιγά σιγά μέσα σε αυτό το διάστημα το δέρμα σας θα τις αποβάλλει αυτόματα. Δεν είναι απαραίτητο να τις απομακρύνετε μαδώντας ή τρίβοντας. Θα φύγουν από μόνες τους.

Στην επόμενη συνεδρία με laser θα καταστρέψετε ένα άλλο 15% – 20% των τριχών σας που βρίσκεται στην αναγεννητική φάση ανάπτυξης. Και 15% – 20% στην επόμενη, και ούτω καθεξής, μέχρι να καταστραφούν όλες οι τρίχες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτούνται περισσότερες από μία συνεδρίες για να απαλλαγείτε από όλες τις τρίχες σας. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται περίπου κάθε 6 εβδομάδες, ώστε να μπορούν να συγχρονιστούν με τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών σας, καθώς χρειάζονται περίπου 6 εβδομάδες για να αναπτυχθεί μια τρίχα.

Συνήθως απαιτούνται 6 – 8 συνεδρίες για ένα οριστικό αποτέλεσμα, επειδή όλες οι τρίχες δεν βρίσκονται ταυτόχρονα στην αναγεννητική φάση. Αυτή η φάση ανάπτυξης της τρίχας διαρκεί 4 – 6 εβδομάδες για το πρόσωπο, ενώ για το σώμα διαρκεί 6 – 8 εβδομάδες. Οπότε η δεύτερη συνεδρία γίνεται 6 – 8 εβδομάδες μετά από την πρώτη.

Γιατί να μας επιλέξετε για την αποτρίχωση σας.

Δεν είναι τυχαίο που η Cosmetic Derma Medicine αποτελεί τη Νο1 επιλογή για laser αποτρίχωση στην προτίμηση του κοινού. Ο συνδυασμός τεχνογνωσίας, εμπειρογνωμόνων και προηγμένης τεχνολογίας επιτρέπει στην Κλινική μας να παρέχει επιτυχημένη, μόνιμη αποτρίχωση ανεξάρτητα από το είδος και το χρώμα του δέρματος και τον τύπο τρίχας. Η αποτρίχωση με λέιζερ έχει αποδειχθεί κλινικά ότι είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης για σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος και στην Cosmetic Derma Medicine είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε την κορυφαία τεχνολογία laser για όλους τους πελάτες μας.