Ποια είναι η καλύτερη μεσοθεραπεία

Ποια είναι η καλύτερη μεσοθεραπεία

Η διατήρηση ενός υγιούς, λαμπερού δέρματος είναι απαραίτητη και η ιατρική προσφέρει σύγχρονες λύσεις, με τη μεσοθεραπεία να ξεχωρίζει ως μια από τις κορυφαίες επιλογές. Αυτή η μη επεμβατική θεραπεία γίνεται με την έγχυση ενός προσαρμοσμένου μείγματος ουσιών απευθείας στη μεσαία στιβάδα του δέρματος. Ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου μπορεί να περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ, θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και άλλες ουσίες, που ενισχύουν την ενυδάτωση, τη σφριγηλότητα και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Πως λειτουργεί η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία στοχεύει στη μεσαία στιβάδα του δέρματος, το οποίο αποτελείται από τρία κύρια στρώματα: την επιδερμίδα, το χόριο και το υπόδερμα. Με τη θρέψη του μεσαίου στρώματος του δέρματος, η μεσοθεραπεία διεγείρει τις φυσικές διεργασίες του οργανισμού, αποκαθιστώντας μια υγιή, νεανική υφή στο δέρμα. Ωστόσο, κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες και η επιλογή του σωστού τύπου μεσοθεραπείας είναι πολύ σημαντική για να έχετε το καλύτερο για εσάς αποτέλεσμα.

Αποτέλεσμα μεσοθεραπείας πριν και μετά.

Οι μέθοδοι μεσοθεραπείας

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο έγχυσης που χρησιμοποιείται (όπως οι ενέσεις ή το microneedling), η αισθητική μεσοθεραπεία μπορεί να ταξινομηθεί σε τρεις βασικές κατηγορίες με βάση τις περιοχές στόχευσης: πρόσωπο, σώμα και τριχωτό της κεφαλής.

Πρόσωπο

Το πρόσωπο είναι η περιοχή όπου τα πρόωρα σημάδια γήρανσης είναι πιο αισθητά, όπως οι ρυτίδες του μετώπου, οι λεπτές γραμμές στο πόδι της χήνας, οι ρινοπαρειακές αύλακες και άλλα.

Σώμα

Όσον αφορά το σώμα, έμφαση δίνεται στους μηρούς, τους γλουτούς, τα γόνατα, την πλάτη και τα πλαϊνά, αν και άλλες περιοχές όπως ο λαιμός, η κοιλιά, τα χέρια και τα μπράτσα επωφελούνται επίσης από τη θεραπεία λόγω της ευαισθησίας τους στις επιδράσεις της γήρανσης και του τρόπου ζωής.

Μαλλιά

Η τριχόπτωση και η μείωση του όγκου και της πυκνότητας των μαλλιών είναι ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους. Η μεσοθεραπεία παρέχει βασικά συστατικά και αυτόλογους παράγοντες για τη δημιουργία των βέλτιστων συνθηκών ανάπτυξης των μαλλιών.

Μεσοθεραπεία με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή και πιο απλή μεσοθεραπεία προσώπου. Σχεδιασμένη για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος, αυτό το ιδιαίτερα αποτελεσματικό είδος μεσοθεραπείας χρησιμοποιεί ένα ισχυρό μείγμα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ιατρός εγχέει, ενέσιμα ή με microneedling, ένα προσαρμοσμένο κοκτέιλ αντιγηραντικών ουσιών στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, το μείγμα περιλαμβάνει βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, πεπτίδια και άλλες ουσίες με αντιγηραντικές, ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, μπορεί να περιέχει υαλουρονικό οξύ ή ακόμα και ισχυρά skin boosters. Τα ενεργά συστατικά του μείγματος διεγείρουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα ένα αναζωογονημένο και πιο νεανικό πρόσωπο γρήγορα και εύκολα.

Διαδικασία μεσοθεραπείας στην κλινική με microneedling.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Είναι πιο ενισχυμένη από την προηγούμενη και εκτός από βιταμίνες και αμινοξέα περιέχει και αδιασταύρωτο υαλουρονικό οξύ. Το τελευταίο έχει την ικανότητα να συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό και να ενυδατώνει βαθιά. Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό δίνει όγκο και λάμψη, λειαίνει αποτελεσματικά τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενυδατώνει και βελτιώνει τον τόνο, την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα του δέρματος και ενισχύει τη διατήρηση του κολλαγόνου. Εφαρμόζεται σε περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ ή τα χέρια με θεαματικά αποτελέσματα.

Mesobotox Μεσοθεραπεία

Το mesobotox είναι εξειδικευμένη μορφή μεσοθεραπείας που ενσωματώνει αραιωμένες ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ενέσεις Botox, οι οποίες στοχεύουν σε συγκεκριμένους μύες για τη μείωση των ρυτίδων, το mesobotox περιλαμβάνει πολλαπλές επιφανειακές ενέσεις σε μια ευρύτερη περιοχή. Αυτή η τεχνική επιτυγχάνει μείωση του μεγέθους των πόρων και της παραγωγής λιπαρότητας, καθώς και βελτίωση της συνολικής υφής του δέρματος, με αποτέλεσμα μια πιο λεία και νεανική εμφάνιση. Το mesobotox εφαρμόζεται κυρίως σε άτομα που αναζητούν μια ελαφριά μείωση των λεπτών γραμμών και του μεγέθους των πόρων, διατηρώντας παράλληλα τις φυσικές εκφράσεις του προσώπου.

Μεσοθεραπεία για το περίγραμμα των ματιών

Το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Η μεσοθεραπεία παρέχει ένα μείγμα υαλουρονικού οξέος, αμινοξέων, βιταμινών και ανόργανων συστατικών στην περιοφθαλμική περιοχή, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις λεπτές γραμμές, τους μαύρους κύκλους και βελτιώνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Μεσοθεραπεία κατά της υπερμελάγχρωσης

Οι πανάδες και κηλίδες, που συχνά προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο και τις ορμονικές διακυμάνσεις, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με στοχευμένη μεσοθεραπεία. Με τη χορήγηση αποχρωματιστικών παραγόντων απευθείας στις πληγείσες περιοχές, αυτό το είδος μεσοθεραπείας συμβάλλει στην αποκατάσταση ενός ομοιόμορφου τόνου του δέρματος.

Μεσοθεραπεία μαλλιών

Η απώλεια και η αραίωση των μαλλιών μπορεί να είναι οδυνηρή, αλλά η μεσοθεραπεία προσφέρει μια πολλά υποσχόμενη λύση. Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα διαλύματα, η μεσοθεραπεία διεγείρει τα τριχοθυλάκια, ενισχύοντας τη διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών και βελτιώνοντας τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Μεσοθεραπεία λιπόλυσης

Η μεσοθεραπεία δεν περιορίζεται στην περιποίηση του δέρματος, αλλά προσφέρει επίσης λύσεις για την απώλεια τοπικού λίπους, την κυτταρίτιδα και τη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος. Χρησιμοποιώντας ουσίες όπως η φωσφατυδιλοχολίνη, η μεσοθεραπεία λιπόλυσης στοχεύει στα λιποκύτταρα, προκαλώντας τη διάσπαση τους και μειώνοντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σε περιοχές όπως η κοιλιά, τα πλαϊνά, οι γλουτοί και οι μηροί.

Ενέσιμη λιποδιάλυση από τον ιατρό.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP για πρόσωπο και σώμα

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP (platelet rich plasma) είναι το πλέον προηγμένο είδος μεσοθεραπείας. Αυτού το είδους η μεσοθεραπεία, γνωστή και ως vampire lift, γίνεται με τη λήψη μικρής ποσότητας από το αίμα σας, από το οποίο με ειδική επεξεργασία εξάγεται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). Η υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων που περιέχει το PRP επιτρέπει το σχηματισμό και την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων και ενεργών πρωτεϊνών που ενισχύουν την επούλωση των ιστών. Η θεραπεία επιτυγχάνει θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ρυτίδων, καθώς και στην καταπολέμηση ουλών και ραγάδων σε διάφορες περιοχές του σώματος, προσφέροντας έναν ολοκληρωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο ανανέωσης του δέρματος του προσώπου και του σώματος.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP για τα μαλλιά

Όπως συμβαίνει και με το δέρμα σας, η αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί το PRP στα μαλλιά, αξιοποιώντας το θεραπευτικό δυναμικό του ίδιου του σώματος σας  για να καταπολεμήσει την τριχόπτωση. Με την έγχυση μεγάλης συγκέντρωσης αιμοπεταλίων που προέρχονται από το αίμα σας απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, το PRP θρέφει το τριχωτό της κεφαλής, ενισχύει τη ροή του αίματος και οδηγεί σε αξιοσημείωτες βελτιώσεις, όπως αναγέννηση των μαλλιών, αύξηση του πάχους της τρίχας και μείωση της τριχόπτωσης. Αυτή η αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία προσφέρει μια φυσική λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης με ασφάλεια και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες μορφές αλωπεκίας όπως η ανδρογενετική αλωπεκία, καθώς και για τη συντήρηση του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Διαδικασία θεραπείας PRP για τα μαλλιά.

Επιλέγοντας την καλύτερη για εσάς μεσοθεραπεία

Η επιλογή του καλύτερου τύπου μεσοθεραπείας για εσάς εξαρτάται από τις εξατομικευμένες ανάγκες και τις προσδοκίες που έχετε.

Εάν ενδιαφέρεστε για μεσοθεραπεία ή έχετε άλλες ανησυχίες, κλείστε τώρα ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού σε μια από τις 15 Κλινικές της Advanced Hair Clinics σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο μεσοθεραπείας που ανταποκρίνεται στις ατομικές σας ανάγκες.

Καλέστε στο (+30) 210 6980451 ή αφήστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.