Τι είναι Microneedling – Κάντο όπως η Angelina Jolie

Τι είναι Microneedling – Κάντο όπως η Angelina Jolie

Το Microneedling είναι γνωστό εδώ και κάποια χρόνια, με συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα και είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της επιδερμίδας των σταρ του Χόλυγουντ. Διάσημα πρόσωπα όπως η Kim Kardashian και ο Brad Pitt είναι γνωστό ότι έχουν κάνει τη θεραπεία στο παρελθόν, με τον Brad να γίνεται 60 ετών εφέτος και την Kim να γιορτάζει τα 44 αυτό το φθινόπωρο.

Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει για τη θεραπεία microneedling ή δεν γνωρίζουν πολλά γι’ αυτήν και πολλοί διάσημοι θα αρνηθούν ότι έχουν κάνει θεραπεία αισθητικής σε μια βιομηχανία που απαιτεί από τους σταρ να δείχνουν από τη φύση τους ότι είναι πάντα νέοι. Δείτε λοιπόν τι δεν λένε και μας κρύβουν οι διάσημοι και τι μπορούμε εμείς ως κλινική αισθητικής ιατρικής να μοιραστούμε μαζί σας.

Οι διάσημοι βρίσκονται στη πλεονεκτική θέση να τους προσφέρονται όλες οι καλύτερες συμβουλές και οι πλέον σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες για τη φροντίδα του δέρματος, οπότε είναι λογικό να παρακολουθείτε τι κάνουν. Το microneedling φαίνεται να είναι μια διαδεδομένη θεραπεία μεταξύ των διάσημων. Όμως όπως θα δείτε παρακάτω οι διάσημοι επιλέγουν συγκεκριμένη θεραπεία microneedling.

Η εντυπωσιακή σειρά των διάσημων που κάνουν microneedling περιλαμβάνει τους Angelina Jolie, Brad Pitt, Jennifer Aniston, Demi Moore, Kim Kardashian και Gwyneth Paltrow.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών η Angelina Jolie προκάλεσε τέτοια αίσθηση με τη νεανική της εμφάνιση που η προτίμησή της στο micro-needling καλύφθηκε από τους Los Angeles Times.

Η Jennifer Aniston δήλωσε: “Κάνω micro-needling! Μου το σύστησε μια ειδική στις θεραπείες προσώπου πριν από δύο μήνες στη Νέα Υόρκη. Επιτρέπει στα σέρουμ και τις όποιες ουσίες χρησιμοποιείς να απορροφηθούν πραγματικά”

Η Aniston αναφέρεται στο γεγονός ότι το microneedling επιτρέπει στις φυσικές ουσίες να διεισδύσουν στο δέρμα, σε συγκεντρώσεις που δεν είναι διαφορετικά εφικτό. Η διείσδυση των ουσιών είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από εκείνη των τοπικών προϊόντων στο δέρμα. Σε σύγκριση με τις τοπικές κρέμες και σέρουμ, με το microneedling τα αποτελέσματα μπορούν να επιταχυνθούν δραματικά.

Για να καταλάβουμε καλύτερα πως η Aniston και οι άλλοι σταρ διατηρούν τη νεανικότητα τους, ας δούμε πως λειτουργεί αυτή η θεραπεία.

Το microneedling είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που με τη χρήση μικροσκοπικών ακίδων (μικροβελόνες) διεγείρει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Δημιουργώντας μικροτραυματισμούς στην επιδερμίδα, το σώμα ανταποκρίνεται αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στους ινοβλάστες, οδηγώντας σε βελτιωμένη υφή και σφριγηλότητα του δέρματος.

Όπως λέει η δερματολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, «Πολύ σημαντικό είναι ότι όταν το microneedling γίνεται σε ιατρικό περιβάλλον διευκολύνει την εναπόθεση υαλουρονικού οξέος και θρεπτικών ουσιών στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, παρέχοντας έντονη ενυδάτωση. Το κοκτέιλ ουσιών καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αυτή η θεραπεία μειώνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες, ενισχύει τη λάμψη και ενισχύει τη συνολική αναζωογόνηση του δέρματος.

Αλλά αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα το κύριο όφελος του microneedling.

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες αποτελεσματικές θεραπείες, το microneedling δεν εξαναγκάζει με μη φυσικό τρόπο τα κύτταρα του δέρματος σε μια διαφορετική κατάσταση. Το microneedling ωθεί τον οργανισμό να ενεργοποιήσει τη δική του εγγενή διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος και, ως εκ τούτου, είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία. Για το λόγο αυτό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Derma roller ή Microneedling

Υπάρχουν δύο μέθοδοι microneedling. Η πρώτη, και πιο διαδεδομένη, είναι το derma roller και μπορείτε να την κάνετε στο ιατρείο ή στο σπίτι σας με μικρότερο κόστος. Η δεύτερη είναι το Microneedling.

Το microneedling είναι μια πολύ ανώτερη θεραπεία για δύο λόγους: Πρώτον, είναι μια συσκευή που μοιάζει με στυλό (pen), από την οποία οι ακίδες του εισέρχονται και εξέρχονται κάθετα από το δέρμα δημιουργώντας μικροσκοπικές οπές στο ίδιο επίπεδο, προκαλώντας ελάχιστη διαταραχή στην επιδερμίδα. Αντίθετα, το derma roller δημιουργεί αυλάκια σε σχήμα “ V ” όταν διεισδύει στο δέρμα.

Δεύτερον, κάθε περιοχή του προσώπου και του σώματος απαιτεί διαφορετικό βάθος ακίδας για να τρυπηθεί ελαφρά το χόριο. Τα derma rollers έχουν ένα μόνο μήκος ακίδας που είναι ίδιο για κάθε περιοχή. Το microneedling διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενο βάθος ακίδας, ώστε να μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Ποιες παρενέργειες έχει το microneedling

Οι πιθανότητες επιπλοκών του microneedling είναι μηδαμινές, όταν η θεραπεία εκτελείται σε ιατρικό περιβάλλον. Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια είναι μια ήπια ερυθρότητα της επιδερμίδας, η οποία υποχωρεί μετά από μερικές ώρες.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τις συσκευές που πωλούνται για θεραπεία στο σπίτι λέει η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη και μας εξηγεί:

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων FDA έχει εγκρίνει το microneedling για χρήση ως θεραπεία για τη βελτίωση της εμφάνισης των ουλών ακμής στο πρόσωπο, των ρυτίδων του προσώπου και των ουλών στην κοιλιά σε ασθενείς ηλικίας 22 ετών και άνω.

Όμως, ο FDA διευκρινίζει ότι μόνο ορισμένες συσκευές με στυλό -όπως το microneedling- πληρούν τις προδιαγραφές για μια ασφαλή θεραπεία και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αυτή εκτελείται σε ιατρικό αποστειρωμένο περιβάλλον από εκπαιδευμένο προσωπικό.

Οι κίνδυνοι του microneedling στο σπίτι

Ο FDA επισημαίνει τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν από derma rollers και άλλες do it yourself (κάντο μόνος σου) συσκευές που πωλούνται ελεύθερα στο εμπόριο για οικιακή χρήση.

Εκτός από τον κίνδυνο μόλυνσης, που είναι η πιο συνήθης παρενέργεια του microneedling στο σπίτι, ο FDA προειδοποιεί ότι αυτές οι συσκευές μπορεί να φτάσουν σε νεύρα, αιμοφόρα αγγεία και άλλα μέρη του δέρματος με τις όποιες σοβαρές επιπλοκές αυτό μπορεί να έχει.

Ένα άλλος κίνδυνος είναι οι ακατάλληλες καλλυντικές χημικές ουσίες που συνοδεύουν τα derma rollers, οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες του δέρματος και συχνά προκαλούν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Ποια θεραπεία microneedling επιλέγουν οι διάσημοι

Για διαφημιστικούς λόγους, κατά καιρούς στα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται ονόματα διάσημων σταρ που φέρονται να χρησιμοποιούν οικιακές συσκευές derma roller microneedling. Θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοια άρθρα.

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι διάσημοι σταρ του Χόλυγουντ, όπως ο Brad Piet, η Angelina Jolie ή η Jennifer Aniston θα διακινδύνευαν την εμφάνιση, την υγεία και την καριέρα τους, αγοράζοντας ένα derma roller από ένα κατάστημα καλλυντικών για να κάνουν μόνοι τους θεραπεία στο σπίτι.

Οφέλη του microneedling

Το Microneedling αποτελεί μια από τις βασικές θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος. Αυτά είναι τα βασικά του οφέλη:

  • βελτίωση των ουλών ακμής
  • βελτίωση των κηλίδων και πανάδων
  • μείωση ρυτίδων και ραγάδων
  • αναζωογόνηση του δέρματος
  • βελτίωση της υφής της επιδερμίδας
  • ενίσχυση απορρόφησης των ουσιών μεσοθεραπείας
  • αυξημένη σφριγηλότητας επιδερμίδας

Έχετε απορίες; Σας απαντάμε αμέσως!

Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μας με πολλές εκατοντάδες θεραπείες microneedling σε ετήσια βάση διαθέτουμε τεράστια εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό σε ένα αποστειρωμένο κλινικό περιβάλλον  για να εγγυηθούμε ένα ασφαλές και άρτιο αποτέλεσμα.

Εάν επιθυμείτε να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας και έχετε απορίες σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη λύση για τις ανάγκες σας, αφήστε το ερώτημα σας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, μπορείτε να καλέσετε μια από τις 15 Κλινικές μας σε Ελλάδα και Κύπρο για να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού, όπου θα σας εξετάσουμε και θα διαπιστώσουμε ποια μέθοδος είναι η πιο κατάλληλη για εσάς ή να σας συστήσουμε άλλες μεθόδους που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσδοκίες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας!